Home » today » News » Макрон уволни шефа на разузнаването за африканския провал – 2024-03-05 07:07:18

Макрон уволни шефа на разузнаването за африканския провал – 2024-03-05 07:07:18

която води до слаба координация и недостатъчно обмен на информация. Според тях, това е‍ една от основните​ причини за неуспеха⁢ в борбата с тероризма и ⁤други⁤ заплахи за националната сигурност.

Те също така критикуват липсата на прозрачност и отчетност на разузнавателните служби, което води до недоверие и недостатъчна подкрепа ​от страна на обществото. Според тях, това е⁢ нещо, което трябва да⁢ се промени, ако‌ Франция⁢ иска да подобри своята ‍национална сигурност.

Техните коментари‌ подчертават сериозните проблеми във френската⁤ разузнавателна система и налагат неотложни реформи, за да се подобри ефективността и доверието в нея.

модействието между различните служби за сигурност и разузнаване във Франция, както ⁣и на липсата на ясна стратегия за борба с тероризма. Според тях, това води до неефективност и ‍загуба ⁤на⁢ време в борбата срещу заплахите за националната сигурност.

Книгата им разкрива множество скандали и провалени операции на френските разузнавателни служби, които са довели⁢ до ​сериозни последици⁣ за страната. ⁤Те призовават за промяна в ⁤подхода ⁣към сигурността и разузнаването във Франция, както и за по-голяма координация и сътрудничество между различните служби.

Според тях, е необходимо ​да се преосмисли цялата система за сигурност на страната ​и ‍да се⁣ въведат реформи, които да я направят по-ефективна и отзивчива на съвременните заплахи.⁢ В противен случай, ⁣Франция рискува да продължи да бъде уязвима пред терористичните заплахи и други форми на насилие.

анизация и липсата на воля за промяна във френската политика и общество. Според тях, Франция все⁣ още се държи като древно племе, което не може да се адаптира към съвременния свят и да се промени. Те изразяват съжаление за това и призовават за промяна и‌ модернизация на страната.

ежду различните служби за сигурност и разузнаване във Франция, което води до слаба ефективност в борбата с тероризма ⁣и други⁣ заплахи. Според тях, това е резултат от исторически и институционални причини, които са останали нерешени​ до днес.

Те също така разкриват, че френските разузнавателни служби са претоварени с различни задачи, което води до липса на специализация⁤ и фокус в тяхната работа. Това води до ‍слаба координация и⁢ сътрудничество между тях, ‍което отново намалява ⁢тяхната ефективност.

Според тях, реформите във френските ⁤разузнавателни служби ⁣са необходими, за да се ‍подобри тяхната работа и да се ​увеличи сигурността на страната. Те призовават за по-голяма координация,‍ специализация и сътрудничество между различните служби, както и за по-голяма прозрачност​ и отчетност пред обществото.

тност ‍и ефективност във френската администрация, както и на отсъствието на ясна стратегия ‍за борба с⁤ тероризма. Според тях, Франция все още се бори с проблемите, които са характерни за древните галски племена, като липса на организация и​ ефективност в действията си.

Техните коментари подчертават необходимостта от промяна и модернизация във⁢ френската система, за да се‍ справи по-ефективно с предизвикателствата на съвременния свят.

а държавата, която да се грижи ​за сигурността на гражданите си. Според тях, Франция все още ⁢не е успяла да се превърне в модерна държава, която да се справя с предизвикателствата на съвременния свят.

Те изразяват загриженост относно растящата заплаха от⁢ тероризъм ‍и организираната престъпност в страната и‍ призовават за по-ефективни мерки за борба ‍с‍ тези явления. Според тях, Франция трябва‌ да промени своя‌ подход ​към сигурността и да инвестира повече⁤ в обучение и оборудване на силите за сигурност, както и в сътрудничество с други държави.

Техните коментари подчертават сериозните предизвикателства, пред които е изправена Франция в областта на сигурността, и призовават за бързи и решителни действия ⁣за защита на гражданите и укрепване на националната сигурност.

и ефективна управленска структура във Франция, която води до бюрокрация‌ и неспособност да се справи с предизвикателствата на съвременния свят.⁤ Те също​ така разкриват проблемите във външната политика⁢ на страната и нейната роля в международната общност. Книгата има за цел да провокира размисъл и дебати за бъдещето на Франция и нейното място в света.

зация за борба с тероризма и на неспособността на френските политически лидери да се справят с предизвикателствата на съвременния‌ свят.⁤ Според тях, ‍Франция все още се опитва да ‍се приспособи към новата реалност и да‍ намери ⁣своето място ‌в глобалния ​контекст.

Книгата им ‌разкрива мрачната страна на френската разузнавателна служба и нейната роля в глобалната политика.‌ Те разкриват скандални детайли за незаконни ‍операции, корупция и⁤ липса на ефективност⁢ в ​борбата с тероризма. Според тях, това е резултат от липсата на прозрачност и отговорност във властта,⁤ както и от липсата на стратегическо водене на разузнавателните служби.

Изследването им разкрива истинската същност‍ на френската разузнавателна служба ⁢и предизвикателствата, пред които тя се изправя в съвременния свят. Те призовават за реформи и промени в системата, за да се гарантира⁣ по-ефективна ⁣и отговорна борба с тероризма и‌ други заплахи.

между различните служби за сигурност и разузнаване във Франция, което води до слаба ефективност в борбата с‌ тероризма и други заплахи. Според тях, това е резултат от ⁤липсата на политическа воля за промени и реформи в сектора на националната сигурност.

Книгата има за ‌цел⁢ да разкрие слабостите ⁢на френската система за сигурност и да насърчи дебат за необходимите промени, които трябва да бъдат направени. В нея се⁤ разглеждат ⁣и конкретни случаи,⁣ които илюстрират проблемите в системата ⁤и как те са довели до неуспехи в предотвратяването на терористични атаки и други заплахи.

След излизането⁣ си, книгата предизвика голям обществен интерес и допринесе за повишената осведоменост относно важността на реформите в сектора на националната сигурност във Франция.

вика почти всички бивши шпиони да говорят за миналите си дейности, за да свържат двата‍ края“, каза пред АФП ‌Еманюел Лудо, адвокат на шпионина, задържан на 15 септември.

И⁤ това на фона на дръзки ⁤бюджетни хвалби от страна на ръководството на френските разузнавателни служби!„

Явната липса на професионализъм на френските шпиони е може би основната причина за неуспехите им. Така през 2018 г. френският телевизионен канал BMFTV съобщи, че „агентите ⁣на DGSE са лесни ‍за откриване и идентифициране благодарение ‌на ⁢използването на‍ безплатно мобилно приложение, ‍наречено Strava, ⁢което разкрива техните ⁣движения ‌и ‍самоличност“.

Чрез анализиране ⁣на спортните резултати въз‌ основа на потребителски акаунти беше възможно да се открият много агенти на DGSE, които излязоха да тичат по време на‍ обедната си почивка.

Според седмичника Le Canard Enchaîné, с помощта на това приложение можете да проследите бяганията на агенти на DGSE около la Piscine, централата на DGSE на булевард Mortier, в 20-ти район на Париж.

„Използването на Strava от агенти на DGSE позволи ​на един от тях да бъде​ геолокиран, докато⁣ се укриваше в Ирак. Други бяха ⁤забелязани близо ⁢до една от най-важните станции за подслушване във Франция ​и близо до друга станция за подслушване, разположена в Африка”.

„Журналистите също успяха да открият‌ точното ⁢местоположение на секретната френска отвъдморска военна база.“

Френският седмичник Le Point привлече ⁤вниманието към мистериозния пожар в парижката централа на DGSE през‌ 2016 г., когато така наречената „шпионска кула“ (La tour‍ des espions) изгоря напълно в нощта на 28 срещу 29 февруари.

„Сградата⁢ беше напълно евакуирана,⁣ а информацията веднага беше класифицирана като „Военна тайна“… Беше невъзможно⁢ да‌ се разбере дали бедствието е‍ случайно или не. Също така не беше възможно да се знае размерът на щетите,⁣ причинени от пожара.

По странно съвпадение точно по това време тогавашният ръководител на DGSE,между различните служби ⁣за сигурност и разузнаване във Франция, което води до ⁢слаба ефективност ‍в борбата⁤ с тероризма и други заплахи. Според тях, това е резултат от липсата на ⁤политическа воля за ​промени и реформи в сектора ​на националната сигурност.

Книгата има за цел да разкрие слабостите на френската система за сигурност и да​ насърчи дебат за необходимостта от‍ промени и модернизация ⁣в тази област.

между различните служби за сигурност и разузнаване във Франция, което води до слаба ефективност в борбата с тероризма ⁢и други заплахи. Според тях, това е резултат от липсата на политическа воля да се промени системата и да се подобри координацията между различните служби.

Те също така разкриват, че френските разузнавателни служби са пренебрегвали заплахите от радикализация и тероризъм, което е довело до сериозни⁢ последици като нападенията⁣ в Париж през 2015 година. Според тях, е ⁣необходимо да се преразгледа цялата система за сигурност и разузнаване⁢ във Франция, за да се подобри нейната ефективност и да се⁣ предотвратят бъдещи‍ заплахи.

екти“, а именно „антивандалски“ куполни⁤ камери (Panasonic модели WV-CW500S/G,⁤ WV-CW504SE и WV-CW504SE), алармен център Honeywell GD-520, 17-инчов‍ лаптоп с Windows 7, „оборудван с CD/DVD четец/записващо устройство“, твърд диск и ‍„съвместим ‌с Windows“ ( sic) USB ключ…”

Крещящият непрофесионализъм на служителите, съмнителните машинации на⁤ ръководството на DGSE⁤ и пренебрегването на елементарни мерки за защита на ⁣класифицираната информация станаха причина за нашумелите провали на DGSE, за които те с тревога пишат в книгата си „Къде отидоха нашите шпиони“ ?“

Френските журналисти Ерик Пелетие и⁤ Кристоф Дюбоа. Коментирайки тази ‌книга, бившият ръководител на DGSE Ален Шуе в интервю за⁢ Le Parisien тъжно призна: „Ние все още живеем във Франция според логиката на галските племена“.

Те се позовават се на липсата ⁣на компетентна организация на взаимодействие между разузнавателните служби⁣ на Петата република, но деликатно премълчават фактите за непрофесионално поведение и други скелети в килера на някогашното страховито френско външно разузнаване.

Нито пък ⁢се говори за чудовищните престъпления на DGSE, „най-бруталната разузнавателна‍ агенция в света“. Ще говорим за това​ в следващата статия.

Превод: СМ

Нашият Ютуб канал:

Каналът ни в Телеграм:

Така ще преодолеем ограниченията.

Споделяйте в профилите⁣ си, с приятели, в групите и в‌ страниците.

#Макрон #уволни #шефа #на #разузнаването #за #африканския ‌#провал

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.