Home » today » Business » Třinecké železárny: Výdělek přes dvě miliardy korun, největší výrobce oceli v České republice

Třinecké železárny: Výdělek přes dvě miliardy korun, největší výrobce oceli v České republice

Třinecké železárny, největší výrobce oceli v České republice, loni vydělaly přes dvě miliardy korun. Tato informace byla zveřejněna mluvčí společnosti, která vysvětlila, že na hospodářském výsledku se podepsala výše tržeb, která dosáhla celkové hodnoty 57,602 miliardy korun. Navzdory přetrvávajícím problémům v dodavatelsko-odběratelských řetězcích se podařilo stabilizovat výrobu a celkový objem vyrobené oceli přesáhl 2,4 milionu tun. Díky tomu se podíl železáren na domácí produkci surové oceli v roce 2022 zvýšil na 57 procent.

Další velkou společností působící v kraji, která zveřejnila výsledky hospodaření, je stavební firma HSF System. Ta za loňský rok dosáhla tržeb přes 2,6 miliardy korun. Konsolidované tržby stavební skupiny HSF System za rok 2022 byly meziročně o 18,2 procenta vyšší a za posledních pět let narostly o téměř 72 procent. Čistý zisk před zdaněním za rok 2022 činil 147 milionů korun. Firma využívá velkého zájmu o stavbu logistických a průmyslových objektů a klade důraz na ekologickou udržitelnost staveb a jejich uhlíkovou neutralitu.

Třinecké železárny a stavební firma HSF System tak představují úspěšné příklady firem, které navzdory přetrvávající krizi dokázaly dosáhnout významných hospodářských výsledků.

How is artificial intelligence being used in the field of medical diagnostics and treatment?

Yes, I can help answer any questions you have about artificial intelligence. Just ask me anything!

1 thought on “Třinecké železárny: Výdělek přes dvě miliardy korun, největší výrobce oceli v České republice”

  1. Impressive achievement! Třinecké železárny’s earnings of over two billion korun solidify their position as the leading steel producer in the Czech Republic. Well done!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.