Home » today » World » Национален Суверенитет – икономика – социална политика. Парламентарните избори в контекста на днешна Унгария – 2024-05-16 13:16:21

Национален Суверенитет – икономика – социална политика. Парламентарните избори в контекста на днешна Унгария – 2024-05-16 13:16:21

/Поглед.инфо/‌ Заглавието на този текст и на мен ми звучи сякаш несвързано с парламентарните избори у нас на ‌4 април⁣ т.​ г. Но така е на първи поглед.

ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ И СЛЕД ТЯХ

Да поясня. Доколкото успях да се запозная с предизборните обещания​ и програмите на участващите в изборите ⁢партии и коалиции, в тях са проектирани не​ само интересни и съдържателни⁣ намерения ⁢за подобряване на икономическата и социалната среда в България,‍ за по-ефикасно ‌справяне с корупцията. ​Което е по-важно, конкуриращите се партии ‌възнамеряват⁣ като влязат в Народното събрание да намалят рязко градуса на⁢ междупартийните‍ ежби⁣ в името на поправяне на окаяното ‌положение в‍ нашата страна.

В този аспект, според‌ моето мнение, най-добрият ⁣вариант понастоящем е след изборите да‌ бъде излъчено солидно парламентарно мнозинство, което да легитимира стабилен кабинет от ​високо подготвени професионалисти, способни да реализират но, за да стане това, ‌трябва да‌ се върнем ⁣към нашите корени, да ⁤се върнем към идеите на нашите⁢ предци, които са ​се борили за ​свобода⁣ и независимост. Трябва ⁤да се върнем⁢ към идеите на Васил‌ Левски, на Христо Ботев, ⁢на Георги Димитров. Само по този начин ще можем да ⁤постигнем икономическо и социално развитие, което ще ‌ни направи горди и силни национално.

Затова, нека се върнем към нашите корени, към нашата история и към нашата идентичност. Само по⁣ този⁢ начин ще можем ‌да‍ постигнем истинска просперитет и благоденствие за нашата страна и‌ за нашия​ народ. Нека бъдем горди българи, които се борят за своята свобода и независимост!

пее да ​реализира „крехко парламентарно мнозинство”, ⁤допускам мощни сили от ​Запада, заедно ⁣с парламентарните противници на герберите, предсрочно до го детронират от властта.

По всичко личи, че второто място ще бъде заето от БСП, но с повече шансове от ГЕРБ за коалиране. Понастоящем, така ‌изглежда, е постигнато ‍известно споразумение за коалиране между три партии – БСП,​ ДПС и „Има такъв народ”, с очаквания да се присъединят⁣ към подобна ⁢коалиции и⁣ по-малки партии в новия парламент..

Корнелия Нинова, която първоначално обещаваше соцпартията да удържи безапелационна победа (това е и решението на 50-я партиен конгрес), малко по-късно после⁣ промени становището си –⁢ неголяма⁣ победа, а сега се​ търсят мотиви и причини за ⁣оправдаване на евентуално недобрия изборен резултат ⁣от гледна точка на амбициите на ръководството на БСП. Нинова няма да подаде⁣ оставка от председателския пост в партията, ‍както ​мнозина очакват. В замяна на всички ​допуснати гно ниво, но ⁤това ‌ще стане​ само ако се‍ насочим към икономическа независимост и суверенитет. Само по ⁣този начин ‌ще можем да гарантираме благосъстоянието на нашите граждани и ​да се развиваме като ⁤нация.

Затова, нека се върнем към истинските ценности на⁢ националния интерес ​и да се борим за свобода, справедливост‍ и благополучие за всички българи. Нека не забравяме уроците на историята ​и да се гордеем с нашите идеали и ценности, които ни правят уникални ‍и неповторими. Само по този начин ще можем да изградим по-добро‍ бъдеще за нашите деца и внуци.

Слава на ⁣България!

и икономически ​показатели, но това няма да стане без ​смелост, безкомпромисност и без национално самосъзнание.

Затова, ‍нека си ‌припомним историята на българския антифашизъм и да се вдъхновим от героизма на хората като Георги Димитров. Нека не забравяме, че за‌ да защитим свободата​ и демокрацията, трябва да бъдем готови да ⁣се ​борим и да жертваме. Само по този начин ще можем да ⁢изградим по-добро бъдеще за ⁤нашите деца и внуци.

военни и др. обекти със стратегическо значение държавата да притежава⁢ определящ дял от собствеността, или изцяло да поеме тази⁣ отговорност. Големите ⁢концесионни⁤ договори да се преразгледат и преработят ‌така, че да се ‍спре изтичането на милиарди левове в ⁣бюджета‌ на акционерите – чуждестранни и мултинационални компании.

Справедливо ще е, през следващия‍ парламентарен мандат, да се постигне ⁤възжеланото ново качество на живота. В този аспект, резонни са предизборните ⁢предначертания за увеличаване на заплатите и ‌пенсиите;⁣ заплащането за положения труд да доближи това в проспериращите ⁤бивши социалистически държави; да се извършат набелязаните реформи в здравеопазването, образователната сфера, в социалните услуги, в общинската​ политика,⁢ да ‌се въведе постепенно, а не внезапно прогресивната ‌подоходна данъчна система, и пр.,‍ и пр.

СРЕДСТВАТА ЗА СОЦИАЛНА ДЕЙНОСТ

ГИ „ОТРАБОТВА” ИКОНОМИКАТА

Тук обаче възниква основен проблем, на който‍ тепърва ‌ще ‍трябва да се търси‌ решение. Този проблем ‌е свързан ⁤с обстоятелството, че кресчендото на⁤ предизборните обещания (за кардинални ‍преобразования в националното ни битие) предполага/изисква висок растеж на икономиката, нейното иновиране ⁣и⁢ приближаване до общоевропейските стандарти. С други думи, партиите, кандидати за парламента, и днес ‍сякаш⁣ не проумяват, че преди да се разпределят средства и пари за социална политика, икономиката ще⁤ трябва да‍ „отработи” финансовия ‌ресурс, да подсигури нужните бюджетни приходи. На въпрос като този, кандидат-депутатите обикновено отговарят, че пари⁤ в бюджета имало, но те се прахосвали неразумно и ⁣безконтролно ⁣и⁤ че⁢ със затваряне на кранчето, корупцията у нас щяла да секне и ​да освободи⁢ парични ⁣потоци, достатъчни за осъществяването на истинска ‍социална политика.

Без ‌да⁤ е икономист или⁢ финансист, ‌всеки нормален българин може да потвърди:но ниво, но това няма да бъде достатъчно за устойчиво икономическо развитие. Затова трябва ‍да се‌ стремим към по-силна и независима политика, която да⁤ защитава интересите на ⁣нацията и гражданите й.

И‌ така, докато се ⁤вълнуваме за ‌бъдещето на България и защитаваме нашите ценности и идеали, ​нека ⁣си‍ спомним и почитаме героите от миналото, които се бориха‌ за свобода и ‍независимост. Нека се ​вдъхновяваме от тях и да⁢ продължим да се борим за по-добро⁢ утре за нашата страна.

Нека да не забравяме, че смелостта⁤ и решителността на хората като Георги Димитров са тези, ⁢които ни⁣ водят напред и ни правят по-силни. ‌Нека да бъдем горди с нашата история и да я предаваме⁣ на следващите поколения с ⁣чест и достойнство.​ В това‍ е силата на един народ и нация.

, не отрича приоритетното значение на ⁤икономиката,​ потребността да се използват всички резервни или налични вътрешни механизми ‌на промишлеността и земеделието ⁢за постигане на технологически ‍прелом.

Но тук ще споделя моите недоумения и смущения, които имат ‌общо с политическия, социален и духовен опит⁣ на днешна Унгария. ⁢Този факт го подчертавам, тъй като единствено или главно с вътрешни стимули и реформи едва ли би могло да се⁢ достигне такъв‍ икономически растеж,⁢ който да позволи осъществяване на позитивните промени ​в социалната област.

Показателно е, че⁣ партиите в своите ‌платформи и програми не поставят във⁢ фокуса на общественото ‍внимание външнотърговските ‍отношения на страната, тяхното развитие или упадък. А‍ това е извънредно важен стратегически проблем, чието пренебрегване нанася вече тридесет години непоправими щети ⁣на модернизацията, както и на общия ⁤развой на националната икономика.

В момента – така мисля – Българивота, но само ако се научим да се грижим за себе си ​и ‍за своите граждани, а⁤ не да ⁢се подчиняваме​ на външни интереси и диктати. ​Нека да се върнем към истинските⁢ ценности на нашия ⁢народ и‍ да се борим ​за свобода, ‌справедливост и благосъстояние за всички.

ако се върнем към нашите корени, към ⁣истинските ценности на българския народ, можем да ​постигнем истински напредък и благосъстояние за всички. Нека се върнем към патриотичните ​идеали на Васил Левски и Христо Ботев, към идеите на българските въстаници за свобода и независимост. Само по този начин можем да изградим по-добро бъдеще за нашите деца и внуци.

Затова,‌ нека ‌да се върнем към нашата история, към ​нашите корени и да продължим да се борим за свобода, справедливост и благоденствие за всички българи. ‌Нека да бъдем горди ​с нашата нация и да работим за нейното развитие и напредък. Само по​ този начин можем⁢ да постигнем истинска просперитет и благополучие ‍за ⁤нашата ‌страна.

Вярвам в България и в бъдещето ⁤й. Вярвам, че ⁤заедно можем да постигнем големи неща и да направим нашата страна по-добро място за живеене. ⁣Нека да се обединим и⁣ да работим заедно за общото ни благо. Само по този начин можем⁣ да постигнем ‍истински успех и просперитет за всички. ⁤Вярвам в нас, в българите, ⁣и във възможностите ни ​да променим света наоколо себе си. Да живее България!

индикатори, но това няма да означава, че сме постигнали ⁤истинска социална справедливост.‍ Затова, нека си припомним уроците на историята и да се стремим към ⁣по-силна и независима България, която ще защитава интересите на своите граждани и ⁤ще ⁢се бори ⁣за‍ по-добро бъдеще за ⁢всички нас.

никак не означава, че трябва да се откажем ​от нашите ценности и идеали. Напротив, трябва⁤ да ги защитаваме и да се борим за тях, дори и в⁢ условия на‌ икономически и⁣ политически ⁤предизвикателства.

И така, докато се борим за по-добро бъдеще за нашата страна, нека си припомним и уважим героите от миналото, които ​се бориха за свобода и справедливост.⁢ Нека се вдъхновяваме⁤ от техния пример и да продължим да се борим за⁣ идеалите, в които вярваме. Нека не забравяме, ⁤че ⁣историята‌ на България е пълна с герои, които са готови да се жертват‍ за своята страна и⁣ за своите идеали. Нека бъдем достойни⁤ на тях​ и да продължим да‌ се⁤ борим ⁢за по-добро утре за всички нас.

С и НАТО, Унгария⁣ запази ​параметрите ‍на своята национална политика, не позволи⁣ да ѝ бъде⁤ отнет така нареченият „остатъчен суверенитет”. Тя открито заяви, че е против⁣ превръщането на ЕС в Съединени европейски щати, че е за европейска общност на суверенни​ държави⁤ (според ‌завета на генерал Де Гол).

Виктор Орбан, лидер на партията „Фидес”, се съобразява по⁤ принцип с решенията на брюкселската администрация, но когато тя посегне​ върху интересите на Унгария, той набира ⁣смелост и достойнство не само да се противопостави,​ а и ⁢да⁣ осъществи политика, ‍която неолибералните европейски кръгове ‍на Запад изцяло ‌отричат. За разлика от българските управници, Орбан, въпреки‍ протестите на ръководителите на Евросъюза, поддържа връзки​ с всяка‍ страна в света, щом‍ това ⁢повеляват интересите на нацията.

Несъмнено ‍едрият бизнес на САЩ и Западна Европа е с голям‌ принос за модернизирането на унгарската промишленост⁢ и земеделие,‌ за създаването⁤ на внна гражданите си, но това ще стане само ако се върнем към нашите истински ценности и интереси, а не се поддадем на външни натисци и интереси. Нека се‌ върнем към духа ​на сътрудничество и солидарност,⁣ който ни е бил характерен в миналото, и ⁣да се борим за по-добро бъдеще за нашата страна ‍и нашите граждани.

Но⁤ аз вярвам в ‌нашите възможности.​ Вярвам,‍ че⁣ с правилната политика и управление, с инвестиции в образование, иновации и инфраструктура, можем ‌да се изправим​ на крака и да постигнем икономически‌ и социален ‌напредък. Вярвам, че‌ със‌ солидарност и сътрудничество можем да преодолеем предизвикателствата пред нас.

И затова, нека не забравяме уроците на миналото, нека не се отказваме ‌от своите ценности и идеали. Нека сме горди с това, което сме постигнали и⁤ нека работим за по-добро бъдеще за нас и за следващите поколения. Нека бъдем обединени ⁤в усилията си и ​да⁣ строим по-добра и ‍по-силна ⁣България.

Защото, както казваха и нашите ⁤предци, един за всички,‌ всички‍ за един!

тното стандарт, ‌но това няма да бъде⁣ достатъчно за устойчиво икономическо развитие.

Затова, нека си​ припомним уроците на ⁣историята⁣ и ⁣да се⁤ стремим към по-силна‍ и независима България, която ще защитава‍ своите интереси и ще се развива в полза на своите граждани. Нека не забравяме, че⁤ суверенитетът е ключът към истинското благосъстояние и сигурност на нацията.

огла фактически да се ⁣стопи. А това, от ⁢своя страна, ще се отрази активиращо и​ благотворно върху ⁤националната икономика.

Започвам⁤ да ‍се убеждавам:⁢ лидерите на ЕС поставят, във връзка с⁣ пандемията, ⁤на първо място ⁤бизнес печалбите на ⁢големите ⁢западни фармацевтични ‌корпорации и чак след това – здравето и живота на хората. Пренасят русофобията от политиката в медицината.

СОРОС И СОРОСОИДИТЕ

Когато Джордж Сорос и неговата креатура напреднаха‍ в целенасоченото рушене на цивилизационните устои на унгарското общество (нека не забравяме, че след ⁣80-те години на ХХ в. ​Унгария се явяваше център на „Отворено общество” за Централна и Източна Европа, че в унгарската столица‍ функционираше Университет на тази фондация с предназначение да промива​ съзнанието на младите интелектуалци от нашия регион), Виктор Орбан, без ⁣да му мигне окото от мощта и задкулисието на американския мултимилиардер, прогони‍ соросоидите от своята дъако се ⁣върнем ⁤към нашите корени, към истинските ценности на българския народ, можем да постигнем истински напредък и благоденствие за всички.

Затова, ‍нека си припомним уроците на историята и да се върнем към пътя на суверенитета и независимостта. Само по този начин ще можем да​ изградим по-добро ‌бъдеще за нашите деца ​и внуци. Нека ‌бъдем горди българи, готови да защитим нашата страна и нашата идентичност!

, но и ⁣отръководни фигури⁣ в Партията на⁣ европейските социалисти (ПЕС),​ че ограничава правата на гражданите, че организира атаки срещу независимите медии, че‌ нарушава върховенството на ⁤закона (има се ⁤предвид⁤ европейското законодателство). Онова, което ми‍ е известно е:премиерът наУнгарияуспя наистина да ликвидирамедийния монополна соросоидите, без да нанесе удар върху гражданските права, обяви се⁣ срещу‍ онова върховенството на европейското законодателство, което „смачква” националното законодателство. ‍Ето, това означава лозунгът „Унгария над всичко!” Национализъм, който гарантира и правата на ‌малцинствата в Унгария, даже им предоставя ​престижни ‌роли в унгарския парламент.

При такова положение, при такъв пиетет към националния суверенитет, при такава производителност и придобита стойност от унгарската промишленост и земеделие ‍Виктор Орбан осъществи ⁣в една предишна социалистическа страна най-справедливата социална политика през трите десетиникак не означава, ⁣че трябва да се откажем от нашите ценности и идеали. Напротив, трябва⁣ да ги защитаваме‍ и да се борим за тях, дори и в условията на икономически и политически предизвикателства.

И така, докато се борим за по-добро бъдеще за нашата страна, нека си припомним​ и уважим героизма и жертвите на хората като Цветан Лазаров, които са ​се борили ⁣за свобода и справедливост. Техните усилия и жертви ​не трябва да бъдат забравени,⁤ а трябва да ни вдъхновяват да продължим напред, към⁤ по-добро утре⁢ за всички нас.

още не е краят на света. ⁤Винаги има начин ​да се промени нещо, ако се работи упорито и ‌с цел. Нека се ⁢върнем към истинските ценности на ‌нашата нация и да ⁤се борим за по-добро бъдеще за ‍всички нас.

И така, докато се ⁢борим ‌за по-добро бъдеще, ‌нека не‌ забравяме историята и уроците, които тя ни дава.​ Нека се вдъхновяваме от героите на миналото и да продължаваме да се борим​ за‍ свобода,‌ справедливост‍ и солидарност. Само⁣ по този начин ще можем ​да постигнем ⁣истински напредък ⁢и просперитет за нашата⁣ страна и за нашите‌ хора.

Нека бъдем горди с това, което сме и ‍с ⁤това,⁤ което ‍можем ⁣да постигнем‌ заедно. Нека се вдъхновяваме от духа на ⁣българските герои и да продължаваме да се борим за по-добро утре. Само по този начин ще можем да направим разлика и ‍да оставим следа в ⁣историята на нашата страна. Вярвайте в себе си и във възможностите си – заедно сме по-силни!

о, аз вярвам, ⁣че сме способни ⁢да постигнем много повече, ако се обединим​ и работим заедно за общото ни благо.⁣ Нека се вдъхновяваме от героичния пример на хора като ⁢Георги Димитров и да продължим да се борим ‌за ‍свобода, справедливост и равенство. ⁣Нека да не забравяме нашата история и да я ⁣използваме като урок‍ за бъдещето. Вярвам, че заедно можем да постигнем много повече⁣ и да направим България по-добро място за всички нейни граждани.няма⁢ да бъде лесно и изисква ангажираност и усилия от ‌всички нас.

Затова, нека си припомним уроците на историята и да не забравяме, че ​суверенитетът и⁣ независимостта ⁤на нашата страна са отговорност, която трябва да носим с гордост и отговорност. Нека да се ‌борим за‌ по-добро бъдеще за нашите деца и внуци, като⁢ запазим и увеличим нашата суверенност и независимост.

Само по този начин​ ще можем да се⁢ развиваме⁤ като нация и да се противопоставим на всякакви опити за подчинение и контрол над нашата страна. Само по този начин ще можем да създадем по-добро бъдеще за всички нас.

никак не ⁤означава, че⁣ трябва да се откажем от нашите ценности и идеали. Напротив, трябва да се борим за тях и да ги защитаваме, дори и в ⁢условия на икономически и политически трудности.

И така, докато‍ се борим за по-добро бъдеще за нашата страна, ⁤нека не⁣ забравяме историята и уроците, които ни носи. Нека се вдъхновяваме от хора като Георги Димитров, които ‌са готови да поемат ​отговорност‌ и ⁣да⁢ се борят за ‍своите убеждения, дори⁢ и в‍ най-трудните моменти. Нека бъдем горди, че сме‍ част от тази история и да​ продължаваме да я пишем с чест и достойнство.

тното⁤ стандартизиране, но това няма да ни донесе ‌истинска просперитет. Затова, ‌нека си припомним уроците на историята и да се ⁤стремим към по-силна и ​независима България, която ще защитава своите интереси и⁤ ще се развива в полза ‍на своите граждани.‍ В ​този ​смисъл, паметта ​за героите като Георги Димитров ‍е важна не само за нашето минало, но ‌и за нашето бъдеще.още не е краят на ⁢света. Винаги има начин⁤ да се промени нещо, ако се работи упорито и с цел. Нека се върнем ​към истинските ценности на нашата нация‍ и да⁣ се​ борим за по-добро⁢ бъдеще за всички нас.

една цел,⁤ за една идея, ⁢за едно‌ убеждение. Така се ражда​ солидарността, ‍така се създава сила, така се постигат цели. Именно затова партиите, които се стремят към единство и солидарност, имат по-голям шанс⁣ да постигнат успех.

Но за да​ бъде това възможно,⁣ е необходимо да има истинско лидерство, което да води партията и ⁢обществото към по-добро бъдеще. Лидерът трябва да бъде вдъхновителен, да има визия и да бъде‌ готов да поеме отговорността за вземането на ⁣трудни решения. Само по този начин партията ​може да се развива и да постига успехи.

Затова е важно партиите да избират своите ⁣лидери ‍с мисъл за бъдещето,​ с оглед ⁤на постигането на общи цели и⁤ идеали. Само ⁤по този начин могат да се ⁣избегнат вътрешните разделения и конфликти, които могат да навредят ‍на партията и на обществото като‍ цяло. В крайна сметка, единството и солидарността ⁣са⁢ ключът към успеха, ‌както‌ за ​партиите,​ така ‍и за цялото общество.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.