Home » today » Technology » Samsung Galaxy AI: New AI Features Coming to Samsung’s S24 and Older Models

Samsung Galaxy AI: New AI Features Coming to Samsung’s S24 and Older Models

Vedle hardwarových inovací se nová řada S24 od Samsungu‌ může chlubit​ poměrně širokou paletou ⁣funkcí ⁣umělé ‍inteligence pod označením Galaxy AI. Počínaje překladem hovorů a zpráv ⁣v reálném čase, vyhledáváním pomocí umělé inteligence nebo úpravou‍ fotografií se stejným pomocníkem.

Nyní Samsung podporu většiny ⁢funkcí dodá i starším modelům značky. Konkrétně modelům S23,⁣ skládacím Z Flip 5⁣ a Z ⁢Fold 5 a vybraným tabletům řady S9. To jsou všechno prémiová zařízení z loňského roku, která se po aktualizaci v ⁤mnohém vyrovnají ‌novinkám.​ Samozřejmě v rámci softwaru, hardware změnit logicky nelze.

Podporovaná zařízení:

  • Samsung S23, S23+, S23 Ultra, S23 FE
  • Samsung Z Flip 5, Z Fold 5
  • Samsung Tab S9, Tab S9+, Tab ⁤S9 Ultra

Nové funkce souvisejí ‍s aktualizací na nové ‍uživatelské prostředí One UI 6.1. Na ⁣vybraných zařízeních začne aktualizace docházet od konce března. Přesný termín zatím výrobce nezveřejnil, ani⁣ to, jestli budou aktualizace dostupné ⁢okamžitě ‍pro všechny vybrané modely, nebo budou dostupné postupně.

Balík⁣ AI funkcí bude zahrnovat i asi nejatraktivnější dvě, co je simultánní překlad hovoru a zpráv. Jenže u těchto dvou je‍ potřeba jazykový balík s češtinou, pokud ‌chcete překládat právě do nebo z ⁤našeho jazyka. ⁢Tento balík má být dostupný v průběhu roku a týká se i‍ nových modelů S24.

Plně funkční i v našich končinách bude funkce Cyrcle to⁣ Search, tedy snadné vyhledávání Googlem, kdy stačí⁢ předmět zakroužkovat. A to jak⁣ na‍ internetu, tak třeba z ‍vlastních fotografií. K dispozici bude ‌i generativní úprava fotografií, tedy ‌mazání objektů, jejich posouvání na fotografii a domalování prázdných míst. Umělá inteligence pomůže ⁤i generovat tapety na displej.

V ​případě videoeditoru umí ⁢umělá inteligence vytvořit z již natočeného videa zpomalení.‌ Pomáhá si vytvořením potřebných snímků. K dispozici budou mít majitelé loňských modelů i shrnutí poznámek pomocí⁢ umělé inteligence, nebo poznámky z internetu.

e, nov modely budou mt vce ⁢funkc a monost, ale i majitel starho modelu tak dostane​ nco ⁣navc.

Uivatel novch model budou mt monost vyuvat umlou inteligenci napklad pi ‌pekladu textu, kdy​ jim telefon automaticky ‌pekld text do jejich mateiny. Dky​ tomu se zlepuje komunikace a ivotnost baterie‌ telefonu. Uivatel⁣ bude mt tak monost vyuvat uml inteligenci i pi fotografovnm. Telefon bude schopen rozpoznat, co je na fotografii zachyceno a automaticky upravit nastaven⁤ tak, aby byla fotografie co nejlep.

Nov modely tak budou nabzet vce ​monost a funkc, kter usnadn ivot uivatelm a zlepuje jejich zitek s telefonem.‌ Uivatel starho modelu se take nemus bt, e by zstal pozadu, protoe ⁤i pro n bude dostupn ada novch funkc​ a monost. Samsung tak dky svm inovacm a podpoe star modely dokzal, e ⁤se ​star o sv‌ zkaznky a sna se jim nabzet co nejlep zitek s jejich produkty.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.