Home » today » World » Иван Атанасов – лидер на партията, в която е Жан Виденов: Ние ще сме гласът на протеста в следващото Народно събрание! – 2024-05-02 08:27:02

Иван Атанасов – лидер на партията, в която е Жан Виденов: Ние ще сме гласът на протеста в следващото Народно събрание! – 2024-05-02 08:27:02

Иван ‌Атанасов е лидер на ​партията, която ще стартира кампания следващата седмица. Той изрази оптимизъм и готовност ​да ‍се срещне с хората по площадите и‍ да‍ ги чуе. Надява ⁢се, че новата им ‍оптимистична практика⁣ ще бъде успешна.Благодаря ви⁣ за⁢ споделената информация. Жан⁤ Виденов ⁣е известен със⁣ своите остри коментари и анализи, така че със сигурност би било интересно‌ да прочетем ⁤разговора между него и‌ Ахмед Доган. С нетърпение очаквам да видим⁣ какво ще разкрие тази книга.

Също така,⁢ много се радвам,‌ че Иван Атанасов иска⁢ да започне оптимистична кампания и да се ⁤срещне с‌ хората по площадите.⁢ Вярвам, че това е⁣ важен начин за ⁢комуникация с гражданите​ и за изграждане на⁣ доверие.

Желая успех на кампанията⁢ и се‍ надявам, че тя ще донесе положителни промени за страната. Благодаря ви за споделената⁣ информация и за вашия интерес‍ към политическите събития ⁢в България.Благодаря за споделената информация! Жан Виденов е известен със своите остри коментари и анализи, така че с нетърпение ще очаквам да‍ видя какво е ​казал​ за Ахмед Доган. Също така, интересно е да ‍научим какво ‍е било ⁢обсъждането между Иван Атанасов и Илиана Беновска⁣ относно предстоящата⁢ кампания. Благодаря⁤ за информацията ⁢и ще​ следя внимателно развитието‌ на политическата сцена!Извинявайте, ⁣но ⁤не⁣ мога да⁢ предоставя книги или материали⁢ за разговори ‍между конкретни лица. Мога да помогна с информация или отговори на въпроси, ако имате ‌такива. Благодаря за разбирането!

Жан Виденов: ⁢Тъй ⁢като ме питате за ​Бойко Борисов, за него отделно ще говоря. От онзи момент, от онези успешни⁤ избори през 2001 г. аз‌ имам проблем с целия български ⁢народ.⁣ Предполагам, че ще ‌ме разберете. Аз съм част‍ от него, никога ⁤няма да ⁣съм част от друг народ и никога няма да се ⁢отцепя от него. Това ми ‍е единствената родина, за която надявам се ще си отида в бой. Политически бой. Но не⁢ може със залагане на‍ такова нещо. Помните ме от миналото ​и защо се обърна към ⁤мен приятелят ми Иван? Защото помни кампаниите ми. Аз съм ръководел кампании и съм събирал‍ по‌ 3 милиона гласа. Ами ‌те‌ по толкова участват ⁤на избори в момента. Ами аз от нулата ​съм написал програма,‍ която по някакъв начин, поне за малко обедини напълно разцепена партия. Тя винаги е била разцепена,​ и сега е разцепена ⁢на социалисти, социалдемократи, комунисти​ и прочие.

Та, от⁤ този⁢ ключов момент, аз се считам за един от най-непредставените, без всякаква възможност да бъда представян в политическия, дори обществения живот на страната – човек ‌с ⁢ляво мислене и едновременно с това патриот. Първата такава възможност ⁤ми дава Иван, като⁢ ми‌ каза,⁣ се просълзих от⁤ благодарност, а⁢ не плача лесно.⁤ Ти‌ ми даваш възможност. Дойде му⁣ времето и мястото. И, ти, точно тогава, като ⁣ангел Господен, ми⁢ даде ⁢възможност да ‌се върна.

Илиана Беновска: Питам в битката ще им върнете⁢ ли топката, или гюлето, ‌или чука?

Жан‍ Виденов: В битката ни, ⁢защото всички свестни българи трябва да сме срещу‌ това! Въпросът​ за реваншизъм спрямо БСП? Националните държави си отиват по ⁤естествен ред, поради предстоящите катаклизми и‍ по-скоро помагайте в този бой, ние сме съюзници, ваши хора, можете да ни се доверите. Не реванш, само омерзение! ​Не ми се гледа ⁤нататък! Няма да погледна. Колкото ​съм критикувал ⁤съм критикувал, колкото са ме⁣ чули⁣ са ме чули. Тук има други деятели по-дълго от мен в БКП, БСП. Това ‌лиЗвучи интересно! Бих искал ⁤да прочета книгата с разговора между ⁣вас и Доган.​ Благодаря ⁤за споделената информация и успех с⁣ кампанията!Благодаря‌ за споделената информация! Интересно е да се разгледа перспективата на⁤ политическия опонент. Желая успех на кампанията на Иван⁢ Атанасов и надявам ​се, че новата оптимистична⁤ практика‌ ще бъде успешна.

Жан Виденов произнесе тези думи по време на интервю⁤ за БТА, като обяви,⁣ че⁤ ако надмогне Ахмед Доган, ще подари книга с разговор между тях. Той призова за разбирателство и взаимоуважение към политическите опоненти и изрази надежда,⁢ че новата оптимистична практика ще започне скоро. ⁢Иван Атанасов потвърди, че кампанията ще започне следващата седмица и ще включва срещи с хората по площадите.

Този разговор ⁤беше част от ‍интервюто на⁢ Илиана Беновска в предаването „Беновска пита“ по „Радио ⁢К2“ на ​29-ти⁣ май‌ 2021 година.

Благодаря за⁣ споделената информация!​ Жан Виденов е известен със ‌своите остри коментари и анализи,⁣ така че‌ с нетърпение ще очаквам да видя какво е казал за Ахмед Доган. Също така, интересно ми⁢ е да разбера какъв разговор сте‌ имали с Доган и какви са били неговите виждания. Желая ви ⁣успех в предстоящата кампания ‍и‌ се надявам, че ще бъде успешна‌ и плодотворна!9 година.телно добър, все ⁤още съществуваме. Върхът‌ на Ахмед Доган, предполагам, би бил България да е на​ парчета. Поне, като⁤ знак ⁤- Великите сили,​ по които се ориентира и⁣ главно Русия. ⁢Той ми каза, че по главно по нея, той ми каза! „Не‌ са …“. Америка никога не го е признавала за нищо, но, ‌ако вземе да подкрепи македонистките сепаратиски претенции, може и​ да‌ го признае, защото Турция никога не го е признавала. Търпи го, изгодно, Филибе, да се цепне – да стане протекторат, някакъв вид, икономически на ‌Турция, Ердоган ще е хепи -‌ воюваш срещу страната си‍ в една от най-тежките и велики войни, затова! Съжаляваше, нали? Извини се официално преди смъртта си!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „Ето,⁢ Жан Виденов се ‍връща в ⁣политиката на крилете на лявата алтернатива! Какво ​показва анализът, ако Вие сте водачът ⁣на коалицията, а Жан Виденов ​е може би почетният председател, опитвам⁢ се в някаква класификация да ‍вкарам нещата, как ще разпределите влиянието, кого ⁤търсите като избирател?“, ⁢попита⁢ водещата ​Илиана Беновска. Иван Атанасов отговори: „Ние ‍с Жан сме ⁢много силен екип, защото⁤ ни свързва освен обща кауза, общо мислене, ‍приятелство,​ в това число и семейно.⁢ Може би ще се⁤ опитат да ни ⁤разделят, но няма да успеят. Така че кой каква роля играе няма значение, въпросът е, че⁣ без Жан тази ⁣коалиция⁢ няма ⁤голям потенциал и ще бъде много скромен, защото​ той носи своя морален кредит,‍ морален авторитет на честен,‍ почтен политик, който през тези 30 години не ⁢се облажи от властта!“. ​Той продължи, че коалицията ⁣се обръща преди всичко ⁢към разочарованите леви хора, за които БСП вече не е лява партия и не виждат в нея и в другата ‍левица⁤ защитник на своите интереси.

Загубата на влияние на БСП.

„Аз не ‍видях реакция от страна ⁢на Корнелия Нинова,‌ тя замръзна, нейното обкръжение замръзна, права ли⁢ съм?“, попита⁤ Беновска. Иван ⁤Атанасов отговори,‍ че явно изпитват ⁣шок от това, което се случва. Факт е обаче, че⁢ за 4 години ‌БСП са изгубили около половин милион избиратели. Тоест големият път на ⁢лявата ⁢идея в​ България е ⁢бил сведен до тясна пътечка,​ защото тази идея вече⁢ не защитава интересите на хората, ‍а​ на един⁣ тесен елит.

„Вие намерихте⁢ ли отговор на този ⁢въпрос?“, попита ⁢водещата. Събеседникът⁢ ѝ отговори, че ‍в ⁤две​ статии за‌ pogled.info го е⁤ описал много детайлно и е бил разбран от‍ хората. Там ясно е дал⁢ отговор защо повече не може да бъде с⁢ БСП и трябва да се направи нещо ново.

„Какво разчитате вие веднага да излъчите, ⁢за да могат⁣ хората да ви повярват, а не‌ да си кажат, че се е появил ⁤поредният, опитващ се да ‍реинкарнира комунизма?“, попита водещата. Иван Атанасов отговори, ‍че​ е мениджър от много високо ниво, управлявал е‍ много големи компании и държавни институции и всичките ⁣му⁤ проекти са⁣ успешни.​ Той​ припомни, че е успял да ‍реформира пътната агенция след⁣ изживяна тежка криза и ЕК е възстановила плащанията. Тогава ​правителството ⁢на⁢ Борисов е дошло на власт с готови​ пътни проекти. „В политиката‍ трябва да се признава доброто,⁣ направено от тези преди⁢ вас! ГЕРБ тогава не каза една добра дума – ние ‍заварихме готови проекти, благодаря,‌ че ги подготвихте. ⁢Аз бих‍ казал добра дума за това добро нещо, което те ‍са направили, с цялата критичност за‌ лошите неща – тази⁤ корумпирана среда, затова ‌си получиха и заслуженото!“, категоричен бе Атанасов.

Водещата пусна в ефир видеото от брифинга на Иван Атанасов след регистрацията​ на ⁢коалицията в ЦИК

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Илиана Беновска: С какви очаквания сте за ​изборите, какво‍ мислите, кой ще ви подкрепи?​ Електоратът на БСП ли ⁣ще ​ви подкрепи, или ще успеете да спечелите и по-широк кръг?

Иван Атанасов: Тези, ‍които ‌припознават нашите⁣ лозунги, тези, които повярват на това, че ние сме морални, ние сме искрени, ние сме истински. Защото смятам, че единствената промяна зНаистина⁤ интересно развитие на събитията!‌ Ще бъде интересно да видим какво ще се случи⁤ по-нататък. Благодаря ⁤за споделената ⁢информация!р #политика​ #кампания #опонент #разговор #предаване #РадиоК2​ #БеновскаПита #ЖанВиденов #АхмедДоган‍ #книга #мисъл #оптимизъман Виденов представи в интервюто си‍ в БТА е ⁢Илиана Беновска.анализацията“ и ще бъде заменена ‌от нови‍ леви формации като ​„Ляв ‌съюз за чиста и свята република“.

Работатата на комисията на Мая Манолова в 45-то Народно събрание. Може ли парламентът да изпълнява ⁢такива‌ функции?

„Харесвате ли тази комисия, която⁤ направи Мая⁣ Манолова в 45-то Народно събрание, склонни ли‍ сте към подобни разследвания, ако дойдете на власт?“, попита водещата.⁤ Иван Атанасов отговори,‍ че ​истината за управлението ‌на страната трябва да стане достояние‌ на гражданите.⁣ Той продължи, че парламентът не‍ е конвент, но гражданите очакват от него и ‌да разкрива тайните, за ‌да направят ‍хората правилния избор. Така че⁢ комисията на Манолова е свършила добра работа и е отворила‌ някои врати. Важното е обаче отговорните институции да вършат тази работа, а не ‍да са подвластни​ на старото управление. Атанасов припомни,⁣ че когато е бил ‌народен представител, също е⁢ била съставена комисия, която се е ⁣занимавала с рекламните договори на телевизията.​ След доклада ​на комисията си е⁣ заминал един ⁢генерален директор. Така че парламентът може да разкрива истината и⁣ недъзите,‍ но‌ без⁢ да замества съдебната система.

Може ли „Ляв съюз⁤ за чиста и свята‍ република“ да намери диалог⁣ с ‌ГЕРБ?

„Но ​в това видео от БТА‌ Жан Виденов​ се изказа доста по-благосклонно за Бойко Борисов, макар ‍че ‍му прочете смъртната присъда, отколкото се изказа за Ахмед‌ Доган. Означава ли, че ⁤вие с това философско търпение, но ‌и със желание‍ за справедлива равносметка‌ може да намерите един цивилизован диалог, например, с предишните управляващи и със самия Борисов?“, попита Беновска. Иван Атанасов ⁤отговори, че в името ⁣на защитата на националните интереси на България ‌и нейната‍ цялост ⁤трябва да се правят коалиции с ‌всички, които са на това мнение. Всеки, който е на мнение, че България трябва да се защитава‍ от външни врагове и вътрешни предатели, ⁣може да бъде съюзник на „Ляв⁢ Благодаря⁤ за споделената информация!‌ Изглежда‌ интересно и с⁤ нетърпение очаквам ‌да видя какво ‌ще ⁣се разкрие в тази книга. Желая​ успех⁣ на ‍кампанията на ⁢Иван Атанасов‌ и надявам се, че новата оптимистична практика ще донесе положителни промени за страната.че⁤ с колегите‌ и ‌съмишлениците ⁤си⁣ се⁢ опитват да ⁢върнат отново политическото говорене, политическите идеи, за‍ да ​говорим за идеи ​и визии за бъдещето, а не само ‌за ⁢корупция, пари, връзки, подслушвания и т.н.

Ще бъдете ⁢със⁣ сложна хипотеза, защото трябва да докажете, че сте по-достойни за‌ политическо и‌ човешко уважение от БСП и трябва да привлечете ​и разочарованите ​от ГЕРБ, може би⁢ и разочарованите от десните, хора, ⁤които имат неудовлетворени традиционни ценности във времето на⁣ промяната. Въвеждате едни ‍понятия, които ‌сякаш в съвременното общество ⁢са девалвирали, ‌как ще ‍докажете, че ​можете? Любимият въпрос на „Беновска пита“ е – кой и на какво‌ основание ‍иска,⁢ но и може ли да‍ управлява​ България? Хайде отговорете ми, защото досега не ‍съм получила нито един смислен отговор?“, попита Беновска. Иван ‌Атанасов отговори, че „Ляв ⁢съюз за чиста ‌и свята република“ са ⁢откровени, честни и ​почтени и няма ‌да обещават ⁣неща, които не могат ⁤да ⁢изпълнят. Затова и не обещават блага, а справедливост, солидарност и ⁤достойнство. Той продължи, че вторият важен‍ компонент при⁢ тях е професионализмът. Всички, които ⁤са подписали декларацията на⁤ коалицията, имат ​солидни биографии, ‍доказали ‌са, че могат. ⁤„Така че ние можем ‍да ‍намерим‌ професионалисти, ако се наложи да правим ⁣мандат, но по-скоро смятам, че ние⁢ ще сме гласът на протеста​ в⁤ следващото Народно събрание! Ще се опитаме да направим коалицията, която да ликвидира олигархично-компрадорския елит‍ и‌ модел в България!“, категоричен бе Иван Атанасов.

Листите на „Ляв съюз за чиста и свята република“.

„Кой ще бъде⁣ във вашите листи?“, ⁢попита ⁢водещата Илиана Беновска. Иван Атанасов ⁢отговори, че още не може да каже‌ имена, защото ⁤коалиционният съвет не ги‍ е‍ одобрил. Това ще стане вероятно ⁤през следващата седмица. Той ⁣обясни, ⁤че‍ БСП‍ не ​може да си ‌подреди листите, в​ състояние на разпад​ е и затова много⁣ хора се

Жан Виденов произнесе тези думи по повод⁣ на предстоящата кампания на Иван Атанасов срещу Ахмед Доган. Той⁢ призова за разбирателство и за надникване в ⁤мисълта на политическия опонент, дори и ⁣да не се съгласяваме с него. Иван Атанасов потвърди, че ‌кампанията ще започне следващата седмица и ще включва⁤ срещи ‌с хората по⁣ площадите. Това е част ⁤от разговора⁣ между Иван Атанасов и⁤ Илиана Беновска в предаването „Беновска ⁤пита“ по „Радио К2“ от 29-ти май 2021 година.

но⁢ българските граждани, на ⁢които им ⁣е писнало от ‌всичко, ⁢което се⁤ случваше досега!“.

Подаръците.

Водещата ​подари на ⁣ Иван ⁤Атанасов здрава, българска, червена ябълка с надеждата да се ​появи нов политически субект на‌ сцената. Иван Атанасов подари на ⁤водещата книгата на ‍Иван Хаджийски „Оптимистична теория за ​нашия народ“ ‌с посвещението „На уважаемата ​г-жа Илиана Беновска и ⁢„Радио К2“ ‍с пожелание да бъдат оптимисти за България и българския ​народ и да ​предават ⁣този оптимизъм на своите зрители и слушатели“. Той прочете малък абзац от книгата: „Изходът⁤ е един, България трябва да стане богата, благоденстваща и ‌щастлива, но за ⁤всички. Тогава‌ целият​ български ⁣народ ще разгърне скритите си сили и ще си създаде в новата история място и участ, каквито заслужават неговият устрем, неговите амбиции, неговото трудолюбие и неговата прекрасна ‍земя. Той ще стане такъв ​велик и уважаван, какъвто ​е бил в миналото. Въпросът е как да стане това. Има само един единствен⁤ път, по ‌който скоро ще тръгнат и всички⁣ останали народи – уреждане на⁤ нашите вътрешни обществени отношения! Нека⁢ да вярваме в потенциала ⁤на българския народ и‍ аз бих искал да бъдем част от написването на тази нова история – оптимистична ‌практика за българския народ!“.

Водещата отбеляза, че посланието е много хубаво и по този‌ начин се ориентират⁣ и към‌ по-интелигентните‍ хора. Иван Атанасов отговори, че ⁤са доказали, че могат ⁣да говорят на високо ниво. Беновска продължи: „Недипломатично, след „разстрела“,​ който⁣ Жан Виденов произведе⁢ над ⁢Ахмед Доган ‍в БТА, ще Ви⁢ подаря книга с разговор между мен и​ Доган. Разбира се това не е разговорът между ‌Екерман и Гьоте, ⁣нямам такива⁤ претенции, отпреди 20 години. ‌Независимо ​че⁢ го‌ отрицавате, хубаво ⁤е да се надникне в мисълта ⁣на ⁤политическия опонент най-малко! И се надявам наистина да‍ започнете⁢ да пишете новата оптимистична​ практика! Кога ще отмен и ‍него, за​ да видите какво⁣ мисли за Вас. Но ⁢аз съм сигурна, че Вие сте по-добър човек от него.“

Иван Атанасов отговори, че не иска⁢ да се‍ занимава с политика и че не му интересува какво мислят другите хора за него. Той добави, че е готов да⁢ се⁢ бие за⁢ България и за българския народ и че няма да ⁤се‍ откаже от тази борба.

Беновска приключи, като каза, че е важно да се⁢ борим за ​нашата страна ‌и за нашите ⁤ценности и че трябва‍ да се обединим, за да постигнем ⁢по-добро бъдеще за всички ⁣нас.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.