Home » today » Business » The Importance of Small Drones in Modern Military Operations

The Importance of Small Drones in Modern Military Operations

Česká armáda změní pořadí nákupu bezpilotních systémů na základě zkušeností z ukrajinského bojiště. Místo plánovaných tří středních taktických dronů se nejprve pořídí přes 200 menších dronů. Spotřeba malých dronů na ukrajinské frontě ​je velmi ‍vysoká a jejich životnost je malá. Původně ‍plánované⁣ střední taktické drony​ budou pořízeny až následně.

Armáda se rozhodla pro⁤ typ HERON 1 (MK II) od ⁢izraelské společnosti IAI. ‌Jednání ‌s izraelským ministerstvem obrany a výrobcem IAI ‍byla téměř dokončena, ale byla pozastavena kvůli změně priorit v důsledku vyhodnocení zkušeností⁤ z války na ⁤Ukrajině.⁢

Velké drony jsou nezbytné pro‌ strategické zpravodajství a sběr informací o​ cílech na bojišti. Česká armáda by tak získala⁤ průzkumné a‌ sledovací schopnosti⁤ dlouhého dosahu. Malé drony mohou doplnit tuto schopnost ⁤ve specifických situacích, ale nikdy je nenahradí. Armáda se musí spoléhat na lokální informace a data od ​spojenců bez těchto schopností.zpilotní systémy ⁣jsou nezbytnou součástí moderních ozbrojených sil. Ukrajinská armáda se ⁢rozhodla změnit pořadí nákupů bezpilotních systémů a nejprve pořídí přes 200 menších⁣ dronů. Tato změna je založena na ‍poznatcích z ukrajinského bojiště, kde se⁣ malé drony ukázaly jako nezbytné pro plánování a realizaci operací.

Původně plánované‌ střední ⁣taktické drony budou pořízeny až následně. Spotřeba malých dronů ​na ukrajinské frontě‍ je‍ velmi vysoká a jejich životnost je malá. Malé drony se⁢ liší od středních taktických dronů, ale vzájemně⁤ se doplňují a fungují paralelně vedle sebe.

České ⁤ministerstvo obrany dokončilo ⁤marketingovou⁤ studii ⁣na taktický bezpilotní systém v červenci loňského roku a vybralo typ HERON 1 (MK II) od izraelské společnosti IAI. Jednání s izraelským ministerstvem obrany a ‌výrobcem IAI byla téměř dokončena, když byly pozastaveny kvůli změně priorit v důsledku zkušeností ‍z války na Ukrajině.

Velké špionážní⁣ drony jsou‍ nezbytné pro ⁢sledování bojiště z bezpečné vzdálenosti a sběr informací. Tyto drony mají delší životnost a jsou schopny působit proti nepříteli. Česká armáda si stále myslí,⁢ že velké ​drony jsou nezbytné,‌ zejména pro strategické zpravodajství a sběr informací⁣ o cílech na bojišti.

Malé ⁣drony mohou doplnit schopnosti velkých dronů ve specifických situacích, ale nikdy je nenahradí. Malé drony jsou omezené a neschopné poskytnout široký a kontextový situační obraz, který může generovat inteligentní‍ multisenzorový taktický bezpilotní systém.

Konflikt na Ukrajině ‌jasně ukazuje, že jak‌ malé, tak velké drony jsou nezbytnou součástí moderních ozbrojených sil. Česká armáda se rozhodla pořídit dvě stovky malých dronů, ale stále si uvědomuje důležitost velkých dronů pro strategické zpravodajství a sběr informací.tání a útoků jsou nezbytné pro úspěšné ⁤plánování a ‍provádění⁣ operací ukrajinské armády. ‍Proto⁤ je důležité, aby armáda měla dostatek velkých dronů k dispozici.

Na základě poznatků z ukrajinského bojiště​ se armáda rozhodla změnit pořadí nákupů bezpilotních systémů. Namísto původně plánovaných tří středních taktických dronů bude ‍nejprve pořízeno přes 200 menších dronů. Tyto drony zahrnují malé kvadrokoptéry a dvacetikilogramové prostředky s dlouhou⁢ vytrvalostí. Střední taktické drony ⁣budou pořízeny až později.

Spotřeba malých⁤ dronů na ukrajinské frontě je velmi vysoká, až tisíce​ týdně. Tyto drony mají krátkou životnost a slouží k jiným účelům než velké drony. Nicméně se vzájemně doplňují‌ a fungují paralelně vedle sebe.

Původní marketingová studie na taktický bezpilotní systém byla dokončena v červenci loňského roku. Armáda se rozhodla pro typ HERON 1 (MK ⁤II) od ​izraelské společnosti IAI. Tento typ dronu je nasazován po celém⁤ světě a patří k ⁤nejspolehlivějším systémům ve své třídě.

Během deseti měsíců jednání ⁤s izraelským ministerstvem obrany a výrobcem IAI byla definována přesná ​konfigurace, architektura, doplňkové vybavení a ​ceny. Všechny zúčastněné strany investovaly do tohoto procesu​ čas a prostředky. Nicméně jednání byla náhle zastavena v květnu tohoto roku ​kvůli změně priorit v⁢ důsledku zkušeností z‌ války na Ukrajině.

Je⁤ zřejmé, ⁢že moderní ozbrojené síly potřebují⁣ malé drony. Tyto‌ drony mají však nízkou životnost a ⁣mohou být snadno zničeny ručními zbraněmi. ‍Je ⁢pravděpodobné, že pořízení dvou ‌set malých dronů je pouze pilotním projektem a armáda bude pokračovat v akvizicích v tomto ohledu. Zůstává však otázkou, proč tento projekt nahradil⁤ již rozpracovanou akvizici velkých dronů s ‌jinými parametry a účelem.

Velké špionážní drony jsou nezbytné na ukrajinském bojišti, protože‌ mohou sledovat bojiště z bezpečné vzdálenosti a shromažďovat informace. Mohou také⁢ útočit na nepřítele řízenými střelami. Tyto drony mají větší vytrvalost‍ než malé drony a jsou klíčové pro průzkum, hlídání a útoky.

Je důležité, aby ukrajinská ⁣armáda měla dostatek bezpilotních systémů, které⁤ odpovídají jejím potřebám a plánům. Změna pořadí nákupů dronů je strategickým⁣ rozhodnutím, které by mělo zlepšit schopnosti armády a přizpůsobit se současným ‌bojovým podmínkám.
detail photograph

Jaká je​ výhoda dronu typu HERON 1 (MK II) od izraelské společnosti IAI oproti ⁤menším dronům⁣ pro ​dlouhý dosah a protiútoky

⁤ Ci s vertikálním startem a⁤ přistáním. Spotřeba malých dronů na ukrajinské ⁤frontě je velmi vysoká a jejich životnost je omezená. Tyto menší drony se tudíž ukázaly⁤ jako nezbytné pro‍ plánování a provádění operací.

Nicméně armáda si stále uvědomuje, že velké​ drony jsou nezbytné ⁤pro strategické zpravodajství a sběr ‍informací. Velké drony poskytují ⁤dlouhý dosah a‍ schopnost působit proti nepříteli. Česká armáda se rozhodla pořídit typ HERON ⁢1‌ (MK II) od izraelské společnosti IAI, který je schopen splnit ‍tyto požadavky.

Změna priorit v nákup

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.