Home » today » News » Макрон уволни шефа на разузнаването за африканския провал – 2024-03-04 00:46:26

Макрон уволни шефа на разузнаването за африканския провал – 2024-03-04 00:46:26

която води до слаба координация и‍ недостатъчно обмен на информация. Според тях, това е една от основните причини за неуспеха в борбата с тероризма⁤ и други заплахи ‍за националната сигурност.

Те също така разкриват, че френските⁢ разузнавателни‍ служби са претърпели⁤ сериозни провали в последните години, включително в случаите ​с терористичните атаки в Париж ‍през 2015 г. и в Ница през​ 2016⁢ г. ‍Според тях, тези ‌провали са резултат от липсата на сътрудничество и координация между различните служби.

Книгата на Пелетие и Дюбоа разкрива сериозни проблеми във френската‌ разузнавателна система и⁢ предизвиква сериозни размисли за необходимостта​ от ‌реформи и подобрения в тази област.

модействието‌ между различните служби за сигурност и ⁢разузнаване във Франция, както⁢ и на липсата на ясна стратегия за​ борба с ⁢тероризма. Според тях, това води до‍ неефективност‍ и ‍загуба на време в борбата срещу‌ заплахите за националната сигурност.

Те също така разкриват, че френските разузнавателни служби са били предупреждавани за потенциални атентати⁣ преди терористичните ‍атаки в ​Париж през ноември 2015 г., но не⁤ са предприели достатъчни⁢ мерки за предотвратяване на тяхното извършване.

Техният⁢ анализ разкрива сериозни пропуски във френската система за сигурност и разузнаване и‌ подчертава необходимостта от реформи ⁢и ⁤подобрения в тази‍ област.

анизация​ и липсата на воля за промяна във френската политика и общество. Според тях, Франция все⁤ още се държи като древно племе, което ‌не може да се адаптира ⁤към съвременния ⁣свят и да се промени. Те изразяват⁣ загриженост за бъдещето на страната и я‌ описват като изолирана​ и ​отстъпваща ‍пред глобалните предизвикателства.

Техните ⁤коментари са критични към френската власт и общество, но също така ⁤изразяват и надежда, че⁣ промяната все пак е‍ възможна, ако има воля ⁤и ангажираност от страна на политическите⁣ и общностни лидери.

ежду различните служби за сигурност и разузнаване във Франция,⁤ което води до ‍слаба ефективност в борбата с тероризма и ⁤други ‌заплахи. Според тях, това е резултат от исторически ‍и ⁣институционални причини, които са останали нерешени до днес.

Те също така разкриват, че френските разузнавателни служби са пренаситени ⁢с бюрокрация и политически манипулации, което затруднява тяхната‌ работа ‌и ‍води до неефективност. Според тях, реформите са необходими,⁣ но трудни ⁣за осъществяване поради силните институционални интереси и политически игри.

Тази книга разкрива сериозни проблеми във френската система за сигурност ⁤и разузнаване и предлага анализи и препоръки за подобрения.⁢ Нейното​ значение е от⁤ значение‍ не само за Франция, но​ и за цяла Европа,⁤ която се ⁢бори ⁢със същите заплахи и предизвикателства.

тност⁣ и координация във френската разузнавателна служба, както ⁢и на проблемите в‍ борбата с тероризма. Според тях, Франция все още не е ‍успяла да се приспособи към новите‌ заплахи⁢ и предизвикателства, които се появиха след терористичните атаки през последните години.

Техните коментари подчертават сериозните проблеми, пред които е изправена френската разузнавателна служба и цялата страна в⁣ борбата с тероризма и​ сигурността. Надяваме се, че тези проблеми ще‍ бъдат решени в близко⁢ бъдеще,‌ за да се защити‌ безопасността на гражданите и да се предотвратят бъдещи терористични заплахи.

а държавата, която ⁤да се​ грижи за сигурността ⁣на гражданите‍ и ‌защитата на⁣ националните интереси. Според тях, Франция все още не⁢ е успяла да се приспособи към съвременните заплахи и предизвикателства, които се изправят ⁣пред нея.

Те изразяват загриженост относно бъдещето на страната и я описват като уязвима ⁣и несигурна. Според тях, е необходимо да се предприемат сериозни реформи⁣ и да се укрепи ​сигурността и ⁤отбраната ⁣на Франция, ⁣за да може тя да се справи ‌с предизвикателствата на ⁣бъдещето.

и‌ ефективна ⁣управленска структура във Франция, която води до неспособността ‌на страната да се справи​ със сериозни предизвикателства. Според ‌тях, това е основната причина за отстъплението на Франция пред тероризма и други ‌заплахи.

Те също така разкриват, ​че ⁢френските специални служби ‍са изправени‍ пред ​сериозни проблеми, ​включително липса на ресурси и координация, които ги правят неефективни‌ в борбата с тероризма.

Книгата на Пелетие и Дюбоа представя дълбоко анализирана ‍картина на състоянието на френската държава ⁣и нейните специални служби, като разкрива сериозни пропуски и ⁤слабости,‍ които излагат страната на​ риск и заплахи.

зация за борба с тероризма и на ​неспособността на френските политически⁢ лидери да се справят с предизвикателствата ⁣на съвременния свят. Според⁤ тях, Франция все още се опитва​ да се приспособи към новата реалност и да намери своето място в глобалния ⁢контекст.

Книгата им разкрива мрачната страна на френската разузнавателна служба и нейната роля в⁤ глобалната политика. Те разкриват скандални детайли за операции,‍ извършвани ⁢от DGSE, както и за връзките й с политическата елита на страната.

След публикуването на книгата, тя получи ⁢голямо‍ внимание от медиите и обществото, като ⁤породи сериозни ​дебати за⁢ ролята на ⁢разузнавателните служби в съвременния свят ⁢и за ⁣необходимостта от прозрачност ⁣и ‌отговорност в тяхната дейност.

между ‌различните служби за сигурност и ‌разузнаване във Франция, което води до слаба защита на страната от​ потенциални заплахи. Според тях,⁣ това е резултат от липсата ​на политическа воля да се реформират институциите и да се подобри координацията между тях.

Те също така разкриват, ⁣че френските разузнавателни служби са пренебрегвали​ заплахите от ислямистки тероризъм през последните години, което е довело до сериозни сигурностни инциденти като ‌нападенията в Париж през 2015 година.

Според тях, Франция трябва да ‍преразгледа своята сигурностна политика и да инвестира повече ⁤в разузнаване и борба с тероризма, за ⁢да ⁤защити своите граждани и територия.

вика почти всички ‌бивши шпиони да говорят ⁢за миналите⁣ си дейности, за да свържат двата края“, каза пред АФП Еманюел Лудо, адвокат на шпионина, задържан на 15 ⁣септември.

И това ‍на фона ‍на дръзки бюджетни хвалби от ⁤страна на ръководството на френските ​разузнавателни служби!„

Явната липса на професионализъм на френските ​шпиони е⁣ може би основната ‌причина за неуспехите им. Така през 2018 г. френският телевизионен канал BMFTV съобщи, че‍ „агентите на DGSE са лесни за откриване и идентифициране благодарение на използването на безплатно мобилно приложение,⁤ наречено Strava, което разкрива техните движения и самоличност“.

Чрез анализиране на спортните резултати въз основа на⁣ потребителски акаунти беше възможно да⁢ се открият много⁢ агенти на DGSE, които излязоха да тичат по време ⁣на ⁢обедната⁣ си почивка.

Според седмичника Le Canard Enchaîné, с помощта на това приложение можете да проследите бяганията на агенти на DGSE‍ около la Piscine, централата ⁢на DGSE на булевард Mortier, в‍ 20-ти район на Париж.

„Използването на Strava от агенти на DGSE позволи ‍на един от тях да бъде геолокиран, докато се укриваше в Ирак. Други ⁤бяха забелязани близо до една от най-важните станции за подслушване във Франция и близо до⁤ друга станция за подслушване, разположена в Африка”.

„Журналистите също успяха да открият точното местоположение на ⁣секретната френска отвъдморска ⁤военна⁣ база.“

Френският седмичник ⁣Le⁤ Point привлече вниманието към мистериозния пожар в парижката централа на DGSE през 2016 ⁤г., когато така наречената „шпионска‌ кула“ (La tour des espions)‍ изгоря напълно в нощта на 28 срещу 29 февруари.

„Сградата беше напълно евакуирана, а информацията ‍веднага ‍беше класифицирана като „Военна тайна“… Беше ‌невъзможно ​да се разбере дали бедствието е случайно или не. Също така не беше⁤ възможно да ⁢се знае‌ размерът на щетите, причинени от пожара.

По странно съвпадение точно​ по ⁢това време тогавашният ръководител на ⁣DGSE,между различните⁤ служби за‍ сигурност и разузнаване във Франция,‌ което води до слаба ефективност в борбата с тероризма⁢ и други‌ заплахи. Според ⁤тях, това е резултат от липсата на политическа воля за промени и реформи в⁤ сектора на националната сигурност.

Книгата ⁤им⁢ разкрива множество скандали и неуспехи на френските разузнавателни служби, които са довели ⁣до сериозни последици за сигурността на ⁣страната. Те призовават за неотложни мерки за подобряване на координацията и ефективността на‍ разузнавателните служби във Франция.

между различните служби за сигурност и разузнаване във Франция, което⁣ води до​ слаба ефективност в борбата с тероризма и други заплахи. Според тях, ⁣това ​е резултат​ от липсата на политическа воля да се променят структурите и ⁢процедурите, ⁤както и от конкуренцията и ревността между‌ различните служби.

Те също така ‌критикуват и​ френската ​политическа система, която според​ тях е прекалено⁢ централизирана и бюрократична, което затруднява ефективното функциониране ⁢на ⁤разузнавателните служби. Според​ тях, реформите‍ са необходими за подобряване на сигурността и борбата с тероризма във⁣ Франция.

екти“, ‌а именно „антивандалски“ куполни камери (Panasonic ⁤модели WV-CW500S/G,‌ WV-CW504SE​ и WV-CW504SE), алармен център Honeywell GD-520, ‌17-инчов лаптоп с Windows 7, „оборудван с CD/DVD четец/записващо устройство“, твърд диск и „съвместим с Windows“ ( sic) USB ключ…”

Крещящият непрофесионализъм на ‍служителите, съмнителните машинации на ръководството на‍ DGSE и пренебрегването на елементарни⁢ мерки за защита на класифицираната информация станаха причина за нашумелите провали ⁤на⁢ DGSE, ​за​ които те с тревога пишат⁢ в книгата си‌ „Къде отидоха нашите шпиони“ ?“

Френските журналисти Ерик Пелетие и Кристоф Дюбоа. Коментирайки тази книга, бившият ръководител ⁢на ⁢DGSE Ален‍ Шуе в интервю за Le Parisien тъжно призна: „Ние ‍все още живеем във Франция според логиката на галските племена“.

Те ​се‍ позовават се на‌ липсата на компетентна организация на взаимодействие между⁣ разузнавателните служби на Петата република, ⁤но деликатно премълчават фактите за непрофесионално поведение и други скелети в килера на някогашното страховито френско външно разузнаване.

Нито пък се говори за ⁣чудовищните престъпления на DGSE, „най-бруталната разузнавателна агенция в света“. Ще ⁤говорим за‌ това в следващата статия.

Превод: СМ

Нашият Ютуб канал:

Каналът ни в​ Телеграм:

Така‍ ще преодолеем ограниченията.

Споделяйте в‍ профилите⁢ си, с приятели, в групите и‌ в страниците.

#Макрон #уволни #шефа #на #разузнаването #за #африканския #провал

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.