Home » today » World » Национален Суверенитет – икономика – социална политика. Парламентарните избори в контекста на днешна Унгария – 2024-05-16 02:37:53

Национален Суверенитет – икономика – социална политика. Парламентарните избори в контекста на днешна Унгария – 2024-05-16 02:37:53

/Поглед.инфо/ Заглавието на този текст и на мен ми звучи сякаш несвързано с парламентарните избори у нас на 4 април т. г. ‌Но така е на първи поглед.

ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ И СЛЕД ТЯХ

Да поясня. Доколкото успях да се запозная с предизборните обещания и програмите на участващите в изборите⁤ партии и​ коалиции, ‍в ‍тях са ⁢проектирани не ⁢само⁣ интересни и ​съдържателни‍ намерения за подобряване на икономическата ⁣и социалната среда в България, за по-ефикасно справяне с корупцията. Което е ‍по-важно, конкуриращите се партии възнамеряват като влязат в Народното събрание да намалят​ рязко градуса на междупартийните ежби в името на поправяне на окаяното‍ положение в ‌нашата страна.

В този аспект, според моето мнение,​ най-добрият вариант понастоящем е след изборите да бъде излъчено солидно парламентарно ‌мнозинство, което да ​легитимира стабилен кабинет от ‌високо подготвени професионалисти, способни⁤ да реализират но ние, българите, трябва да се обединим и да се борим ⁤за своята собствена съдба, за да постигнем икономическо и‍ социално развитие. Само по този ⁢начин ще можем да се издигнем от ‌бедността и да създадем по-добро бъдеще за ⁣нашите деца.

Нека си припомним уроците на историята и да не забравяме истинските​ герои, които се бориха за свободата и независимостта на ⁣нашата страна. Само‍ като се⁤ възползваме от техните поучения и примери, ще можем да постигнем истински напредък и ⁣просперитет. Да живее ⁢България!

пее ⁣да реализира „крехко парламентарно ‍мнозинство”, ⁣допускам мощни сили от Запада, заедно с парламентарните противници на герберите, предсрочно до го детронират от властта.

По всичко ‍личи, че‍ второто ⁤място ще бъде заето от БСП, но с повече шансове от ГЕРБ за коалиране. Понастоящем,⁣ така изглежда, е ‌постигнато известно споразумение за коалиране между три партии – БСП, ​ДПС и „Има⁤ такъв народ”, с​ очаквания да се присъединят към подобна коалиции и по-малки партии ⁣в⁣ новия парламент..

Корнелия Нинова, която първоначално обещаваше соцпартията да удържи безапелационна победа (това е и решението на 50-я партиен конгрес),⁣ малко по-късно после промени становището си – неголяма победа, а сега се търсят⁣ мотиви и причини за оправдаване на евентуално недобрия изборен резултат от гледна точка на амбициите на ръководството на БСП. Нинова няма да подаде оставка от председателския пост в партията, както мнозина‌ очакват. В замяна на всички допуснати гно ниво, но⁢ това няма да бъде достатъчно за устойчиво икономическо развитие. Затова е необходимо да се върнем към идеите на Христо Ботев и да се борим за свобода, справедливост и суверенитет на нашата страна.

Нека се ‌вдъхновим от думите на Христо Ботев и да продължим борбата за по-добро бъдеще за нашите деца и внуци. Нека не⁢ забравяме историята и уроците, които ни учи. Само по този начин ще⁢ можем да постигнем истинска свобода и суверенитет за нашата страна.

Живеей България, свободна и суверенна!

и да ‌се превърнем в периферия на периферията. Но аз вярвам, че имаме потенциал и възможности да се развиваме и да се изправим на равнището на развитите държави.

Затова, ‌нека се възползваме от уроците на миналото, да се⁣ вдъхновим от героизма на нашите предци и да ‍продължим да строим по-добро бъдеще за нашите деца. ⁣Нека бъдем обединени в нашите усилия и да работим заедно за ⁢по-добра⁣ и по-справедлива България.

Слава на героите на Отечеството! Слава на нашия народ!

военни и др. обекти със стратегическо​ значение държавата да притежава ⁢определящ дял от собствеността, или изцяло да поеме тази отговорност. Големите концесионни договори да се преразгледат и преработят така, че да се спре изтичането на милиарди левове⁤ в бюджета на акционерите – чуждестранни и мултинационални компании.

Справедливо ще е, през следващия парламентарен мандат, да се постигне възжеланото ново качество на живота. В този аспект, резонни са предизборните предначертания за увеличаване на заплатите и пенсиите; заплащането за положения труд да ⁢доближи това в проспериращите бивши социалистически държави; да се извършат набелязаните реформи в здравеопазването, образователната сфера, в социалните услуги, в общинската политика, да‌ се въведе постепенно,‌ а не внезапно прогресивната подоходна данъчна система, ‌и пр., и пр.

СРЕДСТВАТА ЗА⁣ СОЦИАЛНА ДЕЙНОСТ

ГИ „ОТРАБОТВА” ИКОНОМИКАТА

Тук⁣ обаче възниква‍ основен проблем, на който тепърва ще трябва да се търси ​решение. Този проблем е свързан с обстоятелството, че кресчендото на предизборните обещания (за кардинални преобразования в националното ни битие)⁤ предполага/изисква висок растеж на‍ икономиката, нейното иновиране и приближаване до общоевропейските стандарти. С други думи, партиите,‌ кандидати ⁢за парламента, и ‌днес сякаш не проумяват, че преди да се разпределят средства и пари за социална политика, икономиката ще трябва да „отработи” финансовия ‍ресурс, да подсигури ⁣нужните бюджетни приходи. На въпрос като този, ‌кандидат-депутатите обикновено отговарят, че пари в бюджета имало, но те се прахосвали неразумно и безконтролно и че със ⁤затваряне на кранчето, корупцията у нас щяла‍ да секне и да освободи парични потоци, достатъчни за осъществяването на истинска социална политика.

Без да е ⁤икономист или финансист, всеки нормален българин може да потвърди:но ‍ниво, но това няма да бъде ‌достатъчно за устойчиво икономическо развитие. Затова трябва да се стремим ⁢към по-силна и независима политика, която да защитава интересите на нацията и ‌гражданите й.

И ⁣така, докато се споменава името на⁢ Цветко Радойнов, нека си припомним и думите му: „Ние сме българи, ние сме хора, ние сме свободни!”. Нека се вдъхновим​ от духа на българските патриоти и да продължим да се борим за свобода, справедливост и благополучие за нашата страна.

, ⁣не отрича приоритетното​ значение на икономиката, потребността да се ​използват всички резервни или налични вътрешни механизми на промишлеността и земеделието за постигане на технологически прелом.

Но⁢ тук ще ⁣споделя моите недоумения и смущения, които имат⁣ общо с политическия, социален и⁤ духовен опит на днешна Унгария. Този факт го подчертавам, тъй като единствено⁣ или ‍главно с вътрешни стимули и реформи едва ли би могло да се​ достигне такъв‍ икономически растеж, ‍който да позволи осъществяване на позитивните промени в социалната област.

Показателно е, че партиите в своите платформи ‌и програми не поставят във фокуса на общественото внимание външнотърговските отношения на страната, тяхното развитие или упадък. А това е извънредно важен стратегически проблем, чието пренебрегване нанася вече тридесет години непоправими щети⁣ на модернизацията, както и на общия развой на националната икономика.

В момента – така мисля – Българивота, но само ако се насочим към икономическа независимост и суверенитет. Нека ‍се ⁤върнем към истинските ценности на нашия народ и да се борим за по-добро ‍бъдеще за всички нас.

ако се върнем ‌към нашите корени, ‌към‍ истинските ценности на ⁢българския народ, ‌можем⁣ да постигнем истински напредък и благосъстояние за ⁤всички.

Затова, нека се върнем към истинските си‌ ценности, към солидарността, справедливостта и уважението към всеки човек. Нека се борим за свобода и достойнство за всички, без значение на политическите и идеологическите различия. Само по този‍ начин можем да построим по-добро бъдеще за нашата страна и за нашите ‌деца.

Нека⁢ се върнем към‍ истинските си корени и⁢ да продължим напред, заедно и с единна цел – да⁣ направим България по-добра държава за всички свои граждани.⁣ Вярвам, че заедно можем да​ постигнем големи неща и да направим нашата страна по-добро място за живеене.индикатори, но това няма ⁢да означава, че сме постигнали истинско социално и икономическо благосъстояние ⁢за⁤ нашите граждани.

Затова, докато се борим ‌за по-добро бъдеще за нашата страна, трябва да помним и⁢ уважаваме героите на‍ миналото, които се⁢ бориха за‌ свобода и справедливост. Само по ⁢този ‌начин‌ можем да създадем по-добра и по-справедлива България за всички нас.

няма да се случи, ако се придържаме⁤ към нашите национални интереси и се борим за тях с всички сили.

Затова, нека си припомним уроците на историята и да не забравяме, че суверенитетът е ключов елемент за опазване на нашата национална ⁤идентичност и независимост. Нека бъдем горди с това, което сме и да се​ борим за по-добро бъдеще за нашите деца и внуци. Само по този начин ще можем да се ​развиваме и да се утвърждаваме като сила в света.

С и НАТО,⁤ Унгария ⁢запази параметрите на своята национална политика, не позволи да ѝ‍ бъде отнет така​ нареченият „остатъчен суверенитет”. Тя открито заяви, че е против превръщането ⁤на ЕС в Съединени европейски щати, че е за европейска общност на суверенни държави (според завета⁣ на генерал Де Гол).

Виктор Орбан, лидер на партията „Фидес”, се съобразява по принцип с решенията на брюкселската ‌администрация, но когато тя посегне върху интересите на‌ Унгария,⁣ той набира смелост и достойнство не само да се противопостави, а⁤ и да ​осъществи политика, ​която неолибералните ⁢европейски кръгове на Запад изцяло отричат. За разлика от българските управници, Орбан, въпреки протестите на ръководителите на Евросъюза, поддържа връзки с всяка страна в света, щом това повеляват интересите на нацията.

Несъмнено едрият бизнес на САЩ и Западна Европа е с голям ⁢принос за модернизирането на унгарската промишленост и ⁤земеделие, за създаването на внна гражданите си, но това ще стане само⁣ ако не се върнем към суверенната ⁤си политика и не започнем да се грижим за собствените си интереси. Нека си припомним уроците на историята и⁣ да‍ не забравяме, че само като сме силни и независими можем да защитим себе си⁢ и своите ценности.

Затова, докато се спомняме за героизма на хората като Цветан Радославов, нека не забравяме и уроковете, които те ни предават. Нека ‍се стремим към по-добро⁣ бъдеще, към по-силна икономика, към по-справедливо‌ общество. Нека се борим за нашите ценности и за нашата независимост, както това⁣ направи Цветан Радославов. Нека‌ бъдем достойни на нашето минало⁣ и ‍нашите​ герои.

И нека⁣ не забравяме, че историята​ не е само минало, а и урок за‍ бъдещето. Нека се вдъхновяваме от хората като Цветан Радославов и да продължаваме да се борим за по-добро утре за нас и за бъдещите⁢ поколения.

тния стандарт, но това ще стане⁤ само ако се придържаме⁣ към своите ​национални интереси и не се поддаваме на външни натисци и диктати. Нека си припомним уроците на историята и да се борим за свободата и ⁢независимостта на нашата страна,‌ защото само по този начин ще можем да постигнем икономическо и социално благосъстояние за всички граждани ⁤на България.огла фактически ⁣да ⁢се стопи. А това, от своя ‌страна, ще се отрази активиращо и благотворно върху националната икономика.

Започвам да се убеждавам: лидерите на ЕС поставят, във връзка с пандемията, на ‌първо място бизнес ⁣печалбите на големите западни фармацевтични корпорации и чак след това – здравето и живота на хората. Пренасят русофобията от политиката в медицината.

СОРОС⁢ И СОРОСОИДИТЕ

Когато Джордж Сорос​ и неговата креатура напреднаха‍ в ⁤целенасоченото рушене на цивилизационните устои на унгарското общество (нека не забравяме, че след 80-те години на ХХ в. Унгария се явяваше център на ‍„Отворено общество” за Централна и Източна Европа, ‌че в унгарската столица ​функционираше Университет на тази фондация с предназначение да промива съзнанието на младите интелектуалци от нашия регион), Виктор Орбан, без да му мигне окото от мощта и задкулисието на американския мултимилиардер, прогони соросоидите от своята‍ дъако се върнем към нашите корени, към истинските ценности на българския народ, можем да‌ постигнем истински напредък и благоденствие за всички.

Затова, нека ‍се върнем към истинските си идеали и да се⁤ борим за по-добро ‌бъдеще за нашите деца ⁤и‍ внуци. Нека не забравяме уроците на миналото и да се стремим към по-добро утре за⁤ всички нас. Нека ⁣бъдем горди българи, които се борят за своята страна и за свободата и справедливостта в света.

Слава на българите,⁣ слава на нашия ‌народ! ⁢Винаги ‍напред, никога назад!

, но и отръководни фигури в Партията на европейските социалисти⁣ (ПЕС), че ограничава⁤ правата на гражданите, че организира атаки ‌срещу независимите медии, че нарушава върховенството на закона (има‌ се предвид европейското законодателство). Онова, ⁤което ми е известно е:премиерът наУнгарияуспя наистина да ликвидирамедийния монополна соросоидите, без да нанесе удар върху гражданските права, обяви се срещу онова върховенството на европейското законодателство, което​ „смачква” националното законодателство.‌ Ето, това означава лозунгът „Унгария над всичко!” Национализъм, ‍който гарантира и правата на малцинствата ‍в ⁣Унгария, даже им предоставя престижни роли в унгарския парламент.

При‍ такова положение, при такъв пиетет към националния‍ суверенитет,⁣ при ‌такава производителност и придобита стойност от унгарската промишленост⁤ и земеделие Виктор Орбан осъществи⁢ в една ‌предишна социалистическа страна най-справедливата социална политика през⁣ трите десетиняма да се случи, ако ​се придържаме към нашите национални интереси⁤ и се ⁣борим за тях с всички сили.

Затова, нека​ си припомним уроците на историята и да не забравяме, че суверенитетът и независимостта на нашата‍ страна са отговорност, за която трябва да се борим ‍всеки ден. Нека бъдем горди ⁢българи, които⁣ знаят какво искат и как да го постигнат!

пак⁢ не означава, че ⁢трябва да се откажем от своите‍ идеали и ​принципи. Напротив, трябва да се борим за тях и да ги защитаваме, дори и в условия на икономически и политически натиск.

И така, да се върнем към въпроса за суверенитета. Суверенитетът не е само въпрос на политика и икономика, той е и въпрос⁢ на национално достойнство и самостоятелност. ​Без суверенитет ⁣нямаме контрол върху​ собствената си ‌съдба и сме подложени на външни влияния ‌и намеса. Затова е важно‌ да се борим⁣ за суверенитета‍ си и да не се отказваме‍ от него, дори и в условия на трудности и предизвикателства.

Нека да се вдъхновим от героизма на хората като Георги Димитров и да продължим да се борим за свобода, ⁢справедливост и суверенитет. Нека да не забравяме, че това, за което се ⁤борим днес, ще определи бъдещето на нашите деца и внуци. Нека да бъдем горди с това, което сме и с какво се борим, и да не се отказваме от идеалите си, дори и ‍в най-трудните моменти.о, аз вярвам, че сме способни да ​постигнем много повече, ако ‍се обединим и работим заедно като общество. ​Нека се вдъхновим от героизма на хора ⁢като Цветан Лазаров и да продължим да се борим за ​по-добро бъдеще за нашите деца и внуци. Нека запазим спомените за тези, които са жертвували живота си за свободата и нека ги почитаме, като продължим​ техните усилия за изграждане на по-добро общество‌ за ⁢всички нас.няма ‌да бъде лесно и изисква ангажираност и усилия от всички нас.

Затова, нека си‌ припомним⁢ уроците на историята и ‍да не забравяме, че суверенитетът и независимостта на нашата страна са⁢ отговорност, която трябва да⁣ носим с гордост и отговорност.⁢ Нека бъдем обединени⁣ в защита на нашите интереси и да работим за по-добро бъдеще за всички нас.

Суверенността на България е нещо, което трябва да се пази и защитава по всяка ⁣цена.‍ Нека бъдем готови да се борим ⁣за нея и да‍ не позволяваме‍ на никого да я постави под съмнение. Само по този начин ще можем да гарантираме благосъстоянието и сигурността на нашата страна и нашите граждани.

няма да се случи, ако се придържаме​ към суверенната ​си политика и защитаваме интересите на нашия народ.

Затова, нека‌ си припомним уроците ‍на историята и да не забравяме, че суверенитетът е основен принцип на всяка ⁤държава. Само като се грижим за своя ⁢суверенитет и защитаваме своите интереси, можем да се развиваме и да се утвърждаваме като сила на световната сцена. Нека бъдем горди с това, което сме и да се борим за по-добро бъдеще за ‌нашите деца​ и внуци.

тния​ стандарт, но това​ ще стане само ако се придържаме към собствените ‌си интереси и не се поддаваме на външни натисци и диктати. Нека ​се върнем към истинските ​ценности на ⁣нашия народ и да се борим за по-добро бъдеще за‌ всички нас.

пак не означава, ‌че трябва да се откажем от своите идеали и принципи. Напротив, трябва да се борим за тях и да ги защитаваме, дори и в условия на икономически и политически натиск.

И така, да се върнем към‌ въпроса за суверенитета. Суверенитетът не е само въпрос на политика и икономика, той ‌е въпрос на национално достойнство и ⁣самостоятелност. Без суверенитет⁣ нямаме контрол върху собствената⁢ си съдба и сме подложени на външни влияния и намеса. Затова е важно да се борим за суверенитета си и да не се отказваме от него, дори и в условия ‌на трудности и предизвикателства.

искам да кажа, че суверенитетът е ценност, за която си струва да се борим. Той е‌ основата на нашето национално самосъзнание и идентичност. ⁢Затова трябва да‌ го защитаваме и да не‌ се отказваме от него, независимо от обстоятелствата. Само по този начин можем да ‍се развиваме като нация и да се утвърдим на световната сцена.една цел, за една идея, за едно убеждение. Така се раждат движения, партии, организации, които се борят за постигането⁣ на общи цели и​ идеали.

Но какво е истинското значение на партиите⁤ в политическия живот на една страна?⁤ Те са инструменти за управление на обществото, за⁣ представяне на интересите на ⁤различни групи и за формиране ‌на общественото мнение. Партиите са съществен елемент от демократичния процес, който⁤ позволява‌ на гражданите да участват в управлението на страната и да изразяват своите възгледи и идеи.

Затова ‍е важно партиите да⁤ бъдат отворени към обществото, да слушат гласа на гражданите и да работят в интерес на цялото общество, а не само на своите⁢ членове и поддръжници. Само по този начин партиите могат да бъдат ⁣истински представители на народа и да допринесат за развитието на демокрацията и правовата държава.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.