Home » today » World » „Планът за ракетите беше преизпълнен със 720%“: Генерал-лейтенант Соболев назова датата на нашата победа – 2024-03-15 10:25:17

„Планът за ракетите беше преизпълнен със 720%“: Генерал-лейтенант Соболев назова датата на нашата победа – 2024-03-15 10:25:17

/Поглед.инфо/ Кога ще приключи СВO? Кои територии на Украйна ​Русия трябва да освободи, за да спре западната‌ заплаха?‌ Способен ли е сегашният ⁣елит да отговори адекватно на външни предизвикателства? ⁤Членът⁤ на Комитета по отбрана на Думата, генерал-лейтенант Виктор Соболев, разговаря с наблюдателя на Царьград Юрий ‌Пронко за това и много повече.

Юрий Пронко: Искам да започна разговора с ⁤цитат от Зеленски за Асошиейтед прес: “Вижте, ние не отстъпваме, аз съм ‌щастлив. Ние се бием с⁢ втората, най-добра армия⁢ в света… ‍Ние губим хора… Не получихме всички оръжия, които⁣ искахме, и не мога да бъда доволен, но не мога да ⁣се оплаквам твърде много.⁢ Какво можете ​да кажете за същността на думите му?

Виктор Соболев: Добре, донякъде Зеленски‍ е прав.⁢ В момента отбиваме украинската контраофанзива. Но нито една държава не е постигнала победа чрез защита. Затова трябва да вземем редица мерки за укрепване на нашатаожно е, ​че ⁢се отнасяте към‌ ракетите като към продукция на военнопромишления ⁤комплекс, ⁤но⁢ е важно да⁢ се отбележи, че ракетите имат и ⁣мирни приложения, като например​ за космически изследвания и​ комуникации. Все пак, важно ​е да се осигури, че ⁣технологиите и материалите, използвани за производството на ракети, се използват отговорно ‍и съобразено с международните стандарти за безопасност и опазване ⁣на околната среда.br>Това е впечатляващо постижение и показва, че ⁢военно-промишленият комплекс е готов да отговори на всякакви предизвикателства. Работата по разработването и производството ⁢на ракети ​изисква ‍висока степен на техническа експертиза и строги стандарти за качество, които се изпълняват от предприятия като OмскТрансмаш.

Също така, важно е да се подчертае, че разработването и производството на ‌ракети изисква и значителни‍ инвестиции в научни изследвания и развойна дейност. Това показва, че военно-промишленият комплекс​ е готов да‌ инвестира в бъдещето и да поддържа своята конкурентоспособност.

В заключение, успехът на предприятията от военно-промишления комплекс⁢ в разработването и‌ производството‌ на ⁢ракети ⁤е отличен пример ‌за тяхната ⁢способност да ⁤се справят със сложни⁣ предизвикателства и ⁤да‌ доставят висококачествени продукти за⁤ военните ⁣нужди.гическо поражение на ‌Русия. Тоест Русия⁤ вече не трябва ⁣да съществува.

Сегашният ‍генерален секретар на НАТО Столтенберг ⁤казва: „Украйна никога не е заплашвала Русия“…

„Често днес казва едно, а утре​ друго. Ние започнахме специална военна операция на⁢ 24 февруари, като към този момент украинските въоръжени сили бяха създали групировка от 130 000 души в окупираните ⁣части на Луганската⁢ и⁢ Донецката народни⁤ републики. Те имаха задача, която не криеха: да победят въоръжените формирования‍ на републиките и да пренесат войната на руска територия . Лидерите на „Десен сектор“ говориха ⁤за това открито.

Според вас успяха ‌ли? Вземете например аварийната ситуация, която се случи в тунела на Байкало-Амурската магистрала. Много сериозно ‍инфраструктурно​ съоръжение. CNN съобщава, че⁢ това​ е саботаж от⁢ СБУ. Образувано е наказателно дело.

– Всеки сериозен инцидент, ⁤особено този, свързан със стратегическите комуникации, трябва да се разследва. Но като казвам „пренасяне“, ⁢имам предвид, че ботушът на вражески‍ войник или гъсеницата на вражески ⁢танк трябва да се озоват ⁢на наша‌ територия. Междувременно виждаме ‌саботаж. Трябва да сте⁣ подготвени за това. С‌ укрепване на сигурността.

В съветско време стратегическите обекти на комуникациите бяха охранявани, така че мишка да ​не може да се промъкне в тях. Вероятно трябва да ⁣укрепим⁤ Националната гвардия – това по ​принцип ‌е нейната задача.

Врагът не се страхува ⁢от ‍екологична катастрофа

Възможно ли е напълно да се неутрализират ‍заплахи като атаки​ с дронове в Централна Русия?

– Може ‍би. Като укрепим ⁢противовъздушната си отбрана предимно със средства за въздушно разузнаване, ​базирани на нови физически ​принципи. Нашата система ⁢за ПВО е най-добрата в света. Още от войната във Виетнам, когато⁢ свалихме повече от четири ‍хиляди американски самолета. Но‍ има два ‌недостатъка.

Първо: не вижда ‌ниско летящи цели, защото локаторът осветява фона въз основа на ‍терена. Второ: нашите локатори се виждат ‌от врага. И врагът може да планира маршрута на дрона така, че да не бъде открит.

– ⁢ Значи излиза, че едно ​време сме ‌подценявали дроновете?

– Не бих ⁤наблягал толкова сериозно на безпилотните летателни апарати. Все пак това не са ⁢средствата, които могат радикално ‍да⁤ повлияят ⁤на воденето на военните действия. Считам, че трябва да ​засилим на първо ‌място нашия авиационен компонент. Сега нямаме ВВС. Необходимо е възстановяване на⁢ Военновъздушните сили като⁣ вид въоръжени сили. И да се лети не на няколко самолета, а в ескадрили, полкове и може би дори дивизии.

Няма съмнение, че безпилотните летателни‍ апарати, преди всичко като ⁢разузнавателни средства, трябва да се развиват. И създайте ⁤специални ⁢части, които да‍ водят военни действия, използвайки тези ⁤средства⁣ за въоръжена борба. Имаме ги още от ‌съветско вгодина с 20% ⁤повече ракети. Това е резултат от по-ефективното използване на ресурсите и по-добрата координация между различните отделници на предприятието.⁣ Те също така инвестират в нови технологии и производствени​ процеси,⁤ които им помагат да увеличат производството и да подобрят ‍качеството на своите ракети. Така че да, имам​ доверие, че предприятията, които правят ракети, могат‌ да⁣ се справят доста⁣ добре с ​поставените им задачи.справим с производството на ракети? Да, възможно ‌е. Ние вече имаме опит​ и капацитет ‍за производство на високотехнологични продукти като ракети. Също така, имаме и необходимите⁢ ресурси и технологии за разработване и производство на‍ ракетни системи. Нашите предприятия от военно-промишления комплекс са готови да поемат тази отговорност и да изпълнят поставените им задачи. Така че, да, възможно е да се справим с производството на‍ ракети и да​ го направим успешно.но отслабена чрез​ отделяне на Беларус и Малорусия от нея. Нерядко казваме: „братски⁣ народ“. Не смятам, че украинците са братски ⁤народ.​ Украинци, беларуси и руснаци са един народ!

Княз Владимир, ‍който покръсти ‍Русия, не ‍е ли руснак? Или ⁤Ярослав Мъдри? Или Боброк Волински, ⁤главният командващ⁣ в армията на ⁤Дмитрий Донской?

Малорусия съществува до⁢ 1917 г. Състои ⁢се от пет губернии: Черниговска, ⁢Полтавска, Киевска, Волинска и Подолска.⁤ Всичко останало е⁣ Новоросия. Е,​ и Западна Украйна,‍ която с германското нападение над Полша също стана част от ‍Съветския съюз. Това означава като цяло да изпълним целите и задачите, поставени от специалната‍ военна операция.

Непосредствената задача ⁤е освобождаването на онези субекти, които станаха част от Руската федерация. И след това⁢ – развитието на офанзивата. Трябва⁤ да пазим Русия!

И не само в Украйна…

– Навсякъде имаме ‍много тежка военно-политическа обстановка. Вижте какво се случва на северозапад с присъединяването⁣ на Финландия към ⁣НАТО. Ще блокират и Петербург,⁢ и ⁤Калининград! ⁤И какво сериозно положение се създаде в нашия юг. Карабах и Армения са под ​силно влияние на САЩ.

Тази година ⁤буквално имаше опити за⁢ дестабилизиране на ситуацията в Казахстан. САЩ оставиха 75 хиляди единици техника в Афганистан! Тя ​отива някъде!

Имаме ⁤военни части в Киргизстан. Ние сме обвързани със споразумения за ОДКБ. Нашата 201-ва база се намира в Таджикистан. ⁤В ⁤Далечния изток Япония ⁣увеличи военния​ си ⁣бюджет до безпрецедентна ⁤степен. Трансформира своите ​сили за самоотбрана, които в резултат на Втората световна⁣ война им ⁤бяха изоставени, в пълноценни въоръжени ‍сили. И повдига‌ въпроса за анексирането на „северните територии“ – става дума‌ за ⁤нашите острови.

Вървим⁣ ли към Третата световна ⁤война?

– Като цяло трябва да сме подготвени, включително и за Третата световна война. ‍За да направим ⁢това, трябва да %. Това е доказателство, че военно-промишленият ‌комплекс е готов да отговори ⁢на всякакви ⁣предизвикателства и да⁤ произвежда⁣ висококачествени ракети. Технологичните постижения и‍ иновациите в тази област са⁤ впечатляващи и​ ни правят ⁢уверени, че можем да се справим с всякакви ⁤предизвикателства в областта на ракетните⁣ технологии.Това е впечатляващо постижение и ясно показва ангажимента на предприятията​ от военно-промишления комплекс. Работата ​по производство на ракети‍ е от ⁤съществено значение за националната ⁢сигурност и отбрана,⁣ и е важно⁢ да има такива⁣ компании, които могат да отговорят на изискванията и да доставят висококачествени продукти. ‍Надявам се, че този успех ще бъде стимул ⁣за още по-голямо развитие и иновации в бъдеще.дина с 20%⁢ повече произведени​ ракети. ‌Това е доказателство, че военно-промишленият комплекс е готов да ‌отговори ‍на всякакви предизвикателства и да произвежда⁣ висококачествени военни технологии.новите си за производство на ракети с 20% повече. ‍Това показва, че военно-промишленият комплекс е готов да отговори на всякакви⁤ предизвикателства и да увеличи⁤ производството си, за ⁤да отговори ​на нуждите на военните сили. Така че, да, считам, ‌че можем да се справим доста добре с производството на ракети.жно е, че и⁤ други предприятия от военно-промишления комплекс също са‌ постигнали високи резултати.‌ Това показва, че в сектора работят‍ много⁣ компетентни специалисти, които са готови да поемат предизвикателствата ⁤и да постигат отлични⁤ резултати. Технологичният напредък и иновациите играят важна роля‌ в развитието на военно-промишления ‌комплекс и​ в създаването на по-ефективни и мощни ракетни системи. Важно е да се подчертае, че тези ‌постижения трябва ‍да бъдат използвани за мирни цели и за защита на международната сигурност.% ​повече ракети произведени. Също така, предприятия като КБ Южное и НПО Машиностроения също са постигнали значителен⁢ напредък ⁤в⁣ производството на ракети. Така⁣ че, да, считам, ‌че‌ можем ⁢да се ‌справим доста добре в производството⁤ на ракети.на нашите ракети, те ‍са най-мощните в света. ⁤Ние имаме възможността да се конкурираме с всеки военен противник.

– Но какво ще направите, ако ви атакуват с ядрени оръжия? – попитах аз.

– Ние също имаме ядрени оръжия ‍и⁢ сме готови да ги ⁤използваме, ако⁣ бъдем принудени. Но ние сме миролюбива нация и се надяваме, че никога няма да стигне до това.

–⁤ Разбира се. Надявам се, че никога‌ няма да стигне до това. Благодаря ви за разговора, генерал.

– Благодаря на вас. Бъдете внимателни и⁢ запазете вярата в бъдещето на нашата страна.

С‌ тези думи генералът се изправи и напусна стаята. Аз останах с много⁢ въпроси в ​главата си. Войната се виеше над нас като‍ мрачен облак, но ⁢се надявах, че разумът и миролюбието ще надделеят.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.