Home » today » Technology » Volkswagen’s Currywurst Breaks Record with 8.33 Million Sold in 2023

Volkswagen’s Currywurst Breaks Record with 8.33 Million Sold in 2023

ní článku o rekordním prodeji⁢ currywurstu od společnosti Volkswagen. Podle agentury DPA bylo loni prodáno rekordních 8,33 milionu kusů různých variant currywurstu, což je o 400 000 kusů více než v předchozím roce. Mezi nejprodávanější varianty patří hotdog, který byl uveden na trh v‍ roce​ 2021 a loni se jich prodalo 2 miliony kusů, a klasický ⁢currywurst, ‍který se prodal 6,4 milionu kusů.

V⁤ roce 2021⁣ vyvolalo vyřazení currywurstu ‌z nabídky kantýn ve Wolfsburgu rozruch, ale v roce⁣ 2023 začaly kantýny znovu nabízet tuto pochoutku.‍ Currywurst je k dostání i v mnoha supermarketech v Dolním Sasku a je populární nejen‌ v Německu, ale i v dalších 10 zemích, kde se vyrobí asi​ 18 tisíc kusů denně.

Receptura currywurstu je přísně tajná a od roku 1973 neprošla​ žádnou změnou. Kromě klasických koření obsahuje také kari, ale zbytek je top secret.

Volkswagen loni dodal zákazníkům po celém světě 9,24 milionu vozidel, což je‍ o 12 procent více než v předchozím roce. Odbyt hlavní značky VW vzrostl o 6,7 procenta na 4,87 milionu vozidel.ozidel značky Volkswagen, což je o‌ 12 procent více ⁣než v předchozím roce. Hlavní značka koncernu VW, Volkswagen, zaznamenala nárůst prodeje o 6,7 procenta na 4,87 milionu vozů. Mezi ‌nejprodávanější modely patří Golf, Passat⁤ a⁢ Polo.

Jedním z nejznámějších produktů značky Volkswagen je Currywurst, který je označen jako prek, nikoli klobása. Receptura tohoto pokrmu⁤ je tajná a od roku 1973 se nezměnila. Obsahuje sl, pep a zázvor,‌ ale zbytek je top secret.

Volkswagen se také⁢ zaměřuje⁢ na inovace a udržitelnost. ⁣Společnost se snaží snižovat emise a výrazně investuje do vývoje elektromobilů. ⁢V roce 2023 představil Volkswagen nový model ID.4, který je plně elektrický a nabízí dlouhou dojezdovou ⁤vzdálenost.

V současné době se Volkswagen snaží posílit svou pozici na trhu a zároveň se zaměřuje na ekologické a inovativní ⁣produkty. S rostoucím ​zájmem o elektromobily ⁣a udržitelnost se ‍můžeme těšit na další inovace od této⁤ automobilové společnosti.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.