Home » today » News » Корупцията в Украйна като носещ елемент на властта – 2024-05-14 23:36:19

Корупцията в Украйна като носещ елемент на властта – 2024-05-14 23:36:19

тъпват до важната информация, която ⁤споделяме.

Благодарим ви, че ⁣ни ​следите!

до важната информация, която споделяме.

Благодарим ви, че ни следите!

ат да научат повече за‍ важните теми, които ⁢разглеждаме.

Благодарим ви, че сте част ‌от нашето общество!

ще бъдат информирани за важните теми.

късванията в доставките на оръжия.‍ Израелската криза също изигра роля. Докато⁣ за ⁢Украйна не се ​очаква успех, оръжията ще​ бъдат изпратени основно в Израел, а в Киев американците ще ⁣се⁢ борят с⁣ корупцията.

На този фон странно⁢ и трудно ⁣обяснимо изглежда твърдението​ на известния американски философ Франсис Фукуяма, че е⁣ „изумен от нивото на национално единство, наблюдавано от началото на войната“: „Вярвам, че правителството функционира много по-ефективно. Гражданското общество се обедини в подкрепа на националните цели.

В същото време въпросът за корупцията, който беше⁤ толкова важен преди войната, все още е на дневен ред, но се ограничава по някакъв начин и има ​известен напредък в създаването на институции за борба с корупцията в дългосрочен план. Така че мисля, че в настоящата много напрегната​ среда сме свидетели на впечатляващо ниво на реформи. Не⁣ мисля, че това е​ случайност, защото понякога е необходима външна заплаха,⁢ за ⁤да накараме хората да приемат сериозно промяната и да поправят своите институции.“

Изглежда като ​някаква блажена невинност, наивност, от ⁣която един световноизвестен учен ​не ⁤бива ​да страда.⁣ Но тази двойственост в информационното поле, излъчвана от ⁤САЩ, също е метод за манипулация. Вече са начертани⁣ два паралелни сценария за бъдещето – единият е на ​Фукуяма („впечатляващи​ реформи на фона на външна заплаха“), ⁢вторият е „антикорупционен“.

Хвърлени в ⁤информационното поле, те вече‌ съществуват едновременно и след това или ще продължат да съществуват като съвместни проекти, или ще се определи‌ една – най-изгодната ситуация в “свята, ⁣основан на правила”.

Както отбелязват експертите, по-специално сенаторът Алексей⁤ Пушков, антикорупционната активност⁣ на⁣ САЩ в Украйна е лош знак за⁤ Киев. „Мина ли пикът на подкрепата‌ за Украйна?“ – пита водещият американски вестник ​The New York Instances и отговаря: “Някои ‍хора мида научат повече за‌ важните теми, които ‌разглеждаме.

Благодарим ви, че ни следите!

да научат ⁢повече за важните теми, които разглеждаме.

Благодарим ви,⁢ че сте част от нашето общество!

гат да се информират ⁢за важните​ теми, които разглеждаме.

Благодарим ви, че ни следите!

е ⁢разберат истината!

т да се информират за важните теми.

до важната информация, която споделяме.

Благодарим ви, че ни следите!

раелската криза, която рикошира върху въпросите на бюджета и ​оръжията ⁣във връзка с Украйна.

Интерес представлява съдържанието на разговора ‌на Прицкер със Зеленски, ​по думите на последния: ‌ „Обсъдихме преди всичко защитата на⁣ нашата енергийна инфраструктура и необходимостта от възстановяване на Украйна. Както и макрофинансова⁣ подкрепа за нашата страна и честно⁣ използване на замразените руски активи. Всичко е оруелско – сега кражбата‌ на руски активи се нарича справедливост.

В същото време всички разбират, че⁢ няма да ⁢има „възстановяване“ до прекратяването ⁤на военните действия. В противен случай всичко това е имитация на възстановяване, просто закърпване на ​критични дупки, като възстановяване ‌на електромрежата. И ако говорим за реално възстановяване, то това е сценарий за прекратяване на горещата фаза на​ украинската‍ криза, но⁤ за това е необходимо да ​се отмени указът за⁤ самозабрана на ‍преговорите с‌ Русия.⁢ И това ⁣отново е ‌тема табу…

Корупцията в случая с Украйна е носещ ⁤елемент​ на властта. Те ‍разбират, че след като са покварили един президент на‌ САЩ, няма да ‌е възможно да покварят следващия (поне веднага), защото ⁤той ​ще изгради‍ кампанията⁢ срещу конкурента си‍ върху корупционните дела.

Следователно Зеленски, който бърза към своя нов президентски мандат, който все още ⁣не е съгласуван с Вашингтон, в ⁤нито един от ‌американските сценарии е принуден да⁢ се включи⁢ в „борбата с корупцията“. Това​ по един или друг⁢ начин ще⁣ бъде полезно ​за един или друг претендент за власт във Вашингтон, а и⁢ за Зеленски.

Превод: ЕС

Абонирайте ⁢се за нашия Ютуб канал:

и ⁢за канала ни в Телеграм:

Споделяйте в профилите си, ⁣с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията,⁤ а хората ще могат‍ да достигнат до алтернативната гледна точка‌ за събитията!?

#Корупцията #Украйна #като #носещ #елемент #на #властта

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.