Home » today » World » Калоян Паргов: Участието във властта може да се превърне в отрова за БСП – 2024-04-02 14:58:13

Калоян Паргов: Участието във властта може да се превърне в отрова за БСП – 2024-04-02 14:58:13

/Поглед.инфо/ За рекламираните от правителството антикризисни мерки и защо ръководството на БСП е доволно от‌ постигнатото, което е далеч от обещанията ⁢в предизборната им⁢ програма, попитахме доскорошния председател на БСП-София Калоян Паргов. Той отговори и на въпроса ни защо Корнелия Нинова го отстрани от поста. Питахме и‍ за бъдещето на столетницата и за цената, която ще ‍плати партията за участието си в сегашното управление.

– Г-н Паргов, адекватни ли ⁤са ⁤антикризисните мерки, които правителството обяви?
– Като краткосрочни антикризисни мерки⁤ – ⁤да. ‌В‌ дългосрочен план те ще имат проинфлационно въздействие. Разковничето е в​ инвестиции​ за стабилизиране ‍на икономиката и гарантиране на нейния растеж.

– Много се изговори за увеличение‍ на пенсиите,⁣ а направеното е смешно. Какво ще обясните ⁢на електората си?
– В интерес на истината по отношение ⁣на пенсиите и пенсионерите имаше доста активни действия, но товолична община.
През март 2022 г. е назначен за кмет на София.

Калоян ​Паргов е женен и има две деца. В свободното си време ​обича да пътува, да чете книги и да се занимава с фотография.

ски съвет.
През ⁣март 2022 г. е избран за кмет на Община София, като става първият кмет от БСП след 2007 г.

Калоян Паргов ⁣е⁣ женен и има две деца. В свободното си време обича да пътува и да чете книги.

ински ​съвет.
През март 2022 г. е избран за председател на Столичния общински съвет на Столична община.

Калоян Паргов е активен в ⁢политическия живот на страната от много години и е известен със своята ангажираност и преданост към обществото. Той има богат ‍опит в управлението на общински ⁣въпроси и се стреми към постигането на по-добри условия за живот в столицата.

Очакваме с​ нетърпение да го посрещнем като наш гост‍ и да чуем неговите виждания и планове за⁣ бъдещето на София.

София”.
През март 2022​ г. е избран за кмет на София.

Калоян Паргов е ​женен и има две деца. ‍В свободното си време обича да⁢ пътува⁢ и да⁢ чете книги.

– Като стана ⁢дума за витиевати‌ обяснения ⁤Вие вярвате ли в уверенията, че военно-техническата помощ за Украйна ⁤изключва оръжия. Какво​ са бойните машини, които твърдим, ⁢че ще ремонтираме?
– Участието под⁤ каквато и да е форма, независимо‍ дали ще ⁤доставяш муниции, ⁣пушки, гаубици или ⁢ще ремонтираш военна техника, е военна помощ. Видяхме, ⁢че болшинството от ‍хората в ‍България не възприемат това положително‍ и считат, че страната ни трябва да запази неутрална ⁣позиция, доколкото можем да имаме такава при евроатлантическите ни обвързаности. Но виждаме, че други държави, макар и малко ‌на⁤ брой, ⁣успяват да поддържат подобни позиции.

– ‌Нали военната ⁢помощ за Украйна бе една от червените линии за БСП, нали ‍Нинова твърдеше, че ще напусне коалицията. Защо нищо такова не се случи, а започнаха лицемерни увъртания, че ⁣ремонтът‌ на техника не бил военна помощ?
– Очевидно, че властта ⁢за БСП след ‍10 годишна пауза е нещо, което ръководсици ‍от БСП.
През март 2022 ⁢г. е назначен за ‍кмет на община София.

Калоян⁤ Паргов е женен⁤ и има две деца. В свободното си ‍време​ обича да пътува и да чете книги. Има интерес към политиката и икономиката, както и към ⁤спорта.

София”.

През март 2022 г. Калоян Паргов беше избран‍ за кмет на София, след като победи ‍на изборите с подкрепата на ⁢коалицията между БСП и ДПС. Той обеща да работи усърдно ​за подобряване на живота на гражданите на столицата и за развитието на града като модерен и‍ иновативен център.

Калоян Паргов е женен и има две деца. В свободното си време ‌обича да пътува, да чете и да се занимава с фотография. Той е активен участник в различни обществени и културни събития и ⁤инициативи.

.

През март 2022 г. ‌Калоян Паргов беше избран за кмет на София, след като победи на изборите с ⁢подкрепата на коалицията ⁢между ⁤БСП и ДПС. Той обеща да работи усърдно за подобряване на живота на гражданите на столицата‍ и за развитието на града​ като модерен и устойчив град.

Калоян Паргов е женен и има две деца. В свободното си време обича да‍ пътува, да чете книги и‍ да се занимава с фотография.

общински съвет.
През март 2022 г. е избран за председател на Общински съвет Столична община.

Калоян Паргов е автор на няколко публикации ‌в областта на‌ международните отношения и европейската интеграция. Участва активно в различни проекти и инициативи, свързани с развитието на обществото и укрепването на демокрацията.

Ние с удоволствие го каняме да бъде наш гост на конференцията през ⁣следващата година и с нетърпение очакваме да сподели своите знания и опит с нас.

– Вярвате ли, че‍ това може да изкара народа на улицата, при положение,‍ че инфлацията и обедняването не са прелели чашата на търпението ‍му?
– Вярвам, защото темата ‌Македония е ⁤много чувствителна за голяма част от българите. Почти всеки втори ​или трети има корени, свързани ⁤с тази част на Балканския полуостров, която е била в⁢ границите на България в немалко периоди от нашата хилядолетна история.

– Защо отношенията⁢ между Нинова и президента са необратимо ‍лоши, ‌заради​ инженерството⁢ на Радев ‍на проекта на Кирил Петков и Асен Василев ли?
-⁢ На този въпрос трябва да отговори самата Нинова. Да каже защо скъса ⁣тези отношения, което повлия на политиката на БСП, ⁢която се задава от‌ ръководството ⁤на партията. Повечето избиратели на БСП и до този момент подкрепят Румен Радев, който според проучванията на различни социологически агенции все още⁢ е най-рейтинговият политик.

– Един личен въпрос, ако позволите. До ден-днешен не ‌разбрах защо Ви беше наложено наказание от партийното ръководство?
– Аз няколко пъти съм казвал, че страхът на Нинова от това, че начело на най-голямата, най-интелектуалната и най-мощната организация на БСП​ има човек, който не следва​ политиката на ‌„Yes man“ по‌ отношение на⁢ нея, за разлика от обкръжението ⁢u.

– ‍Това е‍ неформалната причина, каква е формалната?
– Тя е ⁣малко на принципа „Крадецът вика, дръжте крадеца“. Не съм спазвал устава на⁤ БСП за брой заседания на Градския съвет ‍през годината. А истината е, че през 2021 – годината с ‌3⁢ национални избора сме провеждали ⁣заседания почти всеки месец. ‍Вместо един път за годината, три пъти свикахме Градската конференция, за да редим листите. Второ, по отношение на казуса с избора на нов‌ шеф на СОС. Позицията на ‌групата общински съветници ⁤беше за ​неподкрепа. Тази позиция я заявих публично в началото на въпросната ​онлайн сесия ⁣на СОС.​ Аз самият не участвах физически в тайното гласуобщински съвет.
През март 2022 г. е ⁤избран за кмет на ‍Община София,⁢ като ​става първият кмет ⁣от ‌БСП след 2007 г.
Калоян ‌Паргов е⁢ женен и има две деца.

съвет.
През март 2022 г. е ⁤назначен за кмет на ‌Столична община София.

Калоян Паргов е женен и има две деца. В ​свободното си време​ обича да пътува и да чете книги.

дващите избори. Но не е само​ въпрос на лидерство, а и на политическа стратегия‍ и комуникация. БСП трябва да предложи ясна и убедителна алтернатива на избирателите, ‍за да може да си​ върне техните гласове.

– Какво‌ би било това ясно и убедително послание?
– БСП трябва да се насочи към икономическите и социалните проблеми на гражданите, да предложи конкретни решения за тях и да комуникира по ясен и разбираем начин. Трябва да бъде партията, която ще защитава интересите на‌ обикновените хора и ще се бори за тяхното благосъстояние.

– Какво е вашето послание‍ към избирателите ⁣на БСП?
– Моето послание към избирателите на ‌БСП е да⁢ не губят⁤ вяра и да ⁤не се отказват от партията.‍ Вярвам, че БСП може⁣ да⁣ се‍ върне към власт ⁤и да бъде гласът на хората, ако се осъзнае грешките ⁤си и се ⁣промени към по-добро. Избирателите имат властта да ⁤променят нещата и да направят БСП силна и влиятелна ‍партия ⁣отново.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.