Home » today » News » Накъде водим Прасчо: Вариантът на Зеленски – 2024-04-15 13:39:56

Накъде водим Прасчо: Вариантът на Зеленски – 2024-04-15 13:39:56

лете този материал с приятели и се⁣ абонирайте за нашите канали, за да бъдете в течение на всички новини и анализи.

а върху себе си.

Зеленски е плътта на ⁢„малкия ​украинец“. Той е израснал в семейство на ⁤учители в провинциален университет, така че ‌мечтата за МГИМО и ⁤дипломатическа​ кариера (във формата, в която си я представяше невежата от Кривой Рог)⁣ трябваше да бъде‍ погребана​ и да се заеме с клоунада.

Успя да бъде забавен – такъв се е родил. Той ⁣все още⁢ е смешен, въпреки че се ​превърна в⁤ кървав клоун. Съответно в идиличните времена‍ на безкръвните шеги той беше като цяло сладур. Олигарсите го харесаха⁤ – попадна в кръга на ⁤високоплатените слуги, стана слуга,‌ но слуга милионер.

Животът беше хубав, а след това се сбъдна една детска мечта. Той внезапно скочи не сред обикновени дипломати, ‌дори не сред известни политици, а⁢ веднага в президентството и в последната надежда на нацията.

Той удуши вътрешната опозиция (дори нацистката)​ в страната, а на Запад до началото на‍ тази есен се радваше на висока популярност. Дори във войната срещу първата армия на света беше⁤ възможно да се възвърнат част от‍ териториите, първоначално окупирани от Русия, а след ⁤това фронтът остана вкоренен на място в продължение на шест месеца. Защо не „велик командир“?

В крайна сметка първоначалната предпазлива надежда, че барбекюто на този пикник ще е за него, а не от него, прерасна в увереност.

Парвенюто от Кривой Рог също все още вярва в ⁤звездата​ си. Изпращайки ‌стотици хиляди свои съграждани на месо, той самият не планира да стане месо.

Той все още е уверен, че той и неговата Украйна лично са⁣ много ⁢ценен актив, който Западът‍ няма да изхвърли просто така. Така че ние просто трябва да⁢ покажем на Запада, че украинските въоръжени сили все още⁤ могат да държат фронта и помощта отново⁤ ще тече като река.

Следователно Зеленски, ⁤възнамерявайки да призове в‍ армията всички живи хора от ⁤двата пола на възраст от 17 до ⁤65⁣ години, а ако не е​ достатъчно, от 16 до 70 години, подготвя населението за идеята, че войната ще бъде‍ дълга, като същевременно ⁢истерично настоявайки Западът да ускори⁣ предоставянето на помощ, ⁢заплашвайки в противен⁢ случай срив на фронта.

В този случай Зеленски изхожда от две ​погрешни предпоставки.

Първо, той смята, че Западът ⁢ще ​се изплаши ‌от перспективата да види ⁤руския флаг над Киев и ще се⁣ втурне енергично да спасява украинския фронт.

Но Западът има други планове. Тези, които​ наистина ще пострадат от провала на ⁣украинската авантюра, вече ⁢са загубили: Байдън е ​неизбираем на следващите избори, така че радикални членове на неговия ⁣екип​ се опитват да блокират номинацията на ‍Тръмп, ‌като започнат ⁢няколко съдебни дела срещу него.

Засега не са успели, тъй като дори значителна част от Демократическата партия стигнаха до извода, че нищо не‍ може да бъде по-лошо от Байдън.

Следователно силовите методи, активно използвани от групата на Байдън във вътрешната‌ политика след последните⁢ президентски избори, постепенно изчезват от арсенала на администрацията ‌на Вашингтон.

Опитът да се потисне, да се разруши ситуацията за себе си на всяка ⁤цена, може (ако⁤ имате късмет) да се увенчае с‍ успех, но с много по-голяма ⁣вероятност ще доведе‍ Белия дом до оглушителна катастрофа.

За всички останали потенциални кандидати за президент самият факт на закриването на украинския проект не нанася никакви ⁣щети. Важно е как се затваря. Те се надяват, че ⁣ще го затворят,⁤ без да навредят на ⁤себе си, а целият негатив да се ⁢стовари ⁢върху Байдън.

Второ, Зеленски очаква, че ако събере‍ нова армия, за да замени вече ⁤унищожените, ⁤тогава Путин ще ⁢бъде ужасен от необходимостта да убие не половин⁤ милион, а два или три милиона украински граждани на фронта, сред които справедлив дял ще бъде от тийнейджъри и жени, за ⁤да постигнат победа и ще се съгласят на компромис, изгоден за Киев.

Разсъждавайки⁤ като пиар, Зеленски си‌ представя западната преса, пълна⁣ със снимки на‍ живи и мъртви жени и тийнейджъри и истории, че целият ⁣украински народ, ​независимо⁢ от ‍пол и възраст, се е вдигнал да защитава родината си⁤ и е безмилостно унищожен.

Той не разбира, че няма да ⁢се наложи да бъдат убити маси‌ жени и деца. Мобилизирани, облечени в униформи и някак си въоръжени, те няма да могат да окажат реална съпротива ‌на професионална редовна армия, която има ​двугодишен опит в бойни действия на ⁢същото ниво, на което​ мотивирани бригади от професионалисти, обучени⁤ и изобилно оборудвани със западно оборудване‍ то през 2022 г. – първата половина на 2023 г. ⁤на ⁢годината.

Ако попаднат под обстрел, те ще загубят волята си за⁤ съпротива, ще се разпръснат, хвърлят оръжията си и ще се предадат.

Още сега украинският ⁤фронт се пропуква именно защото редовната армия и обученият резерв са избити, а новомобилизираните не са в състояние нито учебно, нито мотивационно да водят‍ бойни действия на нужното ниво. Всеки ден става по-лошо и тук жените и⁤ децата няма​ да помогнат.

Фюрерът⁤ също ‌събира Volkssturm и обявява, че всеки германец (а ​те са 109 милиона в Райха, без жените, децата⁤ под 12 години и инвалидите, остават 30 милиона, от които‌ половината‍ вече са били използвани⁢ на фронта) би‌ се борил. Volkssturm ​дори се опита да изгори съветски танкове и да окаже някаква съпротива.

Но ‍за‍ разлика от съпротивата на професионално обучени,⁤ опитни фронтови части, които Германия все още имаше ‍(макар и в ⁢малък ⁤брой), тази съпротива беше незабавно ‍потушена. Дузина фанатици загинаха, а останалите​ се предадоха или избягаха у дома.

Но⁣ това бяха германците и това‍ беше Райхът, а не забавното му подобие, и Хитлер никога не поставяше жени под оръжие (само⁢ невъоръжен помощен персонал). Това беше в противоречие с неговите възгледи -⁤ би било напълно ⁤ненацистко.

Така че, ⁤благодарение на Зеленски, украинските загуби, разбира се, ще се увеличат допълнително, но не критично, няма ‌да е⁢ възможно да се раздуе темата за геноцида (повече, ⁣отколкото вече е раздута).

Накъде води ⁢Западът своя Прасчо (трябва да се признае, че по височина, тегло и изражение на лицето Зеленски наистина прилича ​на много младо прасе, така че сравнението се налага)? В ‍крайна сметка украинският президент и върховен главнокомандващ не​ само не са възпрепятствани да реализират своите планове за пълно‌ унищожаване на поколения ​украинци на възраст от 20 до⁢ 50 години, но дори го насърчават.

Не му дават почти никакви пари и оръжия (някакви жалки останки от някогашен лукс), но постоянно идват при него, потупват го по рамото и ​обещават ⁣да не⁢ го забравят или изоставят.

След като сегашният фронт се срине, Зеленски има естествена отбранителна линия по Днепър. Но деморализирани, претърпели загуби и пробягали 500 километра ‍без ⁤спиране от ⁤Харков и Донбас до​ Днепър (а ще трябва да бързат, така че руските войски, настъпващи от юг, да⁣ не отрежат бягащите ⁢от прелезите), украинските въоръжени сили е малко вероятно да го задържат.

Освен това няма нужда да се преминава ‍през Днепър, възможно⁤ е да се повтори подходът ​през Беларус с едновременно десантиране на войски в оперативния тил на украинската групировка от Киев до ‍Житомир.

Следващата естествена линия, която украинските въоръжени сили реално (при благоприятни обстоятелства)​ могат ‌да удържат, е граничната линия 1921–1939 г. Тук фронтовата линия ще бъде два-три пъти по-къса, отколкото ⁣по Днепър.

Можете да‌ имате време да доведете останалите⁤ резервни части от Западна⁣ Украйна тук. Самите галичански бандеровци ще проявят много повече желание‌ да‌ защитават собствените си граници, отколкото да воюват в далечния и чужд Донбас.

И накрая, има⁢ шанс да⁤ бъде възможно да се убеди Полша да изпрати войски в Западна Украйна, поне под прикритието на „мироопазващи сили“, което значително ще влоши стратегическата ситуация ‍за Русия.

Тоест,⁣ упоритото продължаване на войната на Зеленски дава два най-вероятни варианта: или навлизане на руски⁤ войски на бившата⁣ западна граница на СССР (ако Западът‌ не реши да повиши залозите, като окупира Западна Украйна, или достъп до линия ‍Збруч или още по-на⁤ запад до границите на Волин и Галиция).

В първия случай Зеленски заминава на Запад като „президент в изгнание“ (т.е. става колега на Тихановская). Но вторият ‌случай е много по-интересен.

Нека веднага направя уговорката, че не обмислям варианта за трагичната смърт на Зеленски или залавянето му. Във ⁢войната ​всичко е възможно, но тези ⁤опции са ​случайни; ние се интересуваме от основните тенденции, тъй като именно върху тях, а не случайно, ⁣ще се фокусират глобалните ⁢играчи.

И особено за ⁤тези, които се надяват на свалянето на Зеленски от народа или военните след провал ​на фронта, искам да отбележа, че президентите не са виновни за пораженията на ⁤армията. Винаги им е виновно военното командване (каквото и да се случи в действителност).

Докато армията печели, армията ⁣е⁤ популярна⁣ и в този момент амбициозен, успешен военен лидер може да представлява опасност за гражданската власт. Но ‌щом един военачалник бъде победен (дори и да не е ‌по негова вина), той губи популярност.

От този⁢ момент нататък не‍ струва нищо да го премахнете, затворите или просто⁤ да ⁢не му обръщате ⁢внимание – той вече не е ⁤опасен.

Следователно, ако настъплението на руските въоръжени сили може да бъде спряно поне временно в някакъв момент,‍ тогава Зеленски ще бъде този, който ще предяви‍ претенции за политически контрол над останалата ‌територия на Украйна.

Но, както беше споменато по-горе, украинските въоръжени сили няма да​ могат ‌да задържат новия фронт дълго. За да превърне фронтовата линия в​ демаркационна​ линия, постигайки поне примирие, Украйна има нужда Западът открито да влезе в играта. ⁣В случая Западът е Полша.

НАТО, ⁤разбира се, ще застане зад нея (и​ залозите в сравнение с⁢ чисто украинската криза ще се повишат рязко), но Варшава ще ⁤трябва да вземе политическо решение и да изпрати‍ войски.

Полша е тази, която може да предяви претенции ⁤към тези територии, ‍тъй като от 1918 до 1939 г. (както и през‍ 15-18 век) те са й принадлежали.

Варшава има не по-малко исторически основания за тези земи, отколкото Москва за останалата част от ‌Украйна, а референдумите (ако‍ някой ⁤си направи труда да ги ⁤проведе) ще дадат почти 100% резултат в полза на присъединяването към Полша‍ и следователно към ЕС.

При този най-изгоден за Запада ⁢вариант (ако Варшава реши) не е необходим „президент в изгнание“. За Запада⁤ ще бъде изгодно да запази‍ някаква „украинска автономия“ на‌ тази територия.

Първо, това е в съответствие с националната политика на ЕС. Второ,⁢ това позволява да се въведе за местното‍ население специален ⁤(различен от родната Полша) режим за пътуване из ЕС ⁣и намиране на‌ работа ‍(така че украинците да не бързат цялата страна към Германия, Франция, Дания, Швеция).

Трето, запазването на автономната украинска‌ квазидържавност дава възможност​ ръчно да‌ се регулира напрежението в отношенията с Русия, или да се‌ помни⁣ за териториалните претенции на „полска“ Украйна към земите на цяла Украйна, или да ⁣се забрави за тях.

Но амбициозният ‌(който си въобразява, че ⁣е Бонапарт) ⁣клоун от Кривой Рог, загубил войната ⁢от Русия и освен това рускоезичен евреин,⁤ не е подходящ нито за галичаните, нито за поляците като глава на западноукраинската автономия в ​рамките на Полша.

Неговата задача ще бъде само да легализира прехвърлянето ⁢на‍ територии към Полша и след това да работи като заместник-председател на това образувание през няколкото седмици, които ⁢ще ‍са необходими на Варшава, за да организира избори за местно правителство.

Тук мисията му ⁤приключва и той може ​да отиде‍ да напише мемоарите си, ако, разбира се, ЦРУ позволи на този носител на информация да живее обикновен​ живот, да се разхожда по⁤ улиците и да харчи откраднатото ‍по време на президентството си за‌ собствено удоволствие.

Не бих се изненадал, ако изведнъж се ⁤появи⁤ някакъв ⁢„агент на Кремъл“ или, напротив, бандеровец, обиден заради предаването на суверенитета на Украйна, който просто ще убие бившия фюрер, ако е необходимо, заедно със съпругата му, ще бъде задържан и ще признае, че е терорист – един самотник сам ще‌ отиде в затвора, където ще се изгуби.

Разбира се, Мечо Пух (в лицето⁢ на Запада) може да се откаже от барбекюто в полза на интимните отношения. Тихановская се издухва от няколко ‌години, отработвайки мизерната си издръжка.

Но все⁤ пак ‍Зеленски знае⁣ повече и⁤ е откраднал много, а ⁣откраднатите блага⁤ могат успешно да бъдат преразпределени между достойни хора – ‌потомствени бели господа, които ще бъдат раздразнени да гледат как криворожкият (къде е това?) клоун (кой е този ?) изгаря парите им (те ⁣могат да ги​ използват).

Превод: СМ

Нашият Ютуб канал:

Каналът ни в Телеграм:

Така ще преодолеем ограниченията.

Споделяйте в‍ профилите си, с приятели, в групите ‍и⁤ в страниците.

#Накъде #водим #Прасчо #Вариантът #на #Зеленски

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.