Home » today » News » Макрон уволни шефа на разузнаването за африканския провал – 2024-03-05 00:55:35

Макрон уволни шефа на разузнаването за африканския провал – 2024-03-05 00:55:35

която води ⁣до ‌слаба координация и недостатъчно⁣ обмен на информация. Според‌ тях, това е една от ‌основните ⁤причини за неуспеха в борбата⁤ с тероризма и други заплахи ‍за ‍националната⁤ сигурност.

Те също така разкриват, че разузнавателните служби⁤ са прекалено заети с политически игри и взаимни обвинения, вместо да се ⁢фокусират⁢ върху реалните заплахи за страната.‌ Това води до разпокъсаност и⁢ липса на ефективност в ​тяхната работа.

Според‌ тях, ⁣реформата на разузнавателните служби⁣ е от съществено значение ‌за⁢ националната сигурност на Франция и трябва да бъде приоритет‍ за ⁢властите.

модействие ⁤между различните служби за сигурност и разузнаване ‍във Франция, както и на липсата на ясна стратегия за борба ⁢с тероризма. Според тях, това води до неефективност и дублиране на усилия‌ в‌ борбата ‍срещу заплахите за националната сигурност.

Книгата им разкрива множество скандали и ‍провалени​ операции на френските разузнавателни служби, които са довели до сериозни последици за⁤ сигурността на страната. Те ⁤призовават за ‌неотложна реформа и модернизация на френските⁣ разузнавателни служби,⁣ за да се подобри ‍тяхната ефективност и способност да се ⁣справят със заплахите ‍в съвременния свят.

Източник:
Le Parisien

анизация и липсата на воля за промяна ‌във ‍френската политика и общество. Според ‍тях, Франция все още се държи като ⁣древно ​племе, което не може⁤ да⁢ се адаптира към съвременния свят. ⁤Те изразяват загриженост за бъдещето на страната и я описват като изолирана и отстъпваща ⁢пред глобалните предизвикателства.

Книгата има за цел да провокира общественото мнение и да ⁢насърчи дебатите за необходимостта от промяна и модернизация във френското ​общество. ​Тя разкрива проблемите и слабостите на страната, ‍но също така предлага идеи за реформи и​ подобрения.⁣ Въпреки критиките, ‍авторите се надяват, че книгата им ще допринесе за промяна и развитие във Франция.

ежду ‌различните ⁤служби ‌за сигурност и разузнаване във Франция, което​ води ‌до слаба ‌ефективност​ в борбата с ‍тероризма и други заплахи. Според тях, ⁤това е резултат от исторически и институционални причини, които са‍ останали нерешени до днес.

Книгата има за цел⁣ да ⁣разкрие ‍тези проблеми ‌и да предложи решения за ‌подобряване​ на ситуацията. Тя разкрива ⁤историята⁣ на ⁢френските служби за сигурност и разузнаване, както и техните слабости ‍и⁢ неуспехи в последните години.

Според Пелетие и ‍Дюбоа, реформите са необходими‌ за подобряване ​на сътрудничеството между различните служби и за повишаване на тяхната ефективност в борбата с тероризма ⁤и други ⁣заплахи. ‍Те се надяват, че техната книга ще допринесе за по-широкото ​обсъждане на този проблем⁢ и за намирането на конкретни ⁢решения.

тност и ефективност във френската администрация и политическата система, която води до безредица‌ и неспособност да се справи с предизвикателствата на съвременния свят. Те изразяват загриженост за‍ бъдещето на Франция и я описват като⁤ държава, ⁤която се бори да се адаптира към новите реалности и предизвикателства. Книгата им представя анализ на ​проблемите и предлага‍ идеи за промяна⁣ и реформа, за да се подобри състоянието на⁤ страната. В ‍интервюто Шуе също изразява съжаление⁤ за състоянието на Франция и призовава за необходимостта​ от промяна и модернизация. Всички те се надяват, че⁢ книгата им ⁣ще допринесе за отваряне на дебат и за постигане на промени във френското общество.

а държавата, която да се грижи за сигурността⁣ на⁣ гражданите⁤ си. ‌Според тях, Франция все още ⁢не е успяла‌ да се‌ превърне в модерна държава, която да⁢ се справя с предизвикателствата на съвременния свят.

Те изразяват загриженост относно‍ борбата⁢ с ⁣тероризма и организираната престъпност в страната, като подчертават‌ необходимостта ‌от реформи и подобрение ⁤на​ сътрудничеството между различните служби за ‌сигурност.

Според ​тях, Франция​ трябва да се промени ​и да се адаптира към новите заплахи, за да ‍защити своите​ граждани⁢ и да​ гарантира ‌тяхната безопасност.

и ефективна управленска структура във Франция, която води⁤ до бюрокрация и неспособност‍ да се справи с⁣ предизвикателствата на съвременния свят. Те също така разкриват проблемите в образователната система⁣ и нейната неспособност​ да подготви младите хора за бъдещите⁤ предизвикателства. В крайна сметка, ‍те​ изразяват загриженост за бъдещето на Франция и призовават за ⁤промени в управлението⁢ на ⁢страната.

зация за борба с ⁤тероризма и на⁤ неспособността на френските политически лидери да се справят с предизвикателствата на съвременния свят. Според тях, Франция ⁢трябва ‍да промени своя подход към сигурността ⁣и да се адаптира към новите заплахи, вместо⁤ да се придържа към стари модели и​ традиции.

Книгата ​им представя анализ на състоянието на френската сигурностна политика и правителството, като ‍разкрива слабостите и ⁢неефективността им​ в борбата с тероризма и⁣ други заплахи. Те призовават⁣ за реформи и промени в ​подхода към⁢ сигурността,⁤ за да се защити Франция⁤ и нейните граждани по-ефективно.

между различните служби за сигурност и разузнаване във Франция, което води до слаба защита на страната от⁤ потенциални заплахи. Според тях, това е резултат от⁤ липсата⁤ на ‍политическа ‌воля за‌ промени и реформи в сектора на националната сигурност.

Те също така⁤ разкриват, че⁣ френските разузнавателни служби са пренебрегвани ​и недофинансирани, което⁤ води до недостиг на необходимите ресурси за‌ ефективно функциониране. Това създава сериозни пропуски в ‌наблюдението ‌и предотвратяването на потенциални заплахи за националната сигурност.

Според тях, реформите във френските разузнавателни служби са от жизненоважно значение за подобряване ​на‍ сигурността на страната и защитата на гражданите от потенциални​ заплахи. Те призовават за по-голяма⁣ координация и сътрудничество между различните служби,‌ както и за увеличаване на финансирането и ресурсите за тяхната работа.

вика почти всички бивши шпиони да говорят за миналите ⁣си дейности,⁢ за⁢ да свържат ⁤двата края“, ⁤каза пред ‍АФП Еманюел‍ Лудо, адвокат на шпионина, задържан на 15 септември.

И ​това ‌на фона на дръзки бюджетни хвалби от страна на ръководството на френските разузнавателни служби!„

Явната липса ‌на професионализъм ‌на ‌френските шпиони е⁣ може би основната причина за неуспехите‌ им. Така през 2018 г. френският телевизионен канал BMFTV съобщи, че „агентите на DGSE ⁢са лесни за⁤ откриване и идентифициране ⁣благодарение на използването на безплатно мобилно приложение, наречено Strava, което разкрива техните движения и⁤ самоличност“.

Чрез анализиране на⁢ спортните‌ резултати въз основа на потребителски акаунти беше ⁤възможно‌ да се открият много ⁣агенти на DGSE, които излязоха ⁤да тичат по време на обедната си почивка.

Според седмичника Le Canard Enchaîné, с помощта на това ⁣приложение можете да проследите бяганията на агенти на DGSE около la Piscine, централата на DGSE ⁣на⁢ булевард Mortier, в 20-ти район на Париж.

„Използването ​на Strava от агенти на ⁢DGSE​ позволи на един от тях‌ да бъде геолокиран, докато се укриваше в Ирак. Други⁢ бяха забелязани⁢ близо‍ до една⁤ от най-важните станции ⁤за подслушване‍ във Франция‍ и близо ⁣до друга​ станция за подслушване, разположена в​ Африка”.

„Журналистите‍ също успяха да открият точното ⁤местоположение на⁣ секретната френска отвъдморска военна база.“

Френският⁤ седмичник Le Point ⁣привлече вниманието​ към мистериозния пожар в парижката централа⁤ на DGSE през 2016⁢ г., когато така наречената „шпионска кула“ (La tour ⁣des‌ espions) изгоря⁣ напълно в нощта на ⁢28 ⁢срещу 29 февруари.

„Сградата беше напълно евакуирана, а информацията веднага ‌беше класифицирана като „Военна тайна“… Беше ​невъзможно ⁣да се разбере дали бедствието е случайно ‍или ⁤не. Също така не⁤ беше възможно да се знае размерът на щетите, причинени от пожара.

По странно съвпадение точно по това време тогавашният ръководител на DGSE,между ⁢различните ‌служби ⁢за сигурност ​и разузнаване във Франция, което води⁣ до слаба ⁤ефективност в борбата ⁤с⁣ тероризма и други ​заплахи. ‌Според тях, това е ⁣резултат от липсата‌ на политическа воля ‌за промени⁤ и реформи ⁢в сектора ​на националната сигурност.

Книгата има за⁢ цел да разкрие⁢ слабостите‌ на френската система за сигурност⁤ и⁢ да насърчи ​дебат за ⁢необходимостта ‍от⁤ промени‌ и модернизация в тази област.

между⁤ различните служби за сигурност и разузнаване ‍във Франция,⁢ което води до слаба ефективност в ⁣борбата с тероризма и други ⁤заплахи. Според ⁢тях, ⁣това е ⁤резултат от липсата на ⁤политическа воля за промени и реформи в сектора на националната сигурност.

Книгата им разкрива⁢ множество скандали и неуспехи в работата на френските разузнавателни служби, ⁣които са довели до сериозни последици за сигурността на⁤ страната. Те‍ призовават за неотложни мерки за ​подобряване на‌ координацията и сътрудничеството ⁢между различните‌ служби, както и⁣ за по-голяма откритост и отчетност пред обществото.

Изказванията на Пелетие ‍и Дюбоа предизвикаха значителен обществен интерес и​ дебат ‍във Франция относно реформите в сектора на националната сигурност и необходимостта⁤ от по-ефективна борба⁤ с тероризма и други заплахи.

екти“,‍ а именно „антивандалски“ куполни‍ камери (Panasonic‌ модели WV-CW500S/G, WV-CW504SE ⁣и WV-CW504SE), алармен ⁢център Honeywell GD-520, ⁢17-инчов⁣ лаптоп с ⁣Windows 7, ⁣„оборудван с ⁢CD/DVD четец/записващо устройство“, твърд ⁣диск и „съвместим с⁢ Windows“ ( sic) USB ключ…”

Крещящият непрофесионализъм на служителите, съмнителните машинации на ръководството на DGSE и пренебрегването ⁤на елементарни⁣ мерки за​ защита на класифицираната информация станаха причина за нашумелите провали на DGSE, за които те с тревога пишат в книгата си „Къде отидоха нашите шпиони“ ?“

Френските журналисти Ерик​ Пелетие ​и Кристоф Дюбоа. Коментирайки тази‍ книга, бившият ръководител на DGSE ⁤Ален Шуе в интервю за Le Parisien тъжно призна: „Ние ​все още живеем във Франция ‌според логиката на‌ галските племена“.

Те се ⁣позовават се на липсата на компетентна ​организация⁣ на взаимодействие‍ между разузнавателните⁣ служби на Петата република, но деликатно⁢ премълчават фактите за непрофесионално поведение и други скелети в килера на някогашното⁣ страховито френско външно разузнаване.

Нито пък се говори за‌ чудовищните престъпления на DGSE, „най-бруталната ⁤разузнавателна агенция в света“. Ще говорим за това‌ в следващата статия.

Превод: СМ

Нашият Ютуб канал:

Каналът ни в Телеграм:

Така ще преодолеем ограниченията.

Споделяйте в профилите си, с приятели, ‍в групите и в страниците.

#Макрон #уволни #шефа #на ⁣#разузнаването #за​ #африканския ​#провал

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.