Home » today » Business » “Porsche” presented a special anniversary model “911 Turbo 50 Years”

“Porsche” presented a special anniversary model “911 Turbo 50 Years”

Celebrating 50 years of the 911 Turbo, “Porsche” is launching a special anniversary model of its legendary sports car “911 Turbo 50 Years” – it will only be available in 1974 copies in honor of the year the car was first presented hour.

Ierobežotajā skaitā pieejamais jubilejas modelis debitējis Monterejas autoizstādē no 9. līdz 18. augustam.

[–>[–>

[–>

“911 Turbo 50 Years” ir bāzēts uz pēdējās paaudzes “911 Turbo S”, apvienojot izcilu veiktspēju un labākos materiālus ar ekskluzīviem dizaina elementiem. Salons un eksterjers atsauc atmiņā vēsturiskos “911 Turbo” modeļus, ko papildina mūžam eleganti un mūsdienīgi stila elementi. Šā jubilejas modeļa estētiku vēl vairāk uzlabo papildu komplektācijā pieejamā “Heritage Design” pakotne.

[–>

Unikāls jubilejas modelis ar “Turbo” sajūtu un dizainu

[–>

Kad 1974. gadā tirgū tika laists “Porsche 911 Turbo” (“930”), tas mainīja priekšstatus par to, kas ir iespējams. Šajā sērijveida automobilī pirmo reizi tika izmantota sacīkšu auto “917/10” un “917/30” turbo tehnoloģija. Sērijveida modelis apvienoja izcilu veiktspēju, unikālu dizainu un vēl nebijušas braukšanas iespējas ikdienā. “911 Turbo 50 Years” jubilejas modelis, kas bāzēts 2019. gadā radītajā “911 Turbo S”, vienlaikus ir cieņas apliecinājums šim mantojumam un jauna tā interpretācija.

[–>

Standarta komplektācijā ietvertās vinila uzlīmes uz automobiļa sāniem ir kā atsauce uz 1973. gada Frankfurtes autoizstādē prezentētā “911 Turbo” priekšgājēja “Porsche 911 RSR Turbo” vēsturisko krāsojumu.

[–>

Pirmo reizi “911” modelim ir izmantota pašreizējā “Porsche Turbo” ekskluzīvā krāsa – “Turbonite”. Tā lietota arī aizmugurējā dzinēja pārsega ielaidumos, degvielas tvertnes vāciņam un “Porsche” ģerbonī un kā kontrastējoša krāsa “Turbo 50” modeļa logotipā. Vēl viena vēsturiska atsauce ir antracīta pelēkās krāsas izmantošana aizmugurējā spoilerā, aizmugurējā bufera uzlikā, spoguļu pamatnē un gaisa ieplūdes atveres apdarē.

[–>

Uz aizmugurējā dzinēja pārsega restes ir emblēma ar turbīnas ikonu un gadskaitļiem 1974.–2024. Kad tiek atvērtas durvis, tajās izvietotais LED projektors uz zemes blakus automobilim projicē turbīnas attēlu. “911 Turbo 50 Years” standarta komplektācijā aprīkots ar “911 Turbo S” “Exclusive Design” diskiem “Turbonite” krāsā.

[–>

Salons atgādina 20. gadsimta 70. gadu garu

[–>

Arī “911 Turbo 50 Years” salons atgādina “Turbo” vēsturi. Kā ekskluzīva cieņas izrādīšana agrīnajiem “Porsche 911 Turbo” modeļiem sēdekļu pārsegu centra paneļus un salona durvju paneļus rotā ikoniskais “McKenzie” rūtiņu raksts.

[–>

Papildu kontrastējoši elementi “Turbonite” krāsā vēl vairāk atšķir automobili no parastā “911 Turbo S” sērijveida modeļa. Šie “Turbonite” akcenti izmantoti drošības jostām, vadības ierīcēm, dekoratīvajām šuvēm, apdares līstēm ar dekoratīviem melnas ādas ielaidumiem un “Porsche” ģerbonim uz GT sporta stūres.

[–>

Uz sliekšņu aizsargplāksnēm, kas ir no melna matēta alumīnija, ir izvietots izgaismots “Turbo 50” logotips. Logotips ir izšūts adaptīvo sporta sēdekļu “Plus” galvas balstos. “Turbo 50” logotips redzams arī uz kreisā aizmugurējā sēdekļa aizmugures. Virs cimdu nodalījuma atrodas no alumīnija izgatavota jubilejas plāksnīte, uz kuras ir “Turbo 50” logotips un sporta automobiļa individuālais ierobežotās sērijas numurs.

[–>

A statnim, saules aizsegiem un jumta apšuvumam izmantots perforēts “Race-Tex” materiāls. Instrumentu paneli rotā analogais “Porsche Design Subsecond” pulkstenis īpašā “Turbo 50” dizainā.

[–>

Vēl vairāk vēstures ar “Heritage Design” pakotni

[–>

Vēstures iedvesmotā, pēc izvēles pieejamā “50 Years of Turbo Heritage Design” pakotne bagātina jubilejas modeli ar vairākiem papildu ekskluzīviem dizaina un aprīkojuma elementiem, kas atsauc atmiņā 70. gadu “911 Turbo” modeļus.

[–>

“Heritage Design” pakotnes pamatkrāsa ir “Aventurine” zaļā metāliskā krāsa. Taču pieejamas arī standarta “911” krāsas un “Paint to Sample” programmas krāsas. Viens no “Heritage Design” pakotnes elementiem ir augstvērtīga baltas krāsas (satīna) dekoratīvā grafika, kas ietver trīs daļas: jūsu izvēlēto sacīkšu numuru no 0 līdz 99 sānos, “50 Years of Turbo” un “Porsche” logotipu. Tie, kuri dod priekšroku minimālisma stilam, var izvēlēties tikai dažus grafiskos elementus vai no tiem atteikties pilnībā.

[–>

Vēsturiskais 1964. gada “Porsche” ģerbonis ir izmantots uz priekšējā pārsega, kā arī uz “Sport Classic” disku centra vāciņiem, paši diski nokrāsoti briljanta sudraba un baltā krāsā (satīna), “Turbo 50” un “Porsche” logotipi aizmugurē ir zelta krāsā.

[–>

Salonā jubilejas modeli paspilgtina ādas un rūtiņu dizaina elementi. Instrumentu panelim, cimdu nodalījumam un sēdekļu atzveltņu ielaidumiem izmantots klasisks raksts. Uz stūres izvietots vēsturiskais “Porsche” ģerbonis, mantu uzglabāšanas nodalījumu vidus konsolē rotā ādā iespiests “Porsche Exclusive Manufaktur” logotips. Instrumentu paneļa un “Sport Chrono” pulksteņa ciparnīcas “Heritage Design” pakotnē ir zaļā krāsā.

[–>

Izcila veiktspēja, stils un vēsture

[–>

Tehniski “Porsche 911 Turbo 50 Years” ir bāzēts “911 Turbo S”, ko ražo kopš 2019. gada. Tā 3,7 litru bokserdzinējs ar mainīgu turbīnas ģeometriju (VTG) un divām turbīnām attīsta 478 kW (650 ZS) jaudu un 800 ņūtonmetru griezes momentu.

[–>

Tā kā automobiļa pašmasa ir 1640 kilogrami, jaudas un svara attiecība ir 2,52 kilogrami uz vienu zirgspēku. “911 Turbo 50” no 0 līdz 100 kilometriem stundā ieskrienas tikai 2,7 sekundēs, 200 kilometru stundā ātrumu sasniedz 8,9 sekundēs. Jauda riteņiem tiek nodota ar astoņu pakāpju divsajūgu pārnesumkārbu (PDK) un aktīvo pilnpiedziņas sistēmu “Porsche Traction Management” (PTM) ar “Porsche” griezes momenta vektorizācijas sistēmu “Plus” (“PTV Plus”), tostarp elektroniski vadāmu aizmugurējā diferenciāļa bloķēšanu ar pilnībā mainīgu griezes momenta sadali.

[–>

Standarta aprīkojumā ir iekļauta sporta izplūdes sistēma ar melniem uzgaļiem. Standarta aprīkojumā ir arī par desmit milimetriem zemāka “Porsche” aktīvās piekares vadības sistēmas (PASM) sporta balstiekārta un pacelšanas sistēma uz priekšējās ass, kā arī LED matricas priekšējie lukturi, tostarp “Porsche” dinamiskā apgaismojuma sistēma “Plus”. Standarta komplektācijas PCCB bremžu sistēmas bremžu skavas ir melnā krāsā.

[–>

Ekskluzīvs hronogrāfs pārlaicīgam sporta automobilim

[–>

“Porsche Design Timepieces” ekskluzīvi “911 Turbo 50 Years” īpašniekiem laiž klajā īpašu pulksteni kā veltījumu jubilejas modelim. “911 Turbo 50 Years” hronogrāfs ir aprīkots ar COSC sertificētu “Porsche Design WERK 01.200” mehānismu ar laika uzņemšanas funkciju. Tāpat kā automašīna, arī pulkstenis tiek piedāvāts ierobežotā skaitā – 1974 – un apvieno klasisku dizainu ar modernām tehnoloģijām.

[–>

Tā melnā ciparnīca ar “Turbonite” krāsas elementiem ir ideāls līdzinieks pulkstenim uz automobiļa instrumentu paneļa. Siksniņai, kas izgatavota no melnas automobiļiem paredzētas ādas ar dekoratīvām “Turbonite” krāsas šuvēm, ir saliekama aizdare. Caurspīdīgajā korpusā paveras skats uz uzvelkamo mehānismu, kas veidots tādā pašā stilā kā “911 Turbo 50” diski. Uz titāna korpusa iegravētais ierobežotās sērijas numurs atbilst automobiļa ierobežotās sērijas numuram. Hronogrāfs ir pieejams arī īpašā versijā kopā ar “Heritage Design” pakotni.

[–>

Jau pieejams pasūtījumiem

[–>

Ierobežota skaita “911 Turbo 50 Years” jubilejas modeli jau var pasūtīt – tā cena ir no 285 500 eiro, ieskaitot PVN un valstij specifisku aprīkojumu. Piegādes sāksies 2024. gada rudenī. Modeli jau tagad var apskatīt “Porsche” muzeja Štutgartē–Cufenhauzenā īpašajā izstādē “Pārsniedzot veiktspējas robežas – “Porsche Turbo” 50 gadi”.

“Delphi” also follows Instagram or YouTube in the profile – join to discover the most important and interesting things first!


2024-08-19 13:57:17
#Porsche #presented #special #anniversary #model #Turbo #Years

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.