Home » today » World » Lesz Békemenet és 14 év után választási vita is az állami tévén – heti kampány-összefoglaló

Lesz Békemenet és 14 év után választási vita is az állami tévén – heti kampány-összefoglaló

The ⁣current political landscape in Hungary is undergoing ⁣a significant shift, with the emergence of the Tisza Party and its leader, Magyar Péter, as a new force to be reckoned with. Despite being the least educated and‌ poorest ⁤voters, ⁤the potential voter base for the Tisza Party ⁣is growing steadily. This is due in part to the strong support from those who hold⁢ critical views of the ⁣current political system.

Tarr Zoltán, a reformist pastor and‍ EP candidate for the Tisza Party, describes the current political climate as a “storm of incredible speed,” driven by the momentum, passion, and unity of the people. There is a sense of hopeful anticipation among‌ the population, reminiscent of a second regime change.

Karácsony Gergely, ⁢the ​mayor of Budapest, believes that despite‍ initial ⁢differences, eventually, the opposition ‍will unite with Magyar Péter’s party. He sees this collaboration as the ⁣only viable long-term solution for challenging the current government.

The rise of the Tisza Party represents a new era in Hungarian politics, one characterized ‍by grassroots movements,⁣ moral‍ convictions, and a desire for change.⁤ As the party gains momentum, it is ‌essential for all political actors to engage in​ constructive dialogue and collaboration to address the pressing issues facing the country.

In this time of ‍political​ upheaval, it is crucial for ‌all parties to prioritize the well-being and​ interests of the Hungarian people above all else. By working‌ together and embracing diversity of thought, a more inclusive and representative political ​landscape can be achieved. The future of‌ Hungary lies in the hands of its citizens, who have‍ the power to ‌shape ⁣a brighter and more​ prosperous tomorrow.zerepelt, ezért ‍veri szét ezt a terepet.”

Szerinte a választási rendszer kikényszeríti majd, hogy⁢ Magyar​ kénytelen lesz összeállni a középpárttá erősödött DK-val, ami csapdahelyzet. Arról beszélt, hogy a ⁣ „Magyar-csapda” a baloldal egyik legnagyobb kiábrándulását fogja‌ elhozni. „Magyar Péter nem jobboldali, hanem üres. Ahova elmegy, próbálja kitalálni, hogy mit szeretnének tőle hallani” – tette hozzá az⁢ Orbánról⁢ hozsannázó könyvet író egykori politológus.

További fideszes hírek

Kíváncsian várjuk, hogy a Békemenetre hány közpénzből vásárolt busszal szállítják majd a Fidesz-híveket, ahogy ez‍ már többször megtörtént. ‍A Megafon is mindenki adóforintjaiból, közpénzből kampányol egy ⁤párt, a Fidesz ⁢mellett. Ez nem ​zavarta a külügyminisztert abban, ⁢hogy‌ buzdítsa őket. „Ha⁤ ti ezren jól ⁤harcoltok, akkor ez a harcunk ⁢sikeres lesz” ⁣ – mondta Szijjártó Péter a kormány ⁣üzeneteit ismétlő‌ Megafon ‍hétfői rendezvényén, ahol ‍internetes harcra biztatta az influenszereket. Szijjártó szerint rajtuk is‌ múlik, hogy lesz-e jobboldali fordulat a júniusi ​EP-választáson.

A Megafon áprilisban⁢ például 233 ‌millió forintot költött el a Facebookon, hogy a ‌politikai‌ üzenetek minél ‌több embert érjenek el.

A ⁤külpolitika irányításából régen kiszorult Németh Zsolt, a parlament Külügyi Bizottságának elnöke megint kibeszélt az orosz igények szerint a háborús békekötés szükségességét hirdető ⁣Fidesz-kampányból. ⁣(Emlékezetes, hogy a háború kirobbanásakor „Ruszkik, haza!” szöveget posztolt.) Szerinte az Oroszország ​jelentette fenyegetés csak a NATO révén semlegesíthető.

Szerinte a NATO, „bármit mondjanak is Putyin⁢ elnök ​nagyra becsült ⁢propagandistái, nem oroszellenes szervezet, nem tervezi és soha nem is tervezte megtámadni Oroszországot,‌ viszont képes megvédeni tagjait egy orosz támadástól. Oroszország azért nem tudja katonai eszközökkel korlátozni a magyar szuverenitást, ⁤mert​ NATO-tagok vagyunk.”

Orbán Viktor ⁤korábban⁤ azt mondta, hogy „az oroszok egy ⁣nagyon⁣ világos⁤ biztonsági igényt fogalmaztak meg”.

Lemondott a Magyarságkutató Intézetnél⁤ végzett munkájáról Borvendég Zsuzsanna, az intézet történésze. Lemondása⁣ reggelén a Válasz Online írta ⁤meg, hogy​ míg a Magyar Péter​ tüntetésén felszólaló Tarr Zoltánt elküldték a munkahelyéről azután,⁢ hogy kiállt ‌ az​ áprilisi‌ megmozduláson, addig Borvendég Zsuzsanna, a Magyarságkutató ​Intézet történésze továbbra is a pozíciójában van, holott előkelő ⁣helyet foglal el a Mi Hazánk Mozgalom EP-listáján.

Borvendég⁢ Zsuzsanna ​a Mi Hazánk EP-listájának‌ harmadik ⁤helyén áll,‍ a Mi Hazánk mandátumszerzése⁤ esetén mandátumhoz is juthat, ugyanis az első két helyen álló Toroczkai László és Dúró Dóra bejelentette, hogy nem venné fel⁢ a mandátumát.

A Kúria kimondta, hogy megsértette⁣ a választási eljárásról szóló törvényt Szatmáry ⁢László XVI. kerületi fideszes önkormányzati ‌képviselő, amikor két⁣ héttelTitle: The Power of Unity in ⁣Challenging⁤ Times

The Current Political Landscape

In today’s political climate, we see ⁤a divide‌ between the least educated and poorest voters, who often have the⁤ smallest potential voter‌ turnout. On the other hand,‌ supporters⁢ of system-critical views tend to outnumber⁤ traditional opposition party supporters.

A New Wave of Change

“A lendület, az indulat, az emberek összekapaszkodása, ‌ami ‍hajtja ezt a motort”

These words by Tarr Zoltán, a reformist pastor and Tisza Party EP candidate, capture the essence of the current momentum in the country. He describes the ongoing political⁣ movement as⁢ a “furious storm” where politically ⁤inexperienced‌ but well-intentioned individuals are driven by moral and conviction.

There is ⁢a ⁤sense of ‍hopeful anticipation among the people, with‌ a⁣ feeling of almost a “second regime change” in the ⁣air.

The Call for Unity

“hosszú távon ennek nincs alternatívája”

According to Karácsony⁢ Gergely, it may take time, but eventually, there will be unity between the opposition and ⁤Magyar Péter’s party. He⁤ believes‌ that in ⁢the long run, there⁢ is no alternative to this​ unity.

Embracing Change Together

As we navigate through‌ these turbulent times, it is essential to recognize the power of unity and collaboration. By⁢ coming together, despite our differences, we can create a stronger, more inclusive society that works towards a common ​goal.

Let us embrace⁢ this new wave ​of ‌change ⁢with⁢ open‍ hearts ⁣and minds,‌ knowing that together, we can overcome any challenge that comes our way.

rmesterét emlegette. Dézsi Csaba András a ⁣ Telexnek azt mondta: ez‍ csak egy újabb fejezete annak, hogy Borkai Zsolt a kampányában olyat talál ki, amivel bekerülhet a hírekbe.

Hatodszor is elindul az önkormányzati választáson ‌Károly​ Ferenc fideszes képviselő Cegléden – írta meg a 444. A képviselő 2002 óta tagja ‌a városvezetésnek, bő másfél évtizede pedig ⁤a családjának cége is ​munkát kap az önkormányzattól. A lap szerint az Elastic’91 Kft. összesen már hárommilliárd ⁣forintnyi munkát kapott a várostól.

„2019 előtt a ‍Fideszre szavaztam, de amikor öt évvel ezelőtt egy bujáki ​osztálytalálkozón majdnem halálra ‍vert a⁢ volt párom, hamar⁤ rájöttem, hogy ebben ​a rendszerben nem az áldozatokat védik”mondta Orosz Bernadett a Népszavának. Februárban⁤ az őt bántalmazó férfi nem jogerősen egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetést kapott. Orosz Bernadett az LMP,‌ illetve más ellenzéki pártok által ​támogatott képviselőjelöltként indul az önkormányzati‌ választáson.

Budapesten⁢ történt

A Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület és⁤ az LMP leadta közös​ fővárosi ‍ listáját a választási bizottságnál, ⁣amelynek a főpolgármester-jelölt Vitézy lett a listavezetője. Szerepel‌ rajta​ Merker Dávid, a‍ Hosszúlépés városi ⁤séták‍ vezetője, ‌Can ​Togay filmrendező, aki a⁣ Veszprém-Balaton Európa Kulturális Főváros projekt kulturális és kreatív főtanácsadója volt,​ Hutiray Borbála, a GreenGo ⁣közösségi autómegosztó vezérigazgatója és összesen három LMP-s.

Karácsony Gergely Nézőpont Intézet legfrissebb, ⁢április 29. és május 2. között ⁣ezer fő telefonos megkérdezésével készült reprezentatív kutatásából.

Dobrev Klára a Telexnek adott interjújában a Fidesz népszerűségvesztése kapcsán azt mondta: ⁣ „Van egy‍ pillanat,⁢ amikor elindul ⁢egy hólabda, és lavina lesz belőle.” Szerinte a választás után az is elképzelhető, hogy a kétharmados kormánypárti többség ⁤nem szavaz ⁤bizalmat a miniszterelnöknek.

A ‍Magyar⁢ Nemzet folytatta a Karácsony Gergely választási civil szervezeteinek a⁤ lap szerint illegális külföldi finanszírozásáról tanúskodó ​ cikksorozatát. Ebben hasonló pénzmozgatásokról írnak Karácsony 2019-as főpolgármesteri kampányának szervezete, a Mindenki Budapestért⁤ Egyesület és a 2022-es miniszterelnök ⁤kampány háttérszervezete, a 99 Mozgalom‍ esetében.

A cikk szerint a Karácsony fontos munkatársa, ⁣Tordai Csaba élettársának cégén ‌keresztül külföldről⁣ beérkezett 112 millió forint jelentős részét, a 2022-es 99 Mozgalom „adománygyűjtési” technikájához hasonló módszerrel, előbb‌ egy párbeszédes kerületi képviselőhöz, a ‌civil ‍választási szervezet elnökéhez, Perjés Gáborhoz juttatták el, majd ő több alkalommal készpénzben befizette a Karácsony Gergely főpolgármester-jelölti kampányát támogató egyesület bankszámlájára. A pénzek lepapírozását Tordai Csaba segítségével végezték, az adománygyűjtő ládákról kiállított jegyzőkönyvekkel, írja ‍a Fidesz-napilap.

Heti ⁤Magyar

Interjút ‍adott ⁣ a ⁢lengyel Rzeczpospolita nevű lapnak Magyar Péter.⁤ Szerinte Magyarország maffiaállam, az ⁢ő célja pedig az, hogy az igazságszolgáltatás ismét független⁢ legyen, úgy döntsön Orbán sorsáról.

Magyar szerint Orbán már tudja, hogy elvesztette az emberek bizalmát, és reméli, hogy nem fog tekintélyuralmi ⁢eszközökhöz‍ nyúlni.​ Most is ⁢lehallgatják, kétezer ügynököt állítottak rá – mondta.

Ami az unióhoz való viszonyomat illeti, közel állok Orbánhoz – mondta, ő is erős, szuverén⁢ tagállamokat akar.

Az oroszoknak ki​ kellene vonulniuk a Krímből, a Donbászból, nem kellene tovább harcolniuk‍ Ukrajnában. ⁢ „Ha elkezdenék valami rosszat mondani Oroszországról, azonnal elveszíteném​ az összes támogatásomat. Itt már tíz éve folyik az agymosás. ⁢Igen, mindig is harcoltunk az oroszok ellen, de a propaganda nagyon megváltoztatta a magyarok ‌álláspontját. Ezt nem fogjuk tudni egy-két év alatt visszafordítani” – mondta a lengyel lap ⁢riporterének.

„Magyar⁤ Pétert Magyar ⁢Péterként ismertem, de Poloska Péterként ‍nem” – mondta Gulyás‌ Gergely miniszter, utalva arra a felvételre, amelyet Magyar titokban készített egy, a feleségével folytatott beszélgetésről.

„Nem fogjuk hagyni, hogy Budapest‍ a Fidesz és a kék Fidesz, ⁣a DK játszótere maradjon” – mondta Magyar a vasárnapi debreceni tüntetésen.⁣ Olyan⁤ eredményt szeretne elérni Budapesten, hogy a Tisza Párt nélkül ne születhessen fontos döntés a Fővárosi Közgyűlésben, azaz ők‍ legyenek a mérleg nyelve.

„Legyen férfi, ne legyen gyáva, mint‍ Deutsch Tamás!” – kezdte Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője a⁢ Facebookon Magyar Péternek címzett üzenetét.⁣ Dobrev ‌azt kérte ​számon Magyaron, hogy a köztévében⁢ rendezett vitáért tüntet,⁢ miközben a jövő pénteken⁢ a ‍Partizánon ⁣rendezett⁣ vitán nem ‍vesz részt.

Magyar Péter szintén a Facebookon reagált. „Az ilyen ‍megnyilatkozásaival csak megerősíti sok millió ‍ember azon meggyőződését, hogy Önök egy brancsot alkotnak Orbán Viktorral” – írta⁢ Magyar. „Önnel vagy Ön nélkül, mi ⁢le ⁢fogjuk bontani a propagandát és ⁣a hallgatás falát” – üzente ⁣a Tisza Párt ​listavezetője Dobrevnek. Magyar országjárása miskolci állomásán ígérte meg, hogy tüntetést szervez, ha 10 napon ​belül nem kap választ a közmédiától a vita megszervezésével kapcsolatban.

Az állami tévé​ értesítette‌ a jelöltállító szervezetek vezetőit,⁢ hogy választási vitát szervez.

Porcher Áron Somerville közgazdász 2020 óta a Magyarországon rendkívül aktív milliárdos‍ tajvani üzletember, Frank Liu egyik cégénél, a Chi Fu Investment Fund Management Zrt.-nél dolgozik befektetési projektvezetőként. Kedden derült ki, ​hogy szerepel a Tisza Párt fővárosi listájának harmadik helyén.

Magyar⁣ Péter pártjának szavazótábora meglehetősen sokszínű, a társadalom minden szegmensében sikerült megszólítania nem elhanyagolható nagyságú rétegeket – derült ki a Medián kutatásából.

A⁤ válaszadók 2022-es visszaemlékezéseit‍ alapul ​véve a mostani Tisza-szavazók több mint fele⁤ a legutóbbi ‍országgyűlési választáson a hatpárti⁤ ellenzéki listára voksolt. 13 ​százalékuk úgy emlékszik, korábban ⁣fideszes volt, és számottevő a ​Magyar⁣ Kétfarkú ‌Kutya Párttól vagy a Mi Hazánktól átpártolt ⁣szavazók aránya is.

A legjelentősebb ténynek az látszik, hogy Magyar Péternek ⁢sikerült ⁢korábban inaktív polgárokat is megszólítania:⁣ támogatóinak közel egyötöde azt állítja, hogy ​2022-ben​ nem szavazott.

A Tisza Párt szinte minden rétegben két ​számjegyű támogatottságra számíthat, de a legidősebb, a legkevésbé iskolázott és a legszegényebb szavazópolgárok körében ennél kisebb a potenciális ⁤szavazóközönsége.

Támogatói között viszont‌ általában még nagyobb többségben vannak⁤ a⁣ rendszerkritikus nézetek képviselői, mint a hagyományos ellenzéki‌ pártok ⁣szavazótáborában.

A lendület, az indulat, az emberek összekapaszkodása, ami hajtja ezt⁤ a motort – ⁣mondta⁤ Tarr⁢ Zoltán református lelkész, a Tisza Párt EP-képviselő-jelöltje az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Tarr szerint ami⁢ most történik az országban, az egy ‍ „iszonyú sebességű vihar”, amiben politikában​ járatlan, jó szándékú​ emberek erkölcsi ‍és meggyőződési alapon elindulva igyekeznek haladni ⁣előre.

Örömteli várakozás van az emberekben, „szinte ‍egy második rendszerváltás⁢ az, aminek a hangulata​ érződik” – fogalmv-klara?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR23MBZPdJ4UKE5o7DTERJ-0kUjGxteDrffPmVKQdkB8Yz3Lk8TJbNOm2eQ_aem_ARL0UBBrJtGkFfuXFHHDm8LuWVFte4el12Tr_OmiWTS0PUmrmuIx0r69qkxSNZAqC9w75_8Y3kWt79eAiw30juN5″>derült ki a Medián kutatásából”,⁣ mondta a kutatást⁢ kommentálva Magyar Péter, a ⁣Tisza Párt elnöke. „Ez azt mutatja, ⁣hogy a politikai paletta szélesítése ‍és a hagyományos pártokon‌ kívüli​ alternatívák felkínálása valóban értéket képvisel a⁢ választók⁣ számára. A Tisza Párt programja és⁣ értékei egyre több‍ ember számára ⁤válnak ​vonzóvá, és bízom benne, hogy a közelgő választásokon is meg fogjuk tudni győzni a választókat arról, hogy mi⁤ vagyunk az az erő, ⁣amely valódi változást és fejlődést képes hozni az ország számára.”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.