Home » today » News » Шесто Китайско международно изложение за внос – Шанхай 5-10 ноември 2023 г. – – 2024-04-27 09:36:57

Шесто Китайско международно изложение за внос – Шанхай 5-10 ноември 2023 г. – – 2024-04-27 09:36:57

/Поглед.инфо/ Вместо въведение – относно философията ⁣и подкрепящите я стъпки за преодоляване⁢ на днешния фатален разкол на човечеството

Днес светът живее в трескава ⁣и напрегната обстановка на въоръжени‍ сблъсъци, на търговски и технологически конфликти, на санкции и хибридни войни от различен вид и калибър. Напрежението в международните отношения неотклонно повишава своята температура.‌ На фона на тази глобална динамика на разделяне⁢ на света ‍на враждебни и враждуващи​ блокове в икономически,⁢ технологически, политически, културно-цивилизационен и прочее‌ аспекти възниква важна необходимост. Появява се остра нужда от стъпки, политики, събития, форуми и мероприятия, които⁤ се стремят по един или друг начин да се ​преодолее разкола на човечеството на настръхнали⁤ една​ срещу⁣ друга части.

Следваната от Китайската народна република философия‍ за споделената съдба на‌ човечеството подсказва възможности за  едно различно бъдеще. Самата идея за това, ⁣че хората са единно и взаимозависимо цяло, а не отделни групи всяка⁢ сама по себе си, представлява търсене на ‍път за преодоляване на фаталното разцепление, което днес характеризира човечеството. На фона на текущите враждебни отношения и взаимодействия става ясно ‌нейното дълбоко хуманно съдържание.

Пример за конкретна стъпка по този ‌път стана отбелязването в⁣ Пекин на 17-18 октомври 2023 г. на 10-та годишнина от началото на⁢ инициативата ⁤«Един пояс, един път»/ЕПЕП/. Това несъмнено е най-мащабната мирна инициатива в историята на човечеството. Инициативата⁤ „Един пояс, един път“ е международен проект за развитие на икономическото сътрудничество, който⁣ в момента обхваща около 80 страни в Азия, Африка и Европа. Тя предполага дългосрочно глобално въздействие по отношение на геоикономическата, геополитическата, технологическата и даже социо-културната динамика на света. Тя след с думите на организаторите на събитието: “Вносът⁤ е мост, ⁣който свързва хората и културите, който ни позволява да споделяме⁣ идеи и иновации,‍ който ни вдъхновява да сътрудничим⁣ и да се развиваме заедно. Нека да използваме този мост, за‍ да изградим по-добро бъдеще за всички нас.” Вносът Шанхай 2023 г. е началото на ​този по-добър свят, който всички ние можем да сътворим заедно.ативата «Един пояс, един път» се изявява като ⁣нов икономически​ и цивилизационен модел на взаимодействие⁤ със страните от «Глобалния Юг» и света като цяло. Това е нов тип глобализация виждаща глобалното общество като споделена съдба на човечеството. Неин основен принцип е този на «взаимно-изгодното развитие», който именно дава шанс за дългосрочно⁣ бъдеще.

Начало и кратък преглед на историята на Китайското международно изложение за внос в Шанхай

Важно знаменателно мероприятие, което хвърля​ мостове между‍ държави⁣ и  икономики ⁤стана ⁤шестото издание на Китайско международно изложение ‍за внос в Шанхай 5-10 ноември 2023 г.⁣ Това ЕКСПО за внос, както още може да бъде ‌наречена тази инициатива, има своята макар и недълга история.

Търговското изложение се провежда ежегодно от есента на ‌2018 ⁤г. в Шанхай, Китай. Не случайно именно ‍град Шанхай е избран за домакин на инициативата. Градът е сред трите най-големи селища ⁤в КНР с над 26 милиона население. Същият е⁢ един от 4-те градове със статут на провинция в Китай, подчинен пряко на‌ централното правителство. Шанхай е сред най-добре‌ развитите търговски, индустриални и финансови центрове в страната. Разположен е в източната част⁢ на Китай,⁤ при ⁢вливането на река‍ Яндзъ в Източнокитайско море. Шанхай е космополитен град, в който умело се съчетава технологичен напредък ⁢с вековни ⁤традиции, паметници ⁢на местна култура и исторически обекти. ‍За Шанхай е характерна специфичната атмосфера на търговския град, ⁤който играе ролята ​на средище на международни⁣ търговски сделки от векове насам.

Шанхайският форум е първото в света изложение ‌на национално ниво, посветено⁢ на вноса на изделия, услуги и технологии. То включва изложби​ от различни страни и ‌предприятия, както‌ и Международния икономически и търговски форум Хунцяо. Инициативата е‍ лично предложена⁤ и обявена от Си Дзинпин – Президент на КНР и Генерален секретар на Китайската комунистическата партия на Китай. ​Встъпителната изложба през 2018 г. е открита лично от Си Дзинпин. Второто‍ издание на ЕКСПО-то за 2019 г.‌ отново е открито от Си Дзинпин, при което официален чужд гост е френският президент Еманюел Макрон. Следващата година – 2020, въпреки локдаун-а свързан с COVID-19 и намаления брой на участниците ЕКСПО-то на вноса ‍пак ⁢се провежда. Следващите⁣ изложения през 2021 г. и 2022​ г. демонстрират едно постъпателно възстановяване на броя на ⁣участниците⁣ след‍ COVID-19.

Нужно е да се ​отбележи, че изложението се провежда съвместно от Министерството на търговията на Китай и общинското ⁣правителство на Шанхай. Негови ‍партньори са Световната търговска организация, Конференцията на ООН за търговия и развитие и Организацията на ООН за индустриално развитие.

Целта на изложението за ⁤внос е да популяризира вътрешния​ пазар на Китай пред чуждестранни компании, както и да стимулира и увеличи вътрешното потребление.⁢ На пракршим, че бъдещето може да бъде по-добро и по-светло, ако се стремим към сътрудничество и взаимно разбирателство.

Изложението⁢ в Шанхай⁤ привлича вниманието на‍ световните‌ лидери в търговията, иновациите и бизнеса. ⁤Тук се срещат представители на​ различни страни и ​култури, за да споделят‌ идеи, да сключат сделки и да сътрудничат ⁤за общото благо. Това е място, ‌където се създават⁤ нови⁣ възможности и перспективи за бъдещето.

Светът се променя бързо и изложения като това в Шанхай⁢ ни помагат да‍ разберем и да се адаптираме към тези промени.⁤ Те ни ⁣вдъхновяват ⁣да бъдем по-иновативни, по-гъвкави и ⁣по-сътруднически. Те ни показват,​ че само като⁤ работим⁢ заедно можем да постигнем истински напредък и просперитет ⁢за⁢ всички.

И така, нека да се вдъхновим от изложението в Шанхай и да работим заедно за едно по-добро бъдеще за всички нас. Нека ⁤да се стремим към сътрудничество, иновации и устойчиво развитие, за да построим свят,⁤ в който всички можем да процъфтяваме ​и да бъдем щастливи.ършим внимание на неговите ключови аспекти:

1. Иновации и технологии: Изложението представя​ най-новите постижения в областта на технологиите и⁤ иновациите, които ще формират бъдещето ‍на световната търговия. Тук се демонстрират нови продукти, услуги и решения, които ⁣ще променят начина, по който ⁢работим и ​живеем.

2. Международно сътрудничество: ⁣ЕКСПО на ‍вноса Шанхай 2023 събира представители от различни страни⁣ и култури, които споделят обща цел – да създадат по-добро бъдеще чрез търговия и сътрудничество. Това събитие⁤ е ​възможност за установяване на нови партньорства и взаимодействия.

3. Устойчиво развитие: ЕКСПО на ‍вноса Шанхай 2023 подчертава важността на устойчивото развитие и⁢ отговорното бизнес поведение. Тук се представят иновативни решения⁢ за опазване на околната среда и ресурсите, както и за подобряване⁢ на условията на живот на хората по целия свят.

Събитието представлява възможност за инспирация и обмен на идеи между участниците, които се стремят към по-добро бъдеще за всички. ⁢ЕКСПО на вноса Шанхай 2023 ‍е място⁢ за срещи, дискусии⁣ и сътрудничество,⁣ което ще остави следа в‌ историята ‌на⁤ световната търговия.се отваря​ възможност за по-добро разбирателство и сътрудничество между различните⁣ страни и култури.

Изложението представя иновации и технологии от целия свят, които ще променят ‍начина, по който живеем ‍и работим в бъдеще. То е място за обмен на идеи и⁣ опит, за⁢ сключване на нови партньорства и за‍ развитие на нови пазари. Всичко това се случва⁤ в ⁤един динамичен и вдъхновяващ контекст, който подчертава важността на сътрудничеството и‍ иновациите за постигане на устойчив и равнопоставен икономически‌ растеж.

С участието на представители от различни сектори и страни, ЕКСПО на ⁣вноса Шанхай 2023 ще⁣ бъде място за ​диалог⁢ и‍ обмен на⁤ знания, което ‌ще допринесе за по-добро разбиране и сътрудничество между ⁤различните участници. Това изложение не само ‍ще покаже постиженията на днешния ден, ⁢но и ще насърчи иновациите и сътрудничеството, които ще ‍формират⁤ бъдещето.

Събитието в Шанхай през ноември 2023 г. ще бъде вълнуващо пътуване към‍ бъдещето, където идеите и технологиите на​ днешния ​ден‌ ще се превърнат в реалност. То ще бъде възможност за всички участници ‌да споделят знания ‌и опит, да създадат нови‍ възможности за‍ сътрудничество и да вдъхновят ⁤бъдещите поколения да постигат още по-големи постижения. Всичко това прави ЕКСПО на вноса Шанхай 2023 едно от най-важните⁢ събития за глобалната икономика и култура през следващите години.само се подчертава важността на международната търговия и икономическото сътрудничество, но и се поощрява диалогът ​и взаимодействието ⁤между различните култури и нации.

Презентацията на нови продукти и технологии на изложението ще даде възможност за разширяване⁢ на бизнес възможностите и⁤ сътрудничеството между различните​ компании и страни. Това ще допринесе за по-добро разбиране и уважение към различията и за създаване на по-устойчиви‌ и⁣ успешни бизнес⁤ модели.

Събитието ще бъде отлична възможност за участниците да се запознаят с последните‍ тенденции ⁣в световната икономика и да се вдъхновят от успешните примери​ на⁤ други компании и страни. В крайна сметка, ЕКСПО на ‍вноса Шанхай 2023 ще ‍бъде платформа за създаване на нови партньорства и за постигане на взаимно изгодни резултати‌ за всички участници. събитие, а именно:

·        Заместник-министърът на търговията на Китайската народна република Шън Циупин обяви на пресконференция при откриване на събитието, че на 6-то ЕКСПО се очаква изложбата да посрещне гости от 154 държави, региони и международни организации. Към момента на началото на изложението 69 държави​ и 3 международни организации са потвърдили, че ще‍ представят национални изложби. Пет държави, сред които Хондурас, Казахстан, Сърбия, Южна Африка и Виетнам, се явяват като почетни гости. Площта на китайския павилион е увеличен до 2500 квадратни метра, което⁤ е нов​ рекорд. Като част от ‌EКСПО‌ е  „Изложбата на постиженията, посветена на 10-годишнината от изграждането на пилотната зона за свободна търговия в Китай“ на тема „Новите постижения ​на⁤ китайската модернизация откриват нови възможности за света“;

·        Шън Циупин обявява също, ⁣че на ⁢шестото издание ‌на Шанхайското ЕКСПО на вноса площта на изложбените площи, посветени на авангардните научни и технологични постижения в областта на енергетиката, ниските въглеродни‌ емисии, изкуствения интелект и потребителските⁣ стоки, са увеличени с 30%. На​ изложението ⁤централно‍ са представени над 400 нови продукта, технологии и услуги. Сред участниците в изложението ‌са​ 15-те най-големи производители на автомобили⁤ в света, 10-те най-големи компании за промишлено електрическо оборудване, 10-те най-големи⁢ производители на медицинско оборудване, три минни гиганта, четири най-големи търговци на зърно и пет ключови корабни компании;

·       ⁢ Според думите на Сун Ченхай, заместник-директор на бюрото на Шестото Китайско​ международно изложение за внос в Шанхай 5-10 ноември 2023 г. в годината, когато инициативата „Един пояс, един път” става на 10 години, мащабът на участие в ЕКСПО-то на страни партньори на тази инициатива привлича ‍внимание. ‍Сред 72-те изложители на изложението​ 64 са страни партньори на инициативата „Един ⁢пояс, един път“. Повече от 1500 компании от страните, включени в съвместното изграждане на „Един пояс, един път“, са‍ подписали споразумения за участие в 6-то издание на изложението. Същото разполага с обща изложбена площ от около 80 хиляди квадратни метра, което е с около 30% повече от предишното издание на ЕКСПО-то;

·        Пак по думите на Сун Ченхай, в ‍сравнение⁤ с ЕКСПО от предишни години, 2023 година поставя ‌нов рекорд по ‌отношение на мащаба на корпоративните изложения, броя‌ на компаниите от Fortune 500 и броя на водещите предприятия в индустрията. В допълнение, повече от 70 чуждестранни организатори на изложението привличат около 1500 малки и средни предприятия за участие в на ⁤изложбена площ от⁣ 46 хиляди квадратни метра.⁣ Изложбите на малки и средни‍ предприятия, участващи по брой и ⁤площ, надвишат предишното ЕКСПО с почти 40%.

И ето някои най-конкретни цифри характеризиращи Шестото Китайско международно​ изложение за ‌внос в Шанхай 5-10 ноември 2023 г.:

·       ⁤ Нсъбитие, ‌като се надяваме, че той ще бъде началото на по-добра и по-хармонична световна икономика, основана ‍на сътрудничество и взаимно разбирателство. Всички участници в изложението имат възможността да допринесат за този‍ по-добър ‌свят, като създадат‌ нови възможности за търговия и иновации. Нека да⁣ се надяваме, че това събитие ⁣ще бъде първата стъпка ​към по-добро бъдеще за всички нас.е на нови бизнес възможности и сътрудничества. Присъствието на толкова много топ мениджъри и лидери от⁢ Fortune 500 компании показва интереса и важността на китайския пазар за световната икономика. Този рекорден ⁣брой участници от‍ водещи компании е показател за​ доверието в икономическите възможности на⁢ Китай и за желанието на бизнеса да развива взаимовръзки ⁤с китайския​ пазар.

Изложението представя възможности за нови иновации, технологии и продукти, ‍които могат да променят бъдещето на различни индустрии. Това е място, където бизнес лидерите могат да се запознаят с последните тенденции и да създадат стратегии за бъдещето. Важно е да се подчертае значението⁣ на такива⁣ събития за развитието​ на световната икономика и за сътрудничеството⁣ между различните страни⁣ и компании.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.