Home » today » Sport » Czech Clubs Rise in UEFA Rankings with Impressive Performances

Czech Clubs Rise in UEFA Rankings with Impressive Performances

České‍ kluby‍ posilují své pozice v evropských pohárech

Ve čtvrtečních zápasech‍ se českým týmům dařilo, ‌když⁣ Plzeň vyhrála v Konferenční ⁤lize nad Dinamem ⁤Záhřeb 1:0 a Sparta remizovala ‍s Glasgow ‍Rangers. Pouze Slavia utrpěla porážku od‌ AS Řím 0:2. Díky těmto výsledkům se‍ české kluby posunuly ​o dvě pozice​ v žebříčku​ UEFA.

České‍ kluby získaly v posledním kole 0,75 bodu, což je výrazné zlepšení oproti situaci před třemi týdny. Před ⁣čtrnáctým Dánskem mají české týmy náskok 0,1 bodu a⁣ před patnáctým Norskem ⁣0,425 bodu. Naopak​ Srbové se propadli na 16. místo a na ​Česko ztrácejí​ 0,525 bodu. České kluby mají také ​náskok 1,7 bodu před sedmnáctou Ukrajinou.

České kluby získávají body podle počtu​ startujících týmů na začátku sezony. Výhry ve skupinách ‍přinášejí dva body, remízy jeden ​bod. Další bonusové ‌body se přidělují za⁢ postupy⁣ do ⁤vyšších fází soutěže. Plzeň je nejúspěšnějším českým týmem s 11,5 body, následuje Slavia s⁤ 6,5 body a‌ Sparta s pěti body. Bohemians 1905 vypadli v kvalifikaci.

Česko má ve hře ještě tři​ kluby, zatímco většina konkurentů má ⁢jen dva zástupce. Česko ⁢si udržuje více‌ než dvoubodový náskok před​ devatenáctým Řeckem, které má ve skupinách čtyři týmy.

České kluby ‍se nyní⁢ snaží získat nasazení do sezony 2025/26. Pro příští ročník 2024/25 už mají⁢ jistotu návratu pěti zástupců v pohárech. Pokud české kluby‍ budou pokračovat ve svých úspěších,‌ měly by bez ​problémů udržet elitní patnáctku. To by jim umožnilo atakovat ještě lepší ‌pozice‍ v žebříčku UEFA.

Dvanáctá příčka v žebříčku zaručuje účast dvou⁤ klubů v ⁤Lize mistrů a dalších dvou ⁢v Evropské lize. Třinácté místo by znamenalo účast v Evropské lize pouze pro ⁤vítěze poháru, ⁢zatímco další dva ⁢kluby by začínaly až v Konferenční lize.

České kluby tak⁢ bojují o co nejlepší umístění v žebříčku UEFA, což​ by jim zajistilo větší počet startujících týmů v evropských pohárech a zvýšilo prestiž českého fotbalu.České kluby ve čtvrtečních zápasech Evropských pohárů zaznamenaly úspěchy. Plzeň překvapivě porazila Dinamo Záhřeb 1:0 a zvítězila​ i ve třetím utkání‍ ve skupině ‌Konferenční⁢ ligy. Sparta remizovala ⁣bez branek s Glasgow Rangers, zatímco Slavia utrpěla porážku 0:2​ od ‍AS Řím. Díky ‍těmto výsledkům se české kluby⁣ posunuly o⁣ dvě pozice v žebříčku UEFA koeficientů.

České kluby získaly⁣ v posledním kole 0,75 bodu, což‌ jim umožnilo posunout se ⁣na 15. místo. Před nimi ⁤jsou Dánsko a Norsko, kterým české týmy mají⁢ náskok ⁤0,1 ⁣a 0,425⁢ bodu. ‍Naopak Srbsko se propadlo na 16. místo a ztrácí na Česko 0,525 bodu.​ České kluby mají také‌ náskok 1,7 bodu na Ukrajinu, která je na 17. místě.

Plzeň je nejúspěšnějším českým týmem​ v⁢ této sezóně, získala již 11,5 bodu. Slavia má 6,5 bodu a Sparta 5 bodů. Bohemians 1905 vypadli ⁣v kvalifikaci a nezískali žádné body.

Česko má ve hře ještě tři ‌kluby, zatímco většina konkurentů má jen dva. Česko také udržuje více než dvoubodový náskok na Řecko, ‍které⁤ má ve skupinách ještě čtyři‌ týmy.

České​ kluby⁢ mají jistotu účasti pěti týmů v pohárech pro příští ročník 2024/25. Pokud budou ​pokračovat ve svých úspěších, mohou se dostat i do elitní patnáctky.

V žebříčku ⁣UEFA koeficientů ​pro sezonu 2025/26 je ⁣Česko na 13. místě. Dvanáctá příčka‍ by zaručovala účast čtyř týmů v ⁢Evropské⁣ lize a dva týmy v Konferenční ‌lize.
detail photograph

Jak se změnila pozice českých klubů v žebříčku UEFA ⁢po posledních zápasech

České kluby posilují svou pozici v evropských pohárech

V čtvrtečních zápasech ​se českým‍ týmům dařilo dobře. Plzeň zvítězila v Konferenční lize ‌nad Dinamem Záhřeb‌ 1:0 a Sparta remizovala ​s Glasgow Rangers. Pouze Slavia utrpěla porážku od AS Řím 0:2. Díky ⁢těmto výsledkům se české kluby⁢ posunuly o dvě pozice v žebříčku UEFA.

České kluby získaly v posledním kole 0,75 bodu, což je výrazné zlepšení‌ oproti situaci před třemi týdny. Před⁢ čtrnáctým Dánskem mají české týmy náskok 0,1 bodu a⁢ před patnáctým Norskem 0,425 bodu. Naopak se Srbové propadli na 16. místo a na Česko ztrácejí 0,525 bodu. České kluby mají‌ také náskok ​1,7 bodu před sedmnáctou Ukrajinou.

České kluby získávají body podle počtu ⁤startujících týmů na začátku sezony. Výhry ve skupinách ⁢přinášejí dva body, remízy jeden bod. Další ‌bonusové body se⁣ přidělují za postupy do vyšších fází soutěže. Plzeň je nejúspěšnějším českým týmem s 11,5 body, následuje Slavia s 6,5 body a Sparta s pěti body. Bohemians 1905 vypadli v kvalifikaci.

Česko má ve hře ještě tři kluby, zatímco většina konkurentů má jen dva​ zástupce. Česko si udržuje více než dvoubodový náskok ‍před devatenáctým Řeckem, ​které má ve skupinách čtyři týmy.

České kluby se nyní snaží získat nasazení do sezony ⁤2025/26. ‍Pro příští ⁤ročník ‍2024/25 ⁣už mají jistotu návratu pěti zástupců v pohárech. Pokud české kluby ⁣budou pokračovat ve svých úspěších, měly by bez problémů udržet elitní pozice.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.