Home » today » Business » Only 15% of Baltic investors live in Latvia

Only 15% of Baltic investors live in Latvia

Pēdējo gadu laikā Latvijā ir sākusi parādīties interese par investīcijām un veidiem, kā neļaut inflācijai apēst uzkrāto naudu. Taču, cik daudz jaunu cilvēku ik gadu uzsāk ieguldīt valsts mērogā, pateikt ir grūti, jo šobrīd dažādu iemeslu dēļ valsts mērogā uzticamu datu nav. Tādēļ bankas pašas veic apkopojumus un aptaujas. 

Netipiski investori

Ar datiem par to, kas un kāds ir vidējais Latvijas investors, raidījumā “Nākotnes kapitāls” dalījās “SEB bankas” finanšu ekspertes Agnese Kronberga un Elza Rudzīte, kuras uzsvēra, ka abu raidījuma vadītāju portfeļu pārvaldība nebūt nav tipiska. Proti, kā skaidroja Rudzīte, vidējais investors ir attiecināms uz “konservatīvo” grupu. Taču tas ne obligāti ir saistīts ar to, kāds ir ienesīgums, bet gan raksturo lielāku pasivitāti savās investīcijās. Proti, ja Kuzikovs un Vilūns aktīvi pārvalda savus portfeļus, seko līdzi tirgus datiem un pieņem lēmumus, tad vidējais Latvijas ieguldītājs izvēlas rīkus, kur pašam ir mazāk jādara. 

“Aktīvās investīcijas prasa laiku,” saka Rudzīte. “Ja mēs paskatāmies uz sabiedrības lielāko daļu, nav jau laika to darīt,” secina bankas eksperte. 

Abas bankas ekspertes atgādina, ka investīciju gadījumā vienmēr jāizvērtē gan brīvie naudas līdzekļi, gan laiks, ko vēlies tam veltīt, gan tas, ko gribi sasniegt. 

To continue reading, purchase a subscription.

“Delphi” also follows Instagram or YouTube in the profile – join to find out the most important and interesting things first!


2023-11-28 19:00:03
#Baltic #investors #live #Latvia

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.