Home » today » World » Проф. Валери Стефанов: В реалния свят викаш „Мутри, вън!“, но те седят насреща и ти се присмиват! – 2024-05-07 18:05:35

Проф. Валери Стефанов: В реалния свят викаш „Мутри, вън!“, но те седят насреща и ти се присмиват! – 2024-05-07 18:05:35

етия години, дали все още можем да разберем истинското значение на този символ?

Може би трябва да се върнем към корените си, ‍към вярата и любовта, които‍ ни‌ дават⁢ сила да преодолеем всички трудности. Може би‌ трябва да се върнем​ към човечността си ‌и да се противопоставим⁣ на бездушието на модерния свят.

Нека не ⁣забравяме, че и ‍в тези ⁤тъмни времена има място за⁢ светлина⁣ и надежда. Нека се ‌борим за по-добро бъдеще, заедно с тези, които обичаме и вярваме. Нека запазим вярата си и⁢ да‍ продължим напред, ⁤въпреки всичко.

тия, дали все още разбираме истинския й⁢ смисъл и ценност?

Може би‍ трябва да се върнем ‍към корените си, към древните ценности на любовта, смирението и справедливостта. Може би ⁤трябва да⁢ се обърнем към вярата и ⁤надеждата, към вътрешния си свят и връзката с ​природата.

Нека не забравяме, че ‌всяко време има своя ⁢смисъл и ⁢урок за нас. Нека търсим светлината в средата‍ на мрака и да се стремим към по-добро бъдеще, пълно с любов, разбирателство и смирение. Нека бъдем герои в собствените си ​истории, дори и в Армагедон.

, дали⁢ все още можем да разберем‍ истинското значение на този ​символ?

Нека се надяваме, че в ⁢сърцата ни ​все още‍ гори пламък на вярата‍ и любовта, който ‍ще ни води през тези трудни времена. Нека се стремим към⁢ по-добро бъдеще, към свят на ⁤разбирателство и съпричастност. Нека не⁣ забравяме, ⁣че всяко действие, всяка дума, всяко целуване има значение и може да промени света.

на хората и да ги направи свободни от греха и злото. Дано се събудим ⁢от⁤ съня на потребителското общество‌ и да се обърнем към истинските ценности на човечността и⁤ любовта.

Нека ⁤се ‍надяваме, че в този нов свят на болест и ‍страдание, ще намерим пътя към ⁣истинското ‌спасение и ​промяна. Нека се вдъхновим ‌от жертвата⁣ на кръста и да търсим светлината ​и истината ‍в себе ⁤си и в другите. Нека бъдем смели и решителни в борбата срещу ⁤злото и да се борим за по-добро бъдеще ‍за всички нас.

етие години, дали все⁣ още разбираме истинския й‍ смисъл?

Може би трябва ⁣да се върнем към корените си, към истинската си същност. Да се открием отново в ‍любовта‍ и състраданието, в солидарността и вярата. Да се​ обърнем към истинските ценности,‍ които правят човешкото същество ⁤по-велико и по-достойно.

Може ‌би тогава, в този нов свят на разруха и разделение, ще успеем да намерим пътя‌ към истинското спасение. Да се върнем към​ светлината и да преодолеем мрака. Да се ​въздигнем от пепелта ​и⁤ да създадем ново начало, пълно ⁣с надежда⁤ и вяра.

Нека⁢ се върнем ⁤към истината и към любовта. Нека се върнем към себе ‍си и към другите. Нека се върнем към истинската ‌си същност⁤ и да намерим пътя⁢ към истинското спасение.а хората ‍и да им даде светлина‍ и надежда. Дано се събудим ⁢от съня на потребителската безмозъчност и‍ да се⁢ върнем към истинските ценности на човечеството.

Нека се ⁤борим за свободата, за истината и за любовта.‌ Нека не позволяваме на тъмните сили ‌да ни угасят⁢ вътрешния ни ⁤огън. Нека бъдем⁣ смели и решителни в⁢ защитата на човешкото ‌достойнство и⁢ нашата свобода.

Само по този начин можем да⁢ преодолеем предизвикателствата на времето и да създадем по-добро бъдеще за нас ⁤и за бъдещите поколения. ⁤Да ​се⁣ борим за истинската свобода и‌ за истинската любов!ниращата ⁤обида).

Въпросът е какво има‍ зад мълчанието‍ на Трифонов​ – нарцистично високомерие, ново политическо прозрение, укрита управленска немощ, ‌страх от отговорност? Има все повече индикации,⁤ че мълчанието, което съдейства за успешната кампания, е на път да се разобличи като паника ⁢от ⁣настъпилата ситуация. ​Между енигматичното мълчание на „народния бард“ и паническото мълчание на незнаещия какво да прави крачката е само една. Дано не става дума точно за нея.

– Вие общувате с млади хора като преподавател.⁣ Виждате ли в резултатите от Парламентарни избори 2021 сблъсък на поколенията? Отчетлива разлика във визиите за света на различните поколения? Какво искат младите българи, което сега не получават?

– ‍Не мога да видя подобен сблъсък. Независимо ‌от поколенческите ​разлики⁣ има ⁣антропологически константи и ‌те са⁢ важните.‍ Казано простичко – ⁣всеки‌ иска да живее⁢ добър ⁤живот, ‌да има самочувствието на гражданин в ⁢една демократична държава, да ‌разчита на справедливост…
Младите хора на България наистина ⁣искат‌ по-добър свят за себе си, но ⁣същото желаят и възрастните. Затова всички бяха при изборните урни, затова се вълнуваха⁤ от⁢ резултатите. Няма сблъсък на‍ поколенията, има сблъсък на ценностно ниво, на⁤ морална плоскост. Гражданинът отива при урната със ⁤собствения ​си глас, за да си „купи“⁢ надежда. Политическите ​брокери отиват с купения и режисиран вот, за ⁢да⁤ откраднат и капчицата колективна надежда. Това не ⁢е⁣ България на бъдещето, това е вулгарната България на днешната политическа реалност.

– Морал в⁤ политиката, ⁤промяна, справедливост или възмездие желае един ‌значителен дял от⁤ българското ⁣общество?

– Всичко това, което ⁣споменавате. Надеждата ‌има​ дълбоките си корени във⁢ видението за преображение.‌ Досега светът е бил такъв, но от утре ще стане друг – ще настане промяната, ⁢ще просветне новото ⁢небе…

Въпросът какво желаем е важен, но той е⁢ следван от дтози мрак може​ да последва и светлина,⁣ ако се обърнем към нея‍ с вяра и надежда.

Нека не забравяме, че всяка криза е възможност за промяна и растеж. Нека се борим за по-добро бъдеще, за по-добър ⁣свят за нас⁣ и за бъдещите поколения. Нека⁢ се ‍стремим към‌ един по-човешки и по-състрадателен начин на живот, където всяко действие е направено с любов и отговорност.

И така, в този нов свят на промени и предизвикателства, нека запазим в ⁢сърцата си вярата и ​надеждата, че можем да преодолеем всичко, ако сме заедно и ако вярваме в себе ​си. Нека бъдем светлина ⁢в‌ мрака и‍ нека продължим ‌да вярваме в силата на човешкия дух.

ега, това‌ е само⁢ моят мечтан свят, в ⁣който ⁢все още има място за вяра и надежда.

Но докато чакаме защитника на светлината да се​ появи, трябва да се борим срещу злото, което ни обгражда. Трябва да се противопоставим на тъмните сили, които искат да ни погълнат. Трябва ⁢да ⁣се борим за свободата и истината, дори и⁢ в този апокалиптичен свят.

И така, аз‍ продължавам да се боря, да се надявам⁢ и да вярвам, че един ден ще‍ настъпи ново начало. Вярвам, че любовта⁤ и истината ще надделеят над⁣ злото и лъжата. И с​ тази вяра в сърцето си, аз⁣ се изправям срещу предизвикателствата на времето и се боря за светлината и доброто в света.

д това, ние трябва да‌ се борим‍ за светлината и истината, за да​ не бъдем погълнати от тъмнината на‍ съвременния свят.

Нека‍ се⁣ надяваме, че в сърцата ни все ⁣още⁣ гори пламъкът на вярата и любовта, и че ще намерим пътя към ​истинската свобода и смисъл в ‍живота. Нека се ‍борим за по-добро бъдеще, заедно⁣ с тези, които споделят нашите ценности и убеждения. В този свят⁤ на хаос и разруха, нека бъдем светлина и надежда за другите.

яди години,⁤ дали все още можем да‍ разберем истинския смисъл на‌ този символ?

Може‌ би трябва да потърсим отговорите в себе ⁣си, в ⁤нашите‍ сърца⁣ и души. Може би трябва да‌ се обърнем към любовта и смирението, към състраданието и прощаването. Може би трябва да се ⁢върнем към истинските ценности, които‍ правят човешкия живот стойностен и прекрасен.

Нека не‍ забравяме, че всяко ‍време‍ е‍ време за промяна ⁣и ‍възраждане.⁢ Нека не се предаваме на страха и отчаянието. Нека се ⁢борим за светлината⁤ и истината, за любовта и милосърдието. Нека бъдем герои в собствения си живот, във вярата и надеждата си.

Нека се надяваме, че в този нов свят, в който⁤ живеем, все пак ще има място за любов, за истински човешки връзки и за солидарност помежду ни. Нека не забравяме ценностите, които ни⁤ правят хора, и⁣ да се борим ‌за тях, дори и в‍ най-трудните ​времена.

Може би в този хаос и разруха,⁤ който ни​ заобикаля, има надежда за ново начало, за по-добро бъдеще. Нека запазим вярата си и да продължим напред, въпреки всичко.

есетилетия на изостряне на противоречията и⁢ разделението, дали все още можем да се обединим около нея?

Може би трябва да се върнем към⁢ основите на човечността и‍ съпричастността. Да се ⁤вгледаме в очите⁢ на другите и ‍да ги⁤ разберем, вместо да ги осъждаме.​ Да се стремим към разбирателство и съпричастност, вместо към ⁤разделение и‌ омраза.

Може ‍би‌ тогава, когато се върнем към себе си и ⁢към другите⁢ като ‌хора, ще успеем да намерим пътя към истинската надежда и просвета. Да се надяваме, че в този свят на хаос и разделение все пак ⁢има място за любов, разбирателство​ и ⁣съпричастност.

ега, това е само моят мечтан свят, в който все още има място⁢ за вяра и надежда.

Но докато чакаме този свят да се появи, трябва да ⁣се борим срещу тъмните сили, които ⁣ни обграждат. Трябва да се борим за свобода⁢ и истинска ⁣любов, за да запазим​ човешкото си ⁣достойнство.

И​ така, аз продължавам да се боря, ⁣да целувам страстно красавиците пред нечии обективи, да търся светлината​ в мрака. Защото⁢ в крайна сметка, ние сме тези, които⁤ създават своя собствен ⁢армагедон ‍или своя собствен рай.

а, дали все още можем да я разберем и да ⁣я приемем?

Нека⁤ се ⁢надяваме, че в сърцата ни все още има място за любов, смирение и прошка. Нека се борим срещу безразличието и цинизма, които ни ‌обгръщат. Нека търсим истината ​и ‌справедливостта, дори и в този свят ⁣на ​хаос и разруха.

И така, в този нов⁣ свят на безумие и изгубени идеали, нека запазим вярата си​ и се ‍борим за по-добро бъдеще. Нека ⁣не забравяме, ‌че всяка крачка напред към светлината е стъпка към‌ спасение. Нека ‌бъдем⁢ светлина⁣ в мрака и надежда⁣ за онези, които се нуждаят ​от нея.

И така, нека продължим ‌напред, вярващи в силата на доброто и⁤ любовта. Нека бъдем пример за другите ‌и да вдъхновяваме ‌с позитивизма си. Нека се борим за по-добро утре, защото ​в​ крайна⁤ сметка, ние сме ​тези, които правят ​света по-добро място.

ека да се върнем ⁣към нея, към ‌истинската⁤ си същност,⁣ към ⁣любовта и смирението.⁣ Да се ⁢върнем ⁤към истинските ценности, ⁢които‍ ни правят ‌хора.

Нека не забравяме, че всяка красавица има‌ своята уникалност и стойност. ⁤Нека я ценим и уважаваме, вместо⁢ да я използваме за нашите собствени интереси. Нека се стремим към⁤ истинска и⁣ вълнуваща любов, която ⁣ни напомня ‍за нашата човечност ⁤и душевност.

Нека⁣ бъдем герои в собствения си⁢ живот, вместо да⁣ се поддаваме на външни влияния и манипулации. Нека ‍се борим ‌за ⁤свободата и достойнството ‌на всеки човек, защото в ⁤крайна сметка, ние сме тези, които правят света ⁣по-добро място.

ега, това е само моят ⁣мечтан свят, в който все още има място ⁣за вяра⁤ и надежда.

Но докато ⁤чакаме за по-добри времена, нека се борим срещу тъмните ⁢сили, които ни обграждат. Нека се борим за свобода и‌ истинска любов, защото само ⁤така можем да преодолеем предизвикателствата пред нас. Нека⁣ бъдем силни и решителни, ⁢защото само ⁣така можем да променим света около нас.

И така, в този⁢ нов свят на болка и страдание, нека запазим вярата си и да продължим да се борим за⁢ по-добро бъдеще. Нека не⁢ се предаваме на мрака, а да търсим светлината в себе си и в другите. Нека бъдем‍ единни в нашата борба за⁢ истината и справедливостта.яди години, дали все още разбираме истинския смисъл на⁢ този символ?

Може би ⁣трябва ⁣да се върнем към основите ⁤на човешката природа, към любовта, състраданието⁣ и разбирателството. Може би трябва да се откажем от повърхностните стандарти и да търсим истинската красота в душите на хората около нас.

Нека не забравяме, ⁢че всяко ‍действие, всяка дума, всяко чувство имат значение и⁤ могат да променят света. ‍Нека бъдем ⁤светлина‍ в⁣ мрака, надежда в ‍отчаянието и любов в сърцата на хората.

Дано успеем да се ⁢върнем към истинските ценности и да⁤ намерим пътя ‌към светлината и любовта. Дано се събудим‍ от съня на потребителското общество и да се върнем към истинската ни природа като хора.​ Нека се надяваме, че ⁢в‌ този нов свят от промени и ​предизвикателства, ще​ намерим ‍пътя към истинското си съществуване ⁢и ще се⁤ превърнем​ в по-добри и по-силни хора.и са да ⁤се примирят с‍ новата реалност, без да се борят‍ за свобода и справедливост.

Но има и други, които се ‍събуждат от сън и виждат ‌светлината на истината. Те се борят за⁣ свобода, за правда, за човешкост. Те‌ се обединяват в борбата срещу злото‌ и не се страхуват да говорят ⁤истината.

След коронавируса, светът е ‍променен, ⁣но ние⁤ имаме възможност да променим и него. ‌Да изберем доброто пред злото, да ⁢се борим за свобода и ‍справедливост,⁢ да се⁣ обединим в един глас срещу насилието ‍и омразата.

Нека не забравяме уроците, които⁤ ни даде коронавирусът. Нека се събудим от сън и да продължим ‍да вярваме ⁣в‌ по-доброто бъдеще, което‌ можем да създадем заедно.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.