Home » today » News » After the 6-year-old child was taken away from the Acropolis drama, the police appealed to the parents

After the 6-year-old child was taken away from the Acropolis drama, the police appealed to the parents

Laimei, berniukas buvo rastas dar tą patį vakarą, pagrobimu įtariama moteris atsidūrė teisėsaugos akiratyje.

[–>[–>

Šalį krečiant skaudžioms vaikų pagrobimo istorijoms, policija imasi prevencinių veiksmų. Ketvirtadienį Policijos departamentas išplatino laišką su tėvams parengtu Vaikų saugumo klausimynu.

[–>

„Įgyvendinant Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos inicijuotą bandomąjį projektą, skirtą didinti saugumą mokyklose, parengtas vaikų saugumo klausimynas, skirtas tėvams“, – rašoma Policijos departamento pranešime.

[–>[–>

– Vaikų saugumo klausimynas, skirtas tėvams (globėjams) – pagalbininkams tėvams (globėjams), padėsiantis įsitikinti, ar tinkamai rūpinamasi savo vaikų saugumu bei įsivertinti turimas žinias apie vaikų saugumą įvairiose srityse.

[–>[–>

Klausimynas sudarytas iš tokių potemių: bendrasis saugumas, saugumas elektroninėje erdvėje, draudžiamų medžiagų vartojimo prevencija, seksualinė prievarta, pagalbos kontaktai“.

[–>

 

[–>

„Vienas svarbiausių saugumo garantų – žinojimas, ką veikia jūsų vaikas ir atviras bendravimas. Tikimės, kad šis klausimynas padės tėveliams geriau suprasti savo vaikus ir juos supančius galimus pavojus“, –teigia policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

[–>

Klausimynas ne tik padės geriau suprasti, kaip apsaugoti vaikus nuo galimų pavojų, bet ir padės rasti naudingų patarimų ir atsakymus į rūpimus klausimus, bei padės sužinoti, kur kreiptis pagalbos ištikus sudėtingai situacijai.

[–>[–>[–>

Klausimynas yra anonimiškas, todėl tikimasi, kad tėvai pateiks objektyvius atsakymus – objektyviai įsivertins situaciją“, – rašoma Policijos departamento išplatintame pranešime.

[–>

Klausimyną galite rasti paspaudę šią nuorodą.

[–>

Kviečiame tėvus prisijungti ir išbandyti!

2024-09-26 17:00:06


#6yearold #child #Acropolis #drama #police #appealed #parents

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.