Home » today » News » The European K-1 bushido champion on trial for the famous mafia attack on Laisvės Alley did not take off the electronic collar

The European K-1 bushido champion on trial for the famous mafia attack on Laisvės Alley did not take off the electronic collar

Dėl žiauraus išpuolio prieš kitus su miesto grupuotėmis siejamus kauniečius Laisvės alėjoje kaltinamo J. Minkevičiaus advokatas apskundė Kauno apylinkės teismo nutartį, pagal kurią jam buvo pratęstas intensyviosios priežiūros terminas, įpareigojant toliau nešioti apykoję.

[–>[–>

Kauno apygardos teismo pirmininko padėjėja ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Milda Kryžė informavo naujienų portalą Lrytas, jog skundas trečiadienį buvo atmestas konstatavus, paliekant galioti žemesnės teismo instancijos skirtas kardomąsias priemones, tarp jų – ir intensyviąją priežiūrą.

[–>

Už nužudymą teistas J. Minkevičius ir jo sėbrai šioje byloje kurį laiką buvo suimti, bet vėliau išleisti į laisvę, skyrus švelnesnes kardomąsias priemones. Tačiau net ir sušvelninus jas, buvęs tarptautinių bušido turnyrų dalyvis nesiliovė skųstis.

[–>

Kruvinas mafiozų kerštas

[–>

Praėjusių metų rugpjūčio 25-ąją dideliam smogikų būriui įsiveržus į kavinę, nuo 8 kaukėtų, strypais ir kastetais apsiginklavusių užpuolikų nukentėjo praeityje už automobilių vagystes teistas,„Agurkinių“ gaujos vadeivos Sauliaus Velečkos-Agurko artimas bičiulis R. Sadauskas, 7 kartus anksčiau teistas, dvejose žmogžudysčių bylose figūravęs „Smailių“ gaujos šulas Egidijus Smailys, „Agurkinių“ gaujai priskiriamas Tadas Petrošius ir R. Sadausko sūnėnas Žanas Andrijūnas.

[–>[–>

Pastarasis yra bene vienintelis bylos dalyvis, nesiejamas su Kauno gaujomis – dauguma kaltinamųjų ir nukentėjusiųjų yra priskiriami miesto nusikalstamam pasauliui.

[–>[–>

Prie staliuko sėdėję vyrai buvo žiauriai sumušti – jiems prireikė medikų pagalbos, dalis buvo išvežti į ligoninę.

[–>

Kaltinimai užpuolimu be J. Minkevičiaus yra pareikšti 39 metų Vitalijui Zakrževskiui, 37 metų Edgarui Rezajevui, 31 metų Lukui Ščerbinskui, 30 metų Rokui Sipavičiui, 27 metų Tadui Mučinskui ir 26 metų Karoliui Kavaliauskui. Didžioji jų dalis teisti už sunkius nusikaltimus. Visi jie šiuo metu yra teisiami.

[–>

Iki šiol ieškomi du su išpuoliu susiję kauniečiai – vienas jų, įtariama, yra nusikaltimų užsakovas, o kitas – vykdytojas.

[–>[–>

Laikosi „tylos įžadų“

[–>

Manoma, jog išpuolis Laisvės alėjoje surengtas keršijant R. Sadauskui už ankstesnius nesutarimus su šešėlinio pasaulio veikėjais.

[–>

Apie užpuolimo aplinkybes sumušti mafiozai buvo nelinkę atsiverti teisėsaugai – panašu, jog jie nusprendė laikytis nusikalstamame pasaulyje įprastų „tylos įžadų“.

[–>

Pavyzdžiui, vienas sumuštųjų T. Petrošius pareiškė, jog užpuolimo metu kuriam laikui buvo praradęs sąmonę ir nieko neprisimena.

[–>

R. Sadauskas ir T. Petrošius prašė jiems panaikinti nukentėjusiųjų statusą, tačiau teismas šiuos prašymus atmetė.

[–>

E. Smailys nepasirodė net keturiuose teismo posėdžiuose, kuriuos teko atidėti – policijos pareigūnai buvo įpareigoti jį atvesdinti, nors paprastai teismai yra priversti tokių priemonių imtis ne nukentėjusiųjų, o kaltinamųjų atžvilgiu.

[–>

Kriminalistų nuomone, Kauno gaujų karai gali dar labiau suliepsnoti – po išpuolio Laisvės alėjoje jau buvo padegtas namas Kauno rajone, kuris gali priklausyti vieno įtariamųjų užpuolikų artimam giminaičiui. Lrytas duomenimis, padegimas iki šiol neišaiškintas.

2024-09-28 04:10:43


#European #bushido #champion #trial #famous #mafia #attack #Laisvės #Alley #electronic #collar

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.