Home » today » Technology » Super Mario Bros. Wonder: Latest Updates, Power-Ups, and Online Features

Super Mario Bros. Wonder: Latest Updates, Power-Ups, and Online Features

Super Mario⁢ Bros. Wonder:⁣ Nový​ power-up a další novinky v nejnovějším díle

Pokud bychom nepočítali čtyři roky starý Super Mario Maker 2, který každému umožní navrhnout si vlastní ‍úroveň‍ s Mariem, ⁢posledním regulérním dílem v hlavní 2D linii, je New⁢ Super Mario Bros. U z roku⁤ 2012, který v Deluxe verzi vyšel i na Switch.

Super Mario Bros. ‍Wonder zaujal už‍ při svém odhalení novým​ power-upem, ​který ‍promění Maria ve slona. Patnáctiminutový​ Direct ‌nám pak⁣ aktuálně přiblížil‌ herní⁢ svět, hratelné postavy, další power-upy‍ či online funkce.

Hlavní‌ padouch vás asi nepřekvapí, je jím⁣ opět hráčům ​důvěrně známý ​želvák Bowser. Jenže tentokrát se jeho ⁢cílem nestala⁣ princezna Peach a Houbové království, ale housenka Florian, což je⁢ princ Květinového království. Peach tak​ stejně jako ve filmu opouští roli dámy v nesnázích a připojuje se k záchrannému ⁣týmu.

Hrát půjde až ve ⁢čtyřech, přičemž⁢ je‌ jedno, ‌zda⁢ vaše volba padne na⁤ Maria,‍ Luigiho, Peach, Daisy‍ či ⁢některého z Toadů. To ovšem neplatí pro různé barevné Yoshíky a Nabbita, kteří plní roli začátečnických postav.

To znamená, že⁤ jim většina nepřátel neublíží a ⁣o život‌ přijdou jen v ⁢okamžiku, kdy spadnou mimo obrazovku. ⁣Jak už ⁣víme z předchozích her, díky tomu si lze herní seance užít i​ s menšími dětmi. Yoshi navíc‌ skáče ‍výš a ostatní si ho mohou osedlat. Na druhou stranu ​tyto postavy nemohou ⁤používat power-upy, což‍ může být mlaďasům líto.

Když už ⁢na ně přišla řeč,​ sloní‍ forma umožní chobotem ⁣rozrážet překážky, likvidovat nepřátele i⁣ přeběhnout ‌přes větší propasti. Ve‌ videu‌ jsme také viděli, že ​lze⁤ natáhnout vodu do chobotu a posléze postříkat ⁤květiny, které vyrostou.‍ Ve slona se mohou proměnit i ostatní postavy.

Dalším ⁤power-upem jsou bubliny, které nejenom zneškodní nepřátele, ale lze tak vytvářet i plošinky, a dostat se ⁤na normálně nedostupná‍ místa. Poslední novinkou je vrták, který slouží nejenom jako ochrana, ⁣ale umožní i vsáknout ‍se do země i stropu, a vyhnout se tak řadě překážek a nepřátel.‌ Nových nepřátel jsme viděli celou řadu, například Hoppycats, ‌kteří kopírují hráčovy akce, zejména tedy⁢ skok.

Co se herního‌ světa​ týče, Květinové království je ‌rozdělené ​do sedmi tematických‍ oblastí, přičemž v ​každé‌ na nás čekají nové herní prvky. Startovní svět Pipe-Rock Plateau působí tradičně, v zasněžených horách se ‌ovšem podíváme až k nadýchaným mrakům. Zajímavá ⁣je ‌struktura těchto oblastí, kdy některé‌ jsou tradičně spojeny body, zatímco další otevřené – v‍ těch pak lze mise plnit v libovolném pořadí.

Další novinkou jsou tzv. ⁣badge, které mohou výrazně usnadnit průchod konkrétní úrovní. ‌Viděli jsme možnost používat padák z čepice, vystřelující liánu či rychlejší plavání. Výraznou změnu hratelnosti přináší ⁣Wonder Flower, jejíž pozření radikálně promění svět okolo⁢ – ⁤trubky se ohýbají jako housenka, objevují se ‌zde noví nepřátelé a podobně.

Další novinky se týkají kooperace⁤ a hraní online (online kooperace ovšem chybí). ​Když ⁣někdo z party zemře, promění se ⁣v ducha a ⁤ostatní hráči mají chvilku na to ho zachránit. Tento mechanismus přitom funguje i v singleplayeru, když zemře Mario, Luigi nebo ‍Peach.

Super Mario Bros. Wonder slibuje zábavu pro ​všechny fanoušky série​ a nové prvky, které oživí herní zážitek. Hra vyjde 29. října 2021 na Nintendo⁣ Switch.Super Mario Bros. Wonder: A Hit on the Switch

The ‍latest addition to‌ the Super Mario ‌Bros.⁢ franchise, Super Mario‍ Bros. Wonder,‌ is set to be a hit on the Nintendo ‌Switch.⁣ The game, which is the first mainline 2D installment since 2012’s New Super Mario Bros. U, has​ already generated ⁢excitement among fans.

One of the standout features of Super Mario Bros. Wonder is the new‌ power-up that transforms Mario into an elephant. This unique ‍ability ​allows ⁤players to break through obstacles, ⁣defeat enemies, and even cross large gaps. The⁣ game also introduces other power-ups, such as bubbles that ‌can ‍create platforms and a drill that ‍allows players ⁢to tunnel ⁢through the ground and avoid obstacles.

In‌ terms ​of the storyline,⁢ the main antagonist is‍ once​ again Bowser, but this⁣ time his target is not Princess Peach and the Mushroom Kingdom. Instead, he⁢ sets his sights ⁤on Florian, a caterpillar ‍prince from the Flower⁣ Kingdom. Princess Peach joins the rescue team‌ to help⁣ save Florian, taking on a more active ⁣role in the game.

Super Mario Bros. Wonder offers multiplayer‌ gameplay for up to four players. Players can⁢ choose from a variety of characters, including Mario, Luigi, Peach, Daisy,‍ and‌ Toad. However, beginner players can‌ also opt⁢ for colored Yoshis or Nabbit, who have special abilities that make the game more accessible for younger or less experienced players.

The game features seven themed areas within the Flower ‍Kingdom, each offering⁤ unique‍ gameplay​ elements and challenges. Players can tackle these ⁤areas in any order they choose, adding a level​ of ⁤freedom ⁢to the ⁣game’s⁣ progression. Additionally, new badges can⁤ be obtained to enhance ​gameplay, providing ‌abilities such as parachute jumps, swinging‍ from vines, ‍and faster​ swimming.

While Super Mario Bros. ⁣Wonder does not offer online cooperative play, it does ⁣feature a cooperative ghost mode. When a player dies, they transform​ into ⁤a ghost, ⁢and other players have a limited‍ time to save them.‌ This mechanic adds an interesting twist to the multiplayer experience.

To coincide‍ with ⁣the release‌ of Super Mario Bros. Wonder,‍ Nintendo has also unveiled the Switch OLED – the Mario Red Edition.​ This special edition console features a sleek red design, with a Mario silhouette and coin pattern on the back. The Switch OLED – the ⁣Mario Red Edition will be ⁤available for purchase starting October ⁣6th.

Super Mario‌ Bros. Wonder is set to launch exclusively on the Nintendo Switch on October 20th. Fans of the franchise can look forward to an exciting and innovative gaming ⁤experience with this‍ highly anticipated release.

[Source: iDNES.cz]
detail‍ photograph

Jaké ⁣novinky a vylepšení přináší hra Super Mario Bros. Wonder ​ve srovnání s předchozími díly série?

V hře je Koopa Troopa Car, což je speciální vozidlo ve tvaru kostry Koopa Troopy, které hráči mohou ovládat a projíždět s‍ ním⁤ úrovněmi. Toto vozidlo umí střílet projektily na nepřátele a také překonávat různé překážky.

Novinkou je​ také možnost hrát úrovně ve více hráčích online. ‌Hráči se mohou připojit k online ⁣sesílání, kde mohou společně s ostatními hráči dokončovat úrovně ⁢a soutěžit o nejrychlejší čas. Kromě toho se ve hře objeví také různé výzvy a ⁤soutěže, ve kterých mohou hráči získávat ⁣speciální odměny.

Co se grafiky týče, Mario⁢ Bros.‌ Wonder vypadá velmi‌ podobně jako jeho předchozí díly⁣ v 2D linii. Grafika je barevná a plná detailů, přičemž herní prostředí je‌ plné různých pastí, překážek ‌a nepřátel.

Celkově lze říct, že Super Mario Bros. Wonder‍ přináší několik zajímavých ⁣novinek a ​vylepšení ‍oproti předchozím dílům. Nová power-up forma‍ ve slona, možnost hrát ve⁤ více hráčích online a různé další novinky⁤ budou jistě potěšením pro fanoušky série. Hra se ⁢zdá být zábavná a plná⁢ akce, kterou si budou ⁣moci vychutnat jak dospělí, tak i děti.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.