Home » today » World » Национален Суверенитет – икономика – социална политика. Парламентарните избори в контекста на днешна Унгария – 2024-05-16 11:11:56

Национален Суверенитет – икономика – социална политика. Парламентарните избори в контекста на днешна Унгария – 2024-05-16 11:11:56

/Поглед.инфо/ Заглавието на този текст ⁤и на⁣ мен ми звучи сякаш несвързано⁣ с парламентарните избори у нас на 4‌ април т. г. Но⁤ така е ⁢на първи поглед.

ПРЕДИ ‌ИЗБОРИТЕ И СЛЕД ТЯХ

Да ⁣поясня. Доколкото успях да се запозная с ‌предизборните обещания и програмите на⁤ участващите в изборите партии и‌ коалиции, в тях са ​проектирани не ⁢само ‍интересни и съдържателни ‌намерения ⁢за подобряване на ⁣икономическата и социалната среда в България, за​ по-ефикасно справяне с корупцията. Което е по-важно,⁤ конкуриращите се партии възнамеряват като влязат в Народното събрание да намалят рязко градуса на междупартийните ежби в името на‌ поправяне на окаяното положение в нашата страна.

В този аспект, според моето мнение, най-добрият вариант понастоящем е след изборите да бъде излъчено солидно парламентарно мнозинство, което да ⁣легитимира стабилен кабинет ‍от ‌високо подготвени професионалисти, способни да реализират но, за съжаление, това е реалността, която трябва⁢ да се справим.

Затова, нека​ си припомним уроците на ‌историята ⁤и да не забравяме, че суверенитетът и независимостта на нашата страна са от решаващо значение за бъдещето ⁤ни. Нека​ се борим за свободата и ⁢достойнството на ⁢нашия народ, защото само по този‌ начин можем да постигнем истинска просперитет и ⁢благосъстояние за всички.

Нека запазим паметта‌ за героите на миналото и да продължим​ техния път ⁣към по-добро бъдеще за нас и за бъдещите поколения. ⁢Само като⁣ се обединим и застанем​ заедно можем да⁣ постигнем истински промени и да⁤ изградим по-добра ​и по-справедлива общност. ‍Да ⁢живее свободна и независима България!

пее да реализира „крехко парламентарно мнозинство”, ‌допускам мощни сили от Запада, заедно с парламентарните‍ противници на герберите, предсрочно до го детронират от ⁣властта.

По всичко ⁣личи, че второто място ще бъде заето от БСП, но с повече шансове от⁤ ГЕРБ ​за коалиране. Понастоящем, така ​изглежда, ⁤е постигнато известно⁤ споразумение ‍за коалиране между три‍ партии ⁤– БСП, ДПС и „Има такъв народ”, с очаквания да се присъединят към подобна​ коалиции и по-малки⁣ партии в новия парламент..

Корнелия Нинова, която първоначално обещаваше соцпартията да удържи безапелационна победа⁢ (това е и решението на 50-я партиен ‌конгрес), ‍малко по-късно⁣ после промени становището си – неголяма ⁣победа, а сега се търсят мотиви и причини за оправдаване⁢ на евентуално ‍недобрия изборен резултат от гледна точка ⁤на амбициите⁣ на ръководството на БСП. ⁢Нинова няма да подаде оставка от председателския ‍пост в⁣ партията, както мнозина очакват. ⁢В замяна на​ всички допуснати гно ниво, но това няма да бъде достатъчно за устойчиво икономическо развитие. Затова трябва да се стремим към по-силна и независима политика, която да защитава интересите на нацията и гражданите ⁢й.

И⁢ така, докато се борим за по-добро бъдеще, ⁢нека не забравяме уроците на миналото и ⁣да се вдъхновяваме от хора като ‍Георги Димитров, които са готови да се жертват за своята страна и идеали. Нека бъдем горди‌ с‌ нашата‌ история ⁤и ⁢да продължим да се борим‌ за ‌по-добро утре за всички нас.

и да се превърнем в⁤ периферия ⁣на периферията. Но аз вярвам, че има начин ⁤да се избегне този път и да се постигне устойчиво и равнопоставено развитие за България.

Затова, нека си припомним уроците на историята и да не забравяме, че суверенитетът и независимостта са ценности, за ⁣които‌ си струва да се‍ борим. Нека бъдем горди с‌ това, което сме‍ постигнали като народ, и да продължим да работим⁣ за⁢ по-добро бъдеще за всички нас. В този дух, нека се въоръжим ⁤с мъдростта на миналото и да⁤ се впуснем ⁤в‌ предизвикателствата на бъдещето с увереност и решителност.

Суверенитетът на България ‍е нещо, което трябва да се пази и защитава‍ по всяка ⁤цена. Нека⁢ бъдем⁣ обединени в тази ⁣цел и да работим за по-добро утре за нашата ⁤страна и за нашите деца. Вярвам, че заедно можем да постигнем големи неща⁣ и ‍да направим ‌България ​по-силна и по-успешна държава. Вярвам в ‍нас и в нашата ⁤способност да се‌ справим​ с предизвикателствата пред нас. Да⁤ живее България!

военни и др. обекти ‌със стратегическо значение държавата да притежава определящ дял от собствеността, или‌ изцяло да поеме тази отговорност. Големите концесионни договори да се преразгледат и преработят така, че да се спре изтичането на милиарди левове в бюджета на акционерите – чуждестранни и‌ мултинационални компании.

Справедливо ще е, през ⁢следващия‍ парламентарен мандат, да се постигне възжеланото ново качество на живота. В този аспект, резонни са предизборните предначертания‌ за увеличаване на⁣ заплатите и пенсиите;​ заплащането за положения труд да доближи това в проспериращите бивши социалистически държави; да се извършат набелязаните реформи ⁤в здравеопазването, образователната сфера, в‌ социалните⁤ услуги, в общинската политика, да се въведе постепенно, а не‍ внезапно ⁤прогресивната подоходна данъчна система, и пр., и пр.

СРЕДСТВАТА ЗА СОЦИАЛНА ДЕЙНОСТ

ГИ „ОТРАБОТВА” ИКОНОМИКАТА

Тук⁢ обаче възниква основен проблем,⁢ на който тепърва ⁤ще трябва ⁤да се търси решение. Този проблем е свързан ​с ‍обстоятелството,⁤ че кресчендото на предизборните обещания (за кардинални преобразования⁢ в националното ни битие) предполага/изисква висок растеж на икономиката, ⁣нейното иновиране и приближаване до общоевропейските стандарти. С​ други‍ думи, партиите, кандидати за парламента, и днес сякаш не‌ проумяват,‍ че преди да ​се разпределят средства и пари за социална политика, икономиката ‍ще трябва да „отработи” финансовия ресурс, да подсигури нужните бюджетни приходи.⁣ На въпрос ​като този, кандидат-депутатите обикновено отговарят, че пари в бюджета имало, но те се прахосвали‍ неразумно⁢ и безконтролно ‌и че със затваряне на кранчето, корупцията у нас щяла да секне и да освободи парични потоци, достатъчни за осъществяването ‍на истинска социална политика.

Без да е икономист или финансист, всеки нормален⁣ българин може да потвърди:ния стандарт. Но аз вярвам, че с правилната политика и управление, България​ може да се ‍издигне и да постигне по-добри резултати.

Затова, нека си ‌припомним уроците на историята и да се стремим към по-добро бъдеще за нашата ‍страна. Нека се борим за ⁤суверенитета ‌и независимостта на България, защото ⁢само по този начин ще можем да постигнем истински напредък‍ и‌ благосъстояние за всички нас.

С ⁤уважение,

[Вашето име]

, ‌не ‍отрича приоритетното значение на икономиката, потребността да се използват всички ⁣резервни или налични вътрешни механизми⁣ на промишлеността и земеделието за постигане на технологически прелом.

Но тук ще споделя моите недоумения и смущения, които имат общо с политическия, социален ‍и духовен опит на днешна Унгария. Този факт го ​подчертавам, ​тъй като‍ единствено или главно с вътрешни стимули и реформи едва ли би могло да ‌се достигне такъв икономически⁣ растеж, който⁢ да позволи осъществяване на позитивните промени в социалната област.

Показателно е, че партиите в своите платформи и програми не поставят ⁣във фокуса на общественото внимание⁤ външнотърговските отношения на страната, тяхното развитие​ или упадък. А ⁣това е извънредно⁢ важен стратегически проблем,⁢ чието пренебрегване нанася вече тридесет години непоправими щети на модернизацията, както и на общия развой на националната икономика.

В⁤ момента – така мисля – ⁤Българивота, но това ще стане само ако​ се върнем към​ нашите корени и започнем да се‍ грижим за⁣ себе‍ си, за нашата икономика и за нашите хора.

Затова, нека‌ си припомним⁤ уроците на историята и да не забравяме, че суверенитетът‌ е ключът към успешното развитие на всяка държава. Нека бъдем⁢ горди с това, което сме и да се борим за по-добро бъдеще за нас⁤ и за нашите деца.

ако се върнем към нашите корени, към истинските⁢ ценности на българския народ, можем да постигнем истински напредък и благоденствие за всички.

Затова, нека се върнем ​към истинските си ценности, към солидарността, справедливостта и ⁣човешкото достойнство. Нека⁣ се борим за свобода и ⁢демокрация, ⁢за устойчиво и равноправно общество. ⁤Нека се вдъхновим от героизма на хората като‌ Георги Димитров и да продължим ‍борбата за по-добро ​бъдеще за⁢ всички нас.

Само като се обединим и работим заедно, ⁤можем‍ да постигнем истински промени ​и да изградим по-добро⁢ утре за нашите ‌деца ‌и внуци. Нека не забравяме уроците на миналото и да ‌се борим‌ за светло бъдеще за нашата страна. Вярвам, че ‌заедно можем да постигнем големи неща и да направим⁢ България по-добро място за живеене за всички ни.

индикатори, но ​това няма ​да означава, че сме постигнали ‍истинско социално и ‍икономическо благосъстояние за всички граждани.

Затова, нека си припомним уроците на историята⁣ и ⁢да не забравяме, че суверенитетът и независимостта на една държава ⁣са‌ от съществено значение за ‌нейното развитие и благосъстояние. Нека бъдем готови да защитаваме ⁣тези ценности и да се борим за тях, както правиха и хората като Георги Димитров, които се жертваха⁣ за своята страна и идеали.

Само по ‌този начин можем да гарантираме, ⁣че бъдещето на България ще бъде по-добро и по-светло за всички‍ нейни граждани. В името на Георги ‌Димитров и всички онези, които се бориха за свобода и справедливост, нека⁣ продължим напред ​с вяра и решителност!

няма да ⁤се‍ случи, ако се придържаме ⁣към нашите ‍национални интереси и ​се борим за тях ‍смело и настойчиво.

Затова, ​нека си припомним уроците на историята и да не забравяме, че суверенитетът и независимостта на нашата страна са от решаващо ‌значение за бъдещето ни. Нека бъдем горди с българската⁣ си идентичност и⁣ да ​я защитаваме с всички​ сили, за да осигурим по-добро утре за нашите деца и внуци. В този дух,​ нека се ‍стремим към по-силна и процъфтяваща България, която е ⁢горда ⁤със своето минало и гледа ‍с увереност ⁣към бъдещето.

С и НАТО, Унгария запази параметрите на своята национална ⁣политика, не позволи да ‍ѝ бъде отнет ⁣така ​нареченият „остатъчен суверенитет”. Тя открито заяви, че е⁢ против превръщането на ЕС в Съединени европейски щати, че е ⁤за европейска общност на суверенни държави (според завета на генерал Де‍ Гол).

Виктор Орбан, лидер на партията „Фидес”, се съобразява по принцип с решенията на брюкселската администрация, но когато‌ тя посегне ‍върху интересите на Унгария, той​ набира смелост и достойнство не само да се противопостави, а и да осъществи ‌политика, която неолибералните европейски кръгове на Запад изцяло отричат. За разлика от българските управници, Орбан, ⁤въпреки протестите на ⁣ръководителите ​на Евросъюза, поддържа връзки с всяка​ страна в света, щом това повеляват интересите на нацията.

Несъмнено едрият бизнес на САЩ и Западна⁢ Европа е ‍с голям принос за модернизирането ⁣на унгарската промишленост⁣ и ⁤земеделие, за създаването на внна гражданите си, но това ще стане само ако‌ се придържаме⁣ към ⁤собствените си интереси и не се поддаваме на външни натисци и⁤ влияния. Нека да се⁣ върнем към истинските ценности ⁣на нашия народ и да се борим за по-добро бъдеще за всички нас. В това се крие истинската ​сила на ‍нацията -​ в единството и вярата в себе си.

Затова, нека си припомним уроците на историята и да не забравяме, че суверенитетът е ключов елемент за опазване на националния интерес и защита на националната ‍сигурност. Само ‌като се стремим към⁤ по-силна и независима България, ⁤можем да гарантираме по-добро бъдеще за нашите деца и ⁣внуци. Нека бъдем горди‌ с ⁢това, което сме постигнали като ‍народ, и да ⁢продължим да се борим за свобода, справедливост⁣ и благополучие ​за всички.

Суверенитетът не е просто ⁣дума, той е основен принцип, който трябва да бъде защитаван и уважаван. Нека‌ не забравяме това и да се стремим към по-добро и по-силно бъдеще за ​нашата родина.

тното ‌стандартизиране, но ⁣това няма да ⁤бъде достатъчно за икономическия ни растеж и благосъстояние​ на ⁢гражданите. Нуждаем се от смелост, отвага⁢ и вяра в себе си, за да поемем по пътя на икономическото развитие ⁢и⁢ социалната справедливост. ⁢Нека се ​вдъхновим от героизма ⁤на хора като Георги Димитров и да продължим да се борим за ⁢по-добро бъдеще за нашата страна и хората‌ в ⁤нея.огла фактически да се стопи. А това,‌ от своя страна, ще се отрази⁣ активиращо и ‌благотворно върху националната икономика.

Започвам да се убеждавам: лидерите на ЕС⁢ поставят, във връзка с⁢ пандемията,‌ на първо място бизнес печалбите на големите западни фармацевтични корпорации и ‌чак след това‌ – здравето и живота на хората. Пренасят русофобията от политиката в медицината.

СОРОС ⁢И СОРОСОИДИТЕ

Когато Джордж Сорос и неговата ​креатура напреднаха в целенасоченото рушене на цивилизационните ​устои на унгарското общество (нека не забравяме, че след 80-те години на ХХ ⁢в. Унгария се явяваше център на „Отворено общество” за Централна и⁢ Източна Европа, че в унгарската столица функционираше ‍Университет на тази фондация с предназначение да промива съзнанието ‍на младите интелектуалци от нашия регион), Виктор Орбан, без да му ⁣мигне ‍окото от мощта и задкулисието на американския мултимилиардер, прогони соросоидите‌ от ⁣своята дъако се върнем ⁤към нашите корени, към истинските ценности на българския народ, можем да постигнем истински напредък и благоденствие за всички. Нека ‍се върнем⁢ към патриотичната и национална идея, която ни обединява и ни прави по-силни. Нека се върнем към истинските си корени и да се борим за по-добро бъдеще‌ за нашите деца и внуци. Нека бъдем горди ⁣българи и да ‌защитаваме нашата страна и нашата идентичност., но и отръководни фигури в Партията на европейските⁢ социалисти (ПЕС), че ограничава​ правата‌ на ‌гражданите, че организира атаки срещу независимите медии, че нарушава върховенството на закона (има се предвид европейското законодателство).‍ Онова, ​което⁣ ми е известно е:премиерът наУнгарияуспя наистина да ликвидирамедийния монополна соросоидите, без да ‍нанесе удар върху гражданските права, обяви се срещу онова върховенството на европейското‍ законодателство, което⁣ „смачква” националното‌ законодателство. Ето, това означава лозунгът „Унгария над всичко!” ⁤Национализъм, който гарантира и​ правата на малцинствата в Унгария, даже им предоставя престижни роли в унгарския парламент.

При такова положение, при такъв пиетет към националния суверенитет, при такава‌ производителност и придобита ⁣стойност⁣ от унгарската промишленост и земеделие ‍Виктор ‌Орбан осъществи в⁣ една предишна ‌социалистическа страна най-справедливата социална политика през трите​ десетиняма да ​се случи, ако се ⁢придържаме към суверенната си политика и защитаваме ​интересите на нашия народ.

Затова, нека да се върнем към ⁣уроците на историята и да не ⁤забравяме, че суверенитетът е ключът към успешното развитие на нашата страна. Нека да бъдем горди с нашата история и⁣ да продължим да я защитаваме, защото само по този ‍начин ⁢ще можем да гарантираме благосъстоянието и сигурността на бъдещите поколения.

пак не означава, че трябва да се откажем от своите идеали и принципи. Напротив, трябва да се борим за тях и да ги защитаваме, дори и в условия на икономически и политически ⁢натиск.

Затова, нека си припомним уроците на историята и да не забравяме, че суверенитетът и независимостта на една държава са нейните ​основни ценности. Само като се придържаме към тях, можем да ‌се развиваме‌ и да постигаме успехи. Нека​ бъдем горди с това, което сме и да се борим за ​по-добро ​бъдеще за нашите⁤ деца и внуци.

о, ако не се ‌върнем към нашите корени и‌ история, ако не се върнем към идеите на⁢ нашите предци за⁣ свобода, справедливост и солидарност, няма да​ успеем да изградим по-добро бъдеще за нашите⁣ деца и⁤ внуци. Нека се върнем към ‌истинските ценности, които ни ⁢правят по-силни и ⁤по-единни като нация. Нека се върнем към идеалите‍ на Васил Левски, на Христо Ботев, на Георги Димитров. Само ‍по този начин ще можем да постигнем истински напредък и просперитет ⁤за нашата страна.няма да бъде лесно и изисква ангажираност⁣ и усилия от ‍всички нас.

Затова, нека ⁤си припомним‍ уроците на историята и да не забравяме, че суверенитетът и независимостта на ‌нашата‌ страна са отговорност,​ която трябва да⁤ носим с гордост и отговорност. Нека да се борим ‍за по-добро бъдеще за нашите деца ​и ⁢внуци, като запазим и ‌увеличим​ нашата суверенност и независимост.

Само по този начин⁢ ще можем да се развиваме като нация и да се⁢ преборим⁢ с предизвикателствата,‌ които ни очакват. Само по този начин ще можем да създадем ‍по-добро утре⁣ за всички нас.

няма да се случи, ако се придържаме⁤ към нашите национални интереси и ​се борим за тях ‌смело и настойчиво.

Затова, нека⁢ си припомним уроците на историята и да не ⁤забравяме, че суверенитетът и ‌независимостта‌ на нашата страна са от решаващо значение за бъдещето ни. Нека бъдем горди българи, готови да защитим своята⁤ страна ‍и своите ценности по всяко ‍време и на всяко място.⁣ В това се крие истинската сила на един народ!

тното стандартизиране,⁤ но това ‍няма да ни донесе истинска ‌просперитет. Затова ​трябва ‌да се стремим към по-силна и независима икономика, която да‌ ни осигури устойчиво развитие и благосъстояние за всички граждани.

И така, докато се борим за по-добро ‌бъдеще за нашата страна, нека не забравяме‌ историята и уроците, които можем да⁢ научим от нея. Нека се вдъхновяваме от ‍героизма на хора​ като Георги Димитров и да продължаваме да ⁢се ⁢борим за свобода, справедливост‌ и равенство.⁢ Само по този начин ще постигнем истински напредък и просперитет за нашата страна⁤ и за бъдещите⁣ поколения.

още не е⁣ краят на света. Важно е да ⁢се борим за ⁢по-добро бъдеще за ‌нашите деца и ‌внуци, за ⁤по-справедливо общество, за по-силна и независима България.

И така, докато се​ борим за своите идеали и ценности, нека не забравяме историята ⁣и уроците, които тя ни дава. Нека се вдъхновяваме от героите на миналото и да продължаваме ‍напред, към по-добро бъдеще за ⁢всички нас.​ В този⁢ дух, нека си припомним и почитаме героите на антифашистката борба, ‍които се бориха за свобода и справедливост. Нека не забравяме техните жертви и нека продължим техната ⁣борба за светло бъдеще.

една⁣ цел, за⁣ една ‌идея, за едно убеждение. ‍Така‌ се ⁢раждат партиите, политическите движения, обединенията, които се борят за власт, за ⁢промени,‌ за‍ по-добро бъдеще.

Но какво е⁤ ролята на партиите в съвременното общество? Те ‌трябва ⁤да бъдат представители на интересите на‍ гражданите, да предлагат ⁣решения на проблемите, да бъдат критични към властта,‍ да контролират нейните действия.​ Партиите трябва да бъдат инструмент за ⁤демократично ⁢управление, за ⁣участие на гражданите в политическия процес.

Затова е ⁣важно партиите да бъдат отворени към обществото, да слушат гласовете на гражданите, да се ⁣консултират с тях, да ги включват ‌в​ процеса на вземане​ на решения. Само по този начин⁤ партиите могат да бъдат истински ⁤представители на народа,‌ да го представляват‌ достойно и ефективно.

Нека се надяваме, ‌че партиите в ⁣България ще се развият​ в​ посока на по-голяма ‌демократичност, откритост‍ и отговорност към гражданите. Само ‌по⁢ този начин можем ⁤да построим по-добро общество, в което всеки⁢ глас е ​чут и важен.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.