Home » today » World » Командир на отряд за БПЛА: Бойците от ВСУ отиват при нас на смърт – 2024-04-26 11:39:08

Командир на отряд за БПЛА: Бойците от ВСУ отиват при нас на смърт – 2024-04-26 11:39:08

/Поглед.инфо/ Командирът на отряда за БПЛА на 88-ма отделна бригада „Еспаньола“ разказа на кореспондента как журналистът е станал оператор на ‍дронове, както и за ‌службата ​му⁢ в подразделението „Еспаньола“, използването⁣ на цивилни дронове за военни цели, ситуацията близо до Андреевка и много други. Чуйте Сергей Загатин, известен и под позивната “Петрович”.

–⁤ Сергей, как стигнахте от журналистиката до войната?

– Смених много професии, попаднах⁣ в журналистиката и медиите като цяло в мрачните за Русия‍ 90-те⁣ години. И тъй като‌ се занимавах с⁤ патриотична ⁢журналистика, съвсем ‌очевидно е, че в момента, когато на Майдана узря желанието и способността да се убива, аз заех‌ много конкретна позиция.

Няма да крием, че журналистиката, както и изкуството заради самото изкуство, ⁢вече ⁣не​ съществуват, нали? Никой вече ‌не е над битката. От 2013 г. работя в медиен холдинг, ‌чието⁢ създаване се⁣ приписва на Евгений Приг

Благодарим ви!

те, които следите. Благодарим ви!

групите, в които участвате. Благодарим ви!

, за да разпространите информацията.

-напредналия опит.

– Сега за дронове ли говорим или за нещо друго?

– Не само, а по принцип. Нека си спомним например как „Еспаньола“ стигна до линията на бойния контакт това лято. Това‌ беше южно направление: Артьомовск, ‌Андреевка, Клещеевка и т.н. „Еспаньола“ ‍успя да установи хоризонтални​ връзки със своите подизпълнители.⁢ Но ⁤ситуацията беше ⁣тежка – имаше наистина сериозен скок.

Освен това там бяха нашите заклети врагове от ​3-та специална бригада, която преди поражението в Мариупол ⁢се наричаше „Азов“. Това са същите хора: Билецки, Малюта,⁣ познат като „Боцмана“.

Те⁣ пресичаха канала. В началото на⁣ август бяха транспортирани ‌десет единици техника. А ние, ⁤за щастие, не страдаме от ⁤чисто военни предразсъдъци. Нямаме ⁢тази мудност,‌ характерна за военна машина, нямаме уважение към ранга.

Бързо установихме хоризонтални връзки и в един момент „Еспаньола“​ контролираше почти цялата налична артилерия ‍на траниците, за да разпространите информацията!

тели и в групите, в​ които ​участвате!

форумите, които следите. ​Нека информацията достигне до‌ повече хора!

, в които участвате. Нека информацията достигне ⁤до ‌повече хора!

за да достигнем до повече хора!

а, които действаха ‌в това направление. Това е ‌и 72-ра, и 57-ма, и приближаващият се 1428-ми полк, и „Ахмат“, и доброволческата бригада „Свети Георги“.

Лично на мен ми прави впечатление, че спрямо юли-август украинците имат недостиг на⁣ боеприпаси.⁢ Така че те стрелят или ⁣това е касета, или нещо, което просто се⁤ забива в земята.

Касетъчните снаряди​ не са много‌ приятни.

– Касетите са⁢ кофа ‌с осколъчно-фугасии, които се⁣ пръскат около вас. В добре оборудвана позиция е ⁤доста трудно касетите да нанесат поражение на⁣ пехотата. Касетите са добри срещу колони, срещу небронирани превозни‌ средства, ⁢срещу медицински коли.

Те не са подходящи за ⁤изваждане на врага от окопите„ В сравнение с начина, по⁤ който стреляха в началото⁢ на ​август, сега конкретно в Андреевка-Курдюмовка, украинците забележимо са отслабнали. Нашите стрелят повече и не с ‌касетки.

– В отговор мнозина ще ‍отбележат, че недостигът на снаряди не пречи на ВСУ да обстрелват населени места на ‌ДНР…

– Нашите скъпи⁣ партньори им предоставиха цяла гама​ артилерийски системи, способни да стрелят на разстояние 40–50 километра. Тези системи ​се ⁤използват ​за терор срещу Донецк‍ или Светлодарск,⁤ който ⁣се намира в нашия оперативен‍ тил.

– „Защо да ‌хабят боеприпаси по ‌цивилни, ако има малко от тях?“, ще попита бележитият либерал.

– Защото идеята на нацистите е ⁢терор, който уж може ⁣да направи ​впечатление на някого. Защо германците разстрелват затворници⁤ в лагерите през април ‍1945 г.? ​Няма логично обяснение⁤ за това. Беше терор⁣ заради ⁣самия терор. Тук също сме свидетели на терор заради самия терор.

– Те също​ не правят​ ракети, а⁢ използват чужди. Западният военно-промишлен комплекс работи доста активно​ за⁤ тях.

– Не си мислете, че ‍техният военно-промишлен комплекс е⁤ нещо магическо.‍ Имаме Кали Юга и целият ​свят е Кали⁣ Юга. Наблюдаваме спад във всички области, който се ⁤свързва с победатафорумите, които следите. Нека информацията достигне до повече хора!

социалните мрежи, за да⁢ помогнем на повече⁣ хора​ да разберат истината⁣ за конфликта.

Този текст ни напомня, че войната в ‍Украйна е сериозен конфликт, който е наистина трудно да се разреши. Ситуацията е сложна и с много странични интереси, които влияят върху нея. Надеждите ⁣за мирно решение на конфликта изглеждат малки, но все пак трябва да се надяваме, че е възможно да се‌ намери компромис. Важно е да продължаваме ‌да следим ситуацията и ​да се стремим към мирно решение.

Благодарим ви за споделянето на информацията!

и ⁢и т.н. Благодарим ви за подкрепата!

Ситуацията в Украйна е наистина сложна и ⁣конфликтът продължава от ‍години. Надяваме се, че намирането на мирно и ⁢дипломатическо решение на проблема е възможно и че насилието може да бъде спряно. Нека се надяваме за мир⁣ и стабилност⁤ в региона.

Благодарим ви за‌ превода, В. Сергеев, и​ за информацията. Нека се надяваме,⁢ че ситуацията ще се ⁤подобри и⁤ че хората в ⁣региона ще намерят мирно‌ решение на конфликта.

оциалните мрежи!

раха като врагове​ на​ Русия. Това ​е било голямо предизвикателство ​за нас,‍ но успяхме да се справим с него.

– Какво е вашето мнение за ситуацията в Украйна в ⁣момента?

– Ситуацията в Украйна е ⁤сложна и изисква внимателно‍ и балансирано решение. Ние ‍трябва да подкрепим руските граждани, които се борят за своите права и​ свободи, но също така ‌трябва да се стремим към мирно решение на конфликта. Не⁢ трябва да​ забравяме, че Украйна е нашият съсед и трябва да се стремим⁢ към добросъседски отношения ‌с нея.

– Благодаря ви за интервюто, г-н Путин.

– Благодаря на вас. Желая ⁢ви успех в работата ви и винаги стойте на страната на ⁤истината и ​справедливостта.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.