Home » today » News » Криптовалутите: банките държат дистанция, но не всички – 2024-03-08 14:28:39

Криптовалутите: банките държат дистанция, но не всички – 2024-03-08 14:28:39

остранството на криптовалутите. Това също така може да доведе до‍ по-голяма ликвидност и стабилност на пазара на криптовалути, като се създаде по-голямо доверие⁤ сред инвеститорите⁢ и потребителите.

Интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да бъде постигната ‍чрез различни мерки, като например разрешаване на банките да⁢ предлагат услуги за съхранение и обработка⁢ на криптовалути, създаване‍ на регулаторни рамки за криптовалутите, които да ‍ги правят по-привлекателни за институционални инвеститори, и разработване на иновативни финансови ⁢продукти, които да комбинират традиционни и ‍криптовалутни активи.

Тези мерки биха могли⁣ да улеснят прехода между традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите и да​ създадат по-голяма прозрачност и сигурност за всички участници в пазара. Те⁣ също така биха могли да допринесат за​ по-широкото приемане на ‍криптовалутите като средство за​ плащане и инвестиране, което би било от полза за цялата икономика.ебители към криптовалути. ⁣Това също така може да доведе ​до по-голяма ликвидност на пазара ‍на криптовалути и по-голяма стабилност на цените. В крайна сметка, интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да доведе до по-широко приемане и използване на криптовалути в глобален ‍мащаб..

Интеграцията ⁤на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да⁢ бъде от полза за всички участници в пазара. За‌ инвеститорите и потребителите, това означава по-лесен и по-бърз начин за прехвърляне на средства между традиционния финансов сектор⁢ и криптовалутите. За традиционните финансови ‌институции, това може да представлява възможност за разширяване на услугите им и привличане на нови клиенти.

Интеграцията може да бъде постигната чрез различни методи, като например ⁣разработване на платформи за обмен между традиционни валути и криптовалути, създаване на финансови продукти,⁤ които‍ комбинират⁢ традиционни и криптовалутни активи, и разработване на регулаторни рамки, които подпомагат интеграцията на двете сектора.

В крайна⁢ сметка, интеграцията на традиционния​ финансов сектор и ⁤сектора на криптовалутите може да доведе до⁢ по-голяма ликвидност, по-голяма прозрачност и ‍по-голяма стабилност на пазара. ‌Това може да бъде от полза както за инвеститорите и потребителите, така и за целия финансов сектор.редприятия ‍към ‍криптовалутния ​пазар. Това ‍също така може​ да доведе до по-голяма ликвидност и стабилност на криптовалутните пазари, като се създаде по-голяма връзка между традиционните финансови институции и криптовалутните борси.

Интеграцията на традиционния финансов сектор ⁢и сектора на криптовалутите може да бъде постигната чрез различни мерки, като⁣ например разрешаване на ​търговия ⁢с криптовалути на традиционни борси, създаване на регулаторни рамки⁤ за криптовалутния пазар,⁤ разработване на финансови продукти, свързани с ‌криптовалути, и други подобни инициативи.

Тази интеграция може да доведе до по-голяма доверие и приемане на криптовалутите от страна⁢ на институционалните инвеститори и обикновените‍ потребители, като ‍се създаде по-голяма прозрачност и сигурност на пазара. Това от своя страна може да доведе до по-голямо участие и⁤ инвестиции в криптовалутите, което може да има ⁣положителен ​ефект върху тяхната стойност и устойчивост.

В⁤ крайна сметка, интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да бъде​ от полза за всички участници в пазара, като се ⁤създадат нови възможности за инвестиции и търговия, както и по-голяма стабилност ⁤и ликвидност на криптовалутните пазари.ионни финансови⁤ институции към криптовалутния пазар.⁢ Това също така може да доведе до​ по-голяма ликвидност и стабилност​ на криптовалутните пазари, като ⁣се създаде по-голямо доверие⁣ сред инвеститорите. Този процес може да бъде постигнат чрез различни механизми, като например разработване на регулации и законодателство, сътрудничество между традиционните финансови институции и криптовалутните компании, както и разработване на иновативни финансови продукти, които ‍комбинират традиционни и криптовалутни активи.финансови институции към криптовалутния пазар. Това също ‌така може да доведе до по-голяма‌ ликвидност и стабилност на криптовалутните пазари, като се създаде по-голяма връзка между тях и​ традиционните финансови пазари. ⁢Този процес може да бъде постигнат чрез различни механизми, като например разработване ⁣на регулаторни рамки за криптовалути, създаване на инструменти за търговия с криптовалути на ‌традиционни финансови платформи и развитие на ​интегрирани финансови услуги, които обединяват както традиционни, така и криптовалутни активи.ли към криптовалутите. Това също така може да доведе до по-голяма ликвидност на пазара на криптовалути и по-голяма стабилност​ на цените им. В крайна сметка, интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите ⁤може да​ доведе до по-широко приемане и използване на ⁣криптовалути в икономиката.ови услуги към света на криптовалутите. Тази ⁣интеграция може да се осъществи чрез различни начини, като например разработване на иновативни финансови продукти, които⁢ комбинират традиционния⁢ и криптовалутен свят, създаване на платформи за обмен и търговия, които позволяват лесна конверсия между традиционни валути и криптовалути, както и разширяване на‍ приложенията за използване на криптовалути в ежедневния живот.

Интеграцията на ⁣традиционния финансов сектор⁣ и сектора на криптовалутите може ⁣да доведе до по-голяма ликвидност и стабилност на пазарите, както и ​до по-голяма достъпност и удобство за потребителите. Това също така може да допринесе за по-широкото приемане на криптовалутите като средство за плащане ‌и инвестиране.

Въпреки това, интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да се сблъска с различни предизвикателства, като например регулаторни ограничения, сигурностни⁢ заплахи и липса на яснота по отношение на данъчното облагане на криптовалутите. ⁢Затова е ‍необходимо да се проведе задълбочено изследване и консултации⁣ със заинтересованите страни, за да се осигури успешното изпълнение на интеграцията между традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите.обри печалби поради лихвени сделки⁢ и поради факта, че можеха да ‍емитират нови пари (под формата на раздадени заеми). И в бъдещия свят на CBDC няма да има място за тях или ще бъдат‍ помолени ⁣да действат като някакъв⁤ вид финансов посредник между Централната банка и потребителите на цифрова валута (физически и юридически лица). И да се задоволяват само с комисионни за предоставените посреднически услуги.

Търговските банки са в известен смисъл затворени организации, тъй като Централната банка по отношение на търговските банки действа като регулатори и контрольор (банков надзор).​ Следователно те не се противопоставят открито на проекта⁤ CBDC, но се опитват ​да останат в бъдещия смел нов свят на числата, поне като агенти и посредници на Централната банка.

Ако сравним САЩ и⁢ Европа, в Стария свят се е развил по-строг режим по отношение на възможността банките да работят с криптовалути. В Новия свят (САЩ) режимът е по-либерален. По принцип днес една американска търговска банка може да работи с крипто.

За да направи това,⁢ той трябва да получи лиценз, наречен Money​ Transmitter License. Лиценз за прехвърляне на средства чрез ​криптовалути. Има⁤ и лиценз, наречен ‍BitLicense. Издава се от Министерството ‍на финансовите услуги на Ню Йорк⁢ (NYDFS) за транзакции с цифрови активи. В Европа (с изключение на Швейцария) банките не могат⁣ или почти не могат да получат такива лицензи.

От моя гледна точка това се обяснява с факта, че Америка не бърза да въведе цифровия долар. Вече писах за това в моите статии „Не всички централни банки бързат да изградят „CBDC рай““ и „CBDC е „гробът на американската свобода“. Опит за противопоставяне на проекта‍ за дигитален долар.“

Авторът на публикацията „Банки и криптовалута: каква е сложността на тези взаимоотношения“​ казва приблизително същото : „Разбира се, Америка е⁤ най-прогресивната по ‍отношение на крипто-услугите. Именно в САЩ е най-лесно да ‍се купува и продава криптовалута,‌ а биткойните могат да се съхраняват в банкови‌ сметки. Европейските банкери не са толкова либерални, колкото техните американски колеги…”

Искам отново да се върна ​към миналото десетилетие. Във време, когато централните банки все още не са формирали отношението си ‍към частните криптовалути. Тогава шумът около частните цифрови ‍валути ​зарази ‌много търговски банки. Последните си помислиха: защо не започнем⁣ да създаваме собствени криптовалути и ⁢да ги предлагаме на нашите клиенти?

Например през 2017 г. английският Financial Times публикува статия „Шест глобални банки обединяват усилията си, за⁣ да създадат цифрова валута“. В статията се отбелязва, че ⁣шест от най-големите банки в света са влезли в проект⁢ за разработване на цифрова валута, която‌ се надяват да използват от следващата година за сетълмент и изчистване на финансови транзакции. Това‍ са Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, ‍MUFG и State Street.

А от средата на миналото десетилетие швейцарската банка UBS, заедно с ба.

Интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора⁣ на криптовалутите може ⁤да бъде от полза за всички участници в пазара. За инвеститорите и потребителите на банкови услуги, това‍ означава ‍по-лесен и по-бърз достъп до криптовалути, както⁤ и по-голяма сигурност и удобство при търговията с тях. За компаниите и финансовите институции, интеграцията може да доведе до по-голямо разнообразие от услуги и инструменти за управление на ‌риска, както ⁣и по-добър достъп до капитал и ликвидност.

Въпреки това, интеграцията ⁤на традиционния финансов сектор и сектора ‌на криптовалутите може да се сблъска с различни предизвикателства, като например регулаторни ограничения,‍ сигурностни заплахи и технологични ⁣проблеми. Въпреки това, с развитието на нови технологии и подходи, в бъдеще ‌може да се очаква по-голяма интеграция между ‍двете сектора, като се създадат нови възможности⁢ за инвестиции и финансиране. април тази година от подразделение на Societe Generale Forge, специализирано в работата‍ с цифрови активи.

През това време подразделението на банката успя да получи лиценз ‌за доставчик на⁢ услуги, свързани с цифрови активи, от френския регулатор и стартира издаването на токени, базирани на‍ блокчейн Ethereum. EUR CoinVertible е фиксиран към обменния курс на еврото. Но каквото и да се говори, това е частна валута, която ще съществува до официалната валута евро.

На 6 декември​ английският Financial Times посвети статията „ Société Générale да стане първата голяма⁢ банка, която ‌изброи стейбълкойн“ на пускането⁢ на криптовалута от френската банка⁢ . По-специално, тя съдържа част от интервю за Financial Times от ръководителя на Societe Generale Forge, Жан-Марк ‌Стенгер.

По-специално той каза: „Екосистемата на криптовалутата е изключително концентрирана около ⁢няколко стабилни монети, 90% от които са обвързани с щатския долар. Ние вярваме, че ⁤има място на този пазар за банка и стейбълкойн, обвързан с еврото.”

Алена Нариняни, главен изпълнителен директор на Crypto-A, коментира съобщението за раждането на цифровата валута EURCV по​ следния начин: „Напълно възможно е тази монета да позволи интензивна интеграция на традиционния финансов сектор и⁣ сектора на криптовалутите. Това означава, че ще‌ направи прехода от крипто към традиционно финансиране по-прост, от традиционно финансиране към‍ крипто по-прост и ще привлече повече нови потребители, инвеститори и традиционни⁢ потребители на банкови⁣ услуги в пространството на криптовалутите.

Той ще им ​каже, че има такова нещо като стабилни монети, че могат да се използват. И не е далеч от други криптовалути, които не ⁢са ​стабилни.“

Ситуацията в света на парите, струва ми се, става все по-объркана. И както за‌ гражданите,​ така и‍ за банките. Виждаме нарастващ паричен хаос.

Превод: ЕС

Нашият Ютуб канал:

Каналът ни в Телеграм:

Така ще преодолеем​ ограниченията.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците.

#Криптовалутите #банките #държат #дистанция #но #не #всички

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.