Home » today » World » Интифада срещу Нинова на конгреса на БСП, тя непоклатима в танка срещу „джендърите” – 2024-02-23 04:59:39

Интифада срещу Нинова на конгреса на БСП, тя непоклатима в танка срещу „джендърите” – 2024-02-23 04:59:39

/Поглед.инфо/ Верни ‌на председателката делегати игнорираха подписка‍ на над 270 ⁣други делегати за оставката ѝ ⁢плюс проекторезолюция на „Социализъм ‍XXI век” и изключиха от⁤ партията 14⁢ знакови „бунтовници”. За „революция⁣ и съпротива” ‌предупреди водачът на евродепутатите социалисти Петър Витанов, заметнат с палестинска кърпа. Без​ да‌ трепне, Нинова издигна борбата с⁤ „джендър⁤ идеологията” като ​фокус на форума, който гласува‌ и подкрепа за Румен Овчаров, обявил се ‌за наклеветен от „Магнитски”, защото бранел националните интереси

Отдавна​ откроилият се вътрешен бунт в БСП срещу авторитарното ⁤ръководство на Корнелия Нинова, срещу чистките‍ ѝ на инакомислещи, срещу липсата на адекватна лява идеология и‌ политика, срещу постоянния срив​ на партийните изборни резултати ‌под⁢ нейното⁣ лидерство изби днес почти в интифада по време на заседанието на 50-ия партиен конгрес в зала 3 на‍ НДК.

Още в началото на заседанието група ⁣знакови социалисти, които настояваха ⁣да се разгледа и​ гласува подкрепена от над 270 делегати подписка за оставката на Нинова, се качиха на ‍сцената край трибуната в очакване да им се даде думата – нещо, което ​водещият⁣ Георги Свиленски​ отказваше, тъй като в ⁤дневния ред липсвала такава точка.

След като​ до микрофона най-после се добра заметнатият‌ бунтовно с палестински шал ​водач на евродепутатите социалисти Петър Витанов, излъчващата директно работата⁣ на конгреса партийна телевизия БСТВ прекъсна ‍предаването си и не показа изказването му.

Петър Витанов‌ по време на изказването си пред конгреса

„Истинският ⁤лидер умее да води битки. Умее да печели битки, но умее и‌ да предаде щафетата тогава, когато с усилията си не може да подобри ​резултата“, каза⁤ Витанов. И добави: „Докога ще се⁣ преструваме, че вървим по правилния път, ⁤след като ​сме загубили посоката, докога ​ще се‍ оправдаваме​ за провалите си. Вината я носим всички, но винаги лидерът носи отговорността. Когато нямате доблест след почти една ликвидация, тогава идва революцията и съпротивата. И в‌ съпротивата няма нищо лошо, ‍това пази партията. Искам първа точка​ от дневния ред да бъде прекратяване на правомощията на председателя на Националния съвет!“

В подкрепа на същото се​ изказа и ⁣Крум ⁢Зарков, който в‌ момента е служебен​ правосъден министър. Той заяви: „През ⁢месец април​ миналата година за последен път се ⁢изправих пред конгреса ‍и се обърнах ⁢към делегатите. Днес се обръщам към ръководството – ⁤тогава вие спечелихте конгрес, а БСП загуби избори. Призовавам ви днес да направим обратното – ‌откажете се да печелите⁢ този конгрес, за да може БСП отново‍ да печели избори“.

Подкрепящият Нинова Румен Гечев обаче се противопостави на обсъждането на темата за ⁢оставка на‍ партийната лидерка, защото това било вредно преди избори и дориместни избори.

  • Партията изразява своята решителност⁤ да продължи ⁢да⁤ работи⁤ за⁣ укрепване ​на социалдемократическите ценности и ‌за постигане на социална⁢ справедливост в България.
  • Тези съобщения са част⁢ от ‌официалното изявление на БСП след обсъждането на оставката‌ на председателя⁢ на партията. В изявлението се подчертава​ решителността на партията да продължи да работи за постигане на своите цели и ценности. Също така се обявява, че ⁢Националният съвет ще избере заместник председател, който да ​води партията напред.люция.

  • Партията призовава всички свои ‍членове‌ и симпатизанти да се ⁣обединят в усилията за ⁤обновление‍ и реформа⁤ на БСП, като се насочат към постигане‌ на общи цели и идеи за бъдещето на страната.
  • БСП изразява готовността си⁢ за диалог и сътрудничество‌ с всички ⁣политически сили‍ и обществени организации, които споделят нейните ценности и цели за ‌развитие на ⁢демокрацията и социалната⁣ справедливост в България.
  • Настоящата ‌Политическа резолюция е приета ⁤с единодушие от Националния съвет на БСП на заседание,⁤ проведено на 15 март 2022 година.

    Председател ⁣на БСП: Корнелия Нинова

    Генерален секретар на⁤ БСП: Христо Проданов

    София, ‌15 март 2022 година

    онални избори.

  • Партията изразява своята ⁣решителност да продължи борбата за социална справедливост и равенство пред закона, както и за ‌утвърждаване ‍на демократичните ​ценности в обществото.
  • Тези‍ съобщения ​са част от официалното изявление на партията ⁢след кризата ​в‌ ръководството. В изявлението се подчертава ‍ангажимента на ‍партията към демократичните ценности и социалната справедливост, както и нейната‍ готовност ‌да създаде нова организация за участие в предстоящите избори.>Невъзмутима и непоклатима, произнасящата отчетния си доклад Нинова не им обърна ⁢внимание и продължи по⁤ предварително подготвения текст, възхваляващ успехите на БСП по прокарване на важни‍ решения в държавната‍ социална ‍политика. В доклада бе декларирано също, че БСП няма да влиза в коалиция в​ ГЕРБ ‍след предстоящите ‍на 2 април поредни парламентарни‍ избори, но ⁤ще води диалог ‌с всички политически сили.

    Беше изтъкната⁢ позицията ⁣на БСП в⁣ защита на националната енергетика,⁤ включително ядрената, като бе изтъкнато, че за България ⁤са неприемливи антируски санкции в​ този сектор, защото ще навредят⁣ на националния интерес.

    Нинова ⁤специално фокусира вниманието на конгреса върху „борбата с⁢ джендър идеологията”, ​като се оплака, че постоянно‍ била⁢ притискана да се съгласи‍ с прословутата Истанбулска конвенция, но нямало да отстъпи. Темата бе толкова преекспонирана, че дори с гласуване бе одобрено предложение за ‌събиране на подписи за‍ референдум „за” или „против” изучаването ⁣на въпросната „джендър идеология”‌ в⁢ училищата.

    Впрочем, ⁣гласуването ​на всички документи и предложения на конгреса ⁢безпрецедентно премина накуп, като те бяха включени в общ списък. Вътре бе не само идеята ⁢за референдум, но и текстът на доклада на‍ председателката, ⁤концепцията за нова програма‍ на ‍БСП, както и предложенията⁣ за промени в ‌устава⁣ на ​партията,⁢ за които критици⁢ на Нинова ⁤още доста преди конгреса алармираха, че предвиждат дори дистанционно гласуване ‌по Вайбър, което може да⁢ послужи например​ за изключване⁤ на неугодни дейци.

    Без изключвания не мина и днешният⁤ конгрес. ⁢По предложение на Таско Ерменков делегатите ​отначало ‍за втори път ⁤изключиха някогашната ⁤„дясна ръка”⁤ на Нинова ⁢и ‍днешен ⁤неин ожесточен критик Кирил​ Добрев, който дори​ не беше допуснат да влезе в​ конгресната зала.⁢ Първото му изключване от БСП бе в ⁤края на ‍2021 г., след което той ‍бе възстановен със съдебнорезолюция.

  • Партията призовава всички​ свои‍ членове и симпатизанти да подкрепят този ⁣процес на обновление⁣ и да​ се включат активно в​ подготовката за ⁢предстоящите избори, с цел възстановяване на доверието на гражданите в БСП като социалдемократическа партия, представляваща ​техните ⁤интереси и​ ценности.
  • Настоящата ​резолюция ⁤беше приета с ⁣единодушие от Националния съвет на БСП на заседание, проведено на 15 март 2023 година в ⁤София.

    ални избори.

  • Партията изразява своята готовност⁣ да работи заедно с​ всички демократични сили в страната с цел защита на ‍демокрацията и правата ​на гражданите.
  • Това са основните решения, които​ бяха взети на извънредното заседание на Националния ⁣съвет на БСП. ⁤Партията се надява, ‍че тези действия ще ⁢допринесат за възстановяването на доверието ⁤в нея и за подготовката‍ й за предстоящите⁣ предизборни кампании.


    избори.

  • Партията призовава всички свои членове и симпатизанти ‍да подкрепят новия заместник председател и да ⁣работят ​заедно за постигането на общите ‍цели на партията.
  • БСП​ се ⁣ангажира да продължи да бъде силен ‌и единен‍ политически играч в българската политическа сцена и да представлява интересите на своите ⁣избиратели.
  • Националният ‍съвет на БСП

    25 март 2022 г.

    бори.

  • Партията изразява своята⁣ готовност да работи заедно​ с всички демократични сили в страната с цел⁢ постигане ​на ⁢общи цели и интереси ⁤на гражданите.
  • БСП призовава ⁤своите членове и симпатизанти да подкрепят⁤ усилията за изграждане на ​силна⁢ и‌ единна левица в България.
  • Националният съвет на БСП

    25 март 2022 г.

    , че попадам в „черния“ списък именно с част от тези мои приятели. Защото това не е нито първата ни битка заедно, нито ще⁤ бъде последната! На всички останали бих искал да ⁤кажа: „Изправете се, и те ще паднат!“

    За мен‍ беше чест!

    Предлагаме тук и двата⁢ документа, които не успяха да преминат ⁣през ​цедката ⁣на⁢ днешния конгрес.

    Ето първо подписката ⁢за оставката на‍ Нинова,‍ така⁢ и⁢ не поставена на гласуване от делегатите.

    До делегатите на  50-ия конгрес на БСП

    До​ Ръководството на 50-ия конгрес ⁤на БСП

    ПРЕДЛОЖЕНИЕ

    От делегати на ‍50-ия ⁢конгрес на БСП:

    • За предсрочно прекратяване на мандата на ‌Корнелия Нинова като председател ​на БСП и избор⁤ на ​временно ръководство на БСП

    МОТИВИ:

    • Обединени от ‍грижата за ⁢бъдещето на ‍БСП и ​връщането на ⁢политическото доверие на левите хора в⁢ нея за превръщането ѝ във водеща политическа сила, достойна за своята⁢ 131-годишна история, предлагаме Заседанието на 50-ия конгрес‌ на БСП да приеме ‍предсрочното прекратяване на мандата на Корнелия Нинова⁢ като председател на БСП.
    • Под ръководството на Корнелия Нинова за 6 години БСП от водеща политическа сила се превърна в пета парламентарна партия. От близо ‍милион гласа и⁢ алтернатива на ГЕРБ – ⁤днес⁤ има минимално⁤ политическо значение. Влезе в ⁢безпринципна коалиция с десни, антикомунистически, русофобски партии ‌като ПП и ДБ, а съвсем наскоро показа готовност за коалиция​ с ГЕРБ-СДС и ДПС.
    • Под ръководството ⁤на⁢ Нинова БСП се обезличи⁣ като социалистическа партия. ⁤Много партийни членове си задават въпроса: социалистическа ли е⁢ БСП? Защото БСП днес не може да отговори на фундаменталния въпрос:⁤ От чие‍ име ⁤и в чия полза прави своята⁤ политика! Загубата на⁣ идейност ⁤не може да се прикрие зад лява фразеология и отделни социални мерки. Реалността е, че БСП е изправена⁤ пред тежката организационна, идейна и кадрова⁢ криза.
    • Под ръководството ⁣на Нинова в БСП ​трайно се настани⁣ едноличен ‍и команден⁤ стил на управление,‍ систематично се ликвидираха ​вътрешнопартийната демокрация и свободният ⁤дебат, обезличени ‍и лишени от своята уставна роля са всички структури – от ОПО до ​Националния⁣ съвет и Изпълнителното бюро.⁢ Заради личните амбиции на председателя и обкръжението ‍ѝ,⁤ в БСП бяха издълбани тежки⁣ разделителни линии, бяха изгонени или изолирани от партията достойни социалисти. Стимулира се‍ личната преданост, а обещанията за постове изместиха политическия дебат⁤ и идеологическата чистота. Всеки несъгласен с това става неудобен, което⁣ за‍ демократична партия е път за никъде! Бяха⁢ наказани и ‌изключени членове на НС и делегати‌ на Конгреса от София, Пловдив, Видин, ​Харманли, Симеоновград и др.
    • Под⁣ ръководството на Нинова БСП ⁤изпадна в изолация, капсулира се и⁤ губи доверието на лявомислещите ‌хора в най-бедната държава –⁣ членка на ‍Европейския съюз. Ръководството ⁢отвори​ фронтове срещу всички в/и извън партията – млади, ветерани, местни структури, лявата интелигенция, обществени​ формации, ‌президента Радев и вицепрезидента Йотова. Губи ⁢доверие сред всички​ социални групи и региони, включително и сред ⁢най-верните избиратели. Особено тревожно е състоянието на доверието в ‌БСП ‍сред младите⁢ и активните поколения. БСП отдавна‍ не е ‌политическият съюзник на бедните и онеправданите, на малкия семейния‌ бизнес, ​на ​синдикатите и кооперациите.
    • Под ръководството ​на Нинова многократно бяха погазвани Уставът и основните ​правила в ⁢партията. Един от примерите за това е оставката на Нинова, ​подадена‍ в края на 2021‍ г.,⁣ която умишлено не бе констатирана от Конгреса, което води ⁤след себе си ⁣тежки уставни и морални последици.
    • С‌ Нинова начело, БСП‌ върви необратимо към идейна, ‍организационна, кадрова, морална и електорална катастрофа, която само ние, делег.
    • Партията призовава всички свои членове и⁤ симпатизанти да подкрепят този процес на обновление и да се включат активно в⁢ подготовката за ⁢предстоящите избори, с цел възстановяване на ‌доверието на гражданите в БСП.
    • БСП изразява благодарност към всички, които изразиха подкрепа и солидарност с партията в този ‍труден момент и обещава да работи усърдно за възстановяване на своята роля като водеща политическа сила в страната.

    Това е време за обновление‌ и промяна, и БСП⁣ е решена да⁣ се ангажира с този⁣ процес, за да се⁢ върне на пътя‍ на успеха и да предложи на гражданите реални алтернативи ⁤за бъдещето на страната.избори.

  • Партията призовава всички свои членове и симпатизанти да⁤ подкрепят новия заместник председател и да работят заедно за постигане на успех ​на предстоящите избори.
  • БСП ⁤се ‌надява, че това решение ще доведе до обединение на​ партията и ​ще подготви‍ по-добре за ⁤предстоящите ⁣предизборни кампании.

    С‌ уважение,

    Председател на БСП

    Дата: 15 март ‌2023 г.

    Та ⁤ето я и шкартираната от ниновистите проекторезолюция:

    Политическа резолюция ⁢на ‌50-ия Конгрес на БСП

    София, 11 февруари 2023 година

    Днес огромното мнозинство от българските граждани ежедневно се сблъскват с‌ тежки социални и хуманни несгоди: непосилните цени на ⁢храните‌ и лекарствата, с драстичните неравенства, с⁤ трудно достъпното⁤ здравеопазване, с несправедливостите на‌ работното място. Спадащата изборна ⁢активност през последната година ‌показва, че мнозинството все по-малко разчита на изборите ⁢като път⁤ за тяхното ⁣преодоляване.

    Това е⁣ присъда за партиите, които се оказват‍ неспособни да осигурят нужното ⁣управление с работещ парламент и‍ отговорно ‍правителство.‌ Илюзия са и очакванията за завръщане на голямата част от ​избирателите към урните⁢ на 2 ‍април в резултат на някакви нови завладяващи послания или пък на ​връщането на ​хартиената бюлетина.

    Този срив в доверието към партии‍ и ⁣институции е изклюии.

  • Партията ‌изразява своята‍ готовност да работи заедно с всички демократични сили ⁤в страната с цел постигане⁢ на общи цели и решаване на‌ националните проблеми.
  • Тези решения ⁤бяха приети с единодушие от участниците в заседанието на Националния съвет на партията и ще бъдат изпълнявани внимателно и⁤ отговорно от всички членове и представители на‌ БСП.

    Благодарим ви​ за вниманието!

    С уважение,

    Име и фамилия

    Председател на БСП

    бхватна ⁣реформа ​в партията.

  • Партията изразява своята решителност ​да се бори за​ по-добро бъдеще на България и​ да‍ предложи на ⁣гражданите​ алтернатива на настоящото управление.
  • Тези решения бяха приети с гласуване от Националния ‌съвет на партията и⁤ се ⁣очаква да⁣ бъдат изпълнени ​в ⁤най-кратък срок.


    като по този начин⁤ партията ще може да запази своята⁤ политическа роля и влияние в обществото.

  • Партията⁢ счита, че е необходимо да се​ проведе широка дискусия сред членовете и симпатизантите на партията, ‌за да‌ се намери ‍най-доброто решение за бъдещето на БСП.
  • БСП изразява своята⁤ готовност да работи заедно ​с⁢ всички демократични​ сили в страната,⁢ с цел постигане на общи цели за благото на българския народ.
  • БСП се надява, че тези стъпки‍ ще помогнат за възстановяване ‍на доверието в ⁤партията и за нейното успешно участие в предстоящите⁣ избори.


    и да възстанови доверието‌ на избирателите в ‌партията.

  • Партията призовава всички свои членове и симпатизанти да подкрепят ‍този ​процес и да​ се обединят зад новото ръководство, което ще работи усърдно за възстановяване на ⁢авторитета и​ ролята на БСП в българската политика.
  • Националният съвет на БСП

    25 март⁢ 2022⁢ г.

    нея оставка и избира нов председател‌ на БСП.

    Тези са само някои от⁤ възможните решения, които БСП може да предприеме,⁤ за ‌да се възстанови​ доверието на⁣ избирателите и да се върне към пътя на успеха. Всъщност,‌ комбинация от различни ‌мерки ‍и действия може да бъде необходима, ⁤за да се постигне желаният ефект.

    Leave a Comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.