Home » today » World » Национален Суверенитет – икономика – социална политика. Парламентарните избори в контекста на днешна Унгария – 2024-05-15 19:30:57

Национален Суверенитет – икономика – социална политика. Парламентарните избори в контекста на днешна Унгария – 2024-05-15 19:30:57

/Поглед.инфо/ ⁣Заглавието‍ на този⁢ текст и на мен ми звучи сякаш несвързано с ​парламентарните избори у нас на 4 април т. г. ⁣Но ⁤така е на⁣ първи поглед.

ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ‌И СЛЕД ТЯХ

Да поясня. Доколкото успях да се запозная с предизборните обещания и програмите на участващите в изборите партии и коалиции, в ‍тях са проектирани‌ не само интересни и⁢ съдържателни намерения за ​подобряване⁤ на икономическата и социалната⁤ среда в България, за по-ефикасно справяне⁣ с корупцията. Което е по-важно, конкуриращите се партии ‌възнамеряват като влязат в Народното събрание ⁤да намалят‍ рязко ⁢градуса на междупартийните ежби в името на ‍поправяне ⁢на окаяното ​положение в нашата страна.

В този аспект, според моето мнение,‌ най-добрият вариант понастоящем е​ след изборите да бъде излъчено солидно парламентарно​ мнозинство, което да легитимира стабилен кабинет от високо подготвени професионалисти, ⁣способни да реализират но, за съжаление,⁢ без суверенитет няма истинска свобода и независимост. Нека ⁢си припомним уроците на историята и ⁤да се борим за нашата суверенност ​и независимост, защото само така ще можем да гарантираме благосъстоянието и бъдещето на нашата страна. Вярвам, че сме способни да постигнем голями ‍неща, ако се⁣ обединим⁤ и работим заедно⁢ за общото ни⁤ благо. Да живее България!пее да реализира‌ „крехко парламентарно мнозинство”, ⁤допускам мощни сили от​ Запада, ​заедно с парламентарните противници ⁤на⁤ герберите, предсрочно до го детронират от властта.

По ​всичко личи, че второто място⁤ ще ⁣бъде заето от‍ БСП, но с повече шансове от ГЕРБ за‌ коалиране. Понастоящем, така изглежда, е постигнато известно споразумение за коалиране между ⁢три партии ⁤– БСП, ДПС и „Има‌ такъв народ”, с​ очаквания⁣ да се присъединят към подобна коалиции и⁢ по-малки партии в новия парламент..

Корнелия Нинова, която първоначално обещаваше соцпартията да удържи безапелационна победа (това е и решението на 50-я​ партиен конгрес), малко по-късно‍ после промени⁣ становището си – неголяма победа,⁤ а сега се търсят мотиви⁣ и причини за оправдаване на евентуално недобрия изборен резултат от гледна точка на амбициите на ръководството на БСП. Нинова няма да подаде оставка от председателския пост в партията, ⁣както мнозина очакват. В замяна на⁢ всички допуснати гно ⁣ниво,⁣ но това няма да бъде достатъчно⁤ за устойчиво икономическо развитие. Затова трябва да се стремим към по-силна и независима политика, която да защитава⁢ интересите на нацията и гражданите й.

И така, докато се борим за ⁢по-добро бъдеще, нека не забравяме⁢ историята и уроците, които ни носи.⁢ Нека се вдъхновяваме⁤ от героизма ‍на хора като Георги Димитров и да продължаваме ‌да се борим за свобода, справедливост и достойнство за всички.

и да се превърнем в периферия‍ на периферията. Но⁤ аз ‌вярвам, че има ⁢начин да се избегне този път ⁣и да се поеме по по-успешен път към икономическо и⁣ социално​ развитие.

Затова, нека си припомним уроците на историята и да ‌не забравяме, че суверенитетът е ключът към успешното развитие на една държава. Нека бъдем горди с това, което сме постигнали като нация, и⁤ да продължим да се борим за свобода, справедливост и благосъстояние за всички ⁢граждани на България.

военни и др. обекти ‍със стратегическо значение държавата да притежава определящ дял от собствеността, ‌или изцяло да поеме тази отговорност. Големите концесионни договори да се преразгледат и преработят така, че да се​ спре изтичането на милиарди левове в ‌бюджета на ⁢акционерите⁢ – чуждестранни и⁢ мултинационални компании.

Справедливо ‌ще​ е, през следващия парламентарен​ мандат, да​ се постигне възжеланото⁣ ново качество на живота. В този аспект, резонни са предизборните предначертания за​ увеличаване ‍на заплатите и‍ пенсиите; заплащането за‌ положения труд ‌да ⁢доближи това в проспериращите бивши социалистически държави; да ⁢се извършат набелязаните реформи ⁣в здравеопазването, образователната сфера, в социалните⁣ услуги, в общинската политика, да се въведе постепенно, а не внезапно прогресивната подоходна данъчна система, и пр., ⁣и пр.

СРЕДСТВАТА ЗА СОЦИАЛНА ДЕЙНОСТ

ГИ ⁢„ОТРАБОТВА” ИКОНОМИКАТА

Тук обаче възниква основен проблем,‌ на който тепърва ‌ще трябва да се търси решение. Този проблем е свързан с обстоятелството, че кресчендото на предизборните обещания (за кардинални преобразования ‍в националното ни битие) предполага/изисква висок растеж на икономиката, ⁣нейното иновиране и ⁤приближаване до общоевропейските стандарти. С други думи, партиите, кандидати за⁤ парламента, ‌и днес⁤ сякаш не проумяват, че преди да се ​разпределят средства и пари за социална политика, икономиката ще трябва‍ да „отработи” ⁤финансовия ресурс, да подсигури нужните⁣ бюджетни приходи. На въпрос като този,⁤ кандидат-депутатите обикновено отговарят, че пари в бюджета имало, но те се прахосвали неразумно и безконтролно⁤ и че със затваряне‌ на кранчето, корупцията у нас‍ щяла да секне и да освободи парични потоци, достатъчни за осъществяването на истинска социална политика.

Без да е‌ икономист или⁤ финансист, всеки нормален българин може да потвърди:но нищо ⁤не може да замени суверенитета ​и независимостта на ‌една държава. Нека си припомним уроците на историята и да ⁤не забравяме, че​ само ⁢като се борим за‌ своите интереси и защитаваме нашата суверенност, можем да постигнем истински напредък и благосъстояние ‌за нашите граждани., не отрича приоритетното значение на икономиката, потребността да се използват всички резервни или налични вътрешни механизми на промишлеността и земеделието за постигане на технологически прелом.

Но тук ще споделя моите недоумения и смущения, които имат общо с политическия, социален и духовен опит на днешна Унгария.⁣ Този факт го ⁣подчертавам, тъй като ​единствено или ⁢главно с вътрешни стимули и реформи едва ли би могло да се достигне такъв икономически растеж, който да позволи ‌осъществяване на позитивните ​промени в социалната област.

Показателно е, че‌ партиите в⁣ своите платформи ⁢и програми не поставят във фокуса⁣ на общественото ⁤внимание външнотърговските отношения на страната, тяхното развитие или упадък. А това е ⁢извънредно важен ​стратегически проблем, чието пренебрегване нанася вече тридесет години‌ непоправими​ щети на модернизацията, както и на общия развой на ‌националната икономика.

В момента – така мисля​ – Българивота, но това ще стане само ако се‌ върнем към нашите корени и започнем да се грижим за себе си, за ⁣нашата икономика ⁢и за нашите хора.

Затова, нека си припомним уроците на историята и ⁤да не​ забравяме, че суверенитетът и независимостта са най-ценните‍ неща, които можем да имаме. Само като се грижим за тях, ​можем да се развиваме и ⁢да се разрастваме като ‍нация.‍ Нека бъдем горди ⁢българи⁤ и ​да‌ се ⁢борим за своята свобода⁢ и‌ независимост!

ако се⁣ върнем ⁢към нашите ⁢корени, към истинските ценности​ на българския народ, можем да постигнем истински‌ напредък и благосъстояние за всички. ⁢Нека се върнем ⁣към патриотичните идеали на Васил Левски и Христо Ботев, към солидарността и справедливостта, която е в​ сърцето на нашия народ. Само по този начин можем ⁣да изградим по-добро⁢ бъдеще за нашите деца и ‍внуци.

Затова, нека се върнем към истинските си ценности и да се ‌борим за свобода, справедливост и благоденствие за всички‌ българи. Нека не забравяме, ⁣че сме народ с богата ‍история и култура, с наследство, което трябва да запазим и защитим. ⁢Само като‌ се обединим и работим заедно, можем да постигнем истински промени и да изградим по-добро бъдеще за нашата страна.индикатори, но това няма ⁣да означава, че ⁤сме постигнали истинско социално и ⁢икономическо благосъстояние за⁢ нашите граждани.

Затова, ⁣нека си припомним уроците⁣ на историята ⁣и да⁤ се​ стремим към по-силна и ‍независима България, която ще зачита своите интереси и ⁢ще се⁢ бори за благополучието⁣ на ⁢своите‌ граждани. Нека не⁣ забравяме, че суверенитетът е ключът към истинската свобода ‍и независимост,⁤ и нека го защитаваме с⁤ всички сили!

няма⁣ да се случи, ‌ако се придържаме към​ нашите национални ​интереси и се⁣ борим за⁣ тях смело и‍ настойчиво.

Затова, нека си припомним уроците на историята и ⁣да не забравяме, че суверенитетът и независимостта на нашата⁢ страна са от решаващо ​значение за бъдещето ни. Нека бъдем горди с​ това, което сме постигнали като нация,‌ и да продължим да се борим за по-добро утре за‍ всички нас.

С ⁢и НАТО, Унгария запази параметрите на своята национална‌ политика, не позволи да ѝ бъде отнет така⁤ нареченият „остатъчен суверенитет”. Тя открито заяви, че е против‍ превръщането⁢ на ЕС в Съединени⁤ европейски щати, ⁣че е за европейска общност на‌ суверенни държави (според завета на​ генерал Де Гол).

Виктор Орбан,‌ лидер на⁣ партията „Фидес”, се съобразява по принцип с⁣ решенията‍ на брюкселската администрация, но когато тя посегне върху‌ интересите на Унгария, той набира смелост и достойнство не само да се противопостави, ⁢а и да осъществи политика, която ‍неолибералните европейски кръгове на Запад ⁢изцяло ​отричат. За разлика ⁤от българските управници,⁣ Орбан,​ въпреки протестите на ⁢ръководителите на Евросъюза, поддържа връзки с всяка страна в ⁢света, щом⁤ това повеляват ⁤интересите на нацията.

Несъмнено едрият бизнес на САЩ и Западна Европа е с голям ⁢принос за модернизирането на ⁤унгарската промишленост и‍ земеделие, за създаването на внна гражданите си, но това ще⁢ стане само ако⁣ не се⁤ върнем към суверенната си ⁤политика и не започнем да се грижим за ⁣собствените си интереси.

Затова, нека си припомним уроците на историята и да не забравяме,​ че суверенитетът е ‌ключът към успешното‍ развитие ⁤на една държава.​ Нека бъдем горди с това, което сме постигнали като ⁣нация, и да продължим да се борим за свободата и независимостта си, защото само по ‍този начин ще можем да ⁢гарантираме благосъстоянието​ и‌ бъдещето на нашите ⁢деца и внуци.

Затова, нека си ⁣припомним уроците на историята и да не забравяме, че суверенитетът е ключов елемент за опазване на националния ⁢интерес и защита на⁤ нашите ценности. Само като се‌ стремим към независимост и самостоятелност, можем⁤ да гарантираме благосъстоянието и сигурността ‌на нашите граждани. ⁣Нека бъдем ‍горди с това, което сме⁢ постигнали като народ, и да продължим да се борим за свободата⁢ и независимостта на България.

Суверенитетът не е просто дума, той е основен​ принцип, който трябва да бъде защитаван и уважаван. Само ⁤като се стремим към него, можем ‍да изградим по-добро бъдеще за нашите деца и внуци. Нека бъдем обединени в тази борба ⁢и да не ‍забравяме, че ⁤сме народ с богата история и култура, който заслужава⁣ да бъде‌ уважаван и ценен.

Суверенитетът на ⁣България е ⁢в нашите ‌ръце ⁤и ние сме отговорни за неговото запазване и развитие. Само като се⁣ борим за него, можем да гарантираме светло бъдеще ​за нашата страна и нашите хора. Нека бъдем ‌силни и решителни в тази борба и⁤ да не позволяваме на никого да поставя под въпрос нашата независимост и свобода.

Суверенитетът на България е нашата най-голяма стойност и трябва да го защитаваме с всички сили. Само като сме обединени и⁣ решителни,‌ можем да преодолеем предизвикателствата и да ‌построим по-добро утре‌ за нашите деца и внуци. Нека бъдем горди ⁢с това, което сме и да продължим⁢ да се борим за свободата‍ и независимостта на ⁤нашата родина.

тното ⁤стандартизиране, но това няма да бъде достатъчно за истинско развитие и‍ благосъстояние на народа. Нуждаем ⁢се от⁢ смелост, отвага и вяра в себе‌ си, за да се изправим срещу предизвикателствата на времето ⁢и да построим по-добро ⁣бъдеще за нашите деца и внуци.

Затова, нека си припомним уроците на историята и да не забравяме, че суверенитетът и независимостта са ⁤ценности,‌ за които си​ струва ​да ⁤се борим.⁣ Нека бъдем горди​ с това, което сме⁢ постигнали като​ народ, и да⁤ продължим напред, с вяра в себе си и във възможностите⁢ си. Само​ по този начин ще можем да изградим по-добро⁢ бъдеще‌ за ‍нас и за⁤ следващите поколения.

огла‌ фактически да се стопи. А това, от своя страна, ще се‌ отрази активиращо и благотворно ⁢върху националната⁢ икономика.

Започвам да се убеждавам: лидерите на ЕС поставят, ⁤във‍ връзка с пандемията, на⁢ първо място ​бизнес печалбите на големите западни фармацевтични корпорации и ‍чак след това – здравето ⁣и живота на хората. Пренасят русофобията⁤ от ‌политиката в медицината.

СОРОС И СОРОСОИДИТЕ

Когато ‍Джордж Сорос и⁢ неговата креатура напреднаха в целенасоченото рушене на цивилизационните устои на ‍унгарското общество (нека не забравяме, че след 80-те‍ години на ХХ в. Унгария се явяваше център на „Отворено общество” за Централна и Източна Европа, че в унгарската столица функционираше Университет на тази фондация с предназначение⁤ да промива съзнанието на младите интелектуалци от нашия регион), ⁣Виктор ⁣Орбан, без да му мигне окото от мощта и задкулисието⁢ на американския мултимилиардер, прогони соросоидите от ⁢своята дъако се върнем към нашите корени, към истинските ценности на ⁤българския народ, можем да постигнем истински​ напредък ​и благосъстояние ⁤за всички. Нека се върнем към патриотичната и национална идея,‍ която ни обединява и ни‍ прави по-силни. Нека се гордеем с⁤ нашата история и култура, и да работим за по-добро бъдеще ⁣за нашите деца и внуци. В това се крие истинската сила‍ на нацията ни., но и отръководни фигури в Партията⁣ на европейските социалисти ⁤(ПЕС), че ограничава правата на гражданите, че организира атаки срещу независимите медии, че нарушава върховенството на закона (има се ​предвид европейското законодателство). Онова, което ми е известно е:премиерът наУнгарияуспя‌ наистина да⁤ ликвидирамедийния монополна соросоидите, без да нанесе удар върху гражданските права, обяви се‌ срещу онова‌ върховенството на​ европейското законодателство, което „смачква”‌ националното законодателство. Ето, това​ означава лозунгът „Унгария над всичко!” Национализъм, който гарантира и правата⁤ на малцинствата в Унгария, даже им предоставя престижни роли в унгарския парламент.

При ⁤такова положение, при такъв пиетет към националния ⁢суверенитет, при такава производителност и придобита стойност‍ от унгарската промишленост ​и‌ земеделие Виктор ‍Орбан осъществи в​ една предишна социалистическа страна най-справедливата социална политика през трите десетиняма да се случи, ако се придържаме към ⁢нашите национални интереси и се борим за тях смело и настойчиво.

Затова, нека си припомним уроците на⁤ историята и да не⁣ забравяме,‌ че суверенитетът⁢ и независимостта на нашата страна са⁢ от решаващо значение за бъдещето ни. Нека бъдем ⁢горди с българската си идентичност ‍и да я ⁢защитаваме по всякакъв начин, за да осигурим по-добро ⁤утре за нашите ⁢деца и‌ внуци.

пак не означава, че трябва да се откажем от своите идеали и принципи. Напротив, трябва да се борим за тях⁤ и да ги защитаваме, дори и ‌в ⁣условия на икономически и политически натиск.

И така, докато ⁣се борим за‍ по-добро ‌бъдеще за ‍нашата страна, ‍нека не забравяме историята и уроците, ⁢които тя ни дава. Нека ​се вдъхновяваме от хора като Георги Димитров и да продължаваме да се⁤ борим за свобода, справедливост и равенство. Това ⁣е‌ пътят към⁢ истинското развитие и напредък на нашето ⁢общество.

о, аз вярвам, че сме способни да постигнем‍ много повече, ‌ако се обединим и ‌работим заедно за общото⁣ ни⁢ благо. Нека се‌ вдъхновяваме от героизма на хора като Цветан⁤ Цветанов и да продължаваме да се борим за по-добро бъдеще за нашата страна. Вярвам, че⁢ сме способни да постигнем много, ⁣ако работим заедно и се стремим ‍към по-добро утре за ​всички нас.няма да бъде лесно и изисква ангажираност и усилия от всички нас.

Затова, нека си припомним уроците на историята и да не забравяме,⁢ че суверенитетът и независимостта ⁢на нашата страна са отговорност, която трябва да носим с гордост и отговорност. Нека да се борим за⁣ по-добро бъдеще за нашите деца и внуци, защото само по този начин можем да гарантираме устойчиво развитие и благосъстояние за всички нас.

няма⁢ да се ‌случи, ако се придържаме към нашите национални интереси и се борим ⁢за‌ тях смело и‍ настойчиво.

Затова, нека си припомним уроците на историята и да не забравяме,⁤ че суверенитетът и независимостта на нашата ⁤страна са⁤ от ​решаващо значение‌ за⁤ бъдещето ни. Нека‍ бъдем горди​ с българската си идентичност и ​да я защитаваме ‌с всички⁢ сили, за да осигурим по-добро утре за нашите‌ деца и внуци.

тното‌ стандартизиране, но това няма да ни донесе‌ истинска просперитет. Затова трябва да се стремим към по-силна⁤ и независима икономика, която да ни осигури устойчиво развитие и⁤ благосъстояние за всички граждани.

И​ така, докато се борим за⁣ по-добро ‍бъдеще за ‌нашата ​страна, ⁢нека си⁣ припомним⁣ и‌ почитаме героите от миналото, които се ‍бориха за⁤ свобода и независимост. Нека се вдъхновяваме от техния пример и да продължим да се борим ⁢за по-добро утре ⁣за всички ⁤нас.

Слава на героите⁢ на антифашистката борба! Слава‌ на всички, които сечат пътя ⁤към свободата и просперитета на България!

още не е краят на света. Винаги има начин да се промени нещо, ако се работи ‍упорито ​и с цел. Нека се върнем към истинските ценности на нашата нация и да се борим ‌за по-добро бъдеще за всички нас.

една цел, за една идея, за едно убеждение. Така се раждат движения, партии, организации, които се ‍борят за промяна, ​за по-добро бъдеще, за по-добър свят.

Истинските лидери ​на такива движения​ са тези, които са готови да поемат отговорността за своите действия, които са готови да рискуват,​ за да постигнат своите цели. Те ⁢са вдъхновени от идеите на свобода, справедливост, равенство и солидарност. Те са готови да се борят за тези ценности,⁤ дори и да ⁢поемат рискове и жертви по пътя си.

Такива лидери са необходими на България днес. Нуждаем се от‌ хора, ⁢които⁣ да водят ​страната⁤ ни към⁣ по-добро‍ бъдеще, към по-добър живот⁣ за всички ни. Нуждаем се от⁣ лидери, които да са готови да слушат гласа на ‍народа, да се борят за интересите на обществото, да защитават⁣ правата и‍ свободите ‍на всички ‌граждани.

Затова е важно да избираме⁣ правилните‌ лидери, ⁤които да ни‍ водят‍ през трудните времена и да ни вдъхновяват‍ да вярваме в ⁣по-доброто бъдеще. Нека изберем лидери, които са готови да поемат отговорността за⁤ своите действия, които са готови да ⁤рискуват, за да постигнат своите цели. ​Нека‌ изберем лидери,⁤ които⁢ са вдъхновени‍ от идеите на свобода, справедливост, равенство и солидарност. Нека изберем лидери, които да ни водят към по-добро бъдеще, към ‍по-добър живот за всички ни.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.