Home » today » Entertainment » The Doors: The Iconic Year of 1967 and the Young Lion Portraits

The Doors: The Iconic Year of 1967 and the Young Lion Portraits

apely The Doors dosáhla vrcholu v⁤ roce 1967, kdy vydali svá ​první dvě alba a získali popularitu ⁤díky účasti⁤ v televizních show. Tento rok byl také​ zásadní pro frontmana kapely Jima Morrisona, který se stal sexuálním⁤ symbolem díky sérii ​fotografií nazvané The Young Lion.

Fotograf Joel ⁢Brodsky, který kapelu opakovaně fotil, popsal vznik těchto‍ ikonických snímků. Fotografické​ sezení začalo standardně, kdy Brodsky⁣ nejprve pořídil snímky celé kapely. ⁣Poté si postupně bral jednotlivé‍ členy na sólové‌ portréty, přičemž Morrisona si nechal na konec. Během focení ostatních‍ členů⁤ kapely si Morrison popíjel a když ⁣přišla na řadu‍ jeho‌ série, ​byl⁢ již dost mimo.

Nejslavnější série portrétů Jima Morrisona zachycuje omámeného alkoholem. Tento fakt je více než symbolický, protože Morrison ⁣měl⁤ problémy s pitím, které vedly k obviněním z obnažování⁢ na veřejnosti a⁣ dalším skandálům. Brodskyho fotografie tak zachycují zpěváka na vrcholu ​jeho kariéry, ale⁢ také ‌na vrcholu jeho problémů.

Jeden ze snímků⁢ z ⁤této série⁤ se dostal ⁣na​ obal výběrové desky ⁤Greatest ‍Hits. ⁤Brodsky popisuje, že v ‍té době byl ⁢Morrison již tak opilý, že vrávoral a padal mu do světel, a museli tak⁣ focení ukončit. Přesto⁤ však fotograf považuje toto focení za skvělé a tvrdí, že zachytil ‍Morrisona ⁣úplně ⁣na⁤ vrcholu.

Tyto ⁢fotografie ⁢se staly důležitou součástí legendy okolo The Doors a přispěly ‍k⁣ jejich popularitě. Morrison se již nikdy‍ takto do objektivu nepodíval, a tak ‍tyto snímky zůstávají jedinečným dokumentem této éry.The​ Doors: The Iconic Portraits of ‍Jim⁢ Morrison

In 1967, the California band ‌The Doors had a groundbreaking year. This is the year ‌that their ⁣first ‍two albums were released – their self-titled debut in January 1967, which⁢ included iconic hits‍ like “Light My‍ Fire” and “Break On Through,” and their second album, “Strange Days,” in September⁢ 1967, ⁤where‌ the band further ⁣developed their musical style,⁢ balancing on the ‍edge of psychedelia and ⁣blues rock.

In ​1967, the group ‍led‍ by Jim Morrison and Ray⁢ Manzarek also gained national recognition through⁢ their appearances on popular television shows, including a memorable performance on The Ed Sullivan Show,⁤ where Morrison refused to change a​ part of the lyrics in “Light‍ My Fire.” In December of that‌ year, Morrison was arrested on stage in New Haven for ⁢inappropriate behavior.

However, 1967 was also the year when The Young Lion series of⁤ Morrison’s portraits was created. ‍These photographs, along ⁢with​ the band’s⁢ musical success, dramatically⁢ increased interest in the band and its enigmatic ⁣frontman. Thanks‍ to these portraits, Morrison, at the age ‍of⁣ twenty-three, ⁤became a sex ⁤symbol.

“I always ‍found it ⁢funny ⁣that⁣ these became the most used photos of Jim
detail photograph

Jaké jsou důsledky vytvoření série⁣ fotografií, které přesně vyjadřují osobnost​ a životní styl Jima Morrisona, který byl sexuálním symbolem a měl problémy s alkoholem

Ké zachycují Morrisona ⁣v rozmazaném, opilém stavu, ​​​​​​​​​​což přesně vyjadřuje jeho životní styl a⁤ osobnost. Tyto ikonické snímky se staly symbolem ⁢éry The Doors ⁣a dodnes zaujímají významné ⁣místo ve světě fotografie.

Jelikož fotosezení probíhalo v ‍době, kdy kapela zažívala velký úspěch díky svým prvním dvěma albům a účasti v televizních show, byla pozornost médií a fanoušků na ní vrcholná. A právě v tomto roce ⁢se​ i Morrison stal⁤ sexuálním symbolem díky sérii fotografií nazvané The Young Lion, které vytvořil právě Joel Brodsky.

Joel Brodsky popsává vznik těchto ikonických snímků ‍jako velmi neobvyklý. Začalo to​ standardním fotografickým sezením,⁣ kdy Brodsky nejprve pořídil‌ snímky celé kapely. Poté postupně vytvořil sólové portréty jednotlivých⁣ členů kapely, přičemž Jima Morrisona nechal na konec. Během focení ostatních členů se Morrison popíjel a až když přišla řada na jeho sérii, byl ⁣již hodně pod vlivem alkoholu.

Právě tato série portrétů Jima Morrisona,⁣ která zachycuje jeho omámený stav, se stala nejslavnější. Tento fakt je víc než ⁤symbolický, ‍protože Morrison měl potíže ⁢s pitím, které vedly k obviněním z obnažování na veřejnosti a dalším‌ skandálům. Brodskyho fotografie tak skvěle představují nejen samotného Jima Morrisona, ale i jeho životní styl a konfliktní povahu.

Tyto ikonické snímky se staly nedílnou součástí dědictví kapely The Doors a ​dodnes‌ jsou považovány za jedny ⁢z nejlepších portrétů rockového zpěváka všech dob. Joel Brodskyho práce zůstává nezapomenutelná a jeho⁣ fotografie Jima Morrisona stále fascinují fanoušky i odborníky na fotografii.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.