Home » today » News » Макрон уволни шефа на разузнаването за африканския провал – 2024-03-04 20:28:26

Макрон уволни шефа на разузнаването за африканския провал – 2024-03-04 20:28:26

която‍ води до слаба координация и информационен обмен. Според тях,‌ това е една от основните причини за неуспеха в борбата с⁢ тероризма и други заплахи ⁤за националната сигурност.

Те също така разкриват, ​че разузнавателните служби⁤ са претоварени с бюрокрация и административни процедури, което затруднява тяхната работа ‍и води до загуба на ценно време‌ и ⁤ресурси.

Според тях, реформата ⁣на разузнавателните служби ​е от съществено значение за подобряване на националната сигурност и ‍е необходимо ⁣да ‌се преосмисли начина, по който те функционират и си сътрудничат ‍помежду си.

Техните коментари‍ подчертават сериозните проблеми ⁢във ⁣френската разузнавателна⁣ общност и настоят за неотложни мерки за подобряване на ситуацията.

модействието между‌ различните служби за сигурност и ‌разузнаване, както и на липсата на ясна стратегия за борба с тероризма. Според ‌тях, това води до неефективно използване на ресурсите и липса на координация в действията срещу заплахите.

Книгата им ‍разкрива множество примери за неуспешни операции⁤ и липса на сътрудничество между различните служби, което ​довело до сериозни последици за ‌сигурността на страната. Те призовават за промяна⁢ в подхода към сигурността и разузнаването, както и за по-голяма‌ координация и сътрудничество между ⁤различните служби.

Според тях, Франция трябва да се приспособи към съвременните ​заплахи и да развие ⁤по-ефективна⁣ стратегия за⁤ борба с тероризма, като се⁢ обърне внимание на координацията и ⁢сътрудничеството между различните служби за сигурност.

анизация и липсата на воля за промяна във френската политика и общество. Според тях, Франция все още се държи като древно племе, което не може да се адаптира ⁢към съвременния свят и да се промени. Те изразяват загриженост⁤ за бъдещето на страната ​и‌ я описват ​като изоставена от времето и безнадеждна.

Техните коментари са критични ⁤към френската власт и общество,​ но също така изразяват и⁤ надежда за промяна и развитие. Те призовават за по-голяма отвореност и готовност за промяна, за да се преодолеят проблемите, които властват във Франция.

ежду⁣ различните служби за сигурност и разузнаване във Франция, което води до слаба ефективност в борбата с тероризма и‍ други заплахи. Според тях,‍ това е ⁣резултат от липсата на политическа воля да се промени системата и да се създаде по-ефективна и‍ координирана структура‌ за борба със заплахите.

Книгата има за цел да разкрие‍ тези проблеми и да насърчи дебата за необходимостта от реформи във френската система за сигурност и разузнаване. Тя представя анализ на съществуващата ‍ситуация и предлага препоръки за подобрения, които биха​ могли‍ да увеличат ефективността на борбата с ‍тероризма и други заплахи.

Според авторите, реформите са необходими, за‌ да се⁢ гарантира‌ по-добра защита на⁣ гражданите ⁤и ​по-ефективно противодействие ⁢на ⁤заплахите, ⁤които се изправят пред Франция⁣ и целия свят.

тност и ефективност във френската администрация, както и ⁢на отсъствието на ясна стратегия за борба с ⁣тероризма.⁣ Според ⁢тях, Франция‍ трябва да се промени и да ‌се адаптира ​към новите заплахи и предизвикателства, вместо да се придържа към стари и неефективни методи.

Книгата има за цел да провокира общественото мнение и политическите ръководители във Франция, за да се промени подходът към борбата с тероризма и да‌ се подобри сигурността на страната. ​Въпреки⁤ критиките, те се надяват, че книгата им ⁣ще допринесе за по-добро разбиране на проблемите и за намиране на решения за тях.

а държавата, която да се грижи за сигурността на ⁤гражданите си. Според тях, Франция все още⁤ функционира‍ по⁢ принципа на племенните войни, където властта е разпределена​ между различни кланове и няма ефективен ‍механизъм за справяне със заплахите.

Те изразяват ⁢загриженост относно бъдещето на страната ⁤и призовават за реформи в‌ сферата на националната сигурност, за да се гарантира по-добра защита на гражданите и по-ефективно противодействие на терористичните заплахи.

Книгата им е поредица от‌ разследвания и анализи, които разкриват слабостите на съществуващата система ⁣за‍ сигурност във Франция и предлагат конкретни препоръки за подобрения.

и ефективна управленска структура във Франция, която води до бюрокрация и неспособност да се справи‌ с предизвикателствата на⁢ съвременния свят.‍ Според тях, ‌това е ⁢основната причина⁤ за отстъплението ​на ⁢Франция на​ световната сцена⁢ и за нейната постепенна загуба на влияние.

Книгата има за‍ цел да провокира общественото мнение и политическите ръководители във⁤ Франция да разгледат сериозно проблемите, които страната среща, и да предприемат необходимите реформи за ​подобряване на ситуацията. Въпреки⁤ че критиките са многобройни, те се ​надяват, че книгата им ще допринесе за промяна ‌в политическата и ⁢административната култура във Франция.

зация за борба с тероризма и на неспособността на френските ​политически лидери да‌ се справят с предизвикателствата на съвременния свят.⁣ Според тях, Франция все още се опитва да се приспособи към новата реалност и да намери своето място в глобалния ⁢контекст.

Книгата⁢ им разкрива мрачната страна на френската разузнавателна‍ служба и ⁤нейната неспособност да предотврати сериозни терористични атаки. Те разкриват ⁤също така и⁣ влиянието на политическите игри и корупцията върху работата ​на разузнавателните служби.

Според‍ тях, Франция трябва да преразгледа‌ своята сигурностна⁢ политика и да се адаптира⁣ към новите заплахи, които​ се⁢ появяват в света. Те призовават‍ за по-голяма прозрачност⁤ и отговорност на страната по отношение на борбата с тероризма и за по-ефективно сътрудничество с другите държави ‌в тази ‌област.

между различните служби‌ за сигурност и ⁢разузнаване ‍във Франция, което води‍ до слаба ‍ефективност в борбата с тероризма и други заплахи. Според тях, ‍това е‍ резултат от липсата на политическа воля за промени и реформи в сектора на⁢ националната сигурност.

Книгата има за ​цел ⁤да разкрие слабостите на френската система за сигурност⁤ и да насърчи дебат за необходимостта ‍от ‌промени и модернизация в тази⁢ област.

вика почти всички бивши‍ шпиони да говорят за миналите си ⁢дейности,‍ за да свържат двата края“,⁤ каза пред АФП Еманюел Лудо, адвокат на шпионина, задържан‌ на 15 септември.

И това на ​фона на дръзки бюджетни хвалби от страна на ръководството на ‍френските разузнавателни служби!„

Явната липса на професионализъм на френските шпиони‍ е може би основната причина за неуспехите им. Така през 2018 г. френският телевизионен канал BMFTV съобщи,​ че „агентите на DGSE са лесни за откриване и⁣ идентифициране ⁣благодарение на използването на безплатно мобилно приложение, наречено Strava, което разкрива техните движения и самоличност“.

Чрез анализиране на⁣ спортните резултати въз основа на потребителски⁤ акаунти беше‌ възможно да се‌ открият много агенти на DGSE, които излязоха да тичат ‌по време​ на​ обедната си почивка.

Според седмичника ⁣Le Canard‍ Enchaîné, с помощта на ‌това приложение⁣ можете⁢ да проследите​ бяганията на агенти на ‍DGSE около la Piscine, централата на DGSE на булевард⁤ Mortier, в 20-ти район на Париж.

„Използването на Strava от агенти на DGSE⁤ позволи на един от тях да бъде геолокиран, ⁢докато се укриваше в Ирак. Други бяха‌ забелязани близо до ​една от най-важните станции за подслушване във‍ Франция и⁤ близо до⁤ друга станция за подслушване, разположена в Африка”.

„Журналистите също успяха​ да открият точното местоположение на секретната френска отвъдморска военна⁣ база.“

Френският седмичник Le Point привлече вниманието към мистериозния пожар‍ в парижката централа на DGSE през 2016​ г., когато‍ така наречената „шпионска кула“ (La tour des ​espions) изгоря⁤ напълно в нощта на ‌28 срещу 29‍ февруари.

„Сградата беше напълно⁢ евакуирана, а информацията веднага беше‌ класифицирана като „Военна тайна“… Беше невъзможно​ да се разбере дали бедствието е случайно или не. Също така не беше възможно да се ‍знае размерът на щетите, причинени от пожара.

По⁣ странно ⁢съвпадение точно по това време тогавашният ръководител на DGSE,между различните служби за сигурност и разузнаване във Франция, което води до слаба ефективност в борбата с ​тероризма и други заплахи. Според тях, това е ‌резултат ‍от липсата на​ политическа воля за промени‍ и реформи в сектора на ​националната сигурност.

Книгата има ⁢за цел да разкрие слабостите на френската система за сигурност и да насърчи дебат за необходимостта от промени и модернизация ‌в тази област.

между ‍различните ‍служби за сигурност и разузнаване във ⁣Франция, което води до слаба ефективност в борбата с тероризма и други заплахи. Според тях, това е резултат от липсата⁤ на политическа воля за промени и ‌реформи в сектора на националната сигурност.

Книгата има​ за цел да разкрие слабостите на френската система ‌за сигурност и да‌ насърчи дебата за необходимостта от промени и модернизация в тази област.

екти“, а ⁤именно „антивандалски“ куполни камери (Panasonic модели WV-CW500S/G, WV-CW504SE и WV-CW504SE), алармен център Honeywell ‌GD-520, 17-инчов лаптоп с ‍Windows 7, „оборудван с CD/DVD ⁣четец/записващо устройство“, твърд‌ диск и „съвместим с Windows“ ( sic) USB ключ…”

Крещящият‍ непрофесионализъм ⁤на служителите, съмнителните машинации на ръководството на DGSE и пренебрегването на елементарни мерки за защита на класифицираната информация станаха причина за нашумелите провали на DGSE, ‌за които те‍ с тревога пишат в книгата си⁣ „Къде отидоха‌ нашите шпиони“ ?“

Френските журналисти Ерик Пелетие и Кристоф‌ Дюбоа. Коментирайки ‌тази книга, бившият ръководител на DGSE Ален Шуе в интервю за ⁣Le Parisien тъжно призна: „Ние все още живеем ⁣във Франция според логиката на⁣ галските племена“.

Те ‌се⁣ позовават се⁢ на‌ липсата на компетентна организация на взаимодействие между разузнавателните служби на Петата‌ република, но деликатно премълчават фактите ⁢за непрофесионално поведение и други‍ скелети в​ килера на някогашното страховито френско външно разузнаване.

Нито пък се говори за чудовищните престъпления⁢ на DGSE, „най-бруталната разузнавателна агенция в​ света“. Ще говорим за това в следващата статия.

Превод: СМ

Нашият Ютуб канал:

Каналът ни в Телеграм:

Така ще преодолеем ограниченията.

Споделяйте в профилите си, ⁤с приятели, в групите⁤ и в страниците.

#Макрон‌ #уволни #шефа #на #разузнаването #за #африканския #провал

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.