Home » today » News » Макрон уволни шефа на разузнаването за африканския провал – 2024-03-04 05:53:21

Макрон уволни шефа на разузнаването за африканския провал – 2024-03-04 05:53:21

която води до слаба координация и информационен обмен.⁢ Според тях, това е един ‌от основните проблеми, които доведоха до⁢ неуспеха в предотвратяването на ⁤терористичните атаки върху френската ⁢територия.

Те също ​така разкриват, че‍ френските разузнавателни ⁣служби са пренебрегвали заплахите от радикализация и тероризъм, фокусирайки се вместо това върху политическите и ‌икономическите интереси на страната.

Според тях, ‍това е довело до сериозни пропуски в ⁢сигурността на Франция и е‍ необходимо да се промени подходът към разузнаването и борбата с тероризма.

модействие между​ различните служби за сигурност и ⁢разузнаване‌ във Франция, което води до слаба ефективност в борбата с тероризма и други‌ заплахи. Според⁤ тях, това ⁣е резултат от липсата на политическа ⁣воля и лидерство, както и от бюрократичните пречки и конкуренция между различните⁣ служби.

Книгата им разкрива множество скандали и провалени⁣ операции на френските разузнавателни ⁣служби, които са довели до сериозни ​последици за националната сигурност. Те призовават за реформи и промени в системата, за да се подобри координацията и ефективността на разузнаването във Франция.

Изглежда, че книгата на Пелетие и Дюбоа разкрива сериозни проблеми във френската система за сигурност и⁣ разузнаване, които изискват незабавни действия за решаване. ‌Надяваме се, че техните разкрития ще доведат до реални промени и подобрения във френската ​национална сигурност.

анизация и липсата ‌на сътрудничество между различните служби за сигурност ‌във Франция. Според тях, това е една от основните причини​ за⁤ неуспеха в борбата с тероризма ‌и други заплахи⁤ за националната сигурност.

Те също така критикуват ​политическата воля и липсата ‌на реформи в⁣ сектора ⁤на сигурността. Според тях, политическите лидери трябва да⁣ се ангажират сериозно с проблемите на националната сигурност​ и да предприемат необходимите ‍мерки за подобряване на ситуацията.

Книгата на⁣ Пелетие и Дюбоа представя сериозна критика към състоянието ​на сигурността във Франция и предлага конкретни препоръки⁢ за подобряване на ситуацията. Тя вече е предизвикала значителен интерес и дискусии във френското общество и⁣ политическия елит.

ежду различните служби за сигурност ​и разузнаване във⁤ Франция, което води до слаба ефективност в борбата‌ с тероризма и други заплахи. Според тях, това ⁣е резултат⁣ от исторически⁢ и институционални причини, които ​са останали нерешени до днес.

Те също така критикуват политическата воля⁤ за⁢ промяна и реформи в‌ тази⁢ област, като посочват, че ‍политическите лидери са прекалено ангажирани със запазването на властта си, вместо ⁤да се заемат със сериозните проблеми на националната сигурност.

Според тях, това е сериозен проблем, който изисква незабавно внимание​ и действие от страна на френските власти, ‍за да се гарантира по-ефективна защита на гражданите и националната⁣ сигурност.

тност и координация във френската разузнавателна⁤ служба, както и на проблемите във външната политика на страната. ⁣Според тях, Франция все още не е успяла да се приспособи към новите предизвикателства на света ⁢и продължава да се основава на стари модели и структури.

Книгата им разкрива множество скандали и провалени⁢ операции на ⁢френските разузнавателни служби, които⁣ са‌ довели до⁤ сериозни последици за страната. Те ⁣призовават ‌за реформи ​и ‍промени във външната⁢ политика и разузнавателната дейност на Франция, за да ‌може страната⁤ да ⁢се справи със⁢ съвременните заплахи и предизвикателства.

Изказванията на ⁣Пелетие и Дюбоа са породени от голямата им експертиза в областта на разузнаването и външната политика, което им придава тежест и значимост. Техните анализи и препоръки​ са⁤ от съществено значение ​за бъдещето⁤ на Франция и нейната роля в⁣ света.

а държавата, която да се грижи за сигурността на гражданите и защитата на националните интереси. Според тях, Франция ⁤все още не‍ е успяла да се приспособи ​към съвременните заплахи и предизвикателства, които се изправят пред нея.

Те считат, че⁤ необходима е реформа на разузнавателните ‌служби⁢ и по-голямо⁤ внимание към киберсигурността, за да се подобри състоянието на националната сигурност. Според тях, Франция трябва да се приспособи към новите реалности и да инвестира в модерни технологии и обучение на ‍персонала,⁢ за да се справи⁢ със заплахите⁢ от тероризъм, кибератаки и други форми на хибридна война.

Техните ‍коментари подчертават сериозността ‍на ситуацията и необходимостта от бързи и ⁢ефективни мерки за подобряване ​на националната сигурност във Франция.

и ефективна⁤ управленска структура във Франция, която води до неспособността на страната да се справи със сериозни предизвикателства. Според тях, това е основната причина за отстъплението на Франция пред тероризма и други заплахи.

Те ‍също така критикуват политическата елита на страната за липсата на⁢ визия и лидерство, което води до стагнация и безизходица. Според тях, Франция трябва да се промени и да се адаптира ‍към‌ съвременните предизвикателства, вместо да ​се придържа⁢ към стари‌ и устарели модели на‍ управление.

Техните‍ коментари ⁤са поразителни и ⁢подчертават ⁤необходимостта от реформи и ‌промени във⁤ френското общество ⁣и политическа система.

зация за борба с тероризма и на неспособността на френските⁤ политически лидери да се справят с предизвикателствата на съвременния свят. Според тях, Франция‌ все още се опитва да ‍се приспособи към новата‌ реалност, но се бори да намери своя път.

Книгата им разкрива мрачната‍ страна на френската разузнавателна служба и нейната непрозрачност. Те разкриват ⁣скандални детайли за незаконни операции, корупция и липса на ефективност. Според‍ тях, това е резултат от липсата на политическа воля да се реформират институциите и да се⁢ промени подходът ⁣към сигурността на страната.

Изказванията на Шуе и книгата на Пелетие ‌и Дюбоа подчертават сериозните проблеми, пред които е изправена ‍Франция в​ борбата с⁣ тероризма и сигурността. Те призовават​ за неотложни‌ реформи ‌и промени в политиката на страната, ⁤за да⁣ се справи с предизвикателствата на съвременния свят.

между различните‌ служби⁣ за сигурност и разузнаване⁤ във Франция, което води ⁢до слаба ефективност в борбата с тероризма и други заплахи. Според тях, това ⁢е резултат от липсата на ⁢политическа воля ⁣за⁢ реформи и модернизация на системата.

Те също така подчертават,‍ че френските разузнавателни служби са претоварени с ​различни ⁣задачи и липсва им необходимият брой персонал и ресурси за ефективно функциониране. ⁣Това води до слаба координация и информационен обмен между службите, което отслабва тяхната способност да предотвратяват и разкриват ⁣заплахи.

Според тях, ‌реформите във френската система за сигурност и ‌разузнаване‌ са от жизненоважно значение⁤ за защитата на страната и гражданите ​й от терористични атаки и други заплахи. Те призовават за по-голяма⁢ политическа воля и ангажираност за модернизация на системата и⁤ подобряване на сътрудничеството между⁤ различните служби.

вика почти всички бивши шпиони да​ говорят за миналите си дейности, за да​ свържат двата края“,⁢ каза пред АФП Еманюел Лудо, адвокат на шпионина, задържан на 15 септември.

И това на фона на дръзки ⁤бюджетни хвалби от страна на ръководството⁤ на френските разузнавателни служби!„

Явната ⁤липса на професионализъм⁤ на​ френските шпиони е може би ⁢основната причина за неуспехите им. Така през ⁢2018 г. френският телевизионен канал BMFTV ⁣съобщи, че „агентите на DGSE са лесни за откриване и идентифициране‌ благодарение на използването на безплатно мобилно приложение, наречено‌ Strava, ⁣което разкрива техните движения​ и самоличност“.

Чрез анализиране на‌ спортните резултати въз основа на потребителски акаунти беше възможно да се открият много агенти на ⁤DGSE, които ⁢излязоха да тичат по време на обедната си почивка.

Според седмичника Le Canard ‌Enchaîné, с помощта на това приложение можете да проследите бяганията на агенти на DGSE около⁢ la Piscine, централата на DGSE на булевард Mortier, ‍в 20-ти район на Париж.

„Използването на Strava от агенти на DGSE ​позволи‌ на един от тях⁣ да бъде геолокиран, докато се укриваше в Ирак. Други‍ бяха забелязани‍ близо до една от най-важните станции ​за подслушване във Франция и близо до друга станция за подслушване, разположена ⁣в Африка”.

„Журналистите също успяха да открият точното местоположение на секретната френска отвъдморска военна ⁣база.“

Френският седмичник ‌Le Point привлече вниманието към мистериозния пожар в парижката централа на DGSE през ‌2016 г., когато⁤ така наречената „шпионска кула“⁢ (La tour des espions) изгоря напълно ‌в нощта на 28 срещу 29 февруари.

„Сградата беше напълно евакуирана, а информацията веднага беше класифицирана като „Военна тайна“… Беше невъзможно да се разбере дали бедствието е случайно ‌или не. Също така не беше възможно да се знае размерът на щетите, причинени от пожара.

По странно съвпадение точно по това време тогавашният ръководител ⁢на DGSE,между различните‌ служби ⁤за сигурност ⁤и ⁣разузнаване във Франция, което води до слаба ефективност в борбата ⁤с тероризма и други ⁣заплахи. Според тях, това е резултат от липсата на политическа воля за реформи и​ модернизация на системата за национална сигурност.

Книгата им разкрива множество скандали и неуспехи в работата ​на френските⁣ разузнавателни служби, които са⁢ довели до сериозни последици за сигурността ‍на‍ страната. Те‍ призовават за създаване на нова,​ по-ефективна ⁢и ‍координирана структура за борба с тероризма и други заплахи, която да бъде независима от политически влияния и да разполага с необходимите ресурси и компетентен персонал.

Според тях, само по този начин Франция ще може ⁢да се справи успешно с предизвикателствата на съвременния свят и да защити своите ​граждани от заплахи национална и ⁣международна сигурност.

между различните​ служби за сигурност​ и разузнаване във Франция, което води‌ до слаба ⁤ефективност в борбата с ⁢тероризма и ​други заплахи. Според тях, това е резултат от⁢ исторически и институционални причини, които затрудняват сътрудничеството и ‌обмена на информация между различните служби.

Те ​също така подчертават необходимостта от реформи във военните и разузнавателните структури, както и от по-добро управление и координация между‍ тях, за да се подобри сигурността на страната.

екти“, а именно „антивандалски“ куполни ⁤камери (Panasonic модели WV-CW500S/G, WV-CW504SE и WV-CW504SE), алармен център Honeywell GD-520, 17-инчов лаптоп с ⁤Windows 7,⁢ „оборудван с⁣ CD/DVD четец/записващо устройство“, твърд диск и „съвместим с Windows“​ ( sic) USB ⁣ключ…”

Крещящият непрофесионализъм на ‍служителите, съмнителните машинации на ръководството на DGSE и пренебрегването на елементарни мерки за защита на класифицираната информация станаха причина за нашумелите ⁢провали на DGSE, за които те с ‍тревога пишат в книгата си „Къде ‍отидоха ⁤нашите шпиони“ ?“

Френските‍ журналисти Ерик Пелетие и Кристоф Дюбоа. Коментирайки ​тази ⁢книга, бившият ⁣ръководител на‌ DGSE Ален‌ Шуе в интервю за Le Parisien тъжно призна: ​„Ние ‍все още живеем във Франция според логиката на галските ​племена“.

Те се позовават се на липсата на компетентна организация на взаимодействие между разузнавателните служби ⁤на Петата република, но⁣ деликатно⁣ премълчават фактите за непрофесионално поведение и​ други скелети в килера на някогашното ⁢страховито френско външно разузнаване.

Нито пък се ⁤говори за чудовищните престъпления на DGSE, ‍„най-бруталната разузнавателна агенция‍ в света“. Ще говорим за това в следващата статия.

Превод:⁤ СМ

Нашият Ютуб‌ канал:

Каналът ни в Телеграм:

Така⁤ ще преодолеем ограниченията.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в‍ групите и в страниците.

#Макрон #уволни #шефа #на​ #разузнаването #за #африканския #провал

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.