Home » today » News » Криптовалутите: банките държат дистанция, но не всички – 2024-03-08 18:26:39

Криптовалутите: банките държат дистанция, но не всички – 2024-03-08 18:26:39

остранството ⁣на криптовалутите. Това също така може да доведе до по-голяма ‌ликвидност и стабилност на пазара на криптовалути, като се създаде по-голямо доверие сред инвеститорите и потребителите. Този процес може да бъде ускорен от различни регулаторни и технологични иновации, които​ подпомагат интеграцията на двете сектора.ебители‌ към криптовалутния пазар. Това също така може да доведе до по-голяма ⁤ликвидност и стабилност​ на криптовалутните пазари, като се създаде по-голяма връзка между ‍традиционните финансови институции⁣ и криптовалутните борси.

Интеграцията на традиционния финансов сектор ⁣и сектора на криптовалутите може да бъде постигната чрез различни мерки, като например разрешаване на търговия с криптовалути на традиционни борси, създаване⁣ на регулаторни рамки за криптовалутните платформи ⁣и инвестиционни продукти, както и разработване на интегрирани финансови услуги, които обединяват традиционни и криптовалутни активи.

Тази интеграция може да доведе до по-голяма ‍прозрачност и сигурност в търговията с криптовалути,⁢ както и до по-лесен ⁤достъп до криптовалутния пазар за институционални и индивидуални инвеститори. В крайна сметка, тя може да⁢ допринесе за по-широкото приемане и използване на криптовалути в глобалната икономика..

Интеграцията ​на‌ традиционния финансов сектор и сектора ‍на‌ криптовалутите може да бъде от полза за всички участници в пазара. За инвеститорите, това означава по-лесен ⁢и по-бърз начин‌ за инвестиране както ​в традиционни активи, ​така и в ⁣криптовалути. За традиционните финансови институции, това предоставя възможност да разширят своите услуги и да ⁣привлекат нови ⁢клиенти, които са заинтересовани от ​криптовалути. ⁤За крипто-платформите, интеграцията с традиционния ‍финансов сектор може ⁤да улесни процеса на обмен на криптовалути във фиатна валута и да увеличи доверието на потребителите.

В крайна сметка, интензивната интеграция‍ на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да доведе до по-голяма ликвидност, по-добра защита на потребителите ⁣и ​по-голяма стабилност на пазара. Това също така може да помогне за намаляване на риска от измами и нелегални дейности в сектора ⁤на криптовалутите.редприятия към криптовалутния пазар. Това също така може да‍ доведе⁣ до по-голяма ликвидност и стабилност на криптовалутните пазари, като се създаде‌ по-голяма връзка между традиционния финансов сектор и ⁢сектора на криптовалутите.

Интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора​ на криптовалутите може да се осъществи чрез различни механизми, като например разработване на ⁤регулаторни рамки, които да улеснят сътрудничеството между двете⁣ сектора, създаване на инструменти за обмен ⁢и търговия с криптовалути в традиционните финансови институции, както ⁣и разработване на иновативни финансови⁣ продукти, които да комбинират ⁢предимствата ⁣на традиционните финансови инструменти с възможностите, предлагани от криптовалутите.

Този процес може да бъде от полза както за традиционните финансови институции, които‌ ще⁣ разширят своите услуги и клиентела, така и за⁤ сектора ⁣на криптовалутите, който ще получи по-голяма легитимност и признание от страна на институционалните инвеститори ​и регулаторите.⁢ В крайна сметка, интеграцията​ на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може⁣ да доведе до⁢ по-устойчив и иновативен финансов пазар, ‌който ‍да отговаря на ⁢нуждите на всички⁣ участници в него.ионални финансови институции към криптовалутния пазар. Това също така може да доведе до по-голяма ​ликвидност⁣ и стабилност на криптовалутните пазари, като се създаде по-голяма връзка между традиционните финансови‍ институции и ‍криптовалутните борси. Този процес може да бъде постигнат чрез различни механизми, като например разработване на регулаторни ⁢рамки за криптовалути, сътрудничество между финансовите институции и криптовалутните компании, както и ⁣разработване на иновативни финансови продукти, които комбинират традиционни и криптовалутни активи.финансови институции към криптовалутния ​пазар. Това също така може да доведе до по-голяма⁤ ликвидност и стабилност на криптовалутните пазари, като се създаде по-голямо доверие сред инвеститорите. ‍Интеграцията на традиционния финансов⁢ сектор и сектора на криптовалутите може да бъде ⁢от полза и за двете страни, като се създадат нови възможности ⁣за инвестиции и финансиране.ли⁤ към криптовалутите. Това също така може да доведе до по-голяма ликвидност на пазара на криптовалути⁣ и по-голяма стабилност на цените им.

Интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на криптовалутите може да се осъществи чрез различни ‌механизми, като например разработване ⁣на регулаторен фреймуърк, който да улесни сътрудничеството между тези два сектора, създаване на инструменти за обмен и търговия с криптовалути, както и разработване на иновативни финансови продукти, които да‌ комбинират традиционния финансов сектор с криптовалутите.

Тази интеграция може да доведе до по-голяма прозрачност и сигурност в търговията с криптовалути, както и до по-лесен и по-бърз достъп до ⁤тях за потребителите. В същото време, тя може да помогне за намаляване на риска от ‌измами и нелегални дейности ⁣в сектора на криптовалутите.

В крайна сметка, интеграцията на⁣ традиционния финансов‌ сектор и сектора на​ криптовалутите може да доведе до по-устойчиво и иновативно финансово бъдеще, което да предостави ползи както за инвеститорите, така и за икономиката като цяло.ови услуги към криптовалути. Това също така ​може да доведе ‍до по-голяма⁢ ликвидност⁣ на пазара на криптовалути и по-голяма стабилност на⁣ цените ‌им.

Интеграцията на традиционния финансов ⁢сектор и сектора на криптовалутите може да се осъществи чрез различни⁤ механизми, като например разработване на регулаторен фреймуърк, който да улесни сътрудничеството между тези два сектора, създаване на иновативни финансови продукти, които да комбинират традиционни и криптовалутни активи,⁤ както и развитие на технологии за улесняване на прехвърлянето ⁢на средства между традиционния и криптовалутния ​свят.

Тази ⁣интеграция може да доведе до по-голяма диверсификация на портфейлите на инвеститорите, както и до по-лесен‍ достъп до финансови услуги за ⁣хора, които досега не са имали⁢ възможност да ги използват. Това също така може да допринесе за по-голямо разнообразие и иновации във финансовия сектор като цяло.

В крайна ⁤сметка, интеграцията на традиционния ⁢финансов сектор и⁣ сектора на криптовалутите може да доведе​ до по-устойчив и устойчив ‍финансов сектор, който‌ да отговаря ‌на ‍нуждите на съвременните ​потребители и инвеститори.обри печалби ‌поради лихвени сделки⁢ и поради факта, че можеха ⁢да емитират нови пари (под формата на раздадени заеми). ‌И в бъдещия свят на ‍CBDC няма да има място за тях или ще бъдат помолени да действат като някакъв вид финансов посредник⁣ между Централната банка и потребителите на цифрова валута (физически и юридически лица). ⁢И да се задоволяват само с комисионни за предоставените посреднически услуги.

Търговските банки‌ са в известен смисъл затворени организации, тъй ‍като Централната банка по ⁤отношение на търговските банки ‌действа‍ като регулатори и контрольор (банков надзор). Следователно те не се противопоставят открито на проекта CBDC, но се опитват да останат в бъдещия смел нов свят на числата, поне като агенти и ⁣посредници на Централната банка.

Ако сравним САЩ и Европа, в Стария свят се е развил по-строг режим по отношение на възможността банките да‍ работят с криптовалути.⁤ В Новия свят (САЩ) режимът е по-либерален. По принцип ‌днес една⁢ американска търговска банка може да работи с крипто.

За да направи това, той трябва да получи лиценз, наречен Money Transmitter License. Лиценз за прехвърляне на средства ​чрез криптовалути. Има и лиценз,⁢ наречен BitLicense.‍ Издава се⁤ от Министерството на финансовите услуги на Ню Йорк (NYDFS) за транзакции с цифрови активи. В Европа (с изключение на Швейцария) банките не могат или почти‌ не могат да получат такива лицензи.

От ⁣моя​ гледна точка това се обяснява‍ с факта, че Америка⁤ не бърза да въведе цифровия долар. Вече писах⁤ за това в‍ моите статии „Не всички централни банки бързат да изградят „CBDC рай““ и „CBDC е „гробът на американската свобода“. Опит за ⁣противопоставяне на проекта за ‌дигитален долар.“

Авторът⁣ на‌ публикацията „Банки и ⁣криптовалута: каква е сложността на тези взаимоотношения“ казва ⁢приблизително същото : „Разбира се, Америка е най-прогресивната ‌по⁢ отношение на крипто-услугите. Именно в ‍САЩ⁢ е най-лесно да се купува и продава криптовалута, а биткойните могат да се съхраняват‌ в банкови сметки. Европейските банкери не са толкова либерални, колкото техните американски колеги…”

Искам отново да се върна към миналото десетилетие. Във време, когато централните банки все още не са формирали отношението си към частните криптовалути. Тогава шумът около частните цифрови валути зарази много ​търговски банки. ‍Последните си помислиха:⁤ защо не започнем да създаваме собствени криптовалути и да ги⁤ предлагаме на нашите клиенти?

Например през 2017 г. английският Financial Times публикува статия „Шест глобални​ банки обединяват усилията ​си, за да създадат цифрова валута“. В статията се отбелязва, че шест от най-големите банки в света⁢ са⁢ влезли⁤ в проект ‍за разработване на цифрова валута, която се надяват да използват от следващата година за сетълмент и изчистване на финансови транзакции. Това са Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG и State ⁢Street.

А от ‌средата на миналото десетилетие швейцарската банка UBS, заедно с ба.

Интеграцията на традиционния финансов сектор и ⁢сектора на криптовалутите може да бъде от полза за всички участници в пазара. За инвеститорите‍ и потребителите на банкови услуги, това означава по-лесен и по-бърз достъп до криптовалути, ‌както и по-голяма сигурност и удобство при ⁢търговията с тях. За компаниите ​и финансовите институции, интеграцията може да доведе до по-голямо ‌разнообразие ‌от‍ услуги и инструменти за управление⁣ на ⁤риска, както и по-добър достъп до капитал и ​ликвидност.

Също така, интеграцията на традиционния ‌финансов сектор и⁤ сектора на криптовалутите може да⁤ помогне за по-ефективно регулиране на пазара и​ за намаляване на риска⁣ от измами и пране на пари. Това може да увеличи доверието‌ на инвеститорите и да допринесе за по-устойчиво развитие на пазара на криптовалути.

В крайна сметка,​ интеграцията на традиционния финансов сектор и сектора на‍ криптовалутите може ​да доведе‍ до по-голяма ликвидност,⁤ по-голяма прозрачност ​и по-голяма стабилност⁢ на пазара, което е от полза за ‌всички участници в него. април тази година от подразделение на Societe Generale Forge, специализирано ⁤в работата с цифрови активи.

През това време​ подразделението на банката ​успя да получи лиценз ​за доставчик ‍на услуги, свързани с цифрови активи, от френския регулатор и стартира издаването на токени, базирани на блокчейн Ethereum. EUR CoinVertible е фиксиран към обменния ‌курс ⁢на ⁣еврото. Но каквото⁤ и ​да се говори, това е ⁤частна валута, която ще съществува до официалната валута евро.

На 6 декември английският Financial ‍Times посвети статията „ Société Générale да стане първата голяма банка, която​ изброи‍ стейбълкойн“ на пускането на криптовалута от френската банка . По-специално, тя съдържа ‍част‌ от интервю за ‍Financial Times от ръководителя на Societe Generale Forge, Жан-Марк Стенгер.

По-специално той каза: „Екосистемата на криптовалутата е изключително концентрирана около няколко стабилни⁣ монети, 90% от които са обвързани ⁤с ‌щатския ⁢долар. Ние вярваме, че​ има място на този пазар за банка и стейбълкойн, обвързан с ⁢еврото.”

Алена Нариняни, главен изпълнителен директор на Crypto-A, коментира съобщението за раждането ⁢на цифровата валута EURCV по следния начин: „Напълно възможно е тази монета да ⁤позволи интензивна интеграция на традиционния финансов ​сектор и сектора на криптовалутите. Това означава, че ще направи прехода от крипто ⁢към традиционно финансиране ‍по-прост, от традиционно финансиране към крипто по-прост и ще привлече повече нови потребители, инвеститори и традиционни потребители на банкови услуги в пространството ⁤на криптовалутите.

Той ще им каже, че ⁣има‍ такова нещо като ⁢стабилни монети, че могат да се използват. И ⁣не е далеч от други криптовалути, които⁢ не са стабилни.“

Ситуацията в света на парите, струва ​ми ​се, става все по-объркана. ‍И както за гражданите, така⁤ и за банките. Виждаме нарастващ паричен хаос.

Превод: ЕС

Нашият Ютуб канал:

Каналът ни в ‌Телеграм:

Така ще преодолеем ограниченията.

Споделяйте ⁤в профилите си, с приятели, в групите и в страниците.

#Криптовалутите #банките #държат #дистанция #но #не #всички

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.