Home » today » News » Криптовалутите: банките държат дистанция, но не всички – 2024-03-09 03:20:26

Криптовалутите: банките държат дистанция, но не всички – 2024-03-09 03:20:26

остранството на криптовалутите. Това⁤ също така може да доведе до по-голяма ликвидност и стабилност на пазара на криптовалути, като се създаде по-голямо доверие сред инвеститорите и потребителите. Този процес може⁢ да бъде ускорен ⁤от различни регулаторни и технологични иновации, които ⁢подпомагат интеграцията‌ между двете сектора.ебители към криптовалутния пазар. Това⁤ също така може да доведе до по-голяма ликвидност и стабилност на криптовалутните пазари, като ⁤се създаде по-голяма връзка между традиционните финансови институции и криптовалутните⁣ борси.

Интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора⁢ на криптовалутите може да се осъществи чрез ⁤различни механизми, като например разработване на регулаторни рамки, които да улеснят сътрудничеството ​между двете сектора, създаване на инструменти за търговия с криптовалути на традиционните финансови платформи, както‌ и разработване на иновативни финансови продукти, които да комбинират предимствата на традиционните финансови инструменти ​с тези на‌ криптовалутите.

Този процес може да бъде⁣ от полза както за криптовалутните пазари, така и ‍за традиционния финансов сектор, като се създаде по-голяма гъвкавост и възможности за инвестиране за потребителите и инвеститорите. В⁣ крайна сметка, интеграцията на ​тези два сектора може да доведе до по-устойчив и иновативен финансов пазар..

Интеграцията на традиционния финансов сектор⁤ и сектора на криптовалутите може да бъде от полза за всички участници в пазара. За инвеститорите, това означава по-лесен‌ и по-бърз начин за ​инвестиране както в⁣ традиционни активи, така и в криптовалути. За традиционните⁢ потребители, това означава по-голямо разнообразие от финансови⁤ услуги и възможности за инвестиране. За новите ⁢потребители, това означава по-лесен достъп‍ до финансови услуги и възможности за участие в света на ‍инвестициите.

Интеграцията на традиционния финансов ‌сектор и сектора ⁢на криптовалутите може да бъде постигната чрез различни мерки, ‌като например разработване на регулации, които да улеснят прехвърлянето⁣ на средства между традиционния и криптовалутния сектор, разработване на​ интегрирани ⁢финансови платформи, които да⁣ позволят на потребителите да управляват както традиционни, така и криптовалутни⁣ активи, и⁤ разработване​ на образователни програми, които‍ да информират потребителите⁣ за предимствата и рисковете на инвестирането ‌в криптовалути.

В крайна сметка, интеграцията на традиционния ⁣финансов сектор и сектора на криптовалутите може да доведе до по-голяма стабилност и устойчивост на финансовите⁤ пазари, както и до по-голяма достъпност​ и удобство за потребителите.редприятия ‍към криптовалутния пазар. Това ⁤също така може да доведе до ‌по-голяма ликвидност и стабилност ​на криптовалутните пазари, като ‌се създаде по-голямо доверие сред институционалните инвеститори‍ и⁣ регулаторите.

Интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да се ⁤осъществи чрез различни механизми, като например разработване на регулаторни ⁤рамки за криптовалути, създаване на⁢ инструменти за търговия с криптовалути на традиционните финансови платформи,⁢ разработване на финансови продукти, свързани с криптовалути, и други.

Този процес може ​да бъде предизвикателен и⁣ може да изисква сътрудничество между различни участници ‍във финансовия сектор и криптовалутната индустрия. Въпреки това, интеграцията ⁤на ⁢тези два сектора може да доведе до значителни ползи за икономиката като ⁤цяло, като се създаде по-голяма ефективност, ⁤иновации и възможности за инвестиции.ионални финансови институции към криптовалутния пазар. Това също така може да доведе до по-голяма ликвидност ⁤и стабилност на криптовалутните⁣ пазари, ‌като се създаде по-голямо доверие сред инвеститорите.

Интеграцията‌ на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да бъде постигната чрез ⁣различни мерки, като‌ например разработване на регулаторен ⁣фреймуърк, който ⁢да улесни сътрудничеството между двете сфери, създаване на инфраструктура⁣ за обмен на криптовалути и традиционни валути, както​ и разработване на иновативни ​финансови продукти,⁢ които да комбинират ⁤предимствата на двете сектора.

Този вид интеграция​ може да доведе ​до по-голяма финансова инклузия, като се предостави възможност на‍ хора ‌от различни социални и икономически групи да участват във финансовите пазари. Също така, това може да допринесе за⁣ по-голямо разнообразие и иновации във финансовия сектор като цяло.

В крайна сметка, интеграцията​ на ‌традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да бъде от полза както‍ за инвеститорите,⁢ така и за ⁣икономиката като цяло, като⁤ се създадат нови възможности за растеж и развитие.финансови институции към криптовалутния⁢ пазар. ⁤Това също така може да доведе ⁤до по-голяма ликвидност и стабилност на​ криптовалутните пазари, като‍ се създаде по-голяма​ връзка между‌ тях и традиционните ⁣финансови пазари.

Интеграцията на традиционния финансов сектор ​и сектора на ‌криптовалутите ‍може ‌да​ се осъществи чрез различни механизми, като например разработване⁤ на регулаторни рамки, които да улеснят сътрудничеството между ‌двете⁤ сектора, създаване ​на инструменти за търговия и ‍инвестиции, които да обединят традиционните и криптовалутните пазари, както и‍ разработване на технологии⁣ за ​прехвърляне на средства⁤ между ‌традиционните банкови сметки и криптовалутни портфейли.

Тази интеграция може да доведе до по-голяма прозрачност и сигурност във ‌финансовите операции, както ⁤и до по-лесен⁤ достъп‍ до различни видове ‌инвестиции за потребителите. В⁤ същото време, тя може да⁣ помогне за ⁢намаляване на риска от измами⁢ и нелегални дейности в криптовалутния сектор, като се насърчи сътрудничеството между регулаторите​ и участниците в пазара.

В крайна сметка, интеграцията на​ традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да доведе до по-устойчив и иновативен финансов пазар, който ⁤да отговаря на нуждите на различните видове инвеститори и потребители.ли към криптовалутния пазар. Тази интеграция може да включва различни иновации⁤ като цифрови портфейли, ⁢криптовалутни банкови⁤ сметки, интегрирани платежни системи и други услуги, които ⁤да улеснят прехвърлянето на средства между традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите.

Тази интеграция може да бъде от ‌полза както за потребителите, така и за компаниите,⁣ като‌ им предоставя‌ по-голяма гъвкавост и​ възможности за инвестиране и финансиране. Също така, тя може да помогне ​за по-широкото приемане на криптовалутите като средство за плащане и инвестиране, като ги направи по-достъпни и⁤ удобни за използване.

Въпреки това, интеграцията на традиционния финансов ⁤сектор и сектора на криптовалутите може ​да създаде⁢ и предизвикателства ​и рискове, свързани със сигурността,⁤ регулациите ⁣и стабилността на пазара. Затова е важно да се осигури подходящо регулиране и защита на потребителите, за да се⁤ гарантира устойчивото развитие на този нов и иновативен сектор.ови услуги към криптовалути. ​Това също така може да доведе до по-голяма легитимност и приемане на ⁢криптовалутите като средство за плащане и инвестиране. Този процес може да бъде постигнат чрез различни мерки, като например разработване на регулации⁢ и законодателство, които да улеснят интеграцията на​ криптовалутите в традиционния финансов сектор, както и разработване на иновативни финансови продукти и услуги, които да свържат двете сфери. Този процес може да бъде от полза както за криптовалутите, така ⁤и за традиционния финансов сектор, като създава​ нови ‍възможности ‍за инвестиции и‍ развитие.обри печалби поради лихвени сделки и поради факта, че⁢ можеха да емитират нови пари (под формата на раздадени заеми).‌ И в бъдещия свят на CBDC няма да има място за тях или ще бъдат помолени да действат като някакъв⁢ вид финансов посредник между ⁣Централната банка и потребителите на цифрова​ валута (физически и юридически ‌лица). И​ да се задоволяват само ⁢с комисионни за предоставените посреднически‍ услуги.

Търговските банки са в известен смисъл затворени​ организации, тъй като Централната ‌банка по отношение на търговските банки действа​ като регулатори и контрольор (банков ⁢надзор). Следователно те не се противопоставят открито на ‍проекта CBDC, но ⁣се опитват да останат в бъдещия смел нов свят на числата, поне като агенти и​ посредници‌ на Централната банка.

Ако сравним САЩ и​ Европа, в⁢ Стария свят се‌ е развил по-строг режим по отношение на възможността банките да работят ‌с⁢ криптовалути. В Новия свят (САЩ) ⁢режимът е по-либерален. По принцип ⁣днес една американска търговска банка ‍може да работи с крипто.

За да направи това, той трябва да получи лиценз, наречен Money ‍Transmitter License. Лиценз за прехвърляне на средства чрез криптовалути. Има и лиценз, наречен BitLicense. Издава се от Министерството на финансовите услуги на ‌Ню Йорк (NYDFS) за транзакции с цифрови активи.‍ В Европа (с изключение на Швейцария) банките‍ не могат или почти не могат⁤ да получат такива лицензи.

От моя гледна​ точка това се обяснява с факта, че Америка не бърза да въведе цифровия долар. ‌Вече писах за това в моите статии „Не всички централни банки ‍бързат ‍да изградят „CBDC рай““ и „CBDC е „гробът на американската свобода“. Опит ‌за противопоставяне на⁢ проекта за ⁢дигитален долар.“

Авторът на публикацията „Банки и⁢ криптовалута: каква е сложността на тези взаимоотношения“ казва приблизително същото : „Разбира ⁢се, Америка е ‍най-прогресивната по отношение на крипто-услугите. Именно в САЩ е най-лесно да се ‌купува и продава⁣ криптовалута, а биткойните могат ‍да се съхраняват в банкови сметки. Европейските банкери не са⁤ толкова либерални, колкото техните американски⁤ колеги…”

Искам отново да се върна към миналото десетилетие. Във време, когато централните банки все още не са формирали отношението си към частните криптовалути. Тогава шумът около частните цифрови валути зарази​ много търговски банки. Последните си помислиха: защо не започнем да създаваме ⁢собствени ‍криптовалути и да ги‌ предлагаме на ⁤нашите клиенти?

Например през 2017 г. английският Financial Times публикува статия „Шест глобални банки⁤ обединяват усилията си, за да създадат цифрова валута“. В статията се отбелязва, че шест от най-големите банки в света ⁣са влезли в проект за разработване⁤ на ⁣цифрова валута, която се ​надяват да използват от следващата година за сетълмент и ‌изчистване на финансови транзакции. Това са Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank ⁣of Commerce, HSBC, MUFG и State Street.

А от средата на миналото десетилетие швейцарската банка UBS, заедно с ба.

Тази интеграция може да бъде постигната чрез различни⁢ механизми, като например разработване на удобни и сигурни платформи за обмен между традиционни валути и криптовалути, създаване на инструменти за управление на портфейли, които обединяват традиционни и криптовалутни активи, както и разработване на интегрирани финансови услуги, които предлагат достъп както до ‍традиционни, така и до⁣ криптовалутни продукти.

Тази интеграция може да бъде от полза както за ⁢потребителите, така и за финансовите институции. Потребителите ще имат ‌по-лесен достъп до разнообразни ⁤финансови услуги и инвестиционни възможности, като същевременно‍ ще могат да използват технологични иновации и блокчейн технологии за по-бързи и‍ по-евтини транзакции. Финансовите институции, от своя страна, ще могат да разширят своите услуги и да привлекат нови клиенти, като⁣ същевременно ще имат ⁢възможност ⁣да използват блокчейн технологии за по-ефективно управление⁣ на активите си.

В крайна сметка,⁤ интензивната интеграция на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да доведе до по-голяма ⁤стабилност и устойчивост на ⁤финансовата система като цяло, като същевременно ще насърчи иновациите и конкуренцията в ⁢сектора. април тази година от подразделение на Societe Generale⁤ Forge, ⁢специализирано в работата с цифрови активи.

През това време подразделението‌ на ⁢банката успя ‌да‍ получи лиценз за доставчик на услуги, свързани с цифрови активи, от френския регулатор ⁢и стартира ‍издаването на токени, базирани на блокчейн Ethereum. ‌EUR CoinVertible е​ фиксиран ​към обменния курс на еврото. Но каквото ‌и да се говори, това е частна валута, която ще съществува до официалната ‌валута евро.

На 6 декември английският Financial Times посвети статията „ ​Société Générale да стане първата голяма⁤ банка, която изброи стейбълкойн“ на пускането на криптовалута от френската банка . По-специално, тя съдържа част от интервю за Financial Times от ръководителя на Societe⁤ Generale Forge, Жан-Марк Стенгер.

По-специално той каза: „Екосистемата на криптовалутата е изключително концентрирана⁢ около няколко стабилни ​монети, 90% от които са обвързани с щатския долар. Ние вярваме, че има място ‍на този пазар за банка⁣ и⁣ стейбълкойн, обвързан⁤ с еврото.”

Алена Нариняни,⁢ главен изпълнителен директор на Crypto-A, коментира съобщението за раждането на цифровата валута EURCV ⁣по следния начин: „Напълно​ възможно е ​тази монета да позволи ⁤интензивна интеграция на традиционния финансов сектор​ и сектора⁣ на криптовалутите.⁤ Това означава, че ще направи прехода‌ от крипто към ​традиционно финансиране по-прост,⁢ от традиционно финансиране към крипто по-прост и ще привлече повече нови⁤ потребители,⁢ инвеститори и ‍традиционни потребители на банкови услуги в пространството на криптовалутите.

Той ще им каже, че‍ има такова нещо⁤ като стабилни ⁣монети, че могат‍ да се използват. И не е далеч от други криптовалути, които не са стабилни.“

Ситуацията в света на парите, струва ми се,⁤ става все по-объркана. И както за ‌гражданите, ‌така ⁢и за банките. Виждаме нарастващ паричен хаос.

Превод: ‍ЕС

Нашият‍ Ютуб канал:

Каналът ни ⁢в Телеграм:

Така ще ‍преодолеем ограниченията.

Споделяйте в профилите си, с приятели,‌ в групите и в страниците.

#Криптовалутите⁣ #банките #държат #дистанция​ #но #не ​#всички

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.