Home » today » News » Макрон уволни шефа на разузнаването за африканския провал – 2024-03-04 09:44:23

Макрон уволни шефа на разузнаването за африканския провал – 2024-03-04 09:44:23

която води⁢ до слаба координация и ​информационен обмен. Според тях, това е ⁣един от основните проблеми, които доведоха до неуспеха⁢ в предотвратяването на терористичните атаки върху ⁣френска територия.

Те също така разкриват, че френските разузнавателни служби са пренебрегвали заплахите‍ от⁤ радикализация и ⁤тероризъм в определени общности, което‍ е довело до сериозни​ последици. Според тях, е необходимо да се преразгледа начина, по който Франция се бори с тероризма и да се подобри координацията между различните служби.

Техните коментари подчертават сериозните проблеми,‍ пред които е изправена⁣ Франция в ​борбата ⁤с тероризма и подчертават необходимостта от промени в разузнавателната дейност на страната.

модействие между ⁣различните ​служби за сигурност и разузнаване ⁤във Франция, както и на липсата на⁢ ясна стратегия за борба с тероризма. Според‌ тях, това води до неефективност и дублиране на усилия в борбата​ срещу заплахите за националната сигурност.

Книгата им разкрива множество скандали и провалени операции на френските разузнавателни служби, които са довели до сериозни последици за страната. Те призовават за неотложна реформа и модернизация на системата за национална сигурност във Франция, за да‌ се предотвратят⁤ бъдещи терористични атаки и други заплахи.

След публикуването на книгата, тя получи голямо ‍внимание и породи сериозни⁤ дебати във френското общество относно необходимостта от промени в ⁤сферата на ⁤националната сигурност. Авторите се надяват, че техните разкрития ще доведат до конкретни действия и подобрения в тази област.

анизация‌ и липсата на воля за ⁢промяна във френската политика и общество. Според тях, ‌Франция все още се държи като древно племе, което ⁤не може да се ⁢адаптира към съвременния свят и да се ‍промени. Те изразяват⁤ загриженост за бъдещето на страната и я описват като изолирана и ⁢отстъпваща пред глобалните предизвикателства.

Техните коментари са критични към френската политическа и социална система и подчертават необходимостта от ⁢реформи и‌ промени, за да⁤ се осигури устойчиво развитие​ и⁢ конкурентоспособност на Франция в световен мащаб.

ежду различните служби за сигурност и разузнаване във Франция, което води до слаба ефективност в борбата с тероризма и други заплахи. Според тях, това е резултат от историческия и културен контекст​ на страната, ​който затруднява промените и модернизацията на сигурностните​ структури.

Книгата има за цел да разкрие слабостите‍ на френската система за сигурност и​ да предложи ⁣реформи, които‍ биха⁣ подобрили нейната‍ ефективност. ​Тя представя анализ на различни случаи на терористични атаки и‌ други заплахи, за да подчертае необходимостта от промени в сигурностната политика на⁢ Франция.

Според Пелетие и ​Дюбоа,​ реформите трябва да включват по-добро сътрудничество между различните ⁢служби, по-голяма прозрачност и ⁤отчетност, както и по-ефективно​ използване на разузнавателната информация. Те ⁣също така настояват за по-голямо внимание към предотвратяването ‍на‌ заплахите, вместо ⁤само ​реакция на инцидентите.

Въпреки⁣ критиките, книгата‌ на Пелетие и Дюбоа е била добре приета от медиите и обществеността във​ Франция, като поражда дебати за необходимостта от промени в сигурностната политика на страната.

тност ‌и ефективност във ​френската ‌администрация и политическата система, която води ‍до непрекъснати проблеми и кризи. Според тях, Франция трябва да се промени и да се адаптира към съвременните предизвикателства, вместо да се придържа към стари и устарели модели на управление.

Техните коментари подчертават необходимостта от реформи и промени във френската система, за да се осигури по-ефективно ⁢управление и по-добър живот за ⁣гражданите. В същото ‍време, те изразяват надежда, че Франция може да ‌преодолее своите⁣ проблеми и да ⁤се ⁤развие към по-добро бъдеще.

а държавата, която ‌да се грижи за сигурността на гражданите си. Според тях, Франция все още не е успяла да се приспособи към съвременните заплахи‌ и рискове, които се изправят пред ‌нея. ⁣Те изразяват загриженост относно неподготвеността на страната да се справи с терористични атаки и други ⁤форми на насилие.

Според тях, необходимо е да се промени отношението към сигурността и да се инвестира повече в обучение и оборудване на силите за сигурност. Те ⁣призовават за по-ефективно сътрудничество ‌между различните служби и за по-добра координация на дейностите им. В противен случай, Франция рискува да остане уязвима ‍пред заплахите, които я очакват.

и ефективна управленска структура във Франция, която води до бюрокрация и неспособност да се​ справи с предизвикателствата на съвременния ‍свят. ​Те също така разкриват проблемите във външната политика на страната ⁤и нейната роля в международните отношения.

Книгата има за цел⁤ да провокира размисъл и дебати за бъдещето на Франция и‌ нейната роля в света. Тя представя анализ на‍ състоянието на страната и предлага идеи за промяна и реформи, ​които да я направят по-конкурентоспособна и влиятелна на световната сцена.

зация за⁣ борба с тероризма и на неспособността на френските политически лидери да се справят с‌ предизвикателствата на съвременния свят. Според тях, Франция все още се опитва да се приспособи към новата реалност и да намери своето място в глобалния контекст.

Книгата им разкрива мрачната страна на⁣ френската разузнавателна служба и нейната‌ непрозрачност, както и нейната⁤ неспособност да се адаптира към съвременните заплахи. Те разкриват и корупцията и политическите⁢ игри, които ‌влияят върху⁤ работата на разузнавателните служби.

Според ​тях, Франция трябва да промени своя подход към сигурността и разузнаването, за да се⁤ справи с предизвикателствата на съвременния свят.‌ Те призовават за по-голяма‍ прозрачност ⁤и отговорност на разузнавателните служби, както и за по-ефективно сътрудничество с други държави в борбата с тероризма и други заплахи.

между различните служби за сигурност и разузнаване във Франция, което води ⁣до слаба ефективност‌ в борбата с тероризма и други заплахи. ⁤Според тях, ​това е резултат от липсата на политическа воля за реформи и модернизация на системата за национална ⁢сигурност.

Книгата‍ има за цел да разкрие ⁣слабостите на френската система за сигурност и да насърчи дебат за необходимостта от промени и подобрения. В нея се разкриват​ истории и случаи, които илюстрират проблемите и предизвикателствата, пред които ‍е изправена Франция ⁢в областта на националната сигурност.

вика почти всички бивши шпиони да говорят за миналите си дейности, за да свържат двата‌ края“,‌ каза пред АФП Еманюел Лудо, адвокат на шпионина, задържан ⁤на 15 септември.

И това на ⁤фона на дръзки бюджетни хвалби от страна на ръководството на френските ⁣разузнавателни служби!„

Явната липса на професионализъм на френските шпиони е ‌може ‌би основната причина за⁤ неуспехите им. Така през 2018 г. френският телевизионен канал BMFTV съобщи, че „агентите на DGSE са лесни за откриване и идентифициране благодарение на използването на безплатно мобилно приложение, наречено Strava, което разкрива техните движения ⁢и⁤ самоличност“.

Чрез анализиране на спортните резултати въз основа на потребителски акаунти беше възможно да се открият много агенти на DGSE, които излязоха да тичат ⁤по време на обедната си почивка.

Според седмичника Le Canard Enchaîné, с помощта на това приложение можете да проследите ‌бяганията‌ на агенти на DGSE около la Piscine, централата на DGSE на булевард Mortier, в 20-ти район на Париж.

„Използването на Strava от агенти на DGSE позволи на един от тях да бъде геолокиран, докато се укриваше в Ирак. Други бяха забелязани близо до една от най-важните станции за⁣ подслушване във Франция​ и близо до‍ друга станция за‌ подслушване,⁣ разположена в Африка”.

„Журналистите‍ също успяха да открият точното местоположение на секретната френска отвъдморска военна база.“

Френският седмичник Le Point привлече вниманието⁣ към мистериозния пожар⁣ в парижката​ централа на DGSE през 2016 г.,‍ когато ⁣така ​наречената „шпионска‍ кула“ (La tour des espions) изгоря напълно в нощта на 28 срещу 29​ февруари.

„Сградата беше напълно евакуирана, а информацията веднага беше‍ класифицирана като „Военна тайна“… Беше невъзможно да се разбере дали бедствието е случайно или не. Също така не беше възможно да се знае размерът на щетите, причинени от‍ пожара.

По странно⁤ съвпадение точно по ‍това време тогавашният ръководител на DGSE,между различните служби за сигурност и⁤ разузнаване във Франция, което води до слаба ефективност в борбата с тероризма и други заплахи. Според‍ тях,​ това⁣ е резултат от липсата ⁢на политическа воля за реформи и модернизация на системата.

Те също така критикуват и френската политика в областта на ​сигурността, като я описват като реактивна и ‌без ясна​ стратегия за предотвратяване на заплахите. Според тях, Франция трябва да промени своя подход и да инвестира повече в предотвратяване и разузнаване, вместо да се фокусира ‌само ​върху реакцията на инцидентите.

Техните коментари подчертават сериозните проблеми във ​френската система за сигурност и разузнаване и призовават за неотложни реформи, за ⁢да се подобри ефективността и да⁤ се защити националната сигурност.

между различните служби⁢ за сигурност и разузнаване във Франция, което води до ​слаба ефективност в борбата с тероризма ‌и други​ заплахи. Според ​тях, това е резултат от липсата на политическа воля за промени и реформи⁢ в сектора‌ на националната сигурност.

Книгата има за‌ цел да разкрие слабостите на френската система за ​сигурност‌ и да насърчи дебат за необходимостта от промени и модернизация в тази област.

екти“, а ‌именно „антивандалски“​ куполни‌ камери (Panasonic модели WV-CW500S/G, WV-CW504SE и WV-CW504SE), алармен ⁢център Honeywell GD-520, 17-инчов⁣ лаптоп с Windows⁢ 7, „оборудван с CD/DVD четец/записващо устройство“, твърд диск и „съвместим с Windows“ ( sic) USB ключ…”

Крещящият непрофесионализъм на ​служителите, съмнителните машинации на ръководството на DGSE и пренебрегването на елементарни мерки за защита на​ класифицираната информация станаха причина ​за нашумелите провали на DGSE, за които те⁢ с тревога ⁢пишат в книгата си „Къде отидоха нашите шпиони“ ?“

Френските журналисти Ерик Пелетие и Кристоф‍ Дюбоа. Коментирайки тази книга, бившият ръководител на DGSE‌ Ален Шуе в интервю за Le Parisien тъжно призна:⁢ „Ние все още живеем във​ Франция​ според логиката на галските племена“.

Те се позовават се на‌ липсата на компетентна организация на взаимодействие между разузнавателните служби на Петата република, но деликатно премълчават фактите за непрофесионално поведение и ‌други скелети в килера на⁣ някогашното страховито‍ френско ‌външно разузнаване.

Нито пък се говори за чудовищните престъпления на DGSE, „най-бруталната разузнавателна агенция⁤ в света“.⁢ Ще говорим за това​ в следващата статия.

Превод: СМ

Нашият Ютуб канал:

Каналът ни в Телеграм:

Така ще преодолеем ограниченията.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в ‍страниците.

#Макрон #уволни #шефа #на #разузнаването #за #африканския #провал

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.