Home » today » Business » You don’t buy sex. Why is there no offer for investments in this industry on the stock exchanges?

You don’t buy sex. Why is there no offer for investments in this industry on the stock exchanges?

Seksa nozares leģitīmā biznesa daļa aptver dažādus sektorus – sākot no patēriņa preču ražošanas un farmācijas līdz kinofilmām, videospēlēm un robotikai. Nozarē apgrozās ievērojamas summas. Ieguldīt naudu tajās caur akciju tirgiem ir diezgan grūti, tomēr iespējas ir. Taču atklāts ir jautājums: vai tas ir tā vērts?

Azartiskākie investori, kas negrib sekot Vorena Bafeta piemēram un ieguldīt naudu lielos un drošos uzņēmumos, bieži vien meklē nišas nozares un sektorus, kuros investēt. Nereti viņu uzmanības lokā nonāk tādi biznesi kā, piemēram, azartspēles, ieroču vai alkohola ražotāji, kuri gan neatbilst ilgtspējas principiem. 

Investori cer – tieši tādēļ, ka daudzi lielās naudas pārvaldnieki, piemēram, pensiju fondi, tādos uzņēmumos nedrīkst ieguldīt, akcijas var iegādāties lētāk un paļauties uz sektora izaugsmi, jo nedz kari, nedz vēlme apreibināties, šķiet, nekur nepazudīs.

Viena no šādām nišas nozarēm ir arī sekss (tiesa, tikai daļa uzņēmumu neatbilst ESG standartiem) un viss ar to saistītais. Pētot sīkāk gan atklājās, ka lieli, zināmi šīs nozares uzņēmumi biržās nav manāmi, un arī šo akciju atdeve ir 

To continue reading, purchase a subscription.

“Delphi” also follows Instagram or YouTube in the profile – join to find out the most important and interesting things first!


2023-12-05 23:00:03
#dont #buy #sex #offer #investments #industry #stock #exchanges

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.