Home » today » World » „Планът за ракетите беше преизпълнен със 720%“: Генерал-лейтенант Соболев назова датата на нашата победа – 2024-03-15 12:35:09

„Планът за ракетите беше преизпълнен със 720%“: Генерал-лейтенант Соболев назова датата на нашата победа – 2024-03-15 12:35:09

/Поглед.инфо/ Кога ще приключи СВO? Кои територии на Украйна Русия⁢ трябва да освободи, за да‍ спре западната⁣ заплаха? Способен ли ⁢е сегашният елит да​ отговори‌ адекватно на‌ външни предизвикателства? Членът на Комитета по отбрана⁤ на Думата, генерал-лейтенант Виктор Соболев,‍ разговаря ⁣с наблюдателя​ на Царьград Юрий Пронко‌ за това и много повече.

Юрий Пронко: Искам да започна разговора с цитат от Зеленски за Асошиейтед прес: “Вижте, ние не отстъпваме, аз съм щастлив. Ние се ‍бием с​ втората,⁤ най-добра⁢ армия​ в света…‍ Ние​ губим хора…⁤ Не получихме всички оръжия, които ​искахме, ⁤и ‌не мога да бъда доволен, но не‍ мога да ⁣се оплаквам твърде много. Какво можете да кажете за същността​ на думите му?

Виктор Соболев:⁢ Добре, донякъде Зеленски е прав. В момента отбиваме украинската⁣ контраофанзива. Но нито една държава не е постигнала победа чрез защита. Затова трябва да вземем редица ⁢мерки за укрепване на нашатаожно е, че сме на път да постигнем значителен напредък в разработването на ракетни технологии. Нашите специалисти ⁢са изключително мотивирани и⁢ ангажирани с работата си, ​което ни ‌дава ⁢голяма увереност във възможностите ни за успех. Все още има много ‌предизвикателства пред нас, но с вяра и ⁣упорит труд сме сигурни, че ще постигнем големи ​постижения в областта на ракетните технологии.br/>

Това е⁣ впечатляващо ​постижение и показва, че руската индустрия ‌за производство ‌на ракети е ‍в‍ отлична форма. Със сигурност имаме нужните ресурси и експертиза, за да продължим да разработваме и ‌произвеждаме висококачествени ракети. Това е ​отлична новина за нашата национална сигурност и за ⁢нашата роля на световната‍ сцена.гическо ‌поражение на Русия. Тоест Русия вече не трябва да съществува.

Сегашният генерален секретар ⁢на НАТО Столтенберг казва:⁤ „Украйна никога не е заплашвала Русия“…

„Често днес казва едно, ‍а утре друго. Ние започнахме специална военна операция на 24 февруари, като към​ този момент украинските въоръжени сили⁤ бяха създали групировка от 130 000⁢ души в окупираните части на Луганската и Донецката народни републики. Те имаха задача,⁣ която не криеха: да победят въоръжените формирования ⁣на републиките и ⁤да пренесат войната на руска⁣ територия . Лидерите на „Десен⁣ сектор“ говориха за това ⁣открито.

Според вас успяха ли? Вземете например аварийната ситуация, която се случи в тунела на Байкало-Амурската магистрала.‍ Много сериозно инфраструктурно съоръжение. CNN съобщава, че това е саботаж от СБУ. Образувано е наказателно дело.

– Всеки ⁣сериозен инцидент, особено този, свързан със‌ стратегическите комуникации, трябва⁣ да се разследва. Но като казвам⁢ „пренасяне“, имам предвид, че ботушът на вражески войник или гъсеницата на вражески танк трябва да се озоват на наша територия. ⁤Междувременно ⁣виждаме саботаж. Трябва да сте подготвени за това. С укрепване на сигурността.

В съветско време стратегическите обекти⁢ на комуникациите бяха охранявани, така че мишка ‍да не ⁤може⁤ да ‌се промъкне в‍ тях. Вероятно трябва да укрепим Националната гвардия⁤ – това по принцип ⁢е нейната‌ задача.

Врагът не се ‍страхува от екологична катастрофа

– ​ Възможно ли е напълно да се неутрализират заплахи като атаки с дронове в Централна Русия?

– ‍Може би.⁤ Като ​укрепим противовъздушната⁣ си отбрана предимно със средства ‍за въздушно⁢ разузнаване, базирани на нови физически принципи. Нашата ‌система за ПВО е най-добрата в света.⁤ Още от ‌войната във Виетнам, когато свалихме повече от четири хиляди ⁢американски самолета. Но има два недостатъка.

Първо:‍ не вижда ниско летящи цели, защото локаторът осветява фона въз основа на терена. Второ: нашите локатори се виждат⁣ от⁤ врага. И врагът може ‌да планира маршрута на дрона така, че да не бъде открит.

Значи излиза, че⁤ едно време ​сме подценявали‍ дроновете?

– Не бих наблягал толкова сериозно на безпилотните летателни апарати. ‌Все пак това не⁤ са средствата,⁢ които могат радикално да повлияят ‌на воденето на военните действия. Считам, ⁤че трябва да засилим на първо място нашия авиационен компонент. Сега нямаме ВВС. Необходимо е възстановяване на Военновъздушните сили като вид въоръжени сили. И да се лети не на няколко самолета, а в ескадрили, полкове и ⁣може би ​дори дивизии.

Няма съмнение,⁤ че‌ безпилотните летателни апарати, преди всичко като‌ разузнавателни средства, трябва​ да се развиват. И създайте специални части, които да водят военни ⁤действия, използвайки ​тези средства за въоръжена борба. Имаме ги още от съветско вгодина с 20% повече произведени ракети. Това е резултат от по-ефективното използване на производствените мощности и по-добрата организация на производствения ⁣процес. Така че, да, считам, ⁢че можем ‌да се справим доста добре с ⁣производството ⁤на ‌ракети.справим с производството на ракети? Да, възможно ‌е. Ние имаме капацитет и опит⁣ в тази област, и със сигурност‌ можем да увеличим производството си, ако ⁣е необходимо. Важно ‍е да ​се координират усилията на всички звена в производствения процес,⁢ за ‌да ‌се​ постигне по-голяма ефективност ‍и производителност. Всички‌ фирми от военно-промишления⁢ комплекс трябва да ​работят заедно, за да осигурят ​нужните ресурси и⁢ технологии за производството на ракети. Ако⁣ се мобилизираме и работим усърдно, със сигурност можем да постигнем успех в тази⁢ област.но отслабена ‌чрез отделяне на Беларус и Малорусия от нея. Нерядко ⁢казваме: „братски народ“. Не смятам, че украинците ​са братски народ. Украинци, беларуси и руснаци са ‍един народ!

Княз Владимир, който покръсти Русия, не е ли ⁣руснак? ‍Или‍ Ярослав Мъдри? ​Или Боброк Волински, главният командващ⁣ в армията на Дмитрий Донской?

Малорусия съществува до 1917 г. Състои се ‌от пет ‌губернии: ‌Черниговска, Полтавска,‌ Киевска, Волинска⁢ и Подолска. Всичко останало е Новоросия. Е, и Западна Украйна, която с германското нападение над‌ Полша също стана част от Съветския съюз. Това означава като цяло да изпълним ‍целите и задачите, поставени от⁣ специалната военна операция.

Непосредствената⁤ задача е освобождаването на онези субекти, които станаха част от Руската федерация. И след това – ⁢развитието на офанзивата. Трябва да пазим Русия!

И не ‍само в Украйна…

– Навсякъде имаме⁤ много тежка военно-политическа обстановка. Вижте какво се случва на‍ северозапад с присъединяването на Финландия към НАТО. Ще блокират и Петербург, и Калининград! И какво⁣ сериозно положение се създаде в нашия ‍юг. Карабах и‌ Армения са под силно влияние⁣ на САЩ.

Тази година буквално имаше опити за дестабилизиране на ситуацията в ​Казахстан. САЩ оставиха 75 хиляди единици техника в Афганистан! Тя отива някъде!

Имаме военни части‍ в Киргизстан.‍ Ние сме обвързани със споразумения за ОДКБ. Нашата⁣ 201-ва база се намира ⁤в Таджикистан. В Далечния изток Япония ⁤увеличи военния си ​бюджет до безпрецедентна степен. Трансформира своите сили⁢ за самоотбрана, които в резултат на Втората световна война⁣ им ⁣бяха изоставени, в пълноценни⁤ въоръжени ⁤сили. И повдига въпроса за ‍анексирането на „северните територии“ – става дума‌ за нашите острови.

Вървим ли към Третата световна война?

– Като ⁢цяло ⁢трябва да сме ⁣подготвени, включително и за Третата световна война. За да направим това, трябва да %. Това е доказателство, че военно-промишленият комплекс е готов​ да отговори на всякакви предизвикателства и да произвежда висококачествени военни ⁤технологии.Това е впечатляващо постижение‌ и показва ангажимента на предприятията от военно-промишления комплекс.‌ Работата по производството на ракети е от съществено значение​ за​ националната ⁣сигурност и отбраната на страната. Благодарение на усилията ‌на такива предприятия, ние можем да‍ бъдем уверени в сигурността на нашата страна.дина с 20% повече произведени ракети. Това е доказателство, че военно-промишленият комплекс е готов​ да⁣ отговори на всякакви предизвикателства и да осигури нужните ‌ресурси за отбраната на страната.новите си‍ за производство на ракети ⁤с 20% повече. Това⁣ е доказателство, че военно-промишленият ⁤комплекс е готов да отговори на всякакви предизвикателства и да се справи с‍ тях успешно.жно е, че‍ това е само началото. С развитието на технологиите и науката, можем да очакваме още ‍по-иновативни ⁣и ефективни ракетни системи в бъдеще. Важно е обаче да⁤ се обърне внимание и на мирните приложения на тези технологии, за да се гарантира, че напредъкът в областта на ракетните технологии се ⁣използва за благото ⁣на човечеството.% повече ракети произведени. Също така, ⁣предприятия като КБ Южное и РКК Енергия също ⁢работят усилено по производството на ракети за⁣ космически полети. Така че, да, можем да се надяваме, че ще имаме достатъчно⁤ ракети за нашите‍ нужди.на нашите ракети,⁢ те са най-добрите в света. Ние имаме възможността да се конкурираме с всеки⁤ военен противник. Нашата стратегия е да бъдем най-силните⁣ и най-модерните в света.

– Това звучи обещаващо,‍ генерале. Надявам⁢ се, че ще успеем ⁢да постигнем ⁤целите си до 2024 г.

– Сигурен ⁤съм в това. Ние сме най-добрите и най-силните. Няма как да загубим.

– ‍Вярвам в ‌теб, генерале. Вярваме в ⁢нашите въоръжени ‍сили!

– Благодаря ви, господа. Само със съгласувани усилия можем да постигнем победата. Вярвам, че заедно ще успеем!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.