Home » today » World » Проф. Валери Стефанов: В реалния свят викаш „Мутри, вън!“, но те седят насреща и ти се присмиват! – 2024-05-08 00:56:38

Проф. Валери Стефанов: В реалния свят викаш „Мутри, вън!“, но те седят насреща и ти се присмиват! – 2024-05-08 00:56:38

етия години, дали все‍ още можем да‌ разберем⁤ истинското значение на този символ?

Може‍ би трябва да се⁣ върнем към ⁣корените си, към древните мъдрости и духовни учения, за да ⁣намерим отговорите, които търсим. Може би ⁤трябва⁣ да⁣ се обърнем към вътрешния си свят и да открием истинската‍ си същност, която е изгубена в този свят на повърхностни стойности‌ и материализъм.

Нека се върнем към истината и любовта, към себе си и към другите. Нека открием истинската си свобода и смисъл⁢ в живота, вместо да се потопяваме⁢ в безмислените забавления и‌ развлечения, които ни отвличат от истинската ни цел и същност. Нека⁢ се събудим и да променим света си, преди да‍ е твърде късно.тия, може би е време да се ⁢върнем към истинските ценности и да се борим за свобода и достойнство. Да се противопоставим на силите на злото и да търсим светлината в себе си и в другите.

Може би трябва да ‌се върнем към истинската любов и разбирателство помежду си, ‍вместо да се потопяваме⁤ в повърхностни връзки и материални блага. Да се‌ стремим към по-добро бъдеще, където човечността ⁣и ⁢солидарността ще надделеят.

Нека не забравяме, че всяко⁤ действие има последици и⁣ че сме отговорни за света, в който живеем. Нека се борим ⁢за по-добро​ утре и за по-добър свят за всички нас., дали все още можем да я разберем и да я приемем?

Нека се ​надяваме, че в ⁣сърцата ни все още има място за любов, смирение и‌ прошка.⁤ Нека се борим срещу безразличието‍ и себичността, за да запазим човешкото в нас. Нека търсим истината и светлината, дори и в ‌най-мрачните времена.

Защото ‌в края на ​деня, ние⁢ сме тези, които решават какъв‍ свят ⁢искаме да‍ създадем. Нека изберем мъдростта и ⁢доброто, за да направим света ‌по-добро ​място за всички ​нас.на хората и да им даде ⁣светлина ‍и надежда.‍ Дано сме⁤ способни да се върнем към този символ и да‌ намерим пътя ⁢към истинската си същност, към истинската ‍си ​свобода.

Нека се надяваме, че в този нов свят от⁣ сенки ⁤и илюзии, все пак ще има място за ‍истинската любов, за истинската⁣ доброта и за⁤ истинската светлина. Нека се борим за‌ тях и да не забравяме,​ че всяка битка за доброто е битка за нашето собствено ⁢спасение.етия години, дали все още можем‍ да я ‍разберем и да ​я​ приемем?

Нека се надяваме, че в сърцата ни все още има място за любов, ⁢смирение⁣ и прошка. Нека се борим срещу безразличието и себичността, за да запазим човечността си в този свят ⁣на безмилост ⁢и‍ безчувствие.

Нека се върнем към истинските ценности ⁤и да‌ се стремим към по-добро⁤ бъдеще, където всяко действие⁣ е вдъхновено от любов‌ и ‍разбирателство. Нека ⁣бъдем светлина в⁣ мрака и надежда в отчаянието. Това‍ е нашата⁢ мисия⁤ в ⁢този свят, който се нуждае от истинска промяна и преображение.

а хората и‍ да им даде светлина и надежда.⁣ Дано се събудим от съня ⁤на потребителската култура и да се обърнем към истинските ценности на ​човечеството.

Нека се върнем към любовта, солидарността и разбирателството. Нека се борим за свободата и достойнството на всеки човек. Нека ‌не забравяме, че истинската сила е в единството и вярата⁢ в по-добро⁢ утре.

Така че,​ в този нов свят на болезнени времена, нека запазим ​в сърцата ⁤си вярата⁢ и надеждата за ‍по-добро бъдеще. Нека ‌бъдем светлина в⁢ мрака‍ и ⁣вдъхновение за другите. Нека се борим за истинската свобода и справедливост. Нека бъдем ‍хора, достойни⁢ за живота, който ни е даден.

ниращата обида).

Въпросът е какво има зад мълчанието на Трифонов ⁣– нарцистично високомерие, ново политическо‌ прозрение, укрита управленска немощ, страх от ‍отговорност? Има⁢ все⁢ повече индикации, че мълчанието, което съдейства за успешната кампания, е на път да се разобличи като⁤ паника от настъпилата ситуация. Между енигматичното мълчание на „народния бард“ и паническото мълчание на незнаещия какво да прави крачката е само една. Дано не става дума точно за нея.

– Вие общувате с млади​ хора като преподавател. Виждате ли ‍в резултатите ⁣от Парламентарни ​избори 2021 сблъсък на поколенията?​ Отчетлива разлика във визиите за света на различните⁤ поколения? Какво⁣ искат​ младите ‌българи, което сега ⁢не получават?

– Не мога да видя подобен сблъсък. Независимо ⁢от поколенческите разлики има антропологически константи и те са важните. ⁤Казано ⁢простичко – всеки иска да живее добър живот, да ⁤има самочувствието на гражданин⁢ в една⁣ демократична държава, да разчита​ на⁣ справедливост…
Младите хора на⁢ България наистина искат по-добър свят за себе ‍си, но същото желаят и възрастните. Затова ⁢всички бяха ⁢при изборните урни, затова се вълнуваха⁢ от резултатите. ⁤Няма сблъсък⁢ на поколенията, има сблъсък на ценностно ⁢ниво, на ‍морална плоскост. ⁢Гражданинът отива при урната със собствения си глас, за да си „купи“ ⁢надежда. Политическите брокери⁤ отиват ⁤с купения и режисиран вот, за да‌ откраднат и капчицата колективна надежда.⁢ Това не е България на бъдещето, това ‌е ⁣вулгарната България ⁤на днешната политическа реалност.

– ⁣Морал в политиката, промяна, справедливост или възмездие ​желае един значителен⁢ дял от българското ‌общество?

-​ Всичко това, което ‍споменавате. Надеждата ⁣има дълбоките си корени във видението‍ за преображение.⁣ Досега светът е бил такъв, ​но от утре ще ‍стане друг – ще настане⁤ промяната, ще просветне новото небе…

Въпросът какво желаем ⁣е⁣ важен, но той е следван от дтолкова много ‌изкушения ‍и измами, дали ‌все още можем да я разпознаем⁢ и да я‌ последваме?

Нека се⁤ надяваме, че в сърцата ни⁢ все ⁣още гори пламък на вярата и любовта,‌ който ще ни води през тези трудни времена. Нека се борим за истината и​ за доброто, дори когато ⁣светът​ около нас се стоварва в хаос ‌и безумие. Нека запазим вярата​ си‍ в ‍човешката душа и възможността й ‌да се издигне над ⁤злото и ⁢мрака.

И⁤ така,⁢ в този нов свят на изкушения и опасности, нека запазим вярата си и да⁢ продължим да се борим за истината и ​любовта. Нека ‌бъдем светлина в мрака и нека ‍вярата ни ⁢бъде нашата сила и нашата надежда.ега, този⁢ свят е изгубил вярата и се е обърнал към материализма и консумизма. Надеждата ‍е ⁤трудна за намиране в ‌този свят на безразличие и ⁣суета.

Но все пак,‌ може би⁤ има ​надежда. Може би​ има хора, които все още⁣ вярват в доброто и ‍във възможността за⁣ промяна. Може би има тези, които ‌се борят⁢ за по-добро бъдеще, за по-човешко общество.

И така, в този‍ свят⁤ на хаос и разруха, нека се надяваме,⁣ че⁣ някъде там все пак има светлина ‌и надежда. Нека се ⁣борим за нея‍ и да не забравяме, ⁤че във⁣ всяка тъмнина има възможност за светлина.д като се потопим в този нов свят, в който всичко е повърхностно и⁤ изкуствено, може би​ ще се ⁣нуждаем от ⁤още един‌ спасителен жест, от още ‌една жертва, за да ни върне към истинските ценности и ⁤човечността.

Нека⁤ се надяваме, че в този нов свят все пак ще има място за истинска любов, за истински човешки връзки и за истинска ‍свобода. Нека не забравяме, че в сърцето на всеки човек има искра, която може да разпали‌ пламък на надежда и промяна. ⁤Нека я открием⁢ и я пазим‌ жива, дори и в този​ нов, странен свят.

яди години, дали все⁢ още‍ разбираме истинския й смисъл?

Може би⁢ трябва⁢ да се ‌върнем към⁤ корените си,⁢ към истинската​ си същност. Да се открием ⁤отново в любовта и състраданието, във вярата и ⁢надеждата. ​Да се обърнем към истинските ценности, които ⁤правят човешкото същество по-велико⁢ и по-достойно.

Може би​ в този нов свят на технологии и материализъм, ⁢трябва да се⁤ върнем ‌към духовните​ си корени, към​ вярата и надеждата ⁣в‌ по-добро ‍утре. Да се върнем към истинската си същност и да⁣ открием⁣ истинското си ⁣предназначение.

Нека не забравяме, че в ⁤сърцето на всеки човек има светлина, която може да просвети ​дори най-мрачните времена. Нека ⁢я⁢ открием и я споделим с всички около нас. Нека бъдем светлина‍ в този свят на мрак и суета.Дано‍ успеем да се върнем към истинските ценности‌ и да намерим пътя ​към светлината и любовта. Дано се събудим от съня на потребителското общество и да се върнем към истинската ни природа като ‍хора. Нека се надяваме, ⁢че в този нов свят ​от⁤ промени и предизвикателства, ще намерим ⁣пътя към ‌истинската ​си‍ същност ⁢и ще⁢ се превърнем в по-добри и по-силни хора.есетилетия на⁤ потисничество ‍и контрол, дали⁣ все още можем да се върнем към истинската‌ си същност?

Може ⁢би⁣ трябва да се ​противопоставим ‍на този нов свят, да се борим за свободата и ⁤достойнството на човечеството. ⁢Може би трябва да се върнем към истинските ценности,‍ към любовта, солидарността и справедливостта.

Нека ‍не забравяме, ⁤че всяка криза е възможност за‍ промяна. Нека ⁤се възползваме от тази възможност ‍и да се борим за по-добро бъдеще, за свят на мир и хармония.

ега, този свят‌ е изгубил⁣ вярата и се е обърнал към материализма и⁣ самолюбието. Надеждата е тъмна и отдалечена, а кръстът е забравен и пренебрегнат.

Но⁣ все пак, може би има надежда. Може би има още хора,‌ които вярват в доброто и ‍в справедливостта. ‌Може би има още сърца, които пламтят с любов и състрадание. Може би има ‌още надежда ⁤за свят,⁢ който може да се промени и⁣ да се върне към истинските си ценности.

И така, в този⁤ мрачен и​ безнадежден свят, нека запазим⁢ вярата си ⁣и продължим да вярваме‌ в доброто и във възможността за промяна. ⁤Нека запазим символа на кръста ‍като ⁤напомняне ⁤за изкуплението и надеждата, които винаги могат да бъдат открити в нашите сърца.а, дали все още можем ‌да я ⁤разберем⁤ и да я​ приемем?

Нека се надяваме, че в сърцата‌ ни все още има ‌място за любов, ​смирение и прошка. Нека се борим срещу ‍безразличието и цинизма,‌ които ни⁣ обгръщат. Нека търсим истината и смело да я​ изразяваме, дори⁣ и в⁣ моменти на ⁢преследване и пресметливост.

И така, в този ⁣нов свят на безумие и ⁢хаос, нека запазим вярата си и да продължим⁣ да търсим светлината. ⁤Нека бъдем светлина в тъмнината, надежда в отчаянието и любов⁤ в света на ⁤омразата. Нека бъдем хора на промяната⁣ и на истинската свобода. В този свят на Армагедон, нека бъдем ⁤герои!

ека да се върнем към нея и да намерим‌ пътя към истинската свобода и любов.

ега,​ този свят е изгубил вярата и се е обърнал към материализма и ‍самолюбието. Надеждата е⁤ трудна за намиране в този бездушен свят, но трябва да продължим да вярваме, че има светлина в края⁢ на тунела.

Нека ⁢се върнем‌ към истинските ценности, към любовта, ‌солидарността и разбирателството. Само по този ⁣начин можем да⁢ преодолеем ‌тъмнината и ⁢да създадем ‍по-добро бъдеще за всички нас. Да не забравяме, че​ всяка крачка към светлината е стъпка към истинското⁣ спасение.яди години, дали все още можем⁤ да разберем истинския смисъл на този символ?

Може би трябва ​да се върнем към корените си, към древните ​мъдрости на⁢ нашите ⁣предци. Може би трябва да се обърнем към вярата и ​любовта, които ни водят през тъмнината на ⁢съвременния свят.

Нека не забравяме,‌ че всяка кралица има своя ⁣кръстен рицар, готов⁢ да я защитава и обича до края на времето. ⁣Нека бъдем ⁢тези ⁢рицари, готови да се борим за⁢ истинските ⁢ценности и да защитаваме светлината в себе си‌ и в другите.

Дано успеем да се върнем към⁣ истинските ценности и‍ да намерим пътя към светлината и любовта. Дано успеем да ⁤се преборим със ⁤страховете ‍и да се⁢ издигнем над суетата и​ празнотата на света около нас. ⁢Нека вярата⁤ и ‌надеждата ни водят през тези трудни времена и нека се стремим към по-добро бъдеще, пълно с мир и хармония.и са да се ⁣борят за​ своите права и свободи,​ но ‌не осъзнават, че врагът може да бъде вече вратата.

След коронавируса, светът се променя.​ Хората стават по-осезаеми за своето ​здраве и безопасност. Комуникацията се променя, като се⁤ отдава повече внимание на онлайн връзките и виртуалните срещи.⁢ Емоциите ни се променят,⁢ като се‍ появява повече страх и тревожност за бъдещето.

Но в същото време, този кризис може да ни научи на ценността на солидарността ‍и съпричастността. Може да ни научи да ценим ‌повече моментите на общуване и близост с близките ни.⁢ Може да ни научи да бъдем по-толерантни и разбирателни към ⁢другите.

Така че, ⁢вместо да се погръщаме в⁤ страх и несигурност, ‌можем да⁢ извлечем⁤ поуки ‌от този⁤ кризис и да се развиваме​ като по-добри хора.⁣ Нека се надяваме, че след⁢ коронавируса, светът ще бъде по-добро място за всички нас.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.