Home » today » Business » Boeing Crisis: Airlines Speak Out at Conference Amid Production Stalls

Boeing Crisis: Airlines Speak Out at Conference Amid Production Stalls

Podle článku ‍se společnost Ryanair, kvůli nedostatku letadel, rozhodla revidovat svou roční prognózu odbavených cestujících na rok 2024. Původní odhad 205 ⁤milionů ‍cestujících byl snížen na 200 milionů ‌kvůli nedostatku ⁣57 nových letadel od Boeingu, které společnost​ očekávala. Místo⁣ plánovaných 57 nových letadel obdrží pouze 40.

Boeing, jako výrobce letadel, je pod​ palbou kritiky ze‍ strany velkých aerolinek, které požadují okamžité řešení situace. Výrobní krize se podle odhadů pravděpodobně nezlepší‍ ani u druhého velkého výrobce ‍letadel, společnosti Airbus. Aerolinky se ​snaží dohodnout s Airbus na dodatečné výrobě, ale s omezeným úspěchem. Také čínský výrobce COMAC není schopen uspokojit poptávku.

Vzhledem k ⁣tomu je ⁤průměrný ⁢věk dopravních letadel ve vlastnictví leteckých⁢ firem 16 let, což je o⁢ dva roky více ​než v roce 2019.⁣ To naznačuje,‍ že letecké společnosti mají problémy s obnovou svých⁣ flotil.

Boeing je také pod drobnohledem úřadů kvůli⁣ nedávnému incidentu s letadlem společnosti Alaska Airlines. Americké úřady daly Boeingu 90 dní na to, aby ‌prokázal schopnost napravit výrobní chyby. Tento dohled může výrazně komplikovat⁤ výrobu letadel.

Výrobní problémy Boeingu ⁢se ⁣také projevují na ceně jeho akcií, které letos klesly o ‌29 procent. To je nejhorší výsledek⁣ v rámci indexu Dow Jones Industrial Average. Celkově trhy ​zažívají⁢ solidní ⁢růst, ale cena akcií Boeingu klesá.. Boeing se tak dostv pod ‍drobnohled federlnch ad, kter se chystaj provst dkladn kontrolu vrobnch proces a bezpenostnch opaten. Tato situace⁣ me vrazn ‍zashnout⁢ na plnovn dodvek letadel a na finann vsledky spolenosti.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.