Home » today » Sport » Sparta Prague vs Liverpool: Online Match Preview and Press Conference Coverage

Sparta Prague vs Liverpool: Online Match Preview and Press Conference Coverage

‍ ⁤ ⁢ ​
⁤ ⁢ ⁣ ⁣
⁣ ⁢ ⁣‍ ‍
‍ ⁢⁢ ⁣ ⁣ ⁢‌
‌ ⁤ ‍ ⁣ ​
‌⁣ ‌ ‌
‌ ‍ ​ ‌ ⁣ ‍ ⁤ ​
‌ ⁢ ⁣ ​ ​ ‌ ‍
‍ ⁤ ‌ ⁢ ‌
⁣ ‌ ‍ ‌
⁢ ⁣ ⁤

Pro fanoušky to znamená, že se ‍zřejmě mohou těšit na další zajímavou podívanou. Doma Sparta bývá odvážná, pohledné zápasy odehrála v předkolech ⁤pohárů proti Kodani i Dinamu Záhřeb, naposledy se blýskla čtyřmi góly v odvetě⁣ prvního kola‌ Evropské ligy ⁢proti‌ Galatasaray.

To všechno byly odvetné‍ zápasy, teď doma začínáte. Trenére, je to v přípravě na zápas rozdíl?
Ani ne. Připravujeme se stejně, bylo to⁤ tak ve všech evropských zápasech. Mentální⁣ nastavení se ⁣možná trochu mění, ale jinak rozdíl nevidím. Víme, jak musíme hrát, abychom měli šanci uspět. Čekají nás⁢ dva důležité zápasy a tady můžeme s fanoušky v zádech zatlačit na soupeře trochu víc. Může nám to před⁤ odvetou pomoct.

Sparta – Liverpool

ve ⁤čtvrtek od 18:45 ONLINE

Tiskovou konferenci Liverpoolu před duelem ‍se Spartou budeme vysílat⁣ ve středu od 20:00 v⁢ přímém přenosu.

Je těžší​ se připravit ​na Liverpool, když ho trápí ​spoustu ​zranění a sestava se ​hůř tipuje?
Je těžší ji⁢ odhadnout, to je ​fakt. Ale snažíme se stejně spíš sledovat ⁢styl, jakým tým ​hraje, jeho filozofii. Liverpool má spoustu individualit, ale nezáleží tolik na tom, kdo‍ za‍ něj nastoupí:⁣ ať bude sestava jakákoli,​ vždycky musíme čekat kvalitu. Dávají ⁤spoustu gólů, ‌hrají ofenzivní ​fotbal. Určitě se​ to nezmění tím, že nastoupí někteří z mladších hráčů. I s nimi budeme mít dost práce.

Souhlasíte s tím, že stylem hry Liverpool lehce připomínáte?
Určitě jsem ⁤rád za‌ každou pochvalu, ale vždycky jde⁤ nakonec o to, jak ‍k věcem přistoupíme. Musíme si držet naši úroveň, dělat postupné kroky, což⁢ se nám zatím‌ v Evropě daří. Teď nás čeká největší⁢ výzva, ukáže nám, kde vlastně jsme a jak vyjdeme z porovnání⁢ s top evropským týmem.

Vy jste jako⁢ hráč proti Liverpoolu nastoupil v⁤ lize za⁢ Portsmouth. Máte osobní ⁤vzpomínky?
Jen špatné.‌ Třikrát ze čtyř zápasů jsem s nimi prohrál, dvakrát jako hráč, jednou jako trenér. Takže ‌nic⁢ moc.

Ale teď se můžete porovnat s⁣ Jürgenem Kloppem, trenérskou superstar. Prozradíte, jestli vás v kariéře něčím inspiroval?
Nemám moc rád takové otázky.​ Mám respekt ke každému, samozřejmě ⁢i k němu. Určitě ‍je jedním z nejúspěšnějších trenérů ⁤posledních let, daří se mu, ale nerad bych ⁣blíž mluvil ⁢o tom, jestli mě inspiroval, nebo ne. ​Neřešíme tolik,​ kdo tým trénuje, kdo proti nám stojí. Spíš přemýšlíme o tom, co je třeba udělat, abychom uspěli. Samozřejmě mám ⁣velkou úctu k Liverpoolu, ke všemu, co ⁣ten klub znamená.⁢ Ale můj job⁤ je Sparta a náš úspěch.

Co k němu povede? Budete ⁢znovu hrát ofenzivně?
Ano, styl hry nebudeme měnit.

A jak je⁣ na tom tým ‌zdravotně po derby se Slavií?
Kluci⁤ jsou připravení, ‍vypadají dobře, je tam pár malých ‌otazníků, proto jsme​ i ⁤včera měli jen lehčí trénink. Teď jsou hráči připravení na devadesát minut⁣ v plné ⁣intenzitě. O sestavě ‌už máme jasno, i hráči ji znají, aby věděli, ⁣na čem jsou.

Stoper ⁣Panák v⁤ derby střídal ⁢v ​poločase, ​ani on už problémy nemá?
Filip byl jeden z těch otazníků. Ale už​ je⁣ ready.

Co říkáte tomu, že‍ fanoušci vyprodali lístky na odvetu v Liverpoolu během dvou minut?jaký máte k němu vztah?
Máme k němu ⁣velký ‌respekt,‌ je ⁣to skvělý trenér. Ale na hřišti jsme soupeři a budeme se snažit porazit ‌jeho tým. To je jediné,⁢ co nás zajímá.

Na závěr, jaký je váš cíl do konce sezóny v Evropské lize?
Chceme ⁢postoupit co ⁣nejdál. ⁣Máme kvalitní tým a věříme, že​ můžeme udělat něco⁤ velkého. Ale teď jsou⁢ naším hlavním cílem především zápasy‌ s Liverpoolem a pak⁢ se uvidí.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.