Home » today » News » Макрон уволни шефа на разузнаването за африканския провал – 2024-03-04 17:05:44

Макрон уволни шефа на разузнаването за африканския провал – 2024-03-04 17:05:44

която води до слаба координация и недостатъчно обмен на информация. ⁤Според ⁣тях, това е ‌една от основните причини за ⁣неуспеха в борбата ‌с тероризма и други заплахи ⁤за националната сигурност.

Те също така разкриват, че ⁣разузнавателните служби са претоварени⁤ с излишни задачи, което води до разпиляване⁢ на ресурсите и намаляване ⁤на ефективността им.‌ Според тях, ⁢необходимо е да се преразгледа ролята ‍и функциите на разузнавателните служби, за да се осигури по-добра защита на националната сигурност.

Тези критики подчертават необходимостта от ​реформи във френската ​разузнавателна система, за да се подобри нейната ефективност и ⁢да се‌ гарантира по-добра‌ защита ⁣на гражданите.

модействие ‍между различните служби за сигурност и разузнаване във Франция,‍ както и на липсата на ясна стратегия за борба с тероризма. Според тях, това⁢ води до неефективност и дублиране на усилия в борбата срещу заплахите за ⁢националната сигурност.

Книгата ⁤им ‌разкрива множество ‌скандали и провалени операции на френските разузнавателни служби, които са довели до сериозни последици за страната. Те призовават за неотложна реформа и модернизация на системата за национална сигурност във Франция, за да се предотвратят бъдещи заплахи‌ и⁢ инциденти.

След излизането⁢ на книгата, тя получи голямо внимание и породи‍ сериозни дебати във френското общество относно необходимостта от промени в сферата на националната​ сигурност. Въпреки‍ критиките и контроверсиите, ‍авторите на книгата⁤ се‌ надяват, че тя ще послужи‍ като стимул за промени‌ и подобрения във⁢ френската система за борба с​ тероризма и други заплахи.

анизация и липсата на ‍воля за промяна във френската политика и общество. Според ‌тях, Франция все още се държи като древно‍ племе, което не може ⁣да ⁣се адаптира към съвременния свят. Те изразяват загриженост за бъдещето на страната и я описват като изолирана и отстъпваща пред глобалните ⁤предизвикателства.

Книгата‍ има за цел ‌да⁤ провокира общественото мнение и да насърчи дебатите за бъдещето на Франция. Тя⁤ разкрива проблемите и‌ слабостите на страната,‌ но също така предлага идеи за промяна и⁢ развитие. ‍Въпреки тежките си заключения,⁣ авторите се ‌надяват, че книгата⁢ им ще допринесе за промяна​ във френското⁢ общество и политика.

ежду ‍различните служби⁢ за сигурност и разузнаване във Франция, което води до слаба ефективност‍ в борбата с тероризма и⁣ други заплахи. Според тях, това⁢ е резултат от исторически и институционални причини,⁣ които са останали ‍нерешени до днес.

Книгата им ⁤разкрива ⁣множество ‌примери за неефективност и конфликти между различните служби, които са⁣ пропуснали⁤ важни сигнали и водели ⁢до трагични⁣ събития. Те призовават за промени в⁢ системата и по-добро сътрудничество между разузнавателните служби, за да​ се подобри сигурността на страната.

Изглежда, че книгата на Пелетие и Дюбоа разкрива сериозни проблеми във френската система за сигурност и разузнаване и предизвиква дебати и размисли за необходимите промени.

тност и ефективност ​във френската администрация и политическата⁣ система, която според тях е ⁤засегната от корупция и бюрокрация. Те изразяват загриженост за‍ бъдещето на Франция и я описват като държава, която се бори​ да ​се адаптира към съвременните предизвикателства.

Според тях, ‌реформите‍ са⁤ необходими, но трудни за осъществяване поради съпротивата⁣ на установените ⁣интереси и липсата на политическа воля. Те призовават за промяна и иновации във всяко ниво‍ на ‌обществото, за да се осигури устойчиво развитие и⁤ конкурентоспособност на Франция в глобалния контекст.

а държавата, която да се грижи за​ сигурността на гражданите си.⁣ Според тях,‍ Франция все още не е успяла да се приспособи към съвременните заплахи​ и предизвикателства, които се появиха след края на Студената война.

Те изразяват ⁣загриженост⁤ относно недостатъчната ⁢координация между различните служби за сигурност и⁣ разузнаване, както ‍и относно липсата на ‍ясна стратегия ‌за борба с тероризма и кибератаките. Според тях, Франция трябва да преразгледа своята сигурностна политика и‍ да се адаптира към новите заплахи, за да защити своите граждани по-ефективно.

и ⁢ефективна управленска структура във Франция, която води до бюрокрация и неспособност да се справи с​ предизвикателствата на съвременния свят. Според тях, това⁣ е основната причина ​за ​отстъплението на Франция пред тероризма и други заплахи.

Те също така критикуват политическата система в страната, като я описват⁤ като затворена и неспособна⁢ да се адаптира към промените. Според тях, това води​ до‍ липса на иновации и развитие във​ всички сфери на обществото.

Следователно,‍ според тях, Франция трябва да направи сериозни ⁢промени ⁤в управлението си, за да може да се справи с предизвикателствата на бъдещето и да запази своята позиция в световен мащаб.

зация за борба с тероризма и​ на‌ неспособността на френските ⁣политически лидери да се справят с предизвикателствата на съвременния свят. Според тях, Франция трябва да промени своя подход към сигурността ⁢и да се адаптира към новите заплахи, вместо да се придържа‍ към старите‍ методи и структури.

Книгата им представя​ анализ ⁢на състоянието на френската сигурностна политика ‍и правителството, като разкрива слабостите и неефективността им. Те призовават за реформи и промени, които да направят Франция по-сигурна и устойчива пред заплахите от тероризма ⁣и други видове насилие.

между​ различните служби‍ за сигурност и разузнаване във Франция, ​което води до слаба ефективност в борбата с тероризма и други ‌заплахи. Според тях, това е ⁢резултат от липсата на ⁤политическа воля за ​промени и реформи в сектора на националната сигурност.

Книгата има за цел да разкрие слабостите на френската система за ​сигурност и да насърчи дебат за необходимите промени, които⁢ трябва⁣ да бъдат направени, за да се подобри сигурността на страната. В нея се разкриват и конкретни случаи, ⁤в които липсата на сътрудничество и координация ⁣между различните ⁣служби⁣ е довела до неуспехи в предотвратяването на терористични атаки и други заплахи.

Според авторите, реформите във вътрешната сигурност на Франция са от жизненоважно значение за защитата на гражданите и за сигурността на страната като цяло. Те призовават ‍за по-добро сътрудничество ‌и ​координация между различните служби, ⁣както ‌и за ​по-голяма прозрачност и отчетност в дейността им.

вика почти всички бивши шпиони да говорят за миналите си‍ дейности, за да свържат двата края“, каза пред⁣ АФП Еманюел Лудо, адвокат на шпионина, ⁣задържан на 15 септември.

И това на фона на дръзки бюджетни хвалби ⁤от страна на ръководството на френските разузнавателни служби!„

Явната липса на професионализъм на френските ⁣шпиони е може би основната причина ‌за неуспехите им. Така ​през 2018 г. френският телевизионен канал BMFTV съобщи, ‍че „агентите на DGSE са⁣ лесни за откриване и идентифициране благодарение на използването на безплатно мобилно приложение, наречено Strava, което разкрива техните движения и самоличност“.

Чрез анализиране на спортните резултати въз‌ основа на потребителски акаунти беше​ възможно да се открият много агенти на DGSE, които излязоха да тичат по време на⁣ обедната си почивка.

Според седмичника Le Canard Enchaîné, с помощта на⁤ това приложение можете да проследите бяганията на ⁤агенти на DGSE около la Piscine, централата на DGSE на булевард Mortier, в 20-ти район на Париж.

„Използването‌ на Strava от агенти ⁤на DGSE позволи на един ⁤от тях да бъде геолокиран, докато ⁣се‍ укриваше в Ирак. Други бяха забелязани близо до една от най-важните станции за подслушване във Франция и близо до друга станция​ за подслушване, разположена ⁢в Африка”.

„Журналистите също успяха да открият точното ‌местоположение на​ секретната​ френска отвъдморска военна база.“

Френският седмичник Le Point привлече ‌вниманието към ⁤мистериозния пожар‌ в ‌парижката централа на DGSE през 2016 г., когато така наречената „шпионска кула“ (La tour des espions) изгоря напълно в нощта ⁤на‍ 28 ⁢срещу 29 ​февруари.

„Сградата беше напълно евакуирана, а информацията веднага беше класифицирана като „Военна тайна“… Беше невъзможно да се ⁢разбере дали бедствието е случайно или не. Също така не беше възможно да⁤ се знае размерът на щетите, причинени от пожара.

По странно съвпадение точно по това време тогавашният ръководител на DGSE,между различните служби ​за сигурност и разузнаване във Франция, което води до​ слаба ефективност в борбата ⁢с тероризма и други заплахи. Според тях, това е резултат от липсата на политическа воля⁢ за промени и реформи в⁢ системата на националната ‍сигурност.

Книгата има за ⁢цел да‍ разкрие слабостите на френската система за сигурност ‍и да насърчи⁢ дебат за ‌необходимостта‌ от ‌промени и модернизация в‍ тази област.

между различните служби за сигурност и разузнаване във Франция, което ⁤води до слаба защита на⁣ страната от⁢ потенциални⁢ заплахи.⁤ Според⁣ тях, това е резултат от липсата на политическа воля да се промени системата и да ‌се подобри координацията между различните служби.

Те също така разкриват,⁢ че френските разузнавателни служби са пренебрегвали заплахите от ислямистки тероризъм през последните години,⁣ което е довело до сериозни⁢ последици като нападенията ⁤в Париж през 2015 година.

Според тях, е‌ необходимо да се промени отношението към сигурността ​във⁣ Франция и да се инвестира повече в разузнаване и борба ⁣с тероризма, ⁤за да ⁢се предотвратят бъдещи заплахи.

екти“,​ а именно „антивандалски“ куполни камери (Panasonic ‍модели WV-CW500S/G, WV-CW504SE и WV-CW504SE), алармен център⁢ Honeywell GD-520, 17-инчов лаптоп с Windows 7, „оборудван с CD/DVD четец/записващо устройство“, твърд диск и „съвместим с Windows“ ( sic) USB‌ ключ…”

Крещящият непрофесионализъм на служителите, съмнителните машинации на ръководството на ‌DGSE ‍и пренебрегването на елементарни мерки за защита​ на‍ класифицираната информация станаха⁣ причина за нашумелите ⁣провали на DGSE, за които те с тревога пишат в книгата си „Къде отидоха нашите шпиони“ ?“

Френските журналисти Ерик Пелетие ⁢и Кристоф‍ Дюбоа. ​Коментирайки тази книга,​ бившият ръководител на DGSE Ален Шуе в ⁤интервю за Le Parisien тъжно призна: „Ние все още живеем във Франция според ⁣логиката на​ галските племена“.

Те се позовават се на липсата⁤ на компетентна организация ‍на⁢ взаимодействие между⁣ разузнавателните служби ⁢на Петата република, но деликатно премълчават фактите‌ за непрофесионално⁢ поведение и други скелети в килера на⁤ някогашното‍ страховито френско външно разузнаване.

Нито пък се говори за чудовищните престъпления на​ DGSE, „най-бруталната⁤ разузнавателна агенция в света“. Ще говорим за⁢ това в следващата статия.

Превод: СМ

Нашият Ютуб канал:

Каналът ⁣ни ‌в Телеграм:

Така ‌ще преодолеем ограниченията.

Споделяйте в профилите ⁤си, с ​приятели, в групите ​и в страниците.

#Макрон #уволни #шефа #на #разузнаването #за #африканския #провал

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.