Home » today » Business » Prits Lepaseps: Latvia has a favorable environment for private investments in the energy sector

Prits Lepaseps: Latvia has a favorable environment for private investments in the energy sector

Until 2030, half of Latvia’s energy consumption is expected to be provided by renewable energy. In addition, more than 60% of the electricity must be produced directly from renewable energy sources. Latvia has great potential in the field of renewable energy, especially using hydropower, wind and solar power. On the one hand, Latvia has several advantages compared to other Baltic states, because hydroelectric power plants are operating here, on the other hand, we are behind our neighbors in the production of wind energy.

Atjaunojamās enerģijas ražotājs “Sunly” Latvijā darbojas jau četrus gadus. Ņemot vērā mūsu pieredzi arī citās Baltijas valstīs un Polijā, varam paraudzīties uz šo tirgu no salīdzinošas perspektīvas. Mēs ieguldām un turpinām attīstīt vēja un saules enerģijas ražošanu, kā arī akumulatoru enerģijas uzglabāšanas sistēmas, saredzot Latvijas tirgū būtisku potenciālu. Tuvākie uzņēmumi plāni Latvijā saistās ar četru saules parku būvniecību, kuru kopējā jauda – 553 MW.

[–>

Visi parki Latvijā ir izstrādāti kā hibrīdparki, ar plāniem nākotnē integrēt tajos vēja turbīnas, akumulatoru enerģijas uzglabāšanas sistēmas vai to kombināciju. Tas nodrošinās stabilu enerģijas piegādi, kā arī palīdzēs Baltijas valstīm pārorientēties uz drošākiem un ilgtspējīgākiem enerģijas avotiem. Minētie parki ļaus efektīvi reaģēt uz pieprasījuma svārstībām un nodrošinātu enerģijas piegādes nepārtrauktību pat krīzes situācijās.

[–>

Ne tikai apmierināt pieprasījumu, bet radīt rezerves krīzes situācijām

[–>

Nav noslēpums, ka Baltijas valstīm ir jāpārorientē enerģijas piegādes uz vietējiem avotiem, stiprinot savu enerģētisko drošību. Ir būtiski panākt enerģētisko neatkarību no Krievijas, kas ietver ne tikai atteikšanos no Krievijas gāzes, bet arī pārorientēšanos no Krievijas elektroenerģijas sistēmas, kas vēsturiski ir bijusi saistīta ar Baltijas valstīm. Mūsu izmantotā pieeja un tehnoloģijas ļauj Baltijas valstīm

To continue reading, purchase a subscription.

Please wait!

We change the membership offer that suits you best…

Membership offer not visible? Please turn off your ad blocker or reload the page.
Write if there are questions [email protected]

“Delphi” also follows Instagram or YouTube in the profile – join to discover the most important and interesting things first!


2024-10-05 15:00:00
#Prits #Lepaseps #Latvia #favorable #environment #private #investments #energy #sector

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.