Home » today » World » Nasralláh’s Speech: Hezbollah’s Actions and Call for Arab Countries to Stop the War in Gaza

Nasralláh’s Speech: Hezbollah’s Actions and Call for Arab Countries to Stop the War in Gaza

se účastní⁢ vlády. Hizballáh je považován​ za teroristickou organizaci Spojenými státy, Izraelem a některými dalšími zeměmi, ale je také populární mezi mnoha Libanonci, zejména šíity, ‍kteří‌ ho vnímají jako odpor proti izraelské okupaci a ochranu‍ jejich komunity.

Válka v Gaze, která začala 7. října, se stala rozhodující bitvou mezi Hizballáhem a Izraelem. Hizballáh obvinil⁤ Spojené státy z odpovědnosti za tuto válku a vyzval arabské země, aby pomohly zastavit konflikt. Šéf Hizballáhu, Hasan Nasralláh, také ocenil ‌útoky‌ iráckých a jemenských militantních skupin na Izrael a americké základny v Iráku a Sýrii.

Nasralláhův proslov byl přenášen prostřednictvím videospojení z neznámého místa a byl⁣ sledován davem lidí, kteří se shromáždili na jižním předměstí Bejrútu.⁤ Lidé mávali vlajkami Hizballáhu a někteří přinesli fotky Nasralláha. Šéf Hizballáhu vyjádřil soustrast rodinám obětí izraelského bombardování Pásma Gazy a razií izraelské armády na Západním břehu, ale také blahopřál, ⁣protože jejich blízcí se stali mučedníky.

Izraelská armáda je v nejvyšší pohotovosti na severu ⁤Izraele u⁤ hranic s Libanonem. Mluvčí izraelské armády Richard ​Hecht uvedl, že armáda bude tvrdě reagovat na jakýkoli útok‍ na izraelské civilisty.⁤ Od začátku války v Gaze zahynulo na izraelsko-libanonské ⁤hranici 57 členů Hizballáhu a několik civilistů na⁣ obou stranách, stejně jako izraelských vojáků.

Hizballáh je šíitské islamistické hnutí, které vzniklo v roce 1982 během první libanonské války. ‍Je považován za ⁤teroristickou organizaci některými zeměmi, ale je také populární mezi mnoha Libanonci,‌ zejména šíity, kteří ho vnímají jako odpor proti izraelské okupaci a ochranu jejich komunity.

ásu byl označen za brutální a bezprecedentní. Válka v Gaze se stala rozhodující bitvou, která otřásla uzurpující entitou ve Washingtonu a Londýně. Podle vůdce hnutí ⁣Hizballáh, ⁢Hasana Nasralláha, je⁣ zesílení konfliktu s Izraelem ​závislé na‍ jeho akcích v ⁢Pásmu Gazy. Nasralláh vyzval arabské země, aby pomohly‌ zastavit válku v Gaze.

Nasralláhův ⁤proslov byl přenášen k davu lidí,​ kteří ‍se shromáždili na jižním předměstí Bejrútu. Lidé mávali vlajkami Hizballáhu a někteří ​přinesli fotky vůdce hnutí. Nasralláh ocenil,⁣ že boj s Izraelem se rozšířil na více⁢ front a poděkoval iráckým a jemenským militantním ⁣skupinám za​ jejich účast v boji proti ​Izraeli.

Izraelská armáda je na severu Izraele‌ u⁢ hranic s Libanonem ​v nejvyšší pohotovosti. Mluvčí armády, ​Richard Hecht, uvedl, že budou⁣ tvrdě reagovat na jakýkoli útok na izraelské civilisty. Hamás napadl Izrael z Pásma Gazy a Izrael reagoval odvetnými údery.

Operace Povodeň al-Aksá, kterou Hamás provedl 7.​ října, byla​ označena za brutální a bezprecedentní. Nasralláh zdůraznil, ‌že úspěch operace byl zajištěn absolutním utajením.

Válka v Gaze pokračuje‍ a situace je stále napjatá. Mezinárodní společenství se snaží najít diplomatické řešení a zastavit eskalaci násilí.
detail photograph

​Jaký je vztah mezi⁢ Hizballáhem a některými Libanonci, ⁣především šíity, a jaký je důvod jejich podpory této teroristické organizace?

Izraelem označenaný Hizballáh jako teroristická⁣ organizace, ale je populární mezi některými⁣ Libanonci, především šíity, kteří ho vidí jako obranu proti izraelské okupaci a ochranu jejich komunity.

Válka mezi‍ Hizballáhem a‍ Izraelem v Gaze probíhá od 7. října. Hizballáh obvinil Spojené ‌státy z odpovědnosti za tuto‍ válku a vyzval arabské země, aby pomohly zastavit konflikt. Hasan Nasralláh, vůdce Hizballáhu, také ocenil útoky iráckých a jemenských militantních skupin na Izrael a americké základny v Iráku a Sýrii.

Nasralláhův proslov byl přenášen prostřednictvím videospojení z neznámého místa ⁢a sledoval ho dav lidí shromážděný na jižním předměstí Bejrútu. Lidé mávali vlajkami Hizballáhu a někteří přinesli fotky Nasralláha. V proslovu vyjádřil soustrast rodinám obětí izraelského bombardování Gazy a izraelských zásahů na Západním břehu, ale také blahopřál, ‍protože jejich blízcí se stali mučedníky.

Izraelská armáda je v nejvyšší pohotovosti.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.