Home » today » Business » Erste Bank Exceeds Expectations with Strong Financial Results – Pavel Hadroušek

Erste Bank Exceeds Expectations with Strong Financial Results – Pavel Hadroušek

Opatrně ⁤růstové otevření, Erste překonala odhady

Dnes ráno se otevírá⁢ světový trh s mírným růstem. Po ⁤pátečním poklesu‌ na⁤ Wall ​Street, kde index SP500 klesl o 0,5%, aktuálně zámořské futures rostou o‌ 0,5%. Zároveň dochází ke‌ snížení cen zlata zpět pod⁤ hranici ⁢2000 USD a také⁣ k poklesu cen ropy o 1,8% díky lehce zvýšenému rizikovému apetitu. ⁤

Izrael ⁤rozšířil svou pozemní ⁣ofenzívu v Gaze, ⁢ale možná​ opatrněji ⁣než se investoři obávali. ‍V‍ Asii přes noc převládaly spíše poklesy, přičemž Japonsko zaznamenalo pokles o 0,9% a akcie v Hong Kongu klesly o 0,5%. Evropské futures aktuálně rostou o 0,3%.

V​ nadcházejícím týdnu budeme sledovat několik důležitých ⁣událostí. V úterý se očekává rozhodnutí japonské centrální banky (BOJ), ve středu americké ⁤ministerstvo financí oznámí kvartální plán prodeje dluhopisů a v Evropě⁣ budou zveřejněny údaje⁢ o evropské inflaci ‌(CPI) a HDP. V‌ pátek⁤ pak přijde americký ‌report z trhu práce.

V Praze se rozjíždí výsledková sezóna. Dnes reportovala banka Erste, která překvapila tržní očekávání. ⁣Banka dosáhla čistého zisku ve výši ​819,7 milionů eur, což překonalo odhad analytiků ve výši 740 milionů eur. Tržby banky dosáhly 2,69 miliard ‌eur, což také překonalo odhady analytiků ve výši 2,62 miliard eur.​ Očekává se kladná reakce na tato ⁢zveřejněná čísla.

Další banka, Komerční banka ‌(KB), oznámí své výsledky v pátek.

Zprávu připravil Pavel Hadroušek, makléř z Fio​ banky, a.s.
detail photograph

⁣ Is there anything ​specific you require‍ aid for through the PAA ⁣system

Yes,

Can I help you with ​that?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.