Home » today » News » Криптовалутите: банките държат дистанция, но не всички – 2024-03-09 02:17:47

Криптовалутите: банките държат дистанция, но не всички – 2024-03-09 02:17:47

остранството на криптовалутите. Това също така може да доведе до по-голяма ликвидност и стабилност на пазара на криптовалути, като ⁢се създаде по-голямо доверие сред инвеститорите ⁤и⁢ потребителите. ⁤Този процес⁤ може да бъде ⁣ускорен от различни регулаторни и технологични иновации, които ⁢подпомагат интеграцията между двете сектора.ебители към криптовалутния пазар. Това също така може да доведе до по-голяма ‌ликвидност и стабилност ⁢на⁢ криптовалутните ⁢пазари, като се ⁢създаде по-голямо ​доверие сред институционалните инвеститори и регулаторите.

Интеграцията на традиционния финансов сектор‌ и⁣ сектора ‌на криптовалутите може⁣ да се осъществи чрез различни механизми, като например разработване на регулаторни ⁤рамки за криптовалути, създаване на инструменти за търговия с‌ криптовалути на традиционните ‌финансови платформи, разработване на финансови‌ продукти, ⁣свързани с криптовалути, ⁣и‍ други.

Този процес може да бъде предизвикателен,⁢ тъй като​ криптовалутите имат различни характеристики ‍и ​рискове в сравнение с традиционните финансови активи. Въпреки това, интеграцията на тези два сектора може да донесе значителни ползи ‌за⁢ икономиката като цяло, като се създаде по-голяма ефективност и иновации във финансовия сектор..

Интеграцията на традиционния финансов сектор и ‍сектора на криптовалутите‌ може да бъде от‍ полза за всички‍ участници⁤ в пазара. За инвеститорите и потребителите, ⁤това означава по-лесен и по-бърз начин за прехвърляне на средства‌ между традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите. За‍ традиционните финансови институции, това може да⁣ представлява възможност за разширяване на услугите им и привличане на нови​ клиенти.

Интеграцията може да бъде постигната чрез⁤ различни механизми, като например разработване на иновативни финансови продукти,⁣ сътрудничество между традиционни и криптовалутни компании, както и регулаторни промени, които да улеснят прехвърлянето на средства между различните сектори.

В крайна сметка, интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на‍ криптовалутите може да‍ доведе до ​по-голяма ликвидност и стабилност⁢ на ⁤пазара,‍ както и до по-голяма достъпност и удобство⁤ за потребителите.редприятия към криптовалутния пазар. Това също‌ така​ може да доведе до по-голяма ликвидност и стабилност на криптовалутните ⁢пазари, като се създаде по-голяма връзка между тях и традиционните финансови институции.

Интеграцията на‍ традиционния финансов сектор и сектора ​на криптовалутите може да бъде постигната ⁢чрез различни мерки, като например‍ разработване‍ на регулаторен⁢ фреймуърк, който да улесни сътрудничеството между двете сфери, създаване на инфраструктура ⁢за обмен‍ на криптовалути и традиционни ​валути, ​както и⁤ разработване на продукти и услуги, които да ‌обединят двете сфери.

Този вид интеграция може да доведе до по-голяма прозрачност и сигурност в криптовалутните транзакции,‌ както и до по-лесен достъп до криптовалути ‍за потребителите на традиционни ​финансови услуги. В същото време, това може да ‌доведе до​ по-голяма инвестиционна ​възможност ⁢за традиционните инвеститори, които сега‌ могат да разглеждат криптовалутите като част от своя портфейл.

В крайна сметка, ‌интеграцията на традиционния ⁤финансов сектор и ⁢сектора‍ на криптовалутите може да доведе до по-устойчив и иновативен финансов пазар, ⁣който да отговаря на нуждите на всички участници в него.ионални финансови ‌институции към криптовалутния пазар. Това също така може‌ да доведе до по-голяма ликвидност и стабилност на криптовалутните пазари, като се създаде по-голяма​ връзка ⁤между традиционните ⁤финансови институции и криптовалутните борси. Този процес може ⁣да​ бъде постигнат чрез различни механизми, като например разработване на регулаторни рамки за криптовалути, създаване ⁢на инструменти за ⁣търговия с криптовалути на традиционните ‍финансови платформи и развитие на ⁤интегрирани‌ финансови услуги, които обединяват както⁣ традиционните, така и криптовалутните активи.финансови институции към криптовалутния пазар. ​Това също така може да доведе до по-голяма⁢ ликвидност и⁢ стабилност на криптовалутните пазари, като се създаде по-голяма връзка между тях и традиционните финансови пазари. Този процес може‌ да бъде ‍постигнат чрез​ различни мерки, като⁢ например разработване на регулации и законодателство, които да улеснят ‍интеграцията на​ криптовалутите в традиционния‍ финансов сектор, както и разработване на ⁢иновативни ⁤финансови продукти‍ и ⁤услуги, ‍които да комбинират предимствата на традиционните и криптовалутните пазари.ли към ⁢криптовалутния пазар. Това‌ също ⁣така⁣ може да доведе до по-голяма ​ликвидност и стабилност ⁤на криптовалутните пазари, ‌като се⁢ създаде по-голяма⁢ връзка между тях и традиционните финансови институции.

Интеграцията на традиционния финансов сектор⁤ и‌ сектора⁣ на криптовалутите може да се осъществи ‌чрез различни‌ механизми, като⁤ например разработване на регулаторни рамки, които‌ да​ улеснят сътрудничеството между двете сфери, създаване на инструменти​ за обмен и търговия с криптовалути в ⁣традиционните ⁢финансови институции, както‌ и разработване на иновативни финансови продукти, които да комбинират предимствата на традиционните финансови ⁣инструменти с тези на криптовалутите.

Този процес ‍може да бъде от⁤ полза както за криптовалутните пазари, така и за ‌традиционните финансови институции, ‌като се създаде по-голяма възможност за диверсификация‍ на портфейлите‌ на​ инвеститорите ‍и по-голям достъп до различни видове‌ активи. В същото ⁢време, това може да доведе до по-голяма прозрачност и сигурност във финансовите пазари, като се създаде по-голям контрол върху тях и по-добра защита ⁣на потребителите.

В крайна ​сметка, интеграцията на⁣ традиционния финансов ⁢сектор и сектора на‌ криптовалутите може да ‍доведе до по-устойчив‌ и ‍иновативен финансов сектор, който да отговаря ⁤на нуждите на ⁤съвременните инвеститори и потребители.ови ‍услуги към криптовалути. Това също така може да ⁤доведе до по-голяма ликвидност и стабилност‍ на пазара на криптовалути, като се създаде по-голяма връзка между‍ традиционния финансов сектор и криптовалутите.

Интеграцията на традиционния финансов сектор⁣ и сектора ‍на криптовалутите може да се осъществи⁣ чрез различни механизми, като например разработване на регулаторни рамки, които да улеснят прехвърлянето на средства между традиционния финансов сектор и криптовалутите, създаване на интегрирани финансови продукти, които да ⁣комбинират предимствата​ на двете сектора, и разработване на технологии ‍за улесняване‍ на трансферите и ‌плащанията между тях.

Тази интеграция може да доведе до ⁢по-голяма устойчивост и разнообразие във финансовите ‌пазари, като се създаде по-голяма възможност ​за инвестиции и финансиране както за традиционните⁣ финансови‌ институции, така и за‌ компании, ‌които работят в⁤ сферата на криптовалутите. Това също така може да доведе до по-голяма прозрачност и сигурност във финансовите операции, като се създаде по-голямо доверие сред потребителите и ‍инвеститорите.обри печалби поради лихвени⁢ сделки и поради факта, че можеха да емитират нови пари⁢ (под формата на ‍раздадени заеми). И в ‍бъдещия свят⁢ на CBDC⁣ няма да има място за тях‍ или ще бъдат помолени да‍ действат като някакъв вид финансов посредник между Централната банка и потребителите ‌на цифрова валута (физически и юридически лица). И да‍ се задоволяват ⁤само⁤ с комисионни за⁤ предоставените посреднически услуги.

Търговските банки са⁤ в ⁤известен смисъл затворени организации, тъй като Централната банка по отношение на търговските​ банки⁤ действа като регулатори ​и контрольор (банков надзор).⁣ Следователно те не се противопоставят открито на ⁤проекта CBDC, но се опитват да останат в бъдещия смел нов ⁣свят​ на числата, поне като агенти и посредници на Централната⁤ банка.

Ако сравним САЩ и Европа, в Стария свят се е развил⁢ по-строг режим по отношение​ на ⁢възможността банките‍ да работят с криптовалути. В Новия свят (САЩ) режимът е по-либерален. По принцип днес‌ една американска търговска банка може да работи с⁢ крипто.

За да направи това, той трябва да получи лиценз, наречен Money Transmitter License. Лиценз за прехвърляне на средства чрез криптовалути.⁢ Има и лиценз,​ наречен BitLicense. Издава се от⁤ Министерството⁤ на финансовите услуги на‍ Ню ‌Йорк (NYDFS) за транзакции с цифрови активи.‌ В Европа⁢ (с изключение на ⁣Швейцария) банките не⁢ могат или почти не могат да ​получат такива лицензи.

От моя гледна точка това се​ обяснява с факта, че ​Америка не бърза​ да въведе цифровия долар. Вече писах ⁣за това в моите статии „Не всички централни банки бързат да‌ изградят „CBDC рай““‌ и „CBDC ⁣е „гробът на американската ⁣свобода“. Опит за противопоставяне на проекта за дигитален долар.“

Авторът на публикацията „Банки и криптовалута: каква е сложността на тези взаимоотношения“ казва ​приблизително същото ⁢: ‌ „Разбира се, Америка е най-прогресивната по отношение на крипто-услугите. Именно в САЩ е най-лесно‍ да се‍ купува и продава криптовалута, а ​биткойните могат да се съхраняват в банкови сметки. Европейските банкери не са толкова либерални, колкото техните американски колеги…”

Искам отново да се‍ върна към миналото десетилетие. Във време, когато централните банки все още‍ не са⁣ формирали отношението​ си към частните криптовалути. Тогава шумът​ около частните цифрови валути зарази много търговски банки. Последните си помислиха: ‍защо не започнем да създаваме собствени криптовалути и да ги предлагаме на нашите клиенти?

Например през 2017 г. английският ⁣Financial Times публикува статия „Шест глобални банки обединяват усилията си,⁤ за да създадат цифрова валута“. В статията се ⁤отбелязва, ⁢че шест​ от най-големите банки ‍в света са влезли в проект‌ за разработване на цифрова⁤ валута, която се ‍надяват да използват ‍от следващата година за сетълмент и изчистване на финансови ‍транзакции. Това са ⁤Barclays, Credit⁢ Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG и⁢ State Street.

А от средата на миналото десетилетие‌ швейцарската банка UBS, заедно с ба.

Тази‌ интеграция може да бъде постигната чрез различни механизми, ⁣като например разработване​ на‌ иновативни финансови продукти, които ⁤комбинират традиционния финансов‌ сектор с криптовалути, създаване на мостове между ⁢традиционните финансови институции и ​криптовалутните⁣ платформи,‍ както и разработване на⁤ регулаторни рамки, които да‍ улеснят прехода между двете сектора.

Интеграцията⁤ на традиционния ⁤финансов‌ сектор и сектора на криптовалутите може да доведе до по-голяма ликвидност и стабилност на⁢ пазарите,⁢ както и до по-голяма достъпност и ⁢удобство за потребителите. Това също ⁣така може да помогне за намаляване на ⁣риска⁢ от измами и нелегални дейности в сектора ​на⁣ криптовалутите, като се насърчи ‌по-голямата прозрачност и отчетност.

В крайна сметка, интеграцията‍ на традиционния финансов сектор и сектора‌ на ⁤криптовалутите може ⁤да допринесе за по-широкото приемане и усвояване​ на криптовалутите⁢ като средство за обмен ‌и съхранение на стойност, както ⁣и за развитието на иновативни финансови решения, които​ да отговарят на⁣ нуждите на съвременните потребители ⁣и инвеститори. април тази година от подразделение на Societe Generale ​Forge, специализирано в работата с цифрови ‍активи.

През ⁤това време подразделението ​на банката успя‍ да получи⁤ лиценз за доставчик на⁢ услуги, ‍свързани ⁤с цифрови активи, от френския регулатор и стартира издаването на токени,⁣ базирани ‍на блокчейн Ethereum. EUR CoinVertible е фиксиран към⁣ обменния курс на еврото. Но каквото и да се говори, това е⁤ частна валута, която⁢ ще съществува до официалната валута евро.

На 6 декември английският‍ Financial ​Times посвети статията ‍„ Société Générale да стане⁢ първата голяма ⁤банка, която изброи стейбълкойн“ на пускането на криптовалута ‍от френската ‍банка . По-специално, тя съдържа част от интервю за Financial Times от ръководителя на Societe Generale Forge, Жан-Марк Стенгер.

По-специално той ⁤каза: „Екосистемата на криптовалутата е изключително концентрирана около няколко стабилни монети, 90% от които са обвързани с щатския долар. Ние ⁢вярваме, ​че има място на⁢ този ⁣пазар ​за банка и стейбълкойн, обвързан с еврото.”

Алена Нариняни, главен изпълнителен директор⁤ на⁢ Crypto-A, коментира ‌съобщението за раждането на цифровата валута EURCV по ‌следния начин: „Напълно възможно⁤ е тази⁣ монета да позволи интензивна интеграция на традиционния финансов сектор и сектора на⁣ криптовалутите. Това означава, че ⁣ще направи прехода от крипто към традиционно финансиране по-прост, от традиционно финансиране към крипто по-прост и ще привлече повече нови потребители,⁣ инвеститори и ⁤традиционни потребители на банкови услуги в⁢ пространството на криптовалутите.

Той⁤ ще​ им каже, че има такова нещо като стабилни монети, че могат да се използват. И не е далеч от други⁣ криптовалути, които не ⁢са стабилни.“

Ситуацията в света на парите, струва ми се, става все по-объркана. И‌ както за⁣ гражданите, така и за банките. Виждаме нарастващ паричен хаос.

Превод: ЕС

Нашият Ютуб ⁢канал:

Каналът ни в⁢ Телеграм:

Така ще преодолеем⁤ ограниченията.

Споделяйте в профилите си, с‍ приятели, в групите и ⁤в страниците.

#Криптовалутите #банките #държат #дистанция ‌#но #не #всички

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.