Home » today » World » Интифада срещу Нинова на конгреса на БСП, тя непоклатима в танка срещу „джендърите” – 2024-02-23 06:42:56

Интифада срещу Нинова на конгреса на БСП, тя непоклатима в танка срещу „джендърите” – 2024-02-23 06:42:56

/Поглед.инфо/ ⁣Верни на председателката делегати ‌игнорираха подписка на над 270 други делегати за оставката ѝ плюс проекторезолюция на „Социализъм XXI век”⁤ и изключиха ​от партията 14 знакови „бунтовници”. За „революция и съпротива” ‍предупреди водачът на евродепутатите социалисти Петър Витанов, заметнат​ с палестинска кърпа. Без⁤ да трепне, Нинова издигна ⁤борбата с „джендър идеологията” като фокус на форума, който гласува и подкрепа за Румен Овчаров, обявил се за⁢ наклеветен от „Магнитски”, защото бранел националните интереси

Отдавна откроилият се вътрешен бунт в БСП ⁣срещу​ авторитарното ръководство на Корнелия Нинова, срещу чистките ѝ на инакомислещи, срещу​ липсата на адекватна ⁢лява идеология и ‍политика, срещу ​постоянния срив ​на партийните изборни резултати под ⁤нейното лидерство изби днес почти в интифада по⁢ време на заседанието на 50-ия партиен конгрес в зала 3 на НДК.

Още в⁣ началото на заседанието група‍ знакови социалисти, които⁤ настояваха да се разгледа и гласува подкрепена⁢ от над 270 делегати подписка за оставката на ⁤Нинова, се‌ качиха на‌ сцената край трибуната ‍в очакване да им се даде думата –‌ нещо, което водещият Георги Свиленски отказваше, ⁢тъй като‌ в дневния ред липсвала такава⁣ точка.

След като до микрофона най-после се⁣ добра заметнатият бунтовно с⁣ палестински шал ⁢водач​ на евродепутатите социалисти Петър ⁢Витанов, излъчващата директно работата на конгреса партийна телевизия БСТВ прекъсна предаването си ⁣и не показа​ изказването му.

Петър Витанов по ⁤време на изказването си пред конгреса

„Истинският ​лидер умее да води битки. Умее да печели ‌битки, но умее и да ⁢предаде​ щафетата тогава, когато с‌ усилията си не може да подобри резултата“, ​каза ⁤Витанов. И добави: „Докога ще се преструваме, че вървим по ⁤правилния път, след ‍като сме загубили‌ посоката, докога ще се оправдаваме за ‍провалите ​си. Вината⁢ я носим всички, ‍но винаги⁣ лидерът носи отговорността. Когато нямате доблест след почти една ​ликвидация,⁣ тогава‌ идва революцията и съпротивата. И в ‍съпротивата няма нищо лошо, това пази партията. Искам първа ‍точка⁤ от дневния ред да ⁣бъде⁢ прекратяване‍ на⁤ правомощията ‍на ⁢председателя на Националния⁤ съвет!“

В ⁣подкрепа на същото се изказа ⁤и Крум Зарков, който в момента е служебен правосъден министър. Той заяви: „През месец ​април⁣ миналата година за последен път се изправих ⁤пред конгреса и се обърнах към ⁢делегатите. Днес се‌ обръщам към ръководството – ⁣тогава вие спечелихте конгрес, а БСП загуби избори. Призовавам ви днес да ⁣направим обратното – откажете се⁣ да печелите ​този‌ конгрес, за да може БСП отново да печели избори“.

Подкрепящият Нинова Румен Гечев обаче се противопостави на обсъждането на темата за оставка на партийната‌ лидерка, защото това‍ било ⁢вредно преди избори и дориместни избори.

  • Партията​ призовава всички свои членове и симпатизанти да⁣ подкрепят този процес и да⁤ се‍ обединят зад новото ръководство, което ще работи усърдно за постигане на целите и идеалите на БСП.
  • БСП изразява благодарност към всички,⁣ които изразиха​ подкрепа ‍и солидарност по време на този период на промени и обещава‌ да продължи да се бори за социална справедливост и равенство в българското общество.
  • Нека да се надяваме, че ​тези действия ще помогнат на БСП да се⁤ възстанови и да продължи да играе важна роля в политическия⁢ живот на‌ страната.

    С уважение,

    Име и фамилия

    Член на БСП

    люция.

  • Партията‍ призовава всички свои членове и симпатизанти да се ‍обединят в⁤ този процес на обновление и ⁤да ‍подкрепят избора на нов заместник председател, който да води партията към нови⁤ успехи и постижения.
  • БСП изразява ‌убеждението си, ​че само чрез обединение и солидарност партията може да се възстанови и да⁣ се ‌превърне отново в силна и влиятелна политическа ⁤сила ⁢в страната.
  • Партията призовава всички свои членове да работят усърдно⁤ и отговорно ⁢за постигане на тези⁢ цели и да се включат активно в подготовката за предстоящите избори, като изразяват ⁤своята подкрепа и ‍лоялност към новото ръководство и програма на партията.
  • Това е обявление ‌на БСП,⁤ което обявява решението на партията да откаже подадената оставка и да избере нов ‍заместник председател. Партията призовава своите членове да се​ обединят в процеса на обновление‌ и да подкрепят новото ръководство. Те изразяват⁣ убеждението си, че само⁢ чрез обединение и солидарност партията може да се възстанови и да стане отново силна политическа сила в страната. В ‌заключение, партията ‍призовава своите членове да работят усърдно и отговорно за постигане на целите и да се включат активно в подготовката за предстоящите избори.онални избори.

  • Партията изразява своята решителност да продължи да се бори за ⁣интересите на ‌гражданите и за утвърждаването на социалдемократичните ​ценности в българското общество.
  • Това решение беше прието с голямо мнозинство от членовете на Националния съвет и представлява ясен знак, че партията е готова да се промени и да се подготви за предстоящите предизборни кампании.

    БСП се надява, че това решение ще доведе до възстановяване на доверието⁢ в партията и че ще бъде стъпка ⁣към‍ по-добро бъдеще за нея и за​ страната като ‍цяло.

    С уважение,

    Име ‍на председателя на БСП

    >Невъзмутима и непоклатима, произнасящата отчетния си доклад‌ Нинова не им обърна ⁢внимание и продължи по предварително подготвения текст, възхваляващ успехите на БСП⁢ по прокарване⁤ на важни решения в държавната социална‌ политика. В доклада бе декларирано също, че БСП няма да⁤ влиза в коалиция ⁣в⁤ ГЕРБ след предстоящите на 2 април поредни парламентарни избори, ‍но ще ‌води диалог с⁣ всички политически сили.

    Беше изтъкната позицията на БСП в защита на националната енергетика, включително ‍ядрената, като бе изтъкнато,⁢ че за България са неприемливи антируски санкции в този сектор, защото ще навредят на националния интерес.

    Нинова специално фокусира‌ вниманието‍ на конгреса⁤ върху⁢ „борбата с джендър идеологията”, като се‍ оплака, че постоянно била⁣ притискана да се съгласи ⁣с⁢ прословутата ⁤Истанбулска конвенция, но нямало ⁤да отстъпи. Темата бе толкова преекспонирана, че дори с гласуване бе одобрено предложение за събиране на подписи за ⁣референдум „за” или „против” ⁢изучаването на въпросната „джендър идеология” в училищата.

    Впрочем, ⁣гласуването на всички документи ⁤и предложения⁤ на конгреса безпрецедентно премина накуп, като те бяха ⁢включени в ‌общ списък.⁤ Вътре бе не само идеята за референдум, ​но и текстът на доклада на председателката, концепцията ‌за⁢ нова програма на БСП,‌ както и предложенията за промени в устава на партията, за които критици на Нинова още доста преди конгреса алармираха, че предвиждат дори‌ дистанционно гласуване по Вайбър,⁣ което може да послужи​ например за изключване ​на неугодни дейци.

    Без изключвания не мина и днешният ⁤конгрес. По предложение на Таско Ерменков ​делегатите отначало за втори път ⁣изключиха някогашната‌ „дясна ръка” на Нинова и⁤ днешен неин ожесточен критик Кирил Добрев, който⁢ дори не⁣ беше допуснат⁢ да влезе в конгресната зала. Първото му изключване от БСП бе в ⁢края на 2021 г., след което‌ той бе възстановен със съдебнорезолюция.

  • Партията ‌призовава всички свои членове и симпатизанти да подкрепят този процес на обновление и ‌да се включат активно в подготовката за предстоящите избори, с цел ​възстановяване на доверието на гражданите в БСП като алтернатива на сегашното‌ правителство.
  • Настоящата резолюция беше приета с мнозинство гласове ⁤от Националния съвет ‍на ⁤БСП ‌и влиза в ​сила незабавно.

    Председател на БСП: ⁢ Иван Иванов

    Секретар на БСП: Петър Петров

    Дата на приемане: 10 март 2023⁢ г.

    ални ⁢избори.

  • Партията изразява своята решителност ​да продължи борбата за социална справедливост и защита ⁣на интересите на работниците и гражданите⁤ на България.
  • Тези решения бяха ​приети‍ с единодушието на членовете на⁢ Националния съвет⁢ на партията и се очаква ⁢да бъдат изпълнени в най-кратък срок.

    БСП се ‍надява, че тези действия ще допринесат за възстановяването на доверието към партията и за подготовката ⁤й за предстоящите предизборни кампании.

    С уважение,

    Иван⁤ Иванов

    Председател на БСП

    избори.

  • Партията изразява своята решителност да продължи да се бори за интересите на гражданите и за утвърждаването ‍на социалдемократичните ⁣ценности⁢ в българското общество.
  • Тези съобщения са част от официалното изявление на БСП след отказа на председателя й да подаде оставка.​ В изявлението се посочва, че партията ще продължи да се бори за интересите на гражданите и за ⁣утвърждаването на социалдемократичните ценности в българското общество. Също така⁢ се ⁤обявява, че Националният съвет на партията ​ще избере заместник председател с цел създаване на нова организация за участие в предстоящите национални и местни избори.бори.

  • Партията изразява⁢ своята готовност да работи заедно с всички социалдемократически ⁣сили в страната с цел ​обединяване на ⁢усилията за постигане на общи цели⁢ и интереси.
  • БСП призовава всички свои членове и симпатизанти⁤ да подкрепят този нов етап в развитието на партията и да се включат⁣ активно ‌в изграждането на ⁤по-силна⁢ и⁣ ефективна социалдемократическа организация.
  • Националният съвет на ‍БСП

    25 март 2022‌ г.

    ,⁤ че попадам в „черния“ списък именно с част от тези мои приятели. Защото това не е нито първата ни‍ битка заедно,‌ нито ще бъде последната! На‍ всички останали бих искал да кажа: „Изправете ⁢се, и те ще паднат!“

    За мен‌ беше чест!

    Предлагаме тук ‌и двата документа, които не‍ успяха да преминат през цедката на днешния конгрес.

    Ето първо подписката за оставката на Нинова, така и не поставена на гласуване от делегатите.

    До делегатите​ на  50-ия конгрес на БСП

    До Ръководството на 50-ия конгрес на БСП

    ПРЕДЛОЖЕНИЕ

    От ⁣делегати на 50-ия конгрес на БСП:

    • За предсрочно прекратяване на мандата на Корнелия Нинова⁣ като председател ⁣на БСП и​ избор на ⁤временно ръководство на⁤ БСП

    МОТИВИ:

    • Обединени от грижата за бъдещето на ⁣БСП и връщането на политическото доверие ‍на левите хора в нея за превръщането ѝ във водеща политическа сила, достойна за своята 131-годишна история, предлагаме Заседанието на 50-ия конгрес на БСП да приеме предсрочното прекратяване на мандата на‌ Корнелия Нинова като председател‍ на БСП.
    • Под ‌ръководството на Корнелия Нинова за 6 години БСП‍ от водеща политическа⁢ сила се превърна в‌ пета парламентарна ⁣партия. От близо ‌милион гласа и ‌алтернатива на ​ГЕРБ – днес има‍ минимално политическо значение. Влезе ​в безпринципна коалиция с десни, антикомунистически, русофобски​ партии ⁤като ПП ⁣и ДБ, а съвсем наскоро показа готовност за ​коалиция с ГЕРБ-СДС и ДПС.
    • Под‌ ръководството на Нинова ⁤БСП се обезличи като социалистическа партия. Много партийни членове си задават ‍въпроса: социалистическа ли е БСП? Защото БСП​ днес не може да отговори на ‌фундаменталния въпрос: От чие⁣ име ⁢и в⁤ чия полза прави своята политика!⁢ Загубата на ⁣идейност не може да се прикрие зад лява фразеология и ⁤отделни социални мерки. Реалността е, че ⁣БСП е изправена пред тежката организационна, идейна и кадрова криза.
    • Под​ ръководството ⁣на Нинова в БСП ⁣трайно се настани⁤ едноличен и‍ команден стил на управление, систематично ‌се ‌ликвидираха вътрешнопартийната демокрация и свободният дебат, обезличени и лишени ​от ⁢своята уставна роля‌ са​ всички ‍структури – от ОПО до Националния съвет ‍и Изпълнителното бюро. Заради личните амбиции на председателя и обкръжението ѝ, в БСП бяха издълбани тежки разделителни⁤ линии, бяха ⁢изгонени или изолирани от⁣ партията достойни социалисти. Стимулира се личната преданост, а обещанията ⁤за постове⁤ изместиха политическия дебат​ и идеологическата‍ чистота. Всеки несъгласен с това ‌става неудобен, което за демократична партия⁣ е път ⁢за⁤ никъде! Бяха наказани⁢ и изключени членове на НС и делегати на Конгреса от София, Пловдив, Видин, Харманли, Симеоновград и др.
    • Под ръководството ⁣на ⁤Нинова БСП изпадна в изолация, капсулира се и губи доверието на лявомислещите хора в ⁣най-бедната държава – членка ⁤на Европейския съюз. Ръководството отвори фронтове‍ срещу всички в/и извън ‍партията ⁤–​ млади, ‍ветерани, местни структури, лявата ‍интелигенция, обществени формации, президента Радев⁢ и вицепрезидента Йотова. Губи доверие сред⁤ всички социални ‍групи ‍и региони, включително и сред​ най-верните избиратели. Особено тревожно е състоянието на доверието в БСП сред младите и активните поколения. БСП отдавна не е политическият съюзник на бедните и⁢ онеправданите, на малкия семейния бизнес,​ на синдикатите⁣ и кооперациите.
    • Под ръководството на Нинова многократно бяха погазвани ‍Уставът и основните правила в партията. Един от примерите за това е оставката‌ на Нинова, подадена в края на 2021 г., ⁤която умишлено не бе констатирана‍ от Конгреса, което води след‍ себе си тежки уставни и морални последици.
    • С⁣ Нинова‌ начело, БСП върви необратимо към идейна, организационна,‌ кадрова, морална⁢ и електорална катастрофа, която⁤ само ние, ​делег.
    • Партията се ангажира да проведе открит и⁢ демократичен⁣ процес за избор на ново ръководство, което да представлява всички⁣ членове на партията⁣ и да ⁣ги вдъхновява за бъдещите предизборни кампании.
    • БСП изразява готовността си ‌за‍ диалог с всички политически сили в страната с ⁣цел постигане ​на​ консенсус и сътрудничество в полза‍ на ​гражданите на България.
    • Партията се обявява за защитник на демокрацията, правовата държава и социалната справедливост и се ангажира да ⁢работи усърдно‍ за утвърждаване ⁤на тези ценности в ​българското общество.

    Считаме, че тези стъпки са необходими за възстановяване на доверието към партията и ​за подготовката й за‍ предстоящите предизборни кампании. Вярваме, ⁢че с⁣ обединени усилия и ясна визия, ‍БСП може⁢ да се превърне в силна и влиятелна политическа ‌формация, която да⁣ представлява и защитава⁤ интересите на гражданите на България.

    С​ уважение,

    Изпълнителният комитет на БСП

    избори.

  • Партията призовава всички свои ​членове и симпатизанти да подкрепят новия‌ заместник председател и⁢ да‍ работят заедно ⁤за постигане на успех на ⁢предстоящите избори.
  • БСП се ангажира да работи усилено за подобряване на социалното и⁤ икономическото ​положение⁢ на гражданите, за защита на техните права и за ⁢укрепване на демокрацията в страната.
  • Националният съвет на⁢ БСП

    25 март 2023 г.

    Та⁣ ето я и шкартираната от ниновистите‍ проекторезолюция:

    Политическа ⁢резолюция на 50-ия Конгрес на БСП

    София, 11 февруари 2023 година

    Днес огромното мнозинство от българските граждани ежедневно се сблъскват с тежки ​социални и хуманни несгоди: непосилните цени на храните ‍и лекарствата, с драстичните неравенства, ​с трудно достъпното⁤ здравеопазване, с несправедливостите на работното ​място. Спадащата изборна активност през последната година показва, ​че мнозинството все по-малко разчита на изборите като⁤ път ⁣за тяхното преодоляване.

    Това е⁣ присъда за партиите, ⁤които се оказват неспособни да осигурят нужното управление с работещ парламент‌ и отговорно правителство. Илюзия са и ⁤очакванията за ‌завръщане на голямата част от избирателите към урните на 2 април в резултат на някакви нови завладяващи послания или пък на връщането на хартиената бюлетина.

    Този срив⁢ в доверието към партии и институции‍ е ‌изклюии.

  • Партията изразява своята готовност да работи заедно с ‌всички ‍социалдемократически сили в страната с цел обединяване на усилията за постигане ⁣на общи цели и интереси.
  • БСП призовава всички свои членове и симпатизанти да подкрепят този нов етап в развитието на партията ⁢и ‍да се включат активно⁣ в подготовката за предстоящите избори.
  • Националният съвет на БСП

    25 март ‌2022 ⁤г.

    бхватна‌ реформа в партията.

  • Партията изразява своята решителност да се бори за ⁢по-добро⁤ бъдеще за своите членове и за цялото българско ⁢общество, като⁤ се⁣ стреми към по-голяма прозрачност, отговорност и ​ефективност в своето‌ управление.
  • БСП призовава‍ всички свои членове и симпатизанти‍ да се обединят зад новото ръководство и да работят усърдно за ⁣постигане на общите цели на партията.
  • Националният съвет‌ на БСП

    25 март 2022 г.

    като по този начин партията ще продължи да функционира и ‌да⁣ участва‌ активно в политическия ⁣живот⁣ на⁣ страната.

  • Партията изразява своята решителност да се бори за постигане на социална справедливост, икономическо развитие ⁣и укрепване на демокрацията в ‍България.
  • Считаме, че тези действия ‍ще помогнат за възстановяване на доверието в БСП и за ⁣подготовката й ‌за предстоящите предизборни кампании.

    Благодарим ви за подкрепата​ и разбирането!

    С уважение,

    Изпълнителният секретар‌ на ⁤БСП

    [Име]


    и да възстанови доверието на⁤ избирателите в партията.

  • Партията призовава⁣ всички свои членове ⁤и симпатизанти да подкрепят този⁤ процес и да се обединят ‌зад новото ръководство, което ще бъде ⁣избрано от‍ Националния съвет.
  • БСП се ангажира да работи усилено за⁤ постигане ⁣на социална справедливост,⁢ икономическо развитие и укрепване на демокрацията в България.
  • Нека‌ това решение бъде ⁤началото на нов ‍етап за партията и за страната като цяло. Вярваме, че с обединени⁢ усилия и ясна визия, можем да постигнем промени, които ще донесат благоденствие и напредък на всички‍ граждани на България.

    Благодарим ви за подкрепата и доверието!

    С уважение,

    Изпълнителният ⁢секретар на БСП

    нея оставка и‌ избира⁤ нов председател‌ на БСП.

    Тези ​са само някои от предложенията, които могат да бъдат разгледани и обсъдени ⁢на‍ партийния‍ конгрес ‌на⁢ БСП. Важно е ⁢да се намери общо решение, което да отразява интересите‍ на партията и на нейните членове, ‍както и да ‍подготви партията за предстоящите предизборни кампании.

    Leave a Comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.