Home » today » News » Криптовалутите: банките държат дистанция, но не всички – 2024-03-08 09:06:48

Криптовалутите: банките държат дистанция, но не всички – 2024-03-08 09:06:48

остранството на криптовалутите. Това също така може⁢ да доведе до по-голяма легитимност и признание на криптовалутите като средство за обмен и инвестиции.

Интеграцията на ‍традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите‍ може да бъде постигната чрез различни мерки, като например ⁣разработване на регулации и законодателство, които да улеснят прехвърлянето на средства между традиционните банки и криптовалутни платформи, създаване на интегрирани финансови⁢ продукти, които да комбинират предимствата на двете ⁣сектора, и разработване на технологии ⁣за улесняване на прехвърлянето и конвертирането на средства между традиционния и криптовалутния сектор.

Тази интеграция може да доведе до по-голяма стабилност и устойчивост на криптовалутите, като ги направи по-достъпни за широката публика. Също така, тя може ​да допринесе за по-голямо разнообразие и иновации във финансовия сектор като цяло.ебители към криптовалутния пазар. Това също‌ така може ⁤да доведе до по-голяма​ ликвидност и стабилност на криптовалутните пазари, като се създаде по-голяма връзка между традиционните финансови институции и криптовалутните борси. Този процес може да бъде постигнат чрез различни‌ механизми, като например разработване на регулаторни рамки за криптовалути,⁢ създаване на инструменти за търговия с криптовалути на традиционни финансови платформи и развитие на интегрирани финансови услуги,‌ които обединяват ‌както традиционните, така и криптовалутните активи..

Интеграцията на ⁢традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да бъде от полза за всички участници в пазара. За инвеститорите, това означава по-лесен и по-бърз начин за инвестиране както в традиционни активи, така и в криптовалути. За традиционните потребители, това означава по-голямо разнообразие от финансови услуги и възможности ​за инвестиране. За новите потребители, това означава по-лесен достъп до финансови услуги и възможности за инвестиране.

Интеграцията на⁣ тези два сектора може да бъде постигната чрез различни механизми, като ⁣например разработване на интегрирани платформи за търговия с активи, разширяване на възможностите за плащания с криптовалути в традиционния финансов сектор, ‌и разработване на нови финансови​ продукти, комбиниращи традиционни и криптовалутни активи.

В крайна сметка,‍ интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на ‍криптовалутите може да доведе⁢ до по-голяма ликвидност, по-голяма стабилност ⁢и по-голяма прозрачност на пазара, което е от полза за всички участници.редприятия към криптовалутния пазар. Това също така може да доведе до по-голяма ликвидност и стабилност на криптовалутните пазари, като се създаде по-голяма връзка между тях и традиционните финансови⁢ институции.

Интеграцията на ‌традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да бъде постигната чрез различни мерки, като например разрешаване на криптовалутни платежни системи‍ от страна на регулаторите, създаване на инструменти за търговия с криптовалути ⁤на традиционни финансови платформи и разработване на стандартизирани протоколи за обмен на данни между тези ‌два сектора.

Тази интеграция може да доведе до ‌по-голяма прозрачност и сигурност в криптовалутните ‌транзакции, както и до по-лесен и по-бърз достъп до криптовалути за⁤ традиционните инвеститори и предприятия. Това също така ‌може да помогне за намаляване на волатилността на криптовалутните⁣ пазари и‌ за увеличаване на тяхната приемливост от страна на регулаторите и ⁣обществото като цяло.ионни финансови институции към криптовалутния пазар. Това също така може ⁤да​ доведе до по-голяма ликвидност и стабилност​ на криптовалутните пазари, като се създаде по-голяма връзка между⁤ традиционните‌ финансови институции и криптовалутните борси. Този процес може да бъде постигнат чрез различни механизми, като например разработване на регулаторни рамки за криптовалути, сътрудничество между финансовите институции и криптовалутните компании, както и разработване на нови финансови продукти, базирани на криптовалути.финансови институции към криптовалутния пазар.‍ Това също така може да доведе до по-голяма ликвидност ​и стабилност на криптовалутните пазари, като ‌се създаде по-голяма връзка между тях и традиционните финансови пазари. Този процес може да бъде постигнат чрез различни мерки, като например разработване на регулации и законодателство, които да‌ улеснят интеграцията на криптовалутите в традиционния финансов сектор, както и разработване на нови ⁢финансови продукти и‌ услуги, които да обединят двете сфери.ли към криптовалутите. Това също така може да доведе до по-голяма ликвидност и ‍стабилност на пазара на ​криптовалути, като се създаде по-голяма връзка между двата сектора.

Интеграцията на ‌традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да се осъществи чрез различни механизми, като например разработване на регулаторни рамки, които да улеснят прехвърлянето на средства между традиционните финансови институции и криптовалутните платформи. Също така, разработването на иновативни ⁣финансови продукти, които комбинират предимствата на традиционните финансови инструменти със силните страни ⁤на криптовалутите, може да улесни⁢ прехода между двете среди.

Интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на‍ криптовалутите може⁢ да бъде от полза за всички участници в пазара, като ⁢се създаде по-голяма прозрачност, сигурност и удобство при извършването на ‍финансови⁤ операции. Това също така може да доведе до ​по-голяма приемане на криптовалутите от страна на традиционните инвеститори и потребители, което може да увеличи тяхната стойност и значимост в глобалната икономика.ови услуги към криптовалути. Това също така може да доведе до по-голяма легитимност ​и приемане‌ на криптовалутите от страна на регулаторите и финансовите институции.

Интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да се ‍осъществи ⁤чрез различни механизми, като например разработване на иновативни финансови ⁢продукти, предоставяне на услуги ⁢за обмен и съхранение на⁤ криптовалути от традиционни ⁤финансови институции, както и разработване на регулаторни​ рамки, които да улеснят сътрудничеството между двете сектора.

Този процес може да бъде‍ от полза за и двата сектора, като ще позволи на потребителите и инвеститорите да избират от по-широка⁤ гама от финансови услуги и продукти,⁣ които да отговарят на техните нужди и предпочитания. Това също така може да допринесе за по-голяма стабилност и устойчивост на финансовата система като цяло.

В крайна ‍сметка, интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да създаде по-достъпна, ефективна и иновативна финансова система, която да отговаря на нуждите на съвременните потребители и инвеститори.обри печалби поради лихвени сделки и поради факта, че можеха‌ да емитират нови пари (под ‌формата на раздадени заеми). И в бъдещия свят на CBDC няма да има ​място за тях или ще ⁢бъдат помолени да действат като някакъв вид финансов посредник между Централната банка и потребителите на цифрова валута ⁢(физически и‌ юридически лица). И да се задоволяват⁣ само с комисионни за предоставените посреднически услуги.

Търговските банки са в известен смисъл затворени организации, тъй като Централната ​банка по отношение на търговските банки действа като регулатори⁣ и‌ контрольор (банков надзор). Следователно те не ‌се ‌противопоставят открито на проекта CBDC, но се опитват да останат в бъдещия смел нов свят​ на числата, поне като агенти и посредници‍ на Централната банка.

Ако сравним САЩ и Европа, в Стария свят се‍ е развил по-строг режим по отношение на възможността банките да работят с криптовалути. В Новия свят (САЩ) режимът е по-либерален. По принцип днес една американска търговска банка може да работи с крипто.

За да​ направи ‍това, той трябва да получи лиценз, наречен Money Transmitter License. Лиценз за прехвърляне⁣ на ⁣средства чрез криптовалути. Има и лиценз, наречен BitLicense. Издава се от Министерството на финансовите услуги на Ню Йорк (NYDFS) за транзакции с цифрови активи. В Европа (с⁣ изключение на Швейцария) банките не могат⁤ или почти не⁣ могат да получат такива лицензи.

От моя гледна точка това се обяснява с факта, че Америка не бърза да въведе цифровия долар. Вече писах за това в моите статии „Не ‌всички централни банки бързат да изградят „CBDC рай““ и „CBDC е „гробът на американската свобода“. Опит за противопоставяне на проекта за дигитален долар.“

Авторът на публикацията⁣ „Банки и‌ криптовалута: каква е сложността на тези взаимоотношения“ казва приблизително⁢ същото : „Разбира‍ се, Америка е най-прогресивната по отношение на крипто-услугите. Именно ⁣в САЩ е най-лесно да се купува и продава‌ криптовалута, а биткойните могат да се съхраняват в банкови сметки. Европейските банкери не са толкова либерални, колкото техните американски колеги…”

Искам​ отново да се върна ‌към миналото десетилетие. Във време, ​когато централните банки⁢ все още не‍ са формирали⁢ отношението си към частните криптовалути. Тогава шумът около ‌частните цифрови валути ​зарази много търговски ⁢банки. Последните си помислиха: защо не започнем да⁣ създаваме собствени криптовалути и да ги предлагаме на нашите клиенти?

Например през 2017 г. английският Financial ⁤Times публикува ‌статия „Шест глобални банки обединяват усилията​ си, за да създадат цифрова валута“. В статията се отбелязва, че шест от най-големите банки в света са влезли в⁤ проект за разработване на цифрова валута, която се надяват ⁣да използват от следващата ‍година за сетълмент и изчистване на финансови транзакции. Това са Barclays,⁣ Credit Suisse, ⁣Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG и State Street.

А от средата на миналото десетилетие швейцарската‍ банка UBS, заедно ⁣с ба.

Тази интеграция може да бъде ⁤постигната⁣ чрез различни механизми, като например разработване на иновативни финансови продукти, които комбинират традиционния финансов сектор с ⁤криптовалути, създаване на мостове между традиционните‌ финансови ‍институции​ и криптовалутните платформи, както и⁢ разработване на регулаторни рамки, които подпомагат интеграцията ‍на двете сектора.

Тази интеграция ‌може да доведе до по-голяма ликвидност на криптовалутните пазари, по-лесен достъп до криптовалути за традиционните ‌инвеститори и по-голяма стабилност на цените на криптовалутите. Също⁢ така, тя ⁢може да⁤ улесни използването на криптовалути за различни финансови цели, като например плащания, инвестиции и застраховки.

В крайна сметка, интеграцията на традиционния‌ финансов сектор ⁢и сектора‌ на криптовалутите може да‌ доведе до по-широко приемане на криптовалутите и техните предимства от страна на потребителите⁣ и ⁣инвеститорите.​ април тази година от подразделение на ⁤Societe Generale Forge, ⁣специализирано в работата с цифрови активи.

През това ⁣време подразделението на банката успя да⁢ получи лиценз за доставчик на услуги, свързани с цифрови‌ активи, от френския регулатор и стартира издаването на токени, базирани на блокчейн Ethereum. EUR CoinVertible⁢ е фиксиран към обменния курс на еврото. Но каквото и ⁢да се говори, това е частна валута, която ще съществува до официалната валута евро.

На 6 декември английският‍ Financial Times посвети статията „‌ Société Générale да стане първата⁤ голяма банка, която изброи стейбълкойн“ на пускането на криптовалута от френската банка . По-специално, тя съдържа част от интервю за Financial Times от ръководителя на Societe Generale⁢ Forge, Жан-Марк Стенгер.

По-специално той каза: „Екосистемата на криптовалутата е изключително концентрирана около ‌няколко стабилни монети, 90%⁣ от които са обвързани с щатския долар. Ние вярваме, че има място на този пазар за банка и ‍стейбълкойн, обвързан с еврото.”

Алена Нариняни, главен изпълнителен директор на Crypto-A, коментира съобщението ‌за ⁢раждането на цифровата‌ валута EURCV по следния начин: ⁤ „Напълно възможно ‌е тази монета да позволи⁣ интензивна интеграция на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите. Това ​означава, че ще направи прехода от крипто към традиционно финансиране по-прост, ⁣от традиционно финансиране към крипто по-прост ⁤и ще привлече повече нови ⁣потребители, инвеститори и традиционни потребители на банкови услуги в пространството на криптовалутите.

Той ще им каже, че има такова нещо като стабилни монети, че могат да се ⁢използват. И не е далеч от други криптовалути, които не са стабилни.“

Ситуацията в света⁤ на парите, струва ми се, става все по-объркана. И както за гражданите, така и за банките. Виждаме ⁢нарастващ паричен хаос.

Превод: ЕС

Нашият Ютуб канал:

Каналът ни в Телеграм:

Така ще преодолеем ограниченията.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците.

#Криптовалутите #банките #държат #дистанция #но #не #всички

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.