Home » today » World » Christian Lindner: Ending Coal Mining by 2030 Could Lead to High Energy Prices for Germany

Christian Lindner: Ending Coal Mining by 2030 Could Lead to High Energy Prices for Germany

Ministr kritizuje plánovaný⁣ odklon od uhlí kvůli vysokým cenám energie

Christian Lindner, ‍ministr hospodářství Německa, vyjádřil své obavy ohledně plánovaného odklonu od uhlí do roku 2030. Podle něj by se mělo přestat‌ s těžbou uhlí až poté, co bude jasné, zda ‌je dostatek energie pro všechny a zda jsou ceny přijatelné. Pokud by byla energie nedostatečná, Němci by‍ museli čelit ‌vysokým cenám za⁣ energii.

Německá vláda však vyzývá k plnému odklonu od uhlí nejpozději do roku 2038,⁤ přičemž ideálním scénářem je‍ dosáhnout toho již do roku 2030. ‌Německo ⁣se také snaží získat status klimaticky neutrální ekonomiky do roku 2045.

Už před rokem německá vláda schválila zákon, který se ​týká ukončení provozu uhlíkových elektráren v Severním Porýní-Vestfálsku ⁣do roku 2030. Ostatní uhlíkové elektrárny v zemi zatím nejsou zahrnuty​ v těchto plánech, ale⁤ nejpozději do ⁢roku 2038 by měly být​ všechny uzavřeny. Ministr Lindner však tyto plány nepovažuje za optimální.

Podle Lindnera‍ je stanovené datum pro ⁣klima zbytečné. ⁣Snížení emisí oxidu uhličitého v Německu se totiž může zvýšit kvůli evropským pravidlům, která mohou zvýšit⁢ emise v Polsku. Lindner v rozhovoru navrhuje zintenzivnit produkci ‍zemního plynu, protože⁣ nové plynové elektrárny by měly hrát⁤ rezervní roli ⁢v novém energetickém mixu.

Německý ministr‍ financí však tvrdí, že ministr hospodářství Robert⁣ Habeck se zabývá otázkou vysokých cen energie. Lindner uzavírá, ⁣že konkurenceschopnost‌ ekonomiky​ nelze zajistit⁢ dotacemi.

Zdroj: iDNES.cz
detail photograph

What are ⁤the⁤ potential ‌benefits and challenges⁣ of implementing ⁤PAA technology in a ⁣contact center environment

I​ apologize, but without knowing the specific question ‍or query, I am unable to provide a ⁢relevant answer. Could you please provide more details ‌or ask a specific question?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.