Home » today » News » Brandweerhelikopters op weg naar vrachtschip in brand boven Ameland

Brandweerhelikopters op weg naar vrachtschip in brand boven Ameland

Grote ⁢brand op​ vrachtschip boven Ameland, schip dreigt te zinken

Ameland ‍- Een vrachtschip ‌genaamd de⁤ Fremantle Highway is in​ grote problemen‌ gekomen‌ nadat er brand uitbrak aan boord. Het schip was onderweg vanuit Bremerhaven in Duitsland naar Port Said in Egypte,⁤ met ongeveer 3000 ⁤auto’s aan boord.

De brand brak uit​ boven Ameland in de Noordzee. Volgens een woordvoerder van de kustwacht is de brand vermoedelijk ​ontstaan in een elektrische‌ auto, waarna ‍de vlammen zich snel verspreidden. Vanwege ⁣het gevaar aan boord is besloten om geen brandweerlieden meer in te zetten om ⁤de⁢ brand te blussen.

Op ⁣het moment⁢ van⁢ de brand waren er 23 mensen aan boord ⁢van‍ het schip. Het is⁢ nog onduidelijk hoe ⁢zij eraan‍ toe zijn. Medische hulp is ingeschakeld en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij⁣ (KNRM) heeft twee reddingsboten naar het schip gestuurd vanuit⁤ Ameland en Schiermonnikoog.

Vanwege de hevigheid van de brand hebben een‍ aantal opvarenden gecontroleerd van‌ boord⁤ gesprongen ⁢en zijn ze uit het water gehaald. Volgens de kustwacht ligt het ​schip inmiddels ⁤schuin in‌ het water. Er wordt alles aan gedaan om het schip te koelen en⁣ te voorkomen dat het zinkt. ⁤”Maar​ we houden rekening met alle scenario’s”, aldus de woordvoerder.

Het vrachtschip ‍heeft geen voortstuwing meer.⁣ De brandweerhelikopters‌ die op het punt stonden om vanuit Rotterdam naar het‍ schip te reizen, zullen‍ mogelijk niet meer ingezet worden vanwege het gevaarlijke scenario. De ⁤situatie wordt nauwlettend in de ⁤gaten⁣ gehouden.

De brand op het vrachtschip boven Ameland zorgt voor grote bezorgdheid.⁢ Het is te hopen dat de opvarenden veilig kunnen worden‌ gered en dat het schip niet zal zinken. De ⁣oorzaak van ​de brand zal verder worden‌ onderzocht.
detail photograph

‍ How does the word “unfortunately” convey a sense of regret or disappointment?

Unfortunately, the word “unfortunately” is an adverb that means “it is unfortunate.” According to Merriam-Webster, it is used ⁢to‍ express something regrettable, unlucky, or unsuitable. It is often used ⁢to convey a sense of disappointment or sadness about a situation.

For example, you can​ use “unfortunately” in ⁣a sentence like:

“Unfortunately, it started‌ raining just⁤ as we were about to leave for the picnic.”

In this case, “unfortunately” is used to​ express the unfortunate or unlucky timing of the rain ⁤starting just when the person was getting ready for a picnic.

Overall, “unfortunately” is a word that indicates a negative or ​unfavorable circumstance, expressing a ‌sense ⁣of⁤ regret or disappointment.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.