Home » today » World » Глупост и престъпление – Поглед Инфо – 2024-02-25 01:01:26

Глупост и престъпление – Поглед Инфо – 2024-02-25 01:01:26

/Поглед.инфо/​ Излезе новина ⁢в медиите, че пет стола от народното събрани с евроатлантическа дамаска са пожелали на всяка държавна сграда, от парламента през болниците⁢ и университета до ‍градските тоалетни,​ да има голям табела „Комунизмът е престъпление“(предложението е на ГЕРБ-б.р.). Въпреки изобилието от противни, глупави,‌ нелогични, нечовешки и откровено фашистки и турбототалитарни идеи, с които е пълен политическият ефир, горната новина заблестя. В нея, ⁢както и⁤ в другите, между впрочем, ⁢е видима линията на⁢ поведение, която ⁤не е случайна, не е временна,‌ а целенасочена, системна, нарочна и последователна. Това ⁢е линията на⁣ дехуманизация, която се тъче по онази ‌тънка и важна ​за всеки човек и народ нишка на собственото и за това обичано, ⁣славно или изстрадано минало.

В своята книга „Четвъртата индустриална ⁤революция“ проф. ‌Клаус Шваб, говорител на глобалистката омерта, заключава, че повратната точка на ⁢тази; да ни налага своите ⁢идеи за култура, изкуство и образование; да​ ни диктува какви ⁤събития и празници да отбелязваме и как да ги отбелязваме.​ Това би било изключително неприемливо и би нарушило нашата свобода и самоопределение. Ние трябва да⁤ запазим правото си да определяме ⁣собствената си ценностна система и да не позволяваме на високоплатените ⁣гастрольори да ни налагат‍ своите‌ идеи и ‍интереси.а.

  • Унищожаване на цялата стопанска, ‍селскостопанска и военна ⁤инфраструктура изградена по време⁤ на Народна Република България.

  • Смазване на основното, средното​ и висшето образованието от нива, за които Маргарет Тачър сипеше суперлативи, до нива на 50% функционална неграмотност в училище и подтисната в безпаричие и евроатлантически рамки наука.

  • Обезличаване на кирилицата⁣ като, с‍ грубо и ‌повсеместно нарушаване на⁤ Конституцията на ​Република България цялата държава​ е изписана с латински букви и на английски, а официалните лица, от своите тронове, не само не повдигат въпроса ‍пред Конституционния Съд, но и приемат за нормално работен език на международни срещи в България да е английски. (По‌ Конституция официален ⁢език в⁣ България е български.)

  • Инсталиране на интелектуални джуджета на най-високите властови позиции.

  • Казват, че СССР ‌в ⁤лицето на Михайл Горбачов ни е предал през 1989 г. на ‍колегата Джордж Буш – Старши. Казват, че престъпният комунизъм е бил престъпен, но нищо⁣ не се казва, за тези и за ⁤това, което се случи след ‍него.‌ А след него в България бе проведен​ планът Ран- Ъп, бе приложен Вашингтонския консенсус (масова приватизация, високи лихви, шоков терапия, съкращаване на бюджетните ⁢разходи, уволнения, други.). Станахме член на НАТО⁢ (унищожение на въоръжението ⁢и военния капацитет, без⁤ да бъде ⁢възстановен, минимизиране на живата военна сила) и ЕС (унищожение на селското⁣ стопанство, индустрията и стопиране развитието на стратегически отрасли като наука и⁤ енергетика). В резултат⁣ България ​днес наброява около 5,5‍ милиона българи сравнимо ⁣с 9 милиона през 1989 г.; войската е минимизирана до 35 000 от 300 ⁣000, оръжията‌ са подарени или унищожени; 95% от селскостопанската продукция е внос, като за сравнение до⁤ 1989 сме нетен износител и сме хранили всички страни от Съвета за Икономическа Взаимопомощ; цялата индустрия нна власт и ​на всичко, което е⁣ свързано‌ с управлението на държавата. Това е опасно ⁤и неетично, защото позволява на чужди интереси да диктуват нашите ценности и решения. Вместо това, ⁢трябва да се стремим към самостоятелно вземане на решения, базирани на нашите ‍собствени ценности и⁣ интереси. 100 ‌000 евро.) ​Режисьорът се кълне в ценности и в цивилизация, докато нарушава всички Божии заповеди и стриктно изпълнява седемте смъртни гряха, но да кажем , че е болен‍ от безрелегиозност, както преди‌ много години Солженицин​ диагностира на място. Странното обаче е, че нито един от 240 -те стола в Народното Събрание на Република⁣ България не съзря в това престъпление.

    Но нека се върнем пак на престъпния комунизъм. И понеже опасенията на инициаторите на табелата „Комунизмът ​е престъпление“ са, че все​ още има хора, който помнят, какво е било тогава, то редно е ⁢да се признае, че е точно така. ​Ако го карам по спомени, то образованието от детската ясла до последен курс на висшето⁣ образование, плюс последващите научни и академични степени бе напълно БЕЗПЛАТНО. Като дете ходих на всички кръжоци и спортни дейности – БЕЗПЛАТНО. В училищата имаше лекар, зъболекар – БЕЗПЛАТНО. България впечатляваше с нивото на образованост и интелект. Здравеопазването беше напълно БЕЗПЛАТНО. Имаше лекари и медицински сестри по всички специалности‌ и нямаше недостиг ⁤на медицински кадри. Строяха се пътища , училища, детски градини, заводи, кораби, градове,⁤ които бяха дишащи и архитектурно съобразени. Още е ‌налична, ползваме, и е основна тази инфраструктура. Картата за почивка „ол инклюзив“ беше 35 лева за 14 дни. Нямаше човек без работа, ако⁢ някой ⁢искаше да „почива“ му намираха⁣ работа. В множество направления България беше на ‍едни от първите места. Ето и примери.

    България беше една от първите⁣ космически държави.

    В енергетиката:

    • АЕЦ Козлодуй с мощност 3760⁢ MW – една​ от‌ най-големите за времето си.

    • ПАВЕЦ Чаира без европейски аналог. До днес. Някои „столове“‌ направиха⁣ така, че ‌да я унищожат.

    • Каскадата‌ Белмекен – Сестримо – международна рядкост.

    • Българските енергетици проучваха, проектираха и строяха енергийни обекти за сложни геоложки, земетръсни и други условия в Ливан, Йордания, Кувейт, Сирия, Ирак, Алжир, Либия, Румъния, Чехословакия, Испания. Днес българските енергетици се броят⁢ на пръсти.

    В металургията:

    •‍ 1989г. България е 27-та металургична страна в света с 3 300 000 тона стомана.

    • Патентът на инж. Алекснадър⁢ Вълчев бе закупен‍ от много фирми включително от ‍Канада и Великобритания.

    •‌ България участва в международната ‌интеграция на газ от Русия със собствена микролегирана с азот стомана 10 ГСАФ.

    • Методът за⁣ газово противоналягане на акд. Балевски е едно от забележителните открития в световното металолеене през изтеклия 20-ти век.

    • С ⁢български ⁢технологии работят най-големите световни производители на алуминиеви⁣ джанти.

    • Спиралошевните газопроводни тръби произвеждани в завода в ‌гр. Септември намериха своя производител в нов завод… в Турция.

    В химията:

    • 4-то място в света по калцирана сода.

    • 17-ттелите им не ‍могат да си‌ позволят ‍такива разходи; да определят‌ какви съдържания да ⁢бъдат пускани по‌ телевизията и радиото, ‌какви книги да⁢ бъдат разрешени за публикуване, какви изкуства да бъдат подкрепяни и ‍какви да бъдат забранени. Това би било изключително опасно за свободата на изразяване ⁢и за индивидуалните права на хората. Всеки ‍човек ⁤трябва да има правото да избира как да живее и какви‍ ценности да⁤ приема, без да бъде налаган от високоплатени гастрольори.жда автоматизирано проектиране на кораби с електронно-изчислителна техника. Перлата⁤ на европейското корабостроене ККЗ Варна​ бе продаден за 1‍ щ.д.

    В инвестиционното машиностроене:

    • Заводът за цимент в Димитровград бе оборудван изцяло с български машини.

    • Флотационната фабрика в Кърджали бе съоръжена изцяло с българско оборудване.

    • Заводът за помпи във Видин експортираше 95% от продукцията си и⁤ конкурираше световни фирми в т.ч. и Сигма.

    • Заводът Мир в Монтана работещ с лицензите на италианските‌ Морандо и Келер, бе известен производител на комплектни линии за тухли и керемиди.

    • ⁤Машиностроителният завод ”Вапцаров” в Плевен имаше международна специализация по производство на възли за атомни електроцентрали.

    • Осемдесетте години в България имаше⁣ 40 завода,​ произвеждащи 18 хиляди стругове, фрези, ‌бормашини, агрегатни машини, автоматични технологични линии, манипулатори, роботи, 90% от които се експортираха в десетки страни от Близкия⁢ Изток и ​Западна Европа.

    • 80% от оборудването и технологиите в инструменталното производство бяха закупени от западни фирми.

    • Инструменталните заводи в Габрово, Шумен, Монтана,⁢ Севлиево, София, Кърджали⁤ с над 1000 броя асортимент не отстъпваха на световните еталони.

    • Заводът за производство на пектин и плодови ‌сокове ​в Перник⁤ бе единствения на Балканския ⁣полуостров.

    В електрониката⁤ и изчислителната техника:

    • Завод за⁤ запаметяващи устройства в ‍Стара Загора,​ памети и телеобработка във В. Търново, механични конструкции в Благоевград, магнитни глави в Разлог, печатни⁢ платки в Русе и Търговище, инструменти в⁣ Шумен, Благоевград, София, градивни елементи в Перник, ⁢Айтос, Кюстендил, Никопол, ⁢Сливен, Ботевград, Разлог, организационна техника в​ Силистра и Самоков… ⁢УКВ радиостанции в⁤ Гоце Делчев, радионавигационна апаратура във ‍Врана… окръжни и заводски ⁣изчислителни⁢ центрове… с над 100  000 ‍дуи на други скандални и неприемливи ⁢практики. Трябва да се борим за по-добро общество, в което ценностите са основани на справедливост, равенство и уважение към ⁢всички⁤ граждани. Не можем да позволим на високоплатените гастрольори да определят нашата ценностна система и да налагат своите интереси върху нас.⁢ Трябва ‍да се борим за прозрачност и⁤ отговорност в управлението на държавата и да защитаваме правата на всички граждани, без значение ‍на техния социален ⁤статус или богатство.поддържане на властта и контрола. ⁢Това е система, която не служи‍ на интересите на обикновените хора,‍ а на висшите класи и ‍елитите. Тя подкопава демокрацията и правата на гражданите, като ги лишава от възможността да участват активно в управлението на страната. Трябва да се борим срещу тази система и да⁢ настояваме за прозрачност, отговорност и равноправие за всички граждани.на военните действия и на всички други аспекти на обществения живот.⁣ Това е неприемливо и​ несправедливо. Ние ⁣трябва да имаме право да определяме собствената си ценностна система и да управляваме‍ собствените си финанси. Не можем да позволим на високоплатените гастрольори‍ да ни контролират и да ни налагат техните интереси. Трябва да​ се борим за свобода и самоопределение., на военните действия и на всички други аспекти на обществения живот. ⁢Това би ‌било изключително опасно и неприемливо за демократичното функциониране на обществото. Всеки гражданин трябва да има право на‍ участие в определянето на ценностната система и ​бъдещето на обществото, без да бъде подчинен ⁢на волята на високоплатените гастрольори.и ⁤татко са се разбрали, че искат​ да имат момче, а не момиче; да определят какви ⁣събития и празници да отбележаваме, какви ⁤книги да четем, какви филми да гледаме; да решават какви ⁢исторически ‍факти да се преподават в училищата и как да се представят ​в музеите; да контролират медиите и информацията, която ни достига; да определят какви идеи и мнения ‍са приемливи, а какви ​не; да управляват нашите ‍животи и свободи, като ни‌ налагат своите възгледи​ и ценности.лгарска кръв, която да ни води напред. Вместо това, имаме политици, които се борят за⁤ власт и лични⁢ интереси, без да се грижат за благополучието на страната и народа. Нуждаем се от ​ново поколение ​лидери, които да се грижат за нашата ‍история, култура и идентичност, и⁣ да работят ​за ​по-добро бъдеще за ⁣всички нас.

    Leave a Comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.