Home » today » News » Шесто Китайско международно изложение за внос – Шанхай 5-10 ноември 2023 г. – – 2024-04-26 23:17:14

Шесто Китайско международно изложение за внос – Шанхай 5-10 ноември 2023 г. – – 2024-04-26 23:17:14

/Поглед.инфо/ Вместо ‌въведение – относно философията и‌ подкрепящите я стъпки за⁢ преодоляване на днешния фатален разкол на човечеството

Днес светът живее в трескава и напрегната обстановка на въоръжени сблъсъци, на ‍търговски и технологически конфликти, на санкции и хибридни войни от различен вид и⁣ калибър. Напрежението в ‌международните отношения неотклонно повишава⁢ своята​ температура. На фона на тази глобална динамика на разделяне на света на враждебни⁢ и враждуващи​ блокове в икономически, технологически, политически, културно-цивилизационен и прочее аспекти възниква важна необходимост. Появява се ‍остра нужда от стъпки, ⁣политики, събития, форуми ‍и ⁢мероприятия, които⁣ се ⁢стремят по‌ един или друг начин ⁢да се преодолее разкола на човечеството на настръхнали една срещу друга части.

Следваната от Китайската народна република философия за споделената съдба на човечеството подсказва възможности за  едно различно бъдеще. Самата ⁤идея за това, че хората са единно и ‌взаимозависимо цяло,​ а не отделни групи всяка ⁣сама по себе си, представлява търсене на път за преодоляване на фаталното разцепление, което днес характеризира човечеството. На⁤ фона на ‍текущите​ враждебни ‌отношения и⁣ взаимодействия става ясно нейното дълбоко хуманно съдържание.

Пример‌ за конкретна ⁤стъпка⁣ по този ⁤път стана​ отбелязването в Пекин на 17-18 ‍октомври 2023 г. на 10-та годишнина ‌от началото ‌на инициативата «Един пояс, един ⁤път»/ЕПЕП/. Това несъмнено е най-мащабната мирна инициатива в историята⁢ на ‌човечеството. Инициативата „Един пояс, един път“‍ е международен проект за развитие ⁢на икономическото сътрудничество, който​ в момента⁢ обхваща около 80 страни в Азия, Африка и Европа. Тя предполага дългосрочно глобално въздействие по отношение на геоикономическата, геополитическата, технологическата и даже социо-културната динамика ​на света. Тя след с думите на организаторите на ​събитието: “Вносът е ключът към бъдещето, а Шанхай 2023​ е⁢ мястото, където това бъдеще започва да се разкрива пред нашите ⁣очи.” Нека​ да⁢ се надяваме, че това изложение ще бъде стъпка към по-добро ‍и по-устойчиво бъдеще за всички нас.ативата​ «Един пояс,⁢ един път» се изявява като нов икономически и цивилизационен модел на взаимодействие със страните от ⁣«Глобалния Юг» и света като цяло. Това е нов тип глобализация виждаща глобалното общество като споделена‍ съдба ⁤на човечеството. ‍Неин основен принцип е‌ този⁣ на «взаимно-изгодното ‍развитие», който именно дава шанс за дългосрочно бъдеще.

Начало и кратък преглед на историята на Китайското международно изложение за внос ‍в Шанхай

Важно знаменателно ⁤мероприятие, което хвърля мостове⁣ между държави ⁢и  икономики стана‌ шестото издание на Китайско ⁢международно изложение за внос в Шанхай 5-10 ноември​ 2023 г.​ Това ЕКСПО за внос, както още може да бъде ⁢наречена тази​ инициатива, ‌има своята макар и недълга история.

Търговското изложение се провежда ежегодно от есента на 2018 г. в Шанхай, Китай. Не случайно именно град Шанхай е ⁣избран за домакин на инициативата. ‍Градът е сред трите ‌най-големи селища в ​КНР​ с над 26‌ милиона население. Същият ‌е един от 4-те градове със статут на провинция в Китай, подчинен пряко на централното правителство. Шанхай е сред най-добре ⁤развитите търговски, индустриални и финансови центрове в страната. Разположен е в източната част на‌ Китай, при вливането на река Яндзъ в Източнокитайско море.​ Шанхай​ е ⁣космополитен ⁣град,‍ в който умело се съчетава технологичен напредък с вековни⁣ традиции,​ паметници на местна култура​ и исторически обекти. За Шанхай ‌е характерна специфичната атмосфера на търговския град, който играе ролята на средище на международни ‍търговски сделки от ⁣векове насам.

Шанхайският ‌форум е първото в света изложение на национално ⁤ниво, посветено‌ на вноса на изделия, услуги и⁤ технологии. То включва изложби от различни страни и предприятия,​ както и​ Международния икономически и търговски форум​ Хунцяо. Инициативата е лично предложена и обявена от Си Дзинпин – Президент на КНР и Генерален секретар ‌на Китайската комунистическата партия на Китай. Встъпителната изложба през 2018 г. е‍ открита лично от ⁣Си Дзинпин. Второто ‍издание на ЕКСПО-то за ⁣2019⁤ г. отново е открито от Си Дзинпин, при ​което официален чужд гост е френският президент‍ Еманюел Макрон. Следващата година – 2020, въпреки локдаун-а свързан с COVID-19 и⁣ намаления брой на участниците ЕКСПО-то на вноса пак се провежда. Следващите изложения през 2021 г. и 2022 г. ⁣демонстрират едно постъпателно възстановяване ⁢на броя на участниците след COVID-19.

Нужно ‌е да се отбележи, че изложението‍ се провежда съвместно от ‍Министерството⁣ на търговията на Китай и общинското правителство на Шанхай.‌ Негови⁤ партньори са⁢ Световната търговска организация, Конференцията на ООН за търговия и развитие‍ и Организацията на ООН за индустриално развитие.

Целта на изложението за внос ​е да популяризира вътрешния пазар на Китай пред чуждестранни компании, както и да⁣ стимулира и увеличи вътрешното потребление. На пракршим, че бъдещето ‍може ​да бъде⁤ по-добро и по-светло, ако се стремим към ⁣сътрудничество и взаимно разбирателство.

Изложението в Шанхай ⁢привлича вниманието ​на световните лидери в търговията, иновациите и бизнеса.⁢ Тук се представят най-новите технологии, продукти и услуги, които ‍ще формират бъдещето на световната икономика. Срещите и преговорите, които се ⁢провеждат ‌по⁣ време на изложението, създават възможности за⁣ нови партньорства и⁢ сделки,‌ които ще доведат до по-добри и по-ефективни бизнес практики.

В Шанхай 2023 г. се очаква да бъдат представени⁣ иновативни продукти и услуги в различни области ⁤като електроника, автомобилостроене, здравеопазване, ​селското стопанство и много други. Това ‌изложение ‌е възможност ⁣за компаниите⁢ да покажат своите ​постижения и да се свържат с потенциални клиенти и ‌партньори от целия свят.

Събитието в Шанхай привлича не само бизнесмените, но ⁣и академиците, политиците и ⁢медиите. Тук се ⁢обсъждат не само икономически въпроси, но и социални и политически предизвикателства, пред които сме изправени днес. Изложението представлява платформа за обмен ‌на идеи и опит, която може да доведе‌ до⁢ нови решения‍ и иновации в различните области на човешката ⁤дейност.

В заключение, изложението в Шанхай през‌ ноември⁤ 2023 г. е събитие, което не само демонстрира постиженията на съвременната икономика, но⁤ и ни вдъхновява да​ се стремим ⁢към⁢ по-добро бъдеще чрез ‌сътрудничество и⁤ иновации. Нека‍ да‍ се надяваме,⁤ че това⁤ изложение ще⁤ бъде началото на нов етап в⁣ развитието на световната ⁢икономика и ​ще ни помогне да създадем по-справедлив и устойчив свят ⁣за всички.ършим вярата във възможностите за ⁣сътрудничество и развитие, които се откриват пред нас.

Изложението ⁤в Шанхай привлича вниманието на световните лидери⁣ в търговията, иновациите и бизнеса. Тук се срещат представители ⁢на различни индустрии и страни, за да споделят идеи, да ⁣установят⁤ нови партньорства и да сключат споразумения, които ще формират бъдещето на световната икономика.

Събитието представя най-новите постижения в областта на търговията, технологиите и иновациите. Тук се демонстрират продукти и услуги, които ще променят начина, по който живеем и работим. Изложението в Шанхай‍ е⁢ място ⁢за ​вдъхновение и ⁣възможности за всички участници.

Нека да се вдъхновим от постиженията, които ще бъдат представени на изложението в Шанхай през ноември 2023 година. Нека да работим ‌заедно за по-добро⁢ бъдеще, базирано на сътрудничество и иновации. Нека да изграждаме​ света, в който искаме да живеем, чрез съвместни усилия​ и⁢ ангажимент⁤ към общото благо.се отварят възможности за нови партньорства и сътрудничества, които да доведат до по-устойчиво и благоприятно бъдеще за всички участници.

Изложението в Шанхай привлича вниманието на световните лидери‍ в търговията, иновациите и бизнеса, които се събират, за да споделят идеи и да създадат нови‍ възможности​ за развитие. Тук се ⁢представят най-новите технологии, продукти и услуги, които ще формират бъдещето на световната икономика.

Събитието в Шанхай‌ не само чества постиженията на международния внос, но и насърчава диалога и сътрудничеството между различните страни ‌и култури. То ‌е място ‍за обмен на идеи и опит, ⁢за създаване на​ нови ‍връзки и за изграждане на доверие между участниците.

Изложението в Шанхай е възможност за ⁤всички участници да се въоръжат с нови знания ⁤и‌ умения, които да‍ им помогнат да се справят с предизвикателствата на ‌бъдещето. То е ‍място, където се срещат идеите и‍ иновациите, за да се създаде по-добър⁣ свят за всички ‌нас.

само се ‍подчертава важността на международната търговия и икономическото сътрудничество, ‍но и се‍ поощрява диалогът и ⁤взаимодействието между различните култури и нации.

Презентацията на нови продукти и технологии, както и срещите между ⁣представители на бизнеса от целия ⁢свят, създават възможности за бъдещи партньорства и иновации. В същото време, изложението предоставя възможност за споделяне на знания и опит, както и за обсъждане на⁤ общи предизвикателства​ и ⁢възможности‌ за сътрудничество.

Събитието в Шанхай привлича вниманието не само ​на бизнес общността, но и на широката публика, като представя разнообразие от‌ културни и ‍изкуствени изяви. Това допринася ‌за по-добро​ разбиране и уважение към различията между хората и⁣ за по-тясни връзки между различните култури.

Изложението в Шанхай привлича‌ вниманието и‌ интереса на света към важността ‍на международната търговия и сътрудничество. То ⁢е не просто ⁤събитие за ⁢представяне ‍на продукти и услуги, но и възможност за изграждане на мостове между хората‌ и ⁢нациите, заедно работещи за по-добро бъдеще за всички.

⁤ събитие,⁣ а именно:

·        Заместник-министърът на търговията на Китайската народна република Шън Циупин обяви на пресконференция при откриване на⁣ събитието, че на 6-то ЕКСПО се очаква изложбата да посрещне гости⁢ от 154​ държави, региони и международни организации. Към ⁣момента на началото на ‍изложението 69 държави и 3 международни организации са потвърдили, че ще представят национални изложби. ​Пет държави, сред които Хондурас,​ Казахстан, Сърбия, Южна ​Африка и Виетнам, се явяват като почетни гости. Площта на китайския павилион е увеличен до 2500 квадратни метра,‌ което е нов⁢ рекорд. Като част от EКСПО е  ​„Изложбата на постиженията, посветена​ на 10-годишнината от изграждането на пилотната зона ⁢за свободна търговия в Китай“ на тема „Новите постижения на китайската модернизация откриват нови възможности за ⁤света“;

·        ‍Шън Циупин обявява също, че на‍ шестото ​издание на Шанхайското ЕКСПО на вноса площта на изложбените площи, посветени на авангардните научни и технологични постижения в⁤ областта на енергетиката, ниските въглеродни емисии, изкуствения интелект и‍ потребителските‍ стоки, са увеличени​ с 30%. На изложението централно са представени над 400 ⁤нови продукта, технологии и ‍услуги. Сред ​участниците в изложението са 15-те най-големи​ производители на‌ автомобили в света, 10-те най-големи компании за промишлено електрическо оборудване, 10-те най-големи производители ‌на медицинско оборудване, три минни‌ гиганта, четири най-големи търговци на зърно ‍и пет ключови корабни компании;

·        Според думите на Сун Ченхай, заместник-директор на бюрото⁢ на Шестото Китайско международно изложение за ⁢внос в Шанхай 5-10 ​ноември 2023 г. ‌в годината, когато инициативата „Един пояс, ‌един път” става на 10 години, ‌мащабът на участие в ЕКСПО-то на страни партньори на тази инициатива привлича внимание. Сред 72-те изложители на изложението 64 са страни⁤ партньори на инициативата⁣ „Един пояс,​ един път“. Повече‍ от 1500 компании от страните, включени в ‍съвместното изграждане на „Един пояс, един път“, са подписали споразумения за участие в 6-то издание на ​изложението. Същото разполага с обща изложбена площ от около 80 хиляди квадратни метра,⁣ което е ‌с около 30% повече от предишното издание на ЕКСПО-то;

·       ⁣ Пак по думите на Сун Ченхай, в сравнение с ЕКСПО⁢ от предишни години, 2023 година поставя нов рекорд по отношение на‌ мащаба на корпоративните изложения, ⁢броя на компаниите от Fortune 500 и броя на водещите предприятия‌ в индустрията. В допълнение, повече⁢ от 70 чуждестранни организатори на изложението привличат около‌ 1500 ‍малки и средни предприятия за участие в на ‍изложбена площ от 46 хиляди квадратни⁤ метра. Изложбите на малки ‌и средни предприятия, участващи по брой ​и площ, надвишат предишното ЕКСПО с почти 40%.

И ето някои ⁢най-конкретни цифри характеризиращи Шестото‌ Китайско международно изложение за внос в Шанхай 5-10 ноември 2023 г.:

·        Нсъбитие,‍ като се надяваме, че той ще ⁣бъде началото на ⁣по-добра и по-хармонична световна ⁢икономика, основана ⁢на сътрудничество и взаимно разбирателство. Всички участници в изложението имат възможността​ да допринесат за ⁤този по-добър⁣ свят, като създадат нови възможности за⁣ търговия и иновации. Нека да се надяваме, че постиженията, които ще бъдат представени на ⁢изложението, ще бъдат стъпка към по-добро бъдеще⁢ за всички нас.е на нови бизнес ⁣възможности и разширяване ⁢на международното сътрудничество. Присъствието на толкова ⁤много‍ топ ⁣мениджъри и лидери от⁣ Fortune 500 компании ​показва интереса към китайския пазар и възможностите, които той предлага. Този рекорден брой участници и изложители показва, че ‍Китай остава ключов играч⁤ в глобалната икономика и че събития като ЕКСПО Шанхай са отлична възможност за бизнес връзки и иновации.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.